Повітряна вилка - які переваги?

Як правильно вибрати гірський велосипед, де купити дитячий велосипед,
Show
где недорого купить велосипед on-line, как выбрать велосипед подростку, женские велосипеды - чем они отличаются. Где лучше купить велосипед, цены на велосипеды, как купить велосипед б.у. Почему велосипед лучше покупать в специализированном магазине. Какая гарантия на современные велосипеды. Чем отличается шоссейный велосипед от кроссового - ответы на эти и многие другие вопросы вы найдёте в этом форуме

dimaxer
* *
Стать:чол
Повітряна вилка - які переваги?

Повідомлення dimaxer » 3.10.14 22:46

Доброго дня!

Маю чайниковське питання. У мене Trek Mamba 29 з вилкою Rock Shox XC 32 TK Coil. Загалом все добре, катаюся по розбитому асфальту і отримую задоволення. Сьогодні перший раз поїхав із товаришем на покатушки на Дорогожичі у якого GT Zaskar 26 новенький із якоюсь повітряною Rock Shox. Назву не пам'ятаю. Але в нього задній перемикач на колесі SLX тому думаю, що і вилка повітряна не найгірша. Колір золотистий у ніг. Він такий самий чайник як і я, хоча вже багато років катається. Ми мінялися велосипедами і ні я ні він не змогли зрозуміти у чому різниця між вилками. Ніякого екстріму не робили, хоча там є доріжки із плит метрових і трясе дуже сильно. Я вже давно мрію про кращий велосипед і кращу вилку (хоча насправді розумію, що воно мені геть непотрібно) - просто аби було краще (є така хвороба) - але хочу хоча би розуміти що дає та повітряна вилка. Звичайно, різниця є для профі, а мені до цього років так 10 та й не потрібно. Але все ж - яка різниця і як її відчути? Дякую.

Мурзик
* * * *

Re: Повітряна вилка - які переваги?

Повідомлення Мурзик » 4.10.14 00:13

загалом 29 колесо в порівнянні з 26 зїдае більше нерівностей . а з приводу повітряної вилки виграеш у вазі \ регулеровці відскоку \ мякості ходу . я ще нікого не знаю хтоб спробувавши повітря повернувся на пружину.
Ні, це природа. Такого Мурзіка - ... розробиш.(C)

Чем умнее мужик, тем спокойнее он реагирует на всякие бабские умозаключения.
Знает, что баба — существо глупенькое, но теплое, ласковое и с сиськами.

vovkastallion

Повідомлення vovkastallion » 4.10.14 00:31

Основна перевага яку ви не відчули, це те що - повітряну вилку спочатку треба налаштувати під вашу вагу - тільки тоді ви відчуєте різницю!
Спочатку дізнайтесь що таке "СЭГ" у вілці і тільки тоді починайте настройку!
#crazy_pilot

dimaxer
* *

Повідомлення dimaxer » 4.10.14 08:13

Дякую за відповідь! У друга вага десь 70, у мене 78. Під нього точно вилку налаштовували, казав, що у його друзів майстерня і вони йому і продали зі знижкою і налаштували. Він так само чекав чогось особливого і незвичайного. Нажаль, ні я ні він не змогли побачити чи відчути. Я розумію, що треба, напевно, кілька сезонів покататися по-справжньому щоб зрозуміти що і як. Але якогось такого вау-еффекту точно немає.

mel_nic
* * * *

Повідомлення mel_nic » 4.10.14 17:00

Ну, якщо по чесному, то ви і не повинні були нічого відчути.
В даному випадку багато факторів, котрі впливають на поведінку байка.
По перше. Різний розмір колес. 29" колеса їдуть по бездоріжжю більш плавно.
По друге. Налаштування вилок. Повітряна, ви пишете, налаштована на 70 кг.
Припустимо, якщо у вашого товариша вилка краще відпрацьовує нерівності, то 26" колеса нівелюють ці переваги. І маємо на виході = 0 різниці.

Переваги все ж таки є.
Судячи з того, що у вилки ноги золотисті, можемо зробити висновок, що вилка має алюмінієві ноги. З такими ногами бувають: XC30 (є якісь не серійні); Recon; Reba... всі інші наврядчи .
Тепер порівняємо вагу. (різниця між 26" та 29" біля 100 грам)
XC30 (є якісь не серійні) - десь близько 2 кг.
Recon - приблизно 1.8 - 2 кг.
Reba - 1.5 - 1.6 кг. (двлячись якого року)
А от ХС32, та що з пружиною, вже потягне під 2,4 - 2,5 кг.
От і маємо основну перевагу - вага.
Різниця в пів кіло це дуууже багато, це 20% від ваги вашої вилки. Уявіть, якщо полегшити байк вцілому на 20%. Наприклад 14 кг - 20% = 11,2кг. :duma: є над чим замислитись.

Який висновок можна зробити?
Якщо вас не цікавить вага вашого байку, то можна нічого і не міняти.
Пружинні вилки працюють більш лінійно, тобто супротив майже однаковий на протязі всього ходу вилки.
У повітряної вилки супротив прогресивний - чим більше здавлюється, тим сильніше вона чинить опір.
Повітряна вилка має більший діапазон налаштувань. Її можна підлаштувати під будь-яку вагу, в той час, як у пружинної діапазон десь +/- 10 кг. І якщо не підходить, то треба міняти пружину.

Різницю можна відчути, якщо порівнювати Rock Shox з дешевим Suntour. Чомусь не всі її відчувають :D
"Все здається неможливим до того моменту, доки це не відбувається" Нельсон Мандела

Мурзик
* * * *

Повідомлення Мурзик » 4.10.14 17:31

на повітряній вилці знизу мае бути знизу на нозі намальовано зайчик і черепаха. переведи на черепаху\це повільний відскок\ і відчуеш зі своею вагою різницю .у пружини як правило швидкий відскок який бе в руки.
Ні, це природа. Такого Мурзіка - ... розробиш.(C)

Чем умнее мужик, тем спокойнее он реагирует на всякие бабские умозаключения.
Знает, что баба — существо глупенькое, но теплое, ласковое и с сиськами.

mel_nic
* * * *

Повідомлення mel_nic » 4.10.14 18:00

ХС32 також мае регулювання вiдскоку.
"Все здається неможливим до того моменту, доки це не відбувається" Нельсон Мандела

dimaxer
* *

Повідомлення dimaxer » 4.10.14 19:56

Всім дякую за відповіді! Розумію, що для мене точно не потрібно повітряної вилки. Для профі для яких кожна деталь важлива і навіть 2% якогось параметра потрібні - тоді так. Як каже мій тренер по тенісу - перших два роки можна грати хоч дерев'яною ракеткою із 60-их років. :)

Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість