Выбор первого велосипеда: есть несколько вопросов

Як правильно вибрати гірський велосипед, де купити дитячий велосипед,
Show
где недорого купить велосипед on-line, как выбрать велосипед подростку, женские велосипеды - чем они отличаются. Где лучше купить велосипед, цены на велосипеды, как купить велосипед б.у. Почему велосипед лучше покупать в специализированном магазине. Какая гарантия на современные велосипеды. Чем отличается шоссейный велосипед от кроссового - ответы на эти и многие другие вопросы вы найдёте в этом форуме

Трям
Мауглi
Мауглi
Стать:чол
Re: Несколько вопросов, связанных с выбором нового велосипеда.

Повідомлення Трям » 30.1.08 12:24

Второе, дружбан собирается подрабатывать курьером, следовательно, ему нужен будет багажник. Насколько я разумею, большинство багажников плохо совмещаются с дисковыми тормозами. Т.е. Трек я предварительно отмел, хотя другу он больше всего понравился.

!
Багажники *не дружат* с гидравликой
и то - относительно

офф:
а где курьеры ездят с багажниками ? :gerl: :p
Зображення

Hulygun
*

Повідомлення Hulygun » 30.1.08 12:31

Насчет - нафик нужен багажник курьеру - это не ко мне :).
Друг сказал - нужен. И все.

Насчет выбора - то я бы взял Кварц. Бергамонт по моему скромному мнению вообще никакой...

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 31.1.08 23:27

мое по моему скромному мнению треки ниже 4300 брать не стоит.
если у вас их нет то на том же велосипед.ком заказать с доставкой, хотя как я понимаю время скидок закончится через пол часа.
у указнного бегемота кажись хиленькие обода и мне кажется что если твой друг не дистрофического веса, то при активном катании замахается править восьмерки.
кварц как на свою цену вроде бы неплох, хотя сейчас искать описалово лень - говорю по памяти
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Hulygun
*

Повідомлення Hulygun » 1.2.08 10:30

Впринципе, можно подождать недельку и попросить продавца привезти что-то более другое. Вопрос, существуют ли велосипеды за 1500-1600 грн которые будут лучше, чем тот Бергамонт :) ?

Кстати, друг, не смотря на рост - очень худой. по моему скромному мнению и 70 кг не будет.

Пришла в голову мысль - а что если сразу заменить колеса на бергамонте на что-то покрепче? Во сколько это может выйти по деньгам? В 200 грн реально вложиться?

Кварц - по моему скромному мнению очень неплохой велосипед. Лучше моего Скарпа :). Обвес уровня Диор-Аливио. Другое дело, что не вписываемся по бюджету... т.к. друг сразу хочет взять шлем, фару, багажник и т.д.
Нафига ему это в феврале я не понимаю, но спорить бесполезно :).

Поэтому интересует авторитетное мнение - насколько плох тот бергамонт и существуют ли вообще сносные лайбы за 300 у.е.?

Пластун
*

Re: Выбор первого велосипеда: есть несколько вопросов

Повідомлення Пластун » 1.11.10 14:22

Щоб не плодити тем відпишусь сюди.
Отже, передісторія.
Перший і на сьогодні останній всій велосипед (не рахуюючи України і Тиси) був куплений в 1996 р. в Чехії - в нас тоді з цим ділом було геть туго.
На даному вєліку марки Amulet проїхав пару тис. км за ці довгі роки, аж ось вирішив обновити парк, та й дружина хоче нормального велосипеда.
Багато цінних порад меді дали побратим Chumachok з цього форуму та Великий Ґуґл, але цінних порад багато не буває, тож запитаю ще :smile:
Треба 2 велосипеди - мені і дружині бажано з "жіночою" рамою.
Бюджет покупки - 1000 доларів на все.
Тепер головні питання що мучать:
Гальма - диск чи колодка (спочатку хотів принаймні обі диск, але зараз вже більше до колодки схиляюся).
Наскільки ті жіночі рами взагалі виправдано брати, чи критичним є зменшення міцності.
Власне, поки все.
Велосипеди юзатимуться в доволі екстремальних умовах - поїздки Поліськими лісами і Подільськими горами, планується возити на них баули з наметами там різними, хоч по асфальтику теж інколи їздитимуть.
Дякую за поради.
Гей, рід калиновий, гей, стяг малиновий!
Гей, пане підстаршино, піднімай бунчук!

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 1.11.10 16:35

стільки питаннь. спробую по порядку відповісти.
1. дискові гальма чи ві-брейки. з таким бюджетом краще ві-брейки. хоча потрібно дивитись на існуючі знижки, може й щось непогане на дисках вийде. Дискові гальма мають перевагу, якщо їздити в складних умовах - по багну чи може снігу. дорогі дискові гальма і гальмують краще, але вони явно не в цьму бюджеті. якщо ось таке:
Зображення
не планується, то краще ободні гальма, якщо ж планується, то краще збільшити бюджет.
2. жіноча рама. класичні жіночі рами такого типу:
Зображення
має гірші ходові якості, ніж рама з класичною геометрією. тому для активного використання вони є менш бажаними. якщо ж дружині ну дуже вже не подобається класична геометрія, то є компромісний варіант:
Зображення
3. поради. раджу келліс - хороша якість, за нижчу, ніж в більшості брендів, ціну. до того ж зараз на них діють знижки.
я так розумію, що хочете ви брати велосипеди зараз на наступний рік.
для дружини. він дорожчий за той бюджет, що ви назвали(я так розумію, що тися ча на 2 велосипеди), але якщо зробити попереднє замовлення, то мають зробити знижки. Якщо цей велосипед сподобався. то про умови спитай у Дятла.
а для себе. або ж, якщо трохи збільшити бюджет і з дисковими гальмами, то цей. з врахуванням знижки він має коштувати десь 4400
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Пластун
*

Повідомлення Пластун » 1.11.10 20:43

Дякую за розгорнуту відповідь :good:
Власне в таке гівно як на першій фотцінавряд чи заїдемо))
я так розумію, що тися ча на 2 велосипеди
Так.
Ну а одне з питань так ізалишилося без відповіді - то наскільки ці "вигини" жіночі впливають на міцність?
Як я розумію чим більше рама схожа на трикутник, тим довше вона проживе при всіх рівних умовах?
Гей, рід калиновий, гей, стяг малиновий!
Гей, пане підстаршино, піднімай бунчук!

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 1.11.10 22:15

наскільки ці "вигини" жіночі впливають на міцність?
Як я розумію чим більше рама схожа на трикутник, тим довше вона проживе при всіх рівних умовах?

Никак не влияют. Рамы уже давно практически не ломаются, а под девушками они не ломаются в 3 раза больше, чем под мальчиками :p
Зображення

Повернутись до “Вибрати велосипед - як купити велосипед: дитячий, гірський, жіночий, міський”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей