Укрзалізниця;на вокзалі з велосипедом

Ecosee
* *
Стать:чол
Укрзалізниця;на вокзалі з велосипедом

Повідомлення Ecosee » 14.3.08 19:44

Теми про цю державну структуру вже неодноразово були створені, але я вирішив створити окрему тему...
Суть проблеми така.
Сьогодні мав інцидент з працівниками вокзалу в моїх рідних Бродах.Хотів купити квиток на недільний поїзд і звичайно, як нормальний велосипедист заходжу з велосипедом в приміщення вокзалу.Велосипед звичайно веду в руках.До мене моментально прибіг черговий по станції і начальник вокзалу.Черговий пішов майже зразу, а от начальник заборонив мені заходити в приміщення.Хоча, як я знаю, що це дозволено при умові що велосипед я веду збоку.Мені погрозили охороною і т.д., але прізвище і ім"я начальника я взяв...і поїхав.Мусів вертатись з обіду на роботу.
От така с итуація.Можливо в когось були подібні випадки і є досвід що робити в таких ситуаціях.
І взагалі дивився сайт Укрзалізниці, але не знайшов там в правилах нічого такого про велосипед на вокзалі.Є велика бажання написати скаргу :) але знову таки куди написати щоб це було дієво.
Дарить себя - не значит продавать...
И рядом спать - не значит переспать...
Не отомстить - не значит всё простить...
И порознь быть - не значит не любить...

Globetrotter
* *

Re: Укрзалізниця;на вокзалі з велосипедом

Повідомлення Globetrotter » 14.3.08 21:22

Аналогічний інцидент мав два роки тому в Ужгороді. На мене касирка визвірилася. Вдалося переконати, що це мій багаж. Може їм якісь щеплення роблять антироверові :p

Saintcat
* *

Повідомлення Saintcat » 15.3.08 02:29

Был подобный инцидент в Мелитополе. Нас после похода, промокших и замёрзших работник вокзала пытался выгнать на улицу. Но к моменту его появления билеты мы уже успели купить и стояли насмерть вплоть до вызова милиции. Наличие билетов его не инетресовало. Мы не поддались, но нервов попортил. Приготовили камеру и диктофон, чтобы оказать активное журналистское сопротивление. Но он отстал (трепал нервы с интервалами около часа).
Было очень неприятно, т.к. мы были переутомлённые после дождей и ветра на маршруте.

Трудно сказать что делать. Написать письмо в Укрзалізницю c просьбой о разъяснении? Вряд ли существуют правила запрещающие заходить в кассы вокзала с велосипедом.

В Польше проблем не бывало. Регулярно езжу покупать билеты на велосипеде...
Добро всегда побеждает зло, значит, кто победил - тот и добрый.

Yorik
* * * * *

Повідомлення Yorik » 15.3.08 11:51

1)дать на водку,шоб отстало
2)уверять что это багаж
3)сесть на раму и отталкиваясь одной ногой от пола говорить,что ты не можеш ходить и вел заменяет тебе инвалидную коляску
4)поскольку пасажир имеет право перевозить вел в поезде и електричке(можно найти эти документы) то логично, что он должен туда как-то попасть,тоесть через вокзал.

Мне вот тоже не ясно,почему с детской коляской или "кравчучкой" можна, а с велом нельзя. :x
Все фигня, кроме пчел. Пчелы тоже фигня, но их много и они кусаются.

Ecosee
* *

Повідомлення Ecosee » 15.3.08 14:04

Та от в цьому і проблема.
Найбільше обурює поведінка начальника вокзалу.Врежння, що ти якийсь закінчений непотріб.На прохання показати правила в яких написано, що неможна зайти з велосипедом мені просто сказали "я сказав, щоб ти забирався з вокзалу і ВСЕ"...Пізніще він просто сказав що він не зобов"язаний мені їх показувати і взагалі зара викличе охорону...повна дискримінація:(

Паша Киевский
* * * *

Повідомлення Паша Киевский » 15.3.08 14:43

Та от в цьому і проблема.
Найбільше обурює поведінка начальника вокзалу.Врежння, що ти якийсь закінчений непотріб.На прохання показати правила в яких написано, що неможна зайти з велосипедом мені просто сказали "я сказав, щоб ти забирався з вокзалу і ВСЕ"...Пізніще він просто сказав що він не зобов"язаний мені їх показувати і взагалі зара викличе охорону...повна дискримінація:(
Ну если это происходит систематически на том же вокзале, можно один раз прийти на вокзал с велом, теоретически "подковавшись", взять с собой двоих свидетелей, вызвать милицию (или потребовать, чтобы вызвали), и в ментовке написать заявление о нарушении твоих прав и законов, + коллективное письмо в минтранс с указанием фамилий и должностей персонажей. Если начальник вокзала не в состоянии обосновать свои требования, пусть это сделает вышестоящий орган.
Я сменил ник, под старым ником больше не пишу.
Новый ник: Uda4nik

Ecosee
* *

Повідомлення Ecosee » 15.3.08 17:36

ТА от в правилах укрзалізниці не сказана взагалі нічого про те щоб неможна було заходити з велосипедом на вокзал.
А як кажуть що не заборонено, то дозволено)

Sergio
* * * * *

Повідомлення Sergio » 15.3.08 18:22

ТА от в правилах укрзалізниці не сказана взагалі нічого про те щоб неможна було заходити з велосипедом на вокзал.
Раджу написати лист із зазначенням свого призвищазворотньої адреси, паспортніх даних, чіткого опису подій, що відбуваються, та направити дві копії на адресу

Львівська залізниця. 79000, м. Львів, вул. Гоголя, 1.
Укрзалізниця. м. Київ-150, вул. Тверська, 5.

Як показує практика, реакція центру є досить дієвою аж до звільнення винуватця.
матрасничество как ступень эволюции (stage 3)

Ecosee
* *

Повідомлення Ecosee » 15.3.08 19:51

Раджу написати лист із зазначенням свого призвищазворотньої адреси, паспортніх даних, чіткого опису подій, що відбуваються, та направити дві копії на адресу

Львівська залізниця. 79000, м. Львів, вул. Гоголя, 1.
Укрзалізниця. м. Київ-150, вул. Тверська, 5.

Як показує практика, реакція центру є досить дієвою аж до звільнення винуватця.
О!
Дякую за адресу.Обов"язково напишу.
Але маленьке уточнення:
"Укрзалізниця. м. Київ-150".150 це що?
можливо там помилка?

Hagall

Повідомлення Hagall » 15.3.08 21:15

"Укрзалізниця. м. Київ-150".150 це що?
Почтампт, скорее всего. Проверять лень.
кот в силу кошачьей конструкции летать не мог

Sharkius
*

Повідомлення Sharkius » 16.3.08 08:21

а можно для начала зайти сюда http://www.uz.gov.ua/qa/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; и оставить им вопрос. несколько раз оставлял - отвечали через пару дней :)

Ecosee
* *

Повідомлення Ecosee » 16.3.08 08:59

оставляв.Взагалі не опублікували досі.

Uncle Ы

Повідомлення Uncle Ы » 17.3.08 10:47

Я как-то написал письмо в Львовское управление с жалобой, копию послал в Львовский же комитет по охране прав потребителей. Очень хорошо сработало - кого-то там уволили, кого-то наказали, пришел официальный ответ из обоих инстанций. В промежутке звонил какой-то перец, родственник, как я понял, одной из виноватых, просил забрать заявление, я его послал. Могу поделиться примером заявы и адресами.

Вот ссылка на документ, регулирующий перевозку пассажиров на ж/д Украины. Ищи в нем подходящие к твоему случаю параграфы и определения, выкусывай, составляй претензию.

http://www.uz.gov.ua/?m=services.transp ... s.1&lng=ru" onclick="window.open(this.href);return false;

PS Имя виновного в нарушении твоих прав, дата, время дня, в которое все происходило сделают жалобу аргументированной и не подлежащей пустой отписке.
Нас невозможно сбить с пути - нам пофигу, куда идти!

Shurik 13-th
Модератор лicу

Повідомлення Shurik 13-th » 17.3.08 13:32

Велосипед класифицируется как ручная поклажа, при условии что он разобран и упакован

http://www.uz.gov.ua/?m=services.transp ... rav&lng=ru" onclick="window.open(this.href);return false;

Киев-150 это почтовое отделение типа индекс 01150

Ecosee
* *

Повідомлення Ecosee » 17.3.08 18:38

Велосипед класифицируется как ручная поклажа, при условии что он разобран и упакован

http://www.uz.gov.ua/?m=services.transp ... rav&lng=ru" onclick="window.open(this.href);return false;

Киев-150 это почтовое отделение типа индекс 01150
Так, але якщо ти сідаєш в поїзд.
Якщо я от хочу сісти в електричку де дозволено перевозити велосипеди без чехла, то я мушу якось перейти через вокзал...відповідно...
Могу поделиться примером заявы и адресами.
Був би дуже вдячний.
Скинь будь-ласка на мило: Ecosee@rambler.ru
В посиланні на правила, що ти кинув немає нічого про такий випадок.Я це все поперечитував в той же день.

Uncle Ы

Повідомлення Uncle Ы » 17.3.08 20:51

Якщо я от хочу сісти в електричку де дозволено перевозити велосипеди без чехла, то я мушу якось перейти через вокзал...відповідно...
...
В посиланні на правила, що ти кинув немає нічого про такий випадок.Я це все поперечитував в той же день.
Пізніще він просто сказав що він не зобов"язаний мені їх показувати і взагалі зара викличе охорону...повна дискримінація:(
http://www.uz.gov.ua/?m=services.transp ... s.1&lng=ru" onclick="window.open(this.href);return false;

50. У приміщеннях вокзалів на станціях пасажирам та громадянам повинна надаватись візуальна інформація щодо:

- правил перевезень пасажирів, багажу, вантажобагажу;
- місця знаходження книги скарг, заяв та пропозицій, місця та годин прийому пасажирів посадовими особами вокзалу;
- адрес та телефонів організацій, яким вокзал (станція) підпорядковані, місцевих органів виконавчої влади, які здійснюють захист прав споживачів.

51. Довідкова інформація пасажирам надається працівниками залізничного транспорту, як правило, в усній формі. Порядок видачі письмових довідок встановлюється Правилами.

6. Суб'єкти господарської діяльності, які займаються перевезенням та обслуговуванням пасажирів, повинні забезпечити:

- надання пасажирам приміщень для очікування поїзда згідно з установленими нормами;
- можливість перевезення ручної поклажі пасажирів згідно з установленими нормами;
- можливість перевідправлення багажу за заявою пасажира;

33. Пасажири з проїзними документами мають право безперешкодного та безоплатного проходу до залів чекання, операційного залу, користування підземними та надземними переходами чи іншим обладнанням для пасажирів.

41. До перевезення багажем від пасажира приймаються такі речі і предмети, які за своїми розмірами, упаковкою та якостями можуть бути завантажені в багажний вагон і не завдадуть шкоди багажу інших пасажирів. Обмеження під час прийому багажу чи вантажобагажу щодо його ваги та розмірів встановлюється Правилами.

http://www.uz.gov.ua/?m=services.transp ... s.2&lng=ru" onclick="window.open(this.href);return false;

22.21. При прийманні неупакованих велосипедів та їм подібних предметів у багажній квитанції обов'язково зазначаються номер, марка велосипеда та прилади і пристосування при ньому (дзвінок, колесо, ліхтар, сумка та ін.).

Т.е., теоретически, ты можешь сдать в багаж вел неупакованным. А значит, и пройти с ним к месту сдачи.

Ecosee
* *

Повідомлення Ecosee » 17.3.08 20:56

Ну щось таке я і сам бачив.
Я мав на увазі, що конкретно в правилах про вокзали не написано, що я от можу зайти на вокзал з велосипедом в руках...
І потім неможливо тоді було поснити людини факт, що немає правила, що я неможу не зайти...

Uncle Ы

Повідомлення Uncle Ы » 17.3.08 22:55

Ну щось таке я і сам бачив.
Я мав на увазі, що конкретно в правилах про вокзали не написано, що я от можу зайти на вокзал з велосипедом в руках...
І потім неможливо тоді було поснити людини факт, що немає правила, що я неможу не зайти...
Такого правила и не будет. Все конкретные ситуации в законах не предусмотришь. Того, что я тебе привел в качестве примера, для написания кляузы - вполне достаточно.
Вот пример моей...

Тогда было невозможно - поясни сейчас, иначе до него никогда не дойдет. В 2000-м году мы в Славском просто выкинули начальника станции на улицу в сугроб кушать снег и заставили кассира продавать билетики в окошко, а не в черный ход, а сейчас методы другие. :)

Ecosee
* *

Повідомлення Ecosee » 18.3.08 00:36

Злі ви))))
Дуже дякую за зразок.Думаю завтра сядем з братом юристом і в грамотні формі це все виложим на папір.
Всім дякую за допомогу і увагу...

Shurik 13-th
Модератор лicу

Повідомлення Shurik 13-th » 18.3.08 10:20

Тю...
Если ты имееш право сдать велик в багажный вагон неупакованым, если у тебя есть право взять вел в купе, плацкарт или св в разобраном и упакованом состоянии, если тебе ДОЛЖНЫ предоставить в визуальном виде правила перевозки пасажиров и багажа, то лично мне этого достаточно дабы безконфликтно решить все вопросы.
Человек писавшый правила, может и не в курсе, что велик разбирается и пакуется около двух минут.
Естественно если в составе нет багажного вагона чтобы сдать вел в неразобраном состоянии с описанием неснемных изделий, то ты по факту разбераеш его и берёш в вагон как ручную поклажу.

К тому же я не видел чтоб при входе на вокзал был знак запрета въезда байков

Ecosee
* *

Повідомлення Ecosee » 18.3.08 14:16

Тут не проблема в тому, що мене не пускають в вагон.Мене пускають на вокзал.
І розібратись з тією людиною безконфліктно в мене не вийшло.Він просто не слухав моїх слів.

vonnah
* * * *
Контактна інформація:

Повідомлення vonnah » 18.3.08 15:34

Подобная ситуация, прошлый год вокзал Ворохта. Пытались выпереть на улицу нас, снарягу и велы, билеты были уже куплены, на улице дождь со снегом. Решение проблемы: показали билеты, пригрозили физической расправой. Милицию так и не вызывали, на нас махнули рукой.
Справжній DownHill - це з гори, вночі, в лісі, без гальм, без світла, без шолома, без вела, п'яним і голим(с)ЮдАлекс і взимку!!!

E-m@le
* *

Повідомлення E-m@le » 19.3.08 10:33

Если не пускают на вокзал с великом в руках, можно и нужно! огрызнуться на факт, присутствия оборудованной около вокзала ВЕЛОСТОЯНКОЙ, если нет, то идти к кассам смело, если стоянка есть, то, набравшись наглости, сказать, что это ручная кладь, типа кравчучки...
06-03-2008: скелетик Трека здесь: линк спросить у модератора

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей