Салют! Панове, що можете порадити на сумму 6000-6500 грн?

Як правильно вибрати гірський велосипед, де купити дитячий велосипед,
Show
где недорого купить велосипед on-line, как выбрать велосипед подростку, женские велосипеды - чем они отличаются. Где лучше купить велосипед, цены на велосипеды, как купить велосипед б.у. Почему велосипед лучше покупать в специализированном магазине. Какая гарантия на современные велосипеды. Чем отличается шоссейный велосипед от кроссового - ответы на эти и многие другие вопросы вы найдёте в этом форуме

simplejik
*
Стать:чол
Салют! Панове, що можете порадити на сумму 6000-6500 грн?

Повідомлення simplejik » 7.4.14 21:05

Поставив перед собою ціль - придбати велосипед. Хочу крос-кантрі, думаю оптимальний варіант для мене, оскільки в планах їздити на роботу по не дуже якісній дорозі + цікаві активні прогулянки у сусідні міста, села і тд..
Зрозумів, що круто 29-ті колеса зараз:) Тому вибираю з поміж найнерів, хардтейлів. Поки зацікавило кілька моделей :
HARO FLIGHTLINE 29 SPORT 2014

Раздел каталога: Горные велосипеды, Велосипед 29er
Производство: Haro 2014, США
Количество скоростей: 24
Диаметр колес: 29
Рама (frame): Flightline FL3Gi 29" 6061 T6 oversized aluminum w/ semi-integrated headtube
Вилка (fork): SR Suntour XCT 29", 100mm travel w/ mechanical lock out
Руль (handlebar): Pivit riser bar, 25mm rise, 680mm width, 31.8mm clamp
Грипсы (grips): WTB Technical Trail
Вынос (stem, steer): Pivit forged alloy, 10 degree rise
Рулевая колонка (headset): FSA # 10 semi-integrated
Передний перекл. (f.derrailleur): Shimano Altus
Задний перекл. (r.derrailleur): Shimano Acera
манетки (shifters): Shimano Altus, 8 speed
Педали (pedal): Nylon ATB
Система (crankset): SR Suntour XCT, 42/32/22
Каретка (bottom bracket): Suntour sealed cartridge
Кассета (cassette): Shimano HG-31, 8 speed cassette, 11-32
Покрышки (tires): H-5129, 29 x 2.1"
Обода (rims): Weinmann XM-25 32h rims, Pivit alloy disc cassette hubs, stainless steel spokes
Тормоза (brakes): Tektro HDC-300 hydraulic disc brakes w/ 160 front rotor, 160mm rear rotor
Цепь (chain): Shimano HG50
Седло (seadle, seat): WTB Speed V Sport SE
Подседельный штырь (seatpost): Pivit alloy micro adjust, 30.9 x 400mm
Размер рамы (frame size): 16", 18", 20"

TREK MARLIN http://www.trekbikes.com.ua/bikes/2013/ ... arlin.html
ТРЕК Х-caliber 4 http://www.trekbikes.com.ua/bikes/2014/ ... ber-4.html

За брендом, роком моделі не женусь. Буду вдячний всім хто дасть конструктивні поради, чи допоможе у виборі першого "серйозного" велодруга:)

MaD_CameL

Re: Салют! Панове, що можете порадити на сумму 6000-6500 грн

Повідомлення MaD_CameL » 7.4.14 21:37

1. За роком треба дивитись, бо з минулорічних моделей продаються залишки і є не всі розміри
2. Х-калібер 4 слабший за ці моделі. Тут доречніше було порівнювати з 5 та 6.
3. Між харо та мамбою(яка наче ще є в кількох розмірах) вибирати дещо важко - у мамби краще вилка, а у харо гальма гідравлічні, що краще за механіку на мамбі.
Взагалі все це треба дивитись з урахуванням ціни. Якщо бюджет дозволяє(бо я не знаю, чи з нинішнім курсом 628 долларів влізе в 6500), то я б порадив подивитись на цей. У нього вилка, як у марліна, гідравлічні гальма і трансмісія на рівень вище, ніж у ваших претендентів - 27 швидкостей.
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

simplejik
*

Повідомлення simplejik » 7.4.14 22:03

1. вибирати дещо важко - у мамби краще вилка, а у харо гальма гідравлічні, що краще за механіку на мамбі.
Взагалі все це треба дивитись з урахуванням ціни. Якщо бюджет дозволяє(бо я не знаю, чи з нинішнім курсом 628 долларів влізе в 6500), то я б порадив подивитись на цей. У нього вилка, як у марліна, гідравлічні гальма і трансмісія на рівень вище, ніж у ваших претендентів - 27 швидкостей.
Власне, я спочатку не планував 6500... Просто курс "покалічив" добряче, тому вирішив, що варто докластись. Цей Келліс, приємна модель, невже така велика різниця буде у 24 проти 27?
Наскільки я розумію, то вилки у них незначно відрізняються, чайник, на зразок мене замітить різницю? А гідравлічні гальма, як я розумію це десь близько 1-2х тисяч гривень буде, щоб поставити, чи не так?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 7.4.14 22:26

1. саме головне, щоб велосипед подобався і був зручний. все інше - можна замінити :)
2. різниця у вилці незначна, але я мав про це сказати :)
3. чим більше швидкостей, тим плавніше перемикаються передачі. але компоненти під 9зіркову касету самі по собі більш досконалі, ніж ті, що під 8, тому перемикання ще й чіткіше буде.
4. гідравлічні гальма... нові найпростіші коштують десь 150 доларів за пару, середній рівень десь вдвічі дорожче, а верхня планка ще набагато вище
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей