я теж з велосипедистом потрапив в маленьке ДТП. Було вже за північ. з мого боку було порушення лише в тому, що я їхав з гостей п’яненький.
з боку того велосипедиста та велосипедистки було мінімум два порушення ПДР - 1. вони не позначили себе в темний період доби ліхтарями; 2. їхали не гуськом, а паралелньо, зайнявши всю першу смугу.
Я летів додому по спуску на Харківському шосе (ГОЛОВНА дорога), я був позначений ліхтарем, та їхав по освітленій дорозі, отже мене було видно. Вони (хлопець з дівчиною), не позначивши себе ліхтарями, несподіванно вивернули переді мною з неосвітленої ДРУГОРЯДНОЇ дороги - для мене то була повна несподіванка - їхали вони паралельно, отже зайняли всю першу смугу. Відповідно швидкість у них була маленька, і часу на роздуми у мене не було, також не було часу обернутися та подивитися, що відбувається на другій смузі, тому на другу смугу я не ризикнув вилітати, бо вночі машини ганяють швидко. Тверезо розсудивши, що ліворуч їде дівчина, і якщо я бахнусь в неї та якщо вона впаде на другу смугу - то не буде гут, я побачив великий проміжок між хлопцем та бровкою та вирішив обійти його праворуч, ну і при цьому я тиснув вже на гальма, тобто встиг скинути швидкість добряче, коли вже рівнявся з ним, і якраз в цей момент він бере ближче до бровки та я влітаю йому в заднє колесо.
У мене обійшлося без травм та несправностей. Що було з вєліком у того хлопця не знаю, бо поїхав далі крикнувши лише "правила вчити треба, придурок", він у відповідь теж шось крикнув, але я не чув вже
отже висновок, перед виїздом на дорогу треба хоча б загальне уявлення мати про ПДР. а також не понтуватися, а в першу чергу замість комп’ютера навороченого на вєлік, купляти ліхтарі та шолом.