Хто чого чим приправляє

has
* * *
Стать:чол

Повідомлення has » 28.11.06 18:08

На базарах торгують такі собі "кавказці". Я підходжу, бачу, нічого знайомого. Прошу: мені, будь-ласка, приправу на 3 л плову. Хлопець бере потрошки з 10 :) ящичків, кидає у кульочок, зав"язує: 2 грн.!

Але хотілося би знати, що там до чого, що як виглядає, як зветься і де застосовується.
угу, є таке:)
колись мені одна тітонька так "приготувала" неймовірно вдалу приправу до соєвого м"яса. і навіть був спитав склад, але відразу не записав, а на другий день вже поїхав (було то в криму) і забулось. :(
Ось наприклад, є "маш" - такий дуже крупний узбецький горох. Він сам по собі дуже ситний, йде приправою до плову.
о! а де?
в дитинстві пам"ятаю самі його вирощували і використовували замість гороху та квасолі. дуже подобався! хочу!! :))
не могу найти эстрагон - никто не видел?
если не путаю название, то у нас на селе некоторые господыни юзают его когда квасят/солят огиркы, памидорчыкы, во всякие салатыкы добавляют. растет как хрен - сам по себе, где прийдется. эт я к тому, шо может поспрашивай у сельских бабок, которые всяким таким на базарах торгуют..

x_ginger
* *
Стать:жін

Повідомлення x_ginger » 28.11.06 18:58

не могу найти эстрагон - никто не видел?
Эстрагон, он же тархун, был замечен в Кишене на пл. Победы, рядом с холодильником с тестом. Если еще он там остался :)
Славяне были вольнолюбивым народом. Их часто угоняли в рабство, но и там они не работали...

urbik

Повідомлення urbik » 29.11.06 11:46

за наводку спасибо

Хас (Вась), а маш я раз в песчаном готовил, но прошлым летом, в Вилино на базаре купил (фасоли не было)
Зображення

Oldscotchman
*

Повідомлення Oldscotchman » 29.11.06 12:04

"Авокадо" приправы прикольные, особенно "Азербайджанская". А так лаврушка, черный перец, виноградный уксус (настоятельно рекомендую), ческнок, кориандр и острый стручковой перец (и побольше)

has
* * *

Повідомлення has » 29.11.06 12:19

ууу, вилино. не дразни :)
не заказывать же едущим на НГ в крым шоб привезли пару кг %))
хотя, а на тех же таки банальных рынках и не смотрел :)
ээх, хорошо что в этой теме вообще про маш напомнили, так захотелось. нада заняться поискать! :)))

кста, да. виноградный уксус тоже весьма рекомендую! просто мало кто пробовал, но он совсем не тот, класический уксус (я у яблочного, например, не люблю даже запаха), а вкус отличный дает. и в маринады рулит!

Beer
* * *

Повідомлення Beer » 29.11.06 20:53

Користуюсь приправами "Аромікс", інших не признаю.

З інших лише не змішані наприклад перець або гвоздіка..

Виноградний оцет рулить, але останнім часом щось я його ніде не бачу, тому вже і привик обходитись.

Ще , в якості приправи, використовую вино.( наприклад для жарки)

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 13 гостей