В Києві, як і у багатьох містах України, Росії і країн СНД чомусь склалося так, що люди СТРАШЕННО люблять авто. І до того ж, чим марка дорожча, тим краще. Можливо, це менталітет у нас такий слов"янський, можливо, як каже М.Задорнов, ми зараз намагаємося наздогнати все те, чого у нас не було в СРСР. Але ж люди, авто це
чудово, так не в такій ж мірі!
Розумію, що ті, хто читатимуть се інтро ніякою мірою не належать до автолюбителів, або тільки трошечки.
Так от, якщо ви помітили наскільки погіршилася ситуація на наших дорогах (маю на увазі Київ) за останні декілька років - це ж постійні пробки, особливо в центрі міста. І в той час, коли Європа активно забароняє проїзд автівок у центрі мегаполісів, повертає трамвайні лінії, переходить на економні і більш екологічні авто (якщо помиляюся, виправте, будь-ласка) ми навпаки купуємо ХАмери, Мерси з об"ємом двигуна 4л. і т.д. і т.п.
Не знаю, чи замислюється влада над цією проблемою, але я вважаю, що вже час починати активно пропагувати пересування на байках.
Хоч би на центральних вулицях заборонити рух авто, Крім громадського транспорту (треба і йому шукати альтернативи: метро, трамвай, тролейбус; вважаю, було б достатньо за відповідною кількістю транспортних одиниць)
От я і пропоную людям, які не байдужі до ситуації, яка зараз складається у місті/ах висловлювати думки на тему: ЩО МИ МОЖЕМО ЗРОБИТИ? ЯК МИ МОЖЕМО ДОПОМОГТИ ЛЮБОМУ КИЄВУ?...
за вами слово, велолюби і велолюбки