Нагадаю, причиною флеш-моба була необгрунтовано агресивна поведінка охоронця одного кафе, коли два дні тому я прийхав туди на ровері та поставив його на тротуарі біля дорожного знаку. Тоді мені та моїм друзям в грубій формі.
На цей раз ситуація була протилежна - жодних конфліктів не сталося. Метод "на живця" не спрацював (на щастя) - двоє велосипедистів, запущених раніше для перевірки реакції охорони, не зустріли жодного спротиву -- спокійно прив'язали байки до того ж самого стовбчика на очах того ж самого охоронця, сіли за столик і замовили пиво. Друга команда з двох людей за 5 хвилин теж успішно припаркувалася. Потім під'їхало решта - ще вісім людей.
Завдяки дванадцятьом учасникам флеш-моба, було запарковано всі можливі місця довкола того кафе.

Я запитався офіціантку: "Чому ви в середу мене не обслуговували, а зараз обслуговуєте всіх цих людей, які також на велосипедах?" Отримав логічну відповідь: "Тоді мені наказали необслуговувати, а зараз - ні".
Флеш-моб вийшов не таким динамічним, як сподівалися учасники. Диктофони, фотозасідка, ударна група за кутом -- все це виявилося зайвим.
Але, на мою думку, це ДОБРИЙ результат. Як влучно сформулював хтось з учасників, ми "окультурили" ше одне місце в Києві:)
В книзі відгуків лишилося два записи на тему "дякуємо за те, що ви нас обслуговували незважаючи на те, що ми приїхали на велосипедах! сподіваємося на подальшу співпрацю та взаєморозуміння!".
Чому охорона була така толерантна і дала байкерам спокій? ІМХО -- тому що керівництво закладу зреагувало на наші записи в книзі скарг дводенної давності та "промило мізки" охоронцю Борі.
Підбиваючи підсумок, виховний вплив акції важко переоцінити. Учасники моба висунули конструктивну пропозицію робити такі "профілактичні рейди" щотижня -- в різні місця, в яких проявляють зневагу до велорайдерів. Також було піднято питання виготовленн наліпок "biker friendly" для розміщення на "притомних" магазинах, кафе та супермаркетах. З'явилися навіть люди, готові зробити макет та надрукувати наліпки.
Дякую всім, хто був на флеш-мобі!
п.с.Шановні учасники моба! Виклдайте свої враження! Як думаєте, чому охорона була спокійна і чому минулося без конфліктів??
п.п.с.Шановні учасники-фотографи (особливо Чупакабра)! Викладайте лінки на фотографії!