вело-флеш-моб на Подолі (звіт та враження)

Vik
* *
Стать:чол
вело-флеш-моб на Подолі (звіт та враження)

Повідомлення Vik » 6.8.05 15:45

Ура! Сьогодні УСПІШНО відбувся придуманий на цьому форумі флеш-моб в кафе на Подолі!:)

Нагадаю, причиною флеш-моба була необгрунтовано агресивна поведінка охоронця одного кафе, коли два дні тому я прийхав туди на ровері та поставив його на тротуарі біля дорожного знаку. Тоді мені та моїм друзям в грубій формі.

На цей раз ситуація була протилежна - жодних конфліктів не сталося. Метод "на живця" не спрацював (на щастя) - двоє велосипедистів, запущених раніше для перевірки реакції охорони, не зустріли жодного спротиву -- спокійно прив'язали байки до того ж самого стовбчика на очах того ж самого охоронця, сіли за столик і замовили пиво. Друга команда з двох людей за 5 хвилин теж успішно припаркувалася. Потім під'їхало решта - ще вісім людей.

Завдяки дванадцятьом учасникам флеш-моба, було запарковано всі можливі місця довкола того кафе.:) Щоправда, офіціантка обслуговувала нас явно без ентузіазму. А охоронець Боря після появи ударної групи взагалі зник в підсобних приміщеннях, і більше ми його не бачили.

Я запитався офіціантку: "Чому ви в середу мене не обслуговували, а зараз обслуговуєте всіх цих людей, які також на велосипедах?" Отримав логічну відповідь: "Тоді мені наказали необслуговувати, а зараз - ні".

Флеш-моб вийшов не таким динамічним, як сподівалися учасники. Диктофони, фотозасідка, ударна група за кутом -- все це виявилося зайвим.

Але, на мою думку, це ДОБРИЙ результат. Як влучно сформулював хтось з учасників, ми "окультурили" ше одне місце в Києві:)
В книзі відгуків лишилося два записи на тему "дякуємо за те, що ви нас обслуговували незважаючи на те, що ми приїхали на велосипедах! сподіваємося на подальшу співпрацю та взаєморозуміння!".

Чому охорона була така толерантна і дала байкерам спокій? ІМХО -- тому що керівництво закладу зреагувало на наші записи в книзі скарг дводенної давності та "промило мізки" охоронцю Борі.

Підбиваючи підсумок, виховний вплив акції важко переоцінити. Учасники моба висунули конструктивну пропозицію робити такі "профілактичні рейди" щотижня -- в різні місця, в яких проявляють зневагу до велорайдерів. Також було піднято питання виготовленн наліпок "biker friendly" для розміщення на "притомних" магазинах, кафе та супермаркетах. З'явилися навіть люди, готові зробити макет та надрукувати наліпки.

Дякую всім, хто був на флеш-мобі!

п.с.Шановні учасники моба! Виклдайте свої враження! Як думаєте, чому охорона була спокійна і чому минулося без конфліктів??
п.п.с.Шановні учасники-фотографи (особливо Чупакабра)! Викладайте лінки на фотографії!
рухливі велосипеди перетинають степовий краєвид
військово-повітряні сили виснуть поряд зі сновидіннями
/Сергій Жадан/

Chupakabra
патлатый музыковед
патлатый музыковед

Повідомлення Chupakabra » 6.8.05 16:08

зі свого боку можу додати, що з самого початку сподівався саме на такий розвиток... і Боря не підвів ;)

ЗЫ щодо ідеї з "відвідуванням" місць де порушуюцця громадянські права, то вважаю що треба створити оновлюючийся список і робити вилазки щонеділі...

Зроблениі фото в понеділок викладу на смотри.те.уа
Никакое гнилое слово да не исходит из уст ваших, а только доброе для назидания в вере, дабы оно доставляло благодать слушающим" (Еф.4:29)

Vik
* *

Повідомлення Vik » 6.8.05 16:13

пара фоток з події є тут http://www.livejournal.com/users/viktoz ... tml#cutid1
(правда, такої собі якості, бо я майже не фоткав)
/Сергій Жадан/

nikon
* * * *

Повідомлення nikon » 6.8.05 16:40

З почуттям зацікавленності стежив за розвитком подій! Отримав величезне задоволення розвитком подій. Охоронець Бор"я "попав і пропав". Головне, не те, що не було бійки, сварки, лайки, а те, що Велокиїв, по доброму, переміг. Дуже цікава і корисна технологія відстоювання своїх прав. Копірайт за Віком. Нехай згине жлобство, хамство, гопство! :)
Нема ума - считай калека!

Vik
* *

Повідомлення Vik » 6.8.05 16:45

Дуже цікава і корисна технологія відстоювання своїх прав. Копірайт за Віком. Нехай згине жлобство, хамство, гопство! :)
дякую, але ніяких копірайтів! суцільні creative commons та open source!!! ;) краще повідомляйте про факти хамства та жлобства, будемо їздити виховувати :kolobok:
/Сергій Жадан/

nikon
* * * *

Повідомлення nikon » 6.8.05 16:50

Рахую, що не погано було б навідатися до Бор*ї ще разочок, може він просто був не в бойовому настрої? :duma:

Dan
* * * * *
Звідки:_ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡__|̲̲̲͡͡▫ ̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲ l___*̡͌l̡*̡___

Повідомлення Dan » 6.8.05 16:57

Офіціянтка відразу зрозуміла, що "это ж-ж-ж-ж-ж неспроста", і нервувала настільки, що переплутала кому давати решту, чим наразилася на міні-конфлікт. У підсумку, книгу СтП принесла інша, з бейджиком барМЕН (чому не барВУМЕН?) та з тремтячими губами. Мабуть, чекала що ми понаписуємо каментів у стилі удафф.ком. :)
Після моїх ввічливих пояснень, що "в орало отримує тільки той, хто прийде до нас з мечем", інцидент було вичерпано.
Боря мужньо переніс хихотіння в свою адресу, а під кінець зовсім зник.

nikon
* * * *

Повідомлення nikon » 6.8.05 19:03

Офіціянтка відразу зрозуміла, що "это ж-ж-ж-ж-ж неспроста", і нервувала настільки, що переплутала кому давати решту, чим наразилася на міні-конфлікт. У підсумку, книгу СтП принесла інша, з бейджиком барМЕН (чому не барВУМЕН?) та з тремтячими губами. Мабуть, чекала що ми понаписуємо каментів у стилі удафф.ком. :)
Після моїх ввічливих пояснень, що "в орало отримує тільки той, хто прийде до нас з мечем", інцидент було вичерпано.
Боря мужньо переніс хихотіння в свою адресу, а під кінець зовсім зник.
Ну просто кайф, я в захваті.... :angel:

Black•Bike
* *

Re: вело-флеш-моб на Подолі (звіт та враження)

Повідомлення Black•Bike » 6.8.05 22:00

Ура! Сьогодні УСПІШНО відбувся придуманий на цьому форумі флеш-моб в кафе на Подолі!:)
Дуже радий за вас МОЛОДЦІ! ВелоКиїв може пишатися вами! :) Так тримати!

Black Mike
* * * *

Повідомлення Black Mike » 6.8.05 22:08

Решил проконсультироваться у 2-ух своих знакомых юристов.
А. Сотрудник Кабмина, юрист-экономист.
История наезда вызвала негодование,
Была дана чёткая формулировка прав и обязанностей охранника кафешки, также были упомянуты факты незаконного размещения части кафе на пешеходной зоне (тротуар).
Б. Сотрудник Милиции.
Посчитал, что действия охранника были правомерны.
Мол, он должен следить, чтобы вокруг его кафе было чисто и красиво.
На вопрос, какие законы были нарушены байкерами или какое обвинение он мог бы предъявить, если бы его вызвали - вразумительного ответа не дал. На возражение что я такой же гражданин, как и хозяин кафе, как и сотрудник охраны и не допущу, чтобы меня унижали такими действиями - был ответ,
Что я живу в сказочном мирке и не знаю жизни.

PS До тех пор пока люди буду считать что они быдло и не имеют никаких прав - они будут быдлом.
Нас заслужено имеют наши правители, если у нас народ, такой как Б.
Надеюсь, что А. всё больше будут о себе давать знать.

PS2 Ребяты Вы А. Молодцы. :) ;)
Знайте свои права, и отстаивайте их на любой пяди земли.
Мы не для того мёрзли во время "оранжевой революции" чтобы сейчас оставить всё как было.
Может так мы прийдём к правовому государству. :)
Миг осознания своей бездарности - это проблеск гения.

Ежи Лец.

Black Mike
* * * *

Повідомлення Black Mike » 6.8.05 22:22

В местной Пиццерии Челентано я как-то захотел купить пиццу и угостить ребят которые сидели на Почтовой, но был вынужден отказаться от покупки так как мне было предложено охранником оставить байк на улице в 10и метрах от входа.
Недавно заехал в другую, та, которая ближе к Почтовой.
Они оказывается бАйкФрендли.
Надо будет снизойти до владельцев Челентано и написать в Жалобную книгу, что они теряют клиентов. :)
Миг осознания своей бездарности - это проблеск гения.

Ежи Лец.

Black•Bike
* *

Повідомлення Black•Bike » 6.8.05 22:46

Решил проконсультироваться у 2-ух своих знакомых юристов.
Б. Сотрудник Милиции был ответ:
Что я живу в сказочном мирке и не знаю жизни.
... бывалый гуру типа:) там же в основном жлобьё и работает, и за это заслуженно называются мусорами. а революция не закончилась она бесконечна.
..был в Таллинне, возле многих супермаркетов видел стойки для велосипедов, и даже возле студенческой библиотеки в Тарту у стойки было припарковано штук десять байков -- народ, наверно, к сессий готовился.
...если у нас не во всяком супермаркете туалеты для покупателей есть...
....думаю все дело в голове (имею ввиду городскую администрацию), прежде чем дать супермаркету разрешение открыться, в нем должны быть предусмотрены пандусы для инвалидных колясок, стойки для велосипедов (кстати, единственный супермаркет с велосипедными стойками в Киеве Эко на Троещине, может где еще есть...), плюс БЕСПЛАТНЫЙ, а не так как это в грязном Сельпо на Троещине туалет.
...Когда все подписи, разрешения, дипломы, как и водительские права делаются за взятки -- начинается жопа...

Vik
* *

Повідомлення Vik » 7.8.05 18:48

завтра (в понеділок) в "газеті по-кієффскі" має вийти невеличка замітка про наш флеш-моб! обіцяють навіть поставити фотку з БОРЬОЮ!:)
коменти до матеріала можна писати в цю гілку -- авторка буде вдячна.
/Сергій Жадан/

Delfi
* * * * *

Повідомлення Delfi » 7.8.05 18:52

БОРЯ -СУПЕРСТАР!!Он нам еше пиво должен (и кафе тоже ) ЗА рекламу!Так, что можем подъехать и потребывать :) :)

nikon
* * * *

Повідомлення nikon » 7.8.05 18:54

Нужно его наградить почетной грамотой от Велокиева...

Delfi
* * * * *

Повідомлення Delfi » 7.8.05 18:55

Можно ему за бронелобость каску времен 1-ой мировой с эмблемой велокиева подарить :)
Представил это...... РЖУНИМАГУ

nikon
* * * *

Повідомлення nikon » 7.8.05 18:59

А у него и так вид непробиваемого и тупорылого...

Delfi
* * * * *

Повідомлення Delfi » 7.8.05 19:01

Так будет сразу видно !Прикинь ТУПОРЫЛЫЙ и еше в КАСКЕ:)

nikon
* * * *

Повідомлення nikon » 7.8.05 19:04

Это будет второй Борья, кот. известен Велокиеву. Первый Бося - ты читал о нем, или знаком с ним?

Delfi
* * * * *

Повідомлення Delfi » 7.8.05 19:14

Нет Босю я незнаю!Расскажи :)

.bo
* * * *

Повідомлення .bo » 7.8.05 20:58

завезите Боре газету ;)
UT3UAU

Delfi
* * * * *

Повідомлення Delfi » 8.8.05 00:03

Да и еше кто то писал, что там АЦТОЙ!А на трешине велик только оставь :) может раму (если за нее пристегнеш) только и увидиш возле магазина :(

Bobik
* * * *

Повідомлення Bobik » 8.8.05 00:31

Ну, не знаю, мужики! :) Сколько раз я затаскивал свой вел
в магазины и прочие учреждения, никогда не нарывался на хамство.
Скажу по другому. Перед тем как войти я спрашивал разрешения.
Странно, но я никогда не получал отрицательный ответ.
Может, это потому, что у меня вел марки Келлис? :)

Vik
* *

Повідомлення Vik » 8.8.05 09:30

"по-кієффскі" Борю все-таки не надрукувала:(
в принципі, логічно - нашо їм потім судові позови з боку Борі про образу честі та гідності :kolobok:
але матеріальчик ІМХО вийшов дуже симпатичний і позитивний. лейтмотив: "байкери від акцій "взагалі" переходять до конкретних точкових ударів" :)
/Сергій Жадан/

Chupakabra
патлатый музыковед
патлатый музыковед

Повідомлення Chupakabra » 8.8.05 09:34

Через минут цать выложу фотки на смотрите и на голденбанке будут оригигалы...
Никакое гнилое слово да не исходит из уст ваших, а только доброе для назидания в вере, дабы оно доставляло благодать слушающим" (Еф.4:29)

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей