Тертя заднього колеса об передній перемикач...

Будь-які "залізячні" питання
Дмитро=)
*
Стать:чол
Тертя заднього колеса об передній перемикач...

Повідомлення Дмитро=) » 3.9.14 16:18

Всіх вітаю.
Проблема велосипеда заключається ось в чому - заднє колесо почалося тертися об передній перемикач при ввімкнені 1-ї швидкості на цьому ж перемикачі відповідно (положення заднього перемикача на тертя не впливає). Колесо треться нерівномірно і не по всій своїй довжині, тобто - на ньому є мінімальна вісімка і якраз тими місцями де ця вісімка відхяляє колесо, відбувається тертя. Притискання колеса до перемикача в місцях тертя десь 1 мм, тобто тре не сильно.

Влесне питання:
1) як усунути цей недолік, але так щоб після цього цепка не почалася тертися об передній перемикач, адже його треба якось змістити подалі від колеса, а змістивши його подалі від колеса, від присунеться поближче до цепки??? :roll:
2) те, що вісімка з'явиться на колесі, повинно бути очевидно тим, хтот збирав(майстрував) цей велосипед до мене (виробник, майстерня в магазині), то чому заднє колесо так близько розміщується до переднього перемикача?? Або це я чогось не розумію і так повинно бути, і всьому виною та незначна вісімка на колесі??? хоча це буде якось несерйозно.
Фото: https://picasaweb.google.com/1177942473 ... 9091/PXsWf
:help: Прохання відгукнутися дійно знаючих людей в цій справі, аби при вашій пораді я ще гірше не наробив) :help
Всім завчано дякую за допомогу!

У мене велосипед GT Karakoram 2.0 2013
Експлатую - 1 рік.
Їзда в день - до 10 км макс і не кожен день.
Проблема почалася ще до знімання мною заднього колеса.
Востаннє редагувалось 3.9.14 17:12 користувачем Дмитро=), всього редагувалось 1 раз.

Zeka
* * * * *

Re: Тертя заднього колеса об передній перемикач...

Повідомлення Zeka » 3.9.14 16:34

Переклюк возможно провернулся на трубе, соблюдайте параллельность его плоскостям звезд системы.
Фото события поможет.

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 3.9.14 17:10

Переклюк возможно провернулся на трубе, соблюдайте параллельность его плоскостям звезд системы.
Фото события поможет.
https://picasaweb.google.com/1177942473 ... 9091/PXsWf

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 3.9.14 17:13

Подивився, нажаль причина не в цьому, він стоїть чітко паралельно зіркам.

click
* *

Повідомлення click » 3.9.14 18:15

А нормально на самую большую звезду закидывает? Судя по фото нужно подкрутить болт L, который регулирует положение переклюка на малой звезде,
Судя по фото на самую большую оно с большим трудом должно закидывать.

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 3.9.14 18:57

А нормально на самую большую звезду закидывает? Судя по фото нужно подкрутить болт L, который регулирует положение переклюка на малой звезде,
Судя по фото на самую большую оно с большим трудом должно закидывать.
Так переключає в нормі, без жодних ускладнень, ніразу не було проблем при переключанні. Пару раз злітала цепка, но то я сам винен був, недокручував педалі при перемиканні або переключав під натиском (їзда угору).

RealIce

Повідомлення RealIce » 3.9.14 19:09

Проверить соосность колес. Возможно зонт звднего колеса не выведен.
Если все нормально, то можно чуть изменить положение переклюка. Перемещение выше/ниже/небольшой поворот от идеальной параллельности с последующей перенастройкой переключения позволит решить проблему.
В реальной жизни иногда приходиться немного отклоняться от "идеального" для достижения результата - идеальное переключение при том что нигде ничего не затирает.
Ведь важно чтобы это было норально а не идеальное расположение.

Коля
* * *

Повідомлення Коля » 3.9.14 19:46

помойму там колесо матюком трохи стоїть саме на рамі, быльше фото б з різних ракурсів, і перевір місця кріплення колеса, вісі, ексцентрики...

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 3.9.14 20:51

помойму там колесо матюком трохи стоїть саме на рамі, быльше фото б з різних ракурсів, і перевір місця кріплення колеса, вісі, ексцентрики...
Да якраз сьогодні перебрав задню втулку, кассету і поставив на місце, при цьому відрегулювавши по людськи. Там все ок.
Але проблема з'явилась ще до того, як я знімав колесо, після заводської зборки.
Були в мене падіння, і стрибки. Десь у іншому місці «цуцик зарит»)

ppau
* * *

Повідомлення ppau » 4.9.14 09:21

А яка відстань від покришки до пера зліва? Якщо така сама, що і справа (як на фото), то, мабуть, занадто широка гума стоїть.
У мене на Trek 3700 покр. 1.75"
Зображення
на GF Advance покр. 2.0"
Зображення

(ланцюг залишився на 2-й зірочці)
Ой на Горі та й женці жнуть
А попід Горою яром-долиною Козаки йдуть
Гей долиною гей широкою Козаки йдуть!

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 4.9.14 12:03

А яка відстань від покришки до пера зліва? Якщо така сама, що і справа (як на фото), то, мабуть, занадто широка гума стоїть.
У мене на Trek 3700 покр. 1.75"
Зображення
на GF Advance покр. 2.0"
Зображення

(ланцюг залишився на 2-й зірочці)
О це ти по суті відповів, одразу видно розбраешся хоч трохи точно. Я сьогодні був у майстрені велокиева і там майже так само відповіли, що відстань повинна бути однаковою і до лів пера і до прав, і що можливо заширока гума, хоча вона у мене встановлена виробником.
Нажаль після більш детального перегляду майстрами, вони прийшли до висновку, що у мене погнута рама, мабудь виробнича лажа: від колеса і до лів пера можна палець просунути, а між прав і колесов і пів пальця не просунеш) Колесо вони вирівняли від тієї мінімальної вісімки, що була. Тепер порадили мені їхати де я його купляв, Драйвспорт, і там вимагати вже розібратися у причині. Надіюсь там адекватні майстри #crazy_pilot і побачать, те що побачили майстри велокиева. Доречі дякую їм і вам за те, що допомагаете усунути проблему:) :roll:

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 4.9.14 12:05

на GF Advance покр. 2.0"
Зображення
У мене доречі відстань від колеса до перемикача точно така, щось з цими GT незрозуміло, куди дивляться інженери або збирачі :robot:

ppau
* * *

Повідомлення ppau » 4.9.14 14:15

Тепер порадили мені їхати де я його купляв, Драйвспорт, і там вимагати вже розібратися у причині. Надіюсь там адекватні майстри #crazy_pilot і побачать, те що побачили майстри велокиева. Доречі дякую їм і вам за те, що допомагаете усунути проблему:) :roll:
Якщо не вдасться поміняти/вирівняти раму, то можно трохи скорегувати зонт колеса (хоча це, мабуть не зовсім правильно - а що робити?), щоб зліва та справа була однакова відстань від покришки до пер рами. Підкручуєш спицевим ключом на пів-оберта всі спиці колеса, які ідуть на ліву сторону (де зазор більше) і навпаки, відпускаєш на пів оберта всі спиці колеса з правого боку. Тоді обід колеса посунеться вліво і відстань справа збільшиться (зліва - навпаки, зменшиться).
Ой на Горі та й женці жнуть
А попід Горою яром-долиною Козаки йдуть
Гей долиною гей широкою Козаки йдуть!

Uda4nik

Повідомлення Uda4nik » 4.9.14 19:07

Глупый вопрос - а колесо вставлено без перекоса? Перекос может случиться оттого, что правая сторона оси "выдавливается" натяжением цепи, например если при установке колеса переклюк был на больших звёздах или цепь слишком короткая. Настройка тормоза вторична, его могли настраивать при криво вставленом колесе (сам имел такой опыт в мастерской НЗ).
Еще перекос может быть из-за мусора в дропауте или неточного изготовления петуха.

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 4.9.14 19:22

Глупый вопрос - а колесо вставлено без перекоса? Перекос может случиться оттого, что правая сторона оси "выдавливается" натяжением цепи, например если при установке колеса переклюк был на больших звёздах или цепь слишком короткая. Настройка тормоза вторична, его могли настраивать при криво вставленом колесе (сам имел такой опыт в мастерской НЗ).
Еще перекос может быть из-за мусора в дропауте или неточного изготовления петуха.
Колесо точно рівно стоїть, це і я відстежував і в майстерні уважно роздивлялись. Ну з півником тут хз, наче нормальний.
Завтра буду їхать там де купляв. Побачимо, що скажуть і як відреагують.

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 5.9.14 18:07

Кому цікаво,був сьогодні в драйв спорті(там де купляв вел), їхня відповідь:
1. Те що почалося тертися колесо об перемикач, так це через вісімку колеса
2. Вісімку мені на землячці виправили не так, тобто як для колеса так, але як для мого велосипеда ні, адже по їх словам для найнєра, а сам GT, треба своя специфіка виправлення колеса. Їх майстр по своему відкрутив колесо, відцентрував його на своему колесомірі (або хз як той апарат дял перевірки рівності колеса).
3. Поставили на місце колесо, тепер колесе об перемикач не тре, але теперц цепка занадто близбко розташована до перемикача. Я розумію, що по іншому мабудь це і не виправиш, або так або так. Проте цепка хоч і близько, але не тре при їзді, я цього не відчуваю.
4. Для порівняння показали нові моделі найнерів 2014 року, там таж специфіка: колеса занатдо близько до перемикача.
5. Висновок майстра: що це специфіка найнерів, і якби це плата за великі колеса, адже вони не для фінтів і не для різких гальмівних поворотів. Я згоден, найнер - це швидкість, рівна дорога, колеса 26 дюймів - це універсал, і фінти і яка не яка швидкість, на мешому колесі важче поставити вісімку, да і там перемикач далеко розташований від колеса, адже колесо менше.
6. Зказали, що знають майтсра з землячки, який правив мені вісімку і хвалили його. Майстр кавказької зовнішньості, нехай пробачить мене, не знаю як його звуть, але він дісно гарний спеціаліст, раджу у випадку чого!
7. Взяли 40 грн, я їх одразу попередив, що великими сумами не володію, проте так було відчуття, що якби промовчав (хоч я казав правду), то зідрали би в тричі більше ніж на землячці. Хоча це моє суто субьєктивне.

Дякую всім хто намагався ДОПОМОГТИ. Респект вам!

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 5.9.14 18:09

Якщо не вдасться поміняти/вирівняти раму, то можно трохи скорегувати зонт колеса (хоча це, мабуть не зовсім правильно - а що робити?), щоб зліва та справа була однакова відстань від покришки до пер рами. Підкручуєш спицевим ключом на пів-оберта всі спиці колеса, які ідуть на ліву сторону (де зазор більше) і навпаки, відпускаєш на пів оберта всі спиці колеса з правого боку. Тоді обід колеса посунеться вліво і відстань справа збільшиться (зліва - навпаки, зменшиться).[/quote]

Здається, що так і зробили, ти дійсно знаеш велосипед) :molba:

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 5.9.14 18:12

Зображення
У кого так само і кого це непокоїть, а точніше: КОЛЕСЕ ЗАНАТДО БЛИЗЬКО ДО ПЕРЕМИКАЧА ПЕРЕДАЧ НА НАЙНЕРІ (29-т іКОЛЕСА) - знайте це норма, для велосипедів GT так точно!! Уникайте вісімок! Удачі вам.

П.С. Дякую ppau за фото і допомогу.

tosha
* * * * *

Повідомлення tosha » 9.9.14 12:13

Это не проблема найнера, а проблема скорее комплектации вела, ибо трипл нынче моветон и раритет, рама расчитана под дабл, там рамка переклюка меньше и колесу она не угрожает...
Злые собаки нyжны, чтобы отгонять добрых людей..

konst

Повідомлення konst » 9.9.14 12:27

Глянул на последнее фото, сложилось впечатление, что рамка переклюка установлена не параллельно звездам системы, а немного повернута.

Дмитро=)
*

Повідомлення Дмитро=) » 10.9.14 12:46

Глянул на последнее фото, сложилось впечатление, что рамка переклюка установлена не параллельно звездам системы, а немного повернута.
Можливо, фото не мого велосипеда. Мого у мене в першому повідомленні, за ссилкою в пікаса веб.

Повернутись до “Технозона”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість