Покришки у Quartz явно не файні. після трьох поїздок по місту заднє шина стерлася трошки (а причина наступна - при гальмуванні заднє колесо треться об асфальт). тепер при гальмуванні (зупинці) заднього колеса, велосипед проїжджає ще близько метру, а от коли затиснути переднє колесо - до 10-15 см.
звідси висновок - навчитись правильно гальмувати обома гальмами.
хоча якщо їздити по місту, то краще купити спеціалізовані покришки для асфальту,
наприклад такі
ще до невеличкого мінусу можу віднести фору й не практичний матеріал, з якого виготовлене СІДЛО. по-перше, дуже мажеться (на світлих місцях), особливо до джинсів, а також трошки заднє місце болить.
болить, бо не звик ще до вела. ще кілька виїздів болітиме а потім стане норм. у велоодязі болить менше.
а взагалі сідло - річ індивідуальна, у кожного дупа своя і те, що одному підходить - іншому не дуже.
стосовно практичності - так біле модне й гарне, але мажеться

стане брудним і можна не звертати на це уваги
також у мене є запитання щодо швидкостей. чому мені майже не реально їхати на 1-6 передачі? педалі кручу як дурний і не відчуваю зчеплення?
звідси висновок - навчитись правильно користуватись передачами. 1-6 використовувати не бажано - перекос ланцюга. якщо там же увімкнути 3-8, то буде крутити куди важче

але треба так вибирати передачі, щоб і не надто важко і не в холосту.
о. і ще. РУЛЬ дуже легко крутиться. якщо їхати й відпустити руки, то можна гепнутися... це нормально?
а як ще? щоб повернути, вижати руками сотню кг?
п.с. я пишу сюди свої враження і роздуми, може у майбутньому це комусь згодиться. а якщо ви ще долучитеся, це безперечно й мені буде у користь))
для цього є інші розділи форуму. тут все-таки про вибір велосипеду.
рекомендую і для почитати і для попитати
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.