розташований в самому центрі міста - між вулицями Хмельницького та Чапаєва.
1998 року відбулася повна реконструкція арени, було відновлено покриття треку. це найкращий, найбільший і найстаріший трек в Україні.
чотири роки тому змагання та тренування на треку припинилися - у зв'язку з будовою в кількох метрах від треку 20-поверхового житлового будинку.
а зараз трек хочуть просто знищити - і побудувати на його місці кількарівневий паркінг для автомобілів. цьому активно сприяє директор велотрека, колишній волейболіст.
йому байдуже, що на треку мали можливість безпечно і безкоштовно займатися велоспортом сотні хлопців і дівчат. а українська збірна з велотреку (багаторазовий чемпіон світу, до речі) останніми роками тренується в Італії - бо іншої анаогічної арени в Україні немає.
група тренерів та ветеранів трекового спорту, у т.ч. колишні чемпіони світу, мають намір не допустити цього неподобства. а я хочу їм в цьому якось допомогти - зокрема в організації прес-конференції (це те на чому я знаюся).
може хтось ще має бажання/час допомогти цим людям і зберегти в Києві єдинийвелосипедний трек - пам'ятку історії?