угу, є таке:)На базарах торгують такі собі "кавказці". Я підходжу, бачу, нічого знайомого. Прошу: мені, будь-ласка, приправу на 3 л плову. Хлопець бере потрошки з 10 :) ящичків, кидає у кульочок, зав"язує: 2 грн.!
Але хотілося би знати, що там до чого, що як виглядає, як зветься і де застосовується.
колись мені одна тітонька так "приготувала" неймовірно вдалу приправу до соєвого м"яса. і навіть був спитав склад, але відразу не записав, а на другий день вже поїхав (було то в криму) і забулось. :(
о! а де?Ось наприклад, є "маш" - такий дуже крупний узбецький горох. Він сам по собі дуже ситний, йде приправою до плову.
в дитинстві пам"ятаю самі його вирощували і використовували замість гороху та квасолі. дуже подобався! хочу!! :))
если не путаю название, то у нас на селе некоторые господыни юзают его когда квасят/солят огиркы, памидорчыкы, во всякие салатыкы добавляют. растет как хрен - сам по себе, где прийдется. эт я к тому, шо может поспрашивай у сельских бабок, которые всяким таким на базарах торгуют..не могу найти эстрагон - никто не видел?