я б брав по вигляду

порівняння:
1. рама. у дб танкова. але тут я за келліс - вона теоретично легша(я їх на ваги не ставив, але все каже за це), а чіцності її більше, ніж досить. там, де не витримає ця рама, раніше здохнуть інші компоненти. при цьому зайва вага не ацс. хоча взагалі-то вони одного рівня, просто я не бачу, де даймондбеківська супертанковість потрібна.
2. вилка. у ДБ краще трохи.
3. рульова та каретка - умовно одного рівня
3. шатуни - однакові.
4. передній пермикач - у келліса трішки краще, у ДБ найнижчого рівня з шиманівських.
5. задній перемикач - у келліса на рівень краще
6. манетки - тут ДБ трішки краще, бо в келліса моноблоки(манетки поєднані з ручками гальм - якщо треба буде апгрейдити чи манетки чи гальма, то автоматом доведеться апгрейдити й інше). різниця не принципова
7. кассети - різниця не принципова, але у келліса трішки краще.
8. гальма - однакові
9. гальмівні ручки - у келлсі в моноблоках(див п.6), у ДБ не написано, але там різниця не принципова.
10. ланцюг - один рівень, та й це все одно витратні матеріали, які з часом треба міняти.
11. колеса - порівняти не можу, але у ДБ знов-таки більш дебелі і більш важкі, але мені в карпатах келлісівських вистачало.
12. покрихи - одного приблизно рівня, але у Дб ширші, агресивніші і відповідно важчі.
13. винос. у ДБ коротший(чим агресивніше катання, тим коротші виноси використовують) та дебеліший. відповідно важчий
14. керсо - у дб ширше
15. підсиділ-сідло - нічого не скажу.
16. педалі - у дб краще
17. гріпси(ручки руля) - не принципово.
тобто у Дб трохи краще вилка, а у келліса трансмісія.
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.