Выбор новый, тема старая (:

Як правильно вибрати гірський велосипед, де купити дитячий велосипед,
Show
где недорого купить велосипед on-line, как выбрать велосипед подростку, женские велосипеды - чем они отличаются. Где лучше купить велосипед, цены на велосипеды, как купить велосипед б.у. Почему велосипед лучше покупать в специализированном магазине. Какая гарантия на современные велосипеды. Чем отличается шоссейный велосипед от кроссового - ответы на эти и многие другие вопросы вы найдёте в этом форуме

Vinci
* *
Стать:чол
Выбор новый, тема старая (:

Повідомлення Vinci » 31.1.13 16:57

Всем привет.

Вот после годов катания на простом велосипеде который уже пылиться в гараже, и на который не могу больше смотреть решил чтото новое прикупить

Но вот проблем ато стала, оказалось что ничерта о них я не знаю кроме как "сел да поехал куда глаза смотрят"

Вот собственно и сами вопросы изложены ниже.

Нужен велосипед в ценовой категории до 4300грн
хардтейл исключительно.
катания в общем будет по городу, и лесам с дорогами разной степени тяжести. максимум что буду прыгать так это высота бардюра х2, 3.

Что можете посоветовать? Какие марки исключить из списка покупки, тоисть какие уже были "провереные" и на них наложено тавро "хлам"

Звать Игорь, вес 80кг, рост 180, 20 лет.

катати буду в основному по місту, з багатьма прижками на висоті максимум 40см, в основному будуь бардюри.
Також не виключена гірська територія з лісами, полями.

Хотів спочатку двохпідвіс, але сказали шо немає хороших двопідвісів за такі гроші, тому залишився вибір хардтейлу

Місто Івано-Франківськ
(:

tuftelka
* *

Re: Выбор новый, тема старая (:

Повідомлення tuftelka » 31.1.13 17:23

Здравствуйте.
Можем предложить для этих целей Diamondback Response Sport - http://www.velosiped.com/product/diamon ... sport-2012.
Размер, скорее всего, 20й вам нужен.
На этом велосипеде стоят двойные обода, кассетная задняя втулка, вынос 4х болтовой, руль 31.8 + у него сама по себе рама заточена под более агрессивную езду, хоть и весь велосипед в сборе будет немного тяжелее аналогов. С другой стороны, если и ездить и попрыгать где-то, то такой вариант, считаю, будет наилучшим.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.13 17:46

1. Правильно, что от двухподвеса отговорили. минимально приличный стоит вдвое дороже.
2. как хороших производителей, так и плохих очень много, поэтому если составлять список что тех что этих, все равно он выйдет очень длинным и всегда можно ошибиться.
3. Если катать "в основному по місту", то лучше кроссовый велосипед, но если прыжки 40 см, а так же горы, то лучше брать МТВ. Тут вы определитесь, насколько реальны у вас те 40 см прыжки и горные выезды. Так как Карпаты в паре часов езды на раховозе, то я бы все-таки советовал горный. Жить рядом с такой красотой и не катать там - чистой воды самоистязание.
Если все-таки решите кросс, то здесь наверное келлис сафикс будет хорошим вариантом
Ну а если все-таки решитесь взять горный, то тогда вариантов побольше будет.
а. вайпер 50 от того же келлиса
б. вайпер 5.0 - то же самое, но модель прошлого года в другой расцветке и чуть дешевле. но они остались только в 21 размере, а вам он возможно велик будет. надо бы мерять.
в. трек 3900. Лично мне он больше нравится - хоть трансмиссия здесь чуть хуже, чем у келлисов, но зато вилка получше.
г. предложенный выше даймондбек. он вполне неплох, но он слишком уж агрессивен для города, зато для гор самое то. если горы планируются в очень далекой перспективе, то тогда это не самый лучший вариант.
4. походить по веломагазинам станислава. вполне возможно, что вы найдете что-то интересное из моделей прошлого года по вкусной цене.

х
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 18:34

Магазинов в Станиславове очень ало. А точней веломагазинов ровно 2. И выбором не очень они славяться... к сожелению.

Крос думаю откинуть вариант.

Больше чтото с КК связывать вел должно.. прыжки точно будут)
И ище вопрос в устойчивости на камнях, грунтах тд и тп очень волнует. Так как написали уже выше о Карпатах)))

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 18:37

Направили на ваш форум інші люди з іншого сайту "іксбайкерс" російського... сказали, що тут хороші люди і поможуть в виборі (:
От тому і надіюсь тільки на ветеранів вело загонів)

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.13 18:46

в MTB-BIKE на вул. Чорновола, 157 були?

тоді даймондбек запропонований - чудовий варіант.
він в горах саме те. трошки важкуватий, але то плата за бронебійність.
а там за літо може так накатаєте, що на день незаложності сядете в дизель і в Рахів ганятись поїдете :)
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 18:53

В МТБ якраз завтра мав йти)
Але варто б попитатись краще тут. Магазин то добре, але люди які не заінтересовані ніяк окрім простої допомоги кращі)
даймондбек візуально дуже сподобався. (в мене інших немає критеріїв покищо вибору.(окрім ще трішки різню по якості трансмісії шімано і срама))
келліси хороші, хоть бери і всі купуй.
а трек щось не йде мені.

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 18:55

і будь ласка, тільки не на "ВИ" до мене.
Замалий ще до такого звання)

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 19:05

Питання про доставку. Хто замовляв вже. Може хтось підкаже як перевезти в Франківськ з Київа або іншого міста краще велосипед? На скільки знаю в розібраному стані буде він.
Як б це розрахувати правильно в тій самі новій пошті або деінде ?

Хотілось б як подешевше що б було..

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.13 19:11

ну як там нічого не сподобається, то можна буде даймондбек чи келліс в інетмагазині замовити.
а те, що вибирати тре візуально - 100%, бо велосипед має подобатись. в цьому ціновому діапазоні вони зазвичай більш-менш схожі по характеристикам.
в даному випадку даймондбек рівнем трошки вище, так як на нього знижка 15%, а так він коштує десь біля 5 тис.

інтернет-магазин висилає новою поштою чи інтаймом. взагалі-то це безкоштовно, але я не певен, що на моделі зі знижкою це поширюється. уточніть в магазині краще.

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 19:15

на жаль без знижки, але я такого нарахував в новій пошті, що вийшло пересилка в 1750 грн )))
Тому зара гуглю як правильно вирахувати пересилку)

І кому краще довірити пересилку взагалі? Якій пошті? Є може якісь пропозиції аби вони не наломали дров?
На Нову Пошту дуже багато наклепів є за пошкоджені деталі...(
Можливо ще якісь варіанти підкажете з вибору моделей?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.13 19:29

велосипеди висилають упакованими в картонну коробку - там він пошкодиться хіба-що, якщо його спеціально хотіти зломати.
я відсилав велосипед до Львова і вийшло щось між 50 та 100 грн. але краще запитайте в магазині - вони ж шлють ці велосипеди часто, тому знають, скільки то коштує.

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.13 19:34

тут важко щось казати, бо
1. модель минулого року не факт, що буде в потрібному розмірі в наявності.
2. він десь по рівню такий же(як на мене, то трішки вище за вайпер і майже не відрізняється від даймондбека)
3. у них своя фірмова геометрія, яка декому подобається, а декому - ні. я належу до другої групи, тому б радив перш ніж купувати його все-таки приміряти.
4. 4600 більше за 4300 :)
тобто, якщо він є у франківську в потрібному розмірі і ви на нього сядете і зрозумієте, що - воно саме те, то можна брати. інакше не радив би.

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 19:44

хм... а як тоді якщо рішусь на даймонд вибрати потрібний розмір ?)

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 19:58

що означає "своя фірмова геометрія"?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.13 20:11

ну в них геометрія потрійного трикутника чи якось так. придивіться на вузол рами біля підсидільного штиря. по їх заявам, це робить раму жорсткішою, мені ж здалось, що вона занадто коротка і козлить. але то суб'єктивні відчуття. бо є люди, яким ті рами подобаються

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 20:23

ну в них геометрія потрійного трикутника чи якось так. придивіться на вузол рами біля підсидільного штиря. по їх заявам, це робить раму жорсткішою, мені ж здалось, що вона занадто коротка і козлить. але то суб'єктивні відчуття. бо є люди, яким ті рами подобаються
будь ласка, не треба на "ви". Дуже некомфортно себе відчуваю.)
Зрозумів про геометрію, дякую)

А про ріст і висоту велика і так далі можна якось точніше?)
Що б підібрати гут..

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.13 20:26

ну скоріш за все 19-20", хоча у різних велосипедів різна геометрія(от той же гт мені видався занадто коротким) і різні люди з одинаковим зростом мають різну довжину рук-ніг, тому краще міряти. але я з 176см катаю на 19.5, тому скоріш за все тобі підійде такий же розмір

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 20:30

В цьому визначився значить...
Можливо ще якісь є варіанти хороші з провірених вами.. ?

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 20:34

ще питання)
"він дуже агресивний для міста"
був комент про даймонд.
Що розуміється під словом "агресивний"?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.13 20:59

по іншим варіантам сказати важко - не зрозуміло, що є насправді. моделі нинішнього року ще в більшості не завезли, а минулорічні позалишались в основному в неходових розмірах.

агресивний - ну в нього масивніша, а, відповідно, важча рама, ніж в інших претендентів. в нього бронебійні ободи(при тому, що я на келлісі в горах косівщини 3 дні валив, коли мій велік зломався) - відповідно витримають бознащо, чого в місті бути не може, але знову-таки вони важчі.
інша гума - дуже широка з великими шипами. в місті така гума їде повільніше, вібрує і шумить, ніж менш агресивна. зате в горах вона буде в самий раз(якщо візьмете ДБ, то я б радив прикупити ще пару покрих для міста, і рідні ставити лише на ліси-поля-гори), мізніше та ширше кермо, хоча й на інших цілком пристойні. зворотній бік - теж важке
винос - короткий і дебелий. педалі теж більш для гірського катання(хоча як на мегне, то це великий плюс ДБ, так як ті, що стоять на інших гірші за ці, але педалі то зовсім недорога дурня, яку легко поміняти)

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 21:52

подякував ще раз (:

Залишив свій вибір на ДБ, хотя келліс 50 більше на вигляд подобається, але так як він менш живучий то якось не катить то...
Може якесь коротке порівняння між ними бути в головних їхніх напрямах і деталях?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.13 22:18

я б брав по вигляду :)
порівняння:
1. рама. у дб танкова. але тут я за келліс - вона теоретично легша(я їх на ваги не ставив, але все каже за це), а чіцності її більше, ніж досить. там, де не витримає ця рама, раніше здохнуть інші компоненти. при цьому зайва вага не ацс. хоча взагалі-то вони одного рівня, просто я не бачу, де даймондбеківська супертанковість потрібна.
2. вилка. у ДБ краще трохи.
3. рульова та каретка - умовно одного рівня
3. шатуни - однакові.
4. передній пермикач - у келліса трішки краще, у ДБ найнижчого рівня з шиманівських.
5. задній перемикач - у келліса на рівень краще
6. манетки - тут ДБ трішки краще, бо в келліса моноблоки(манетки поєднані з ручками гальм - якщо треба буде апгрейдити чи манетки чи гальма, то автоматом доведеться апгрейдити й інше). різниця не принципова
7. кассети - різниця не принципова, але у келліса трішки краще.
8. гальма - однакові
9. гальмівні ручки - у келлсі в моноблоках(див п.6), у ДБ не написано, але там різниця не принципова.
10. ланцюг - один рівень, та й це все одно витратні матеріали, які з часом треба міняти.
11. колеса - порівняти не можу, але у ДБ знов-таки більш дебелі і більш важкі, але мені в карпатах келлісівських вистачало.
12. покрихи - одного приблизно рівня, але у Дб ширші, агресивніші і відповідно важчі.
13. винос. у ДБ коротший(чим агресивніше катання, тим коротші виноси використовують) та дебеліший. відповідно важчий
14. керсо - у дб ширше
15. підсиділ-сідло - нічого не скажу.
16. педалі - у дб краще
17. гріпси(ручки руля) - не принципово.

тобто у Дб трохи краще вилка, а у келліса трансмісія.

Vinci
* *

Повідомлення Vinci » 31.1.13 23:09

Покищо крім міцності рами та колес келліс виграє ...

А чому тоді така різниця в ціні?

Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей