мав зустріч з колегами на Подолі. треба було забрати документи + поговорити хвилин 10. вирішили завітати на каву до найближчого кафе.
друзі пішли сідати за столик, я тим часом паркую свій велосипед в єдиному можливому місці -- на тротуарі біля кафе, прив'язуючи до дорожного знаку. велосипед нікому не заває, стоючи паралельно руху пішоходів. раптом з'являється ВОНО в чорних окулярах а-ля термінатор і з вокі-токі на поясі...
на ньому висить бейджик щось тіпо "Боря. начальник охранЬІ.", і воно заявляє мені: "не ставь тут велосіпєд" і далі в тому ж дусі. мої апеляції до закона, конституції, запитання про прізвище Борі і про об'єкт його охоронної діяльності не знаходять відгуку в серці мужнього борця з безпорядками. він далі наполегливо звертаєтсья до мене на "ти" і аргументує свою позицію фразою "потому шо я сказал".
підловивши момент, коли воно на мить відвернулося, я застібаю замок на рамі велосипеда. воно миттєво повертається, матюкається, хапається за велозамок і каже "убірай іво ацюда бистра". я кажу що не буду і що нехай викликає міліцію. мужик помітно нервує, жили його на шиї постійно рухаються. на допомогу з кафе виходить мій колега Петро, питає в чому річ і шо цьому мужику від мене треба. мужик далі каже що "тут нізя" а на питання "де можна" далі відповідає "ніхде, я не знаю где, пускай уежжает ацюда вапще".
ми знову радимо йому викликати міліцію, і йдемо до кафе. воно робить хід конем і заявляє, що нас тут не будуть обслуговувати. дійсно, після якихось маніпуляцій офіціантки кажуть, що не будуть, бо ми порушили заборону охоронця на паркування велосипеда...
ми сміємося і кажемо "ОК, тоді ми просто посидимо". посиділи, попрацювали з документами. наостанок зробили два записи в книзі скарг...
події відбувалися в кафе на Контрактовій площі, на розі з вул. Сагайдачного (між "челентано піца" і "сільпо").
"наш ответ чемберлену" буде простий: в суботу група байкерів (вже домовлено з 3 людьми) їде на те місце і паркується знову. при відновленні конфлікту продовжуємо доводити своє право паркувати байки біля стовбчиків на вулиці. пиешмо багато заяв до книги скарг. фотографуємо охоронця та записуємо все на диктофон.
вже домовлено про медіа-висвітлення конфлікту одною з популярних газет.
хтось хоче приєднатися до акції???

updated: зустріч учасників акції відбудеться о 14-00 біля церкви Богородиці Пирогощі (неподалік від того кафе)
аби всі разом могли дружною колоною підвалити до місця і вразити об'єкта виховання в самісіньке серце.
фото- і звукофіксуюча апаратура вітається!