Велобаул (класика) vs Велосумки

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
fanatt
* * * * *
Стать:чол
Велобаул (класика) vs Велосумки

Повідомлення fanatt » 9.1.16 15:30

Скоро новий сезон, є потреба у великому баулі. Постало питання який кращий класичні штані чи сучасні велосумки
Питання вибору між ПИК 65 и Crosso, або схожими варіантами.
+ ПИКА зрозуміла більше можна запихнути )) + легко застібнути та відстебнути з багажника ( ось саме це мені дуже подобається в них), Crosso важкуваті, але вдодонепроникні.
Зображення
Зображення
Зображення
Нічого немає випадкового в житті, усе пов'язане і переплетене єдиним світлом Неба, і кожна дрібничка має свою доцільність. Коли я постану із праху, то поведу за собою світ.

OlegV
* *
Контактна інформація:

Re: Велобаул (класика) vs Велосумки

Повідомлення OlegV » 9.1.16 23:42

Маю бокові сумки які не витримали в поході.
На розмитий польовій дорозі, де маленьки струмочки зробили з неї стиральну дошку, розтрусило сумки та кріплення не витримали. Закріпив їх стяжками за вушка які нащастя були в сумці.
Для себе вирішив що сумки для рівної та не грунтової подорожі, в ідеалі для міської ізди.
Наступною покупкою був баул типу "штани". Штани з "кондури" більш витрималіши як на мій погляд.
Тобто сумки для мене це місто, в похід - баул.
[spoiler]0. Для тих хто їздить без шолому - обов`язково читайте [url]http://velokyiv.com/forum/viewtopic.php?f=44&t=23344&p=1929794#p1929794[/url]
1. [b]Закінчився тур.газ? [/b]- допоможу з заправкою газових Epi-Gas, Easy clic plus катриджів.

fanatt
* * * * *

Повідомлення fanatt » 10.1.16 04:41

Маю бокові сумки які не витримали в поході.
кріплення тут металеві гаки , а у Вас певно були пластикові ?
Нічого немає випадкового в житті, усе пов'язане і переплетене єдиним світлом Неба, і кожна дрібничка має свою доцільність. Коли я постану із праху, то поведу за собою світ.

OlegV
* *
Контактна інформація:

Повідомлення OlegV » 10.1.16 12:05

Були кріплення з пластику.
Гачки були цілими, зломалося в тому в чому вони трималися...
Востаннє редагувалось 17.1.16 20:27 користувачем OlegV, всього редагувалось 1 раз.
[spoiler]0. Для тих хто їздить без шолому - обов`язково читайте [url]http://velokyiv.com/forum/viewtopic.php?f=44&t=23344&p=1929794#p1929794[/url]
1. [b]Закінчився тур.газ? [/b]- допоможу з заправкою газових Epi-Gas, Easy clic plus катриджів.

lisapedist
* * * * *

Повідомлення lisapedist » 10.1.16 13:29

Если речь идет о необходимости большого баула (как указано в первом сообщении), то зачем думать о сумкаХ?
По конкретным Вы написали только одно преимущество - водонепронецаемость.
Но скорее всего можно найти и баул водоустойчивый. Плюс, водоустойчивость сумок насколько я знаю вещь достакточно условная. Единственный реальный способ оставить вещи сухими - гидропакет, любая кодура со временем промокает.

Пользовался раньше всегда баулом и горя не знал: вмещается вещей немерянно и при этом остается еще и запас (для продуктов, воды, подножного корма и т.д.), сверху можно прикручивать палатки, карематы, все-такое. Грузи, в общем, сколько не страшно.
Минусы баула: все на задней оси, вел склонен к вставанию "на козла" (можно конечно развешивать и в других местах вещи, но стоит ли этим заморачиваться если просто пристегнул и поехал?), ухудшается управляемость, увеличение массы так как необходим багажник.

Последние пару лет купил подвес и багажник уже не поставишь. Купил сумку фаст-н-лайт (можно на форуме у senna заказать и в отдельной ветке про них почитать) - в нее складываю почти все вещи, спальник и палатку вешаю на руль. Пересмотрел подбор вещей, стал брать так мало что иногда и не заполняю эту сумку. В целом - схема также работает отлично.
Минусы: не очень удобный доступ к вещам "на лету", доп. время на сбор и развешивание (не критично, но все же), некоторые вещи (хрупкие или мягкие как помидоры или тонкий котелок например) возить так нельзя приходится иногда везти в рюкзаке на спине (тоже не критично но есть люди которые не переваривают за спиной ничего), надо выдумывать что куда вешать.

Вывод: если у Вас хардтейл и Вы не заморачиваетесь на каждом грамме (бывает всякое: люди не хотят багажник возить ибо лишний вес, но сами джинсы с собой берут и сапоги :) ) - я бы Вам рекомендовал багажник и баул, без всяких сумок.
Мэнэ не цикавыть миныстерство туризму,
Я сам сэбэ турыст, я маю харызму!

Andrey V
* * * *
Контактна інформація:

Повідомлення Andrey V » 10.1.16 14:42

Раньше у Deuter и Tatonka (и вобщем то не только у них) был компромисный вариант - трехсекционные велобаулы с отстегивающимися штанами. Может быть полезно дял использования как в походе так и в мелкой покатушке - весь объем возить или только боковые сумки (1 или 2) прикрепить. Я пользовался такой Татонкой в Карпатах, в цивильных условиях без жесткой пересеченки (одолжили знакомые тут, на ВК, - еще раз спасибо :) ). Баул понравился, удобно, надежно. Но сравнить не с чем)) Цеплялся ремнями + пластиком.
Зображення
Боюсь только они уже не выпускаются, не нашел никаких оригинальных ссылок от производителей.
Ага, вот есть похожее - Terra Incognita Velocrosser 40 на Землячке
Давайте людям больше, чем они ожидают. И делайте это легко.

Torn_11
* * *

Повідомлення Torn_11 » 10.1.16 19:41

Поступово "прийшов" до великого однооб`ємного баулу. Як на мене, то такий баул набагато зручніший від баулів з розподіленним внутрішнім простором. Якщо у поході очікуються дощі, то використувую гермомішки в кожну з штанин баулу. Раніше для захисту речей від вологи упаковував речі (як і багато інших туристів :good: ) у пакети для сміття.

lisapedist
* * * * *

Повідомлення lisapedist » 11.1.16 07:16

У моего товарища однообъемник.
Его минус - не самый простой доступ к вещам - это стоит учесть.
Касательно пакетов - да, все пакуется в пакеты (полиэт), но при мокрой погоде отсыревает, только гермомешок (закрытый).
Я так понимаю, что выбор уже сделан, так что удачи в заездах!

fanatt
* * * * *

Повідомлення fanatt » 11.1.16 10:06

Двоколісні хроніки - Two-wheeled Chronicles
23 августа 2015 г. ·
Велосумки для багажу, або, як їх ще називають, велобаули.
Готуючись до цієї експедиції, ми довго міркували, які велосумки обрати. Однозначно, в таку тривалу подорож вони потрібні водонепроникні, адже потрапляти під дощ, сніг, або і те і те разом доведеться гарантовано безліч разів. І тут важливістю збереження сухими ваших речей, особливо одягу та спальних мішків, не кажучи вже про електронну техніку, нехтувати не варто. Ми ніколи не забудемо зливу у Болгарії пізньої осені, коли повністю змокли, ризикуючи отримати запалення легень, і без сухого змінного одягу напевно так воно і сталося б.
Звісно, можна обрати дешевший варіант з простої тканини, але з додатковим захистом-накидкою на кожну сумку. Проте ми вважаємо, що це не дуже надійно для далеких мандрів, та й досить незручно, коли доведеться швидко накривати всі сумки від раптового дощу. Тому ми вирішили саме на сумках не економити і придбали надійні водонепроникні баули польської фірми «Сrosso» серії «Expert», які виготовлені з надзвичайно міцної тканини «Cordura». На жаль, цих сумок ви в Україні не знайдете, нам довелося купувати їх в Польщі. Прикро, але українські виробники поки що не виготовляють спорядження такого рівня. Варто зазначити, що водонепроникність баулів «Сrosso Expert» не вважається абсолютною, проте можемо вас запевнити, що ніякий дощ, навіть тривалий, їм не страшний. Це ми перевірили на практиці неодноразово, потрапляючи під зливи або миючи велосипеди зі шланга разом із сумками.
На кожному нашому велосипеді загальний об’єм бокових сумок «Сrosso Expert» складає 100 літрів. До комплекту входять дві великі задні сумки (кожна по 30 літрів), що вішаються на звичайний багажник (але ми мусили ще додатково прикріпити саморобні гачки для нижньої фіксації), та дві менші передні (кожна по 20 літрів), що розміщуються на спеціальному кріпленні (входить у комплект) на вилці велосипеда. Окрім цих сумок маємо також по одному повністю водонепроникному мішку на задньому багажнику: у мене тієї ж фірми «Сrosso» серії «Dry» на 50 літрів, в якому я вожу музичний інструмент укулєлє та каремати, Володя ж має мішок українського виробника «Терра Інкогніта» на 60 літрів, в який вмістились два невеличкі барабани, штатив для камери, намет, мультипаливний пальник та змінне взуття.
Отже, як бачите, об’єм наших сумок доволі великий, але у нас це виправдано наявністю музичних інструментів та звукозаписної техніки, що необхідні для проекту «Двоколісні хроніки». Витратили на баули приблизно 800$.
Також на рулі велосипеда кожен з нас має невеличку сумочку для фотоапарата і різних дрібниць (Вовчикова сумка рік тому у Києві коштувала 1150 грн., моя – 450 грн.).
Щодо наплічника ми вважаємо, якщо й брати, то тільки легкий, возячи у ньому, скажімо, спальник або легкий одяг. Я наплічника не маю, лише маленьку сумочку, що вішається на поясі. Вона для найважливішого: документів, банківської картки та гаманця. Володя ж має водонепроникний наплічник фірми «Over Board», який ми знайшли на секонд-хенді в моєму рідному місті Стрий за 270 грн. У ньому з нами їздить ще один музичний інструмент, колісна ліра, яка є чутливою до вологи і легка за вагою.
І наша вам порада: не беріть у подорож занадто об’ємні велобаули без особливої потреби. Краще візьміть менші і покладіть туди лише найнеобхідніше. Повірте, якщо візьмете великі, людська природа спокушатиме набивати їх малокорисними в подорожі речами. Оптимальний же об’єм сумок той, який дозволяє вам мати все найнеобхідніше і водночас заощаджує ваші сили у дорозі. Але в будь-якому випадку, вирішувати вам.
Такий дощ наші баули Crosso витримали!

Uda4nik

Повідомлення Uda4nik » 11.1.16 10:30

ПІК-99 - росіянський виробник спорядження.
Майте це на увазі при виборі.

lisapedist
* * * * *

Повідомлення lisapedist » 11.1.16 11:02

Пошла продажа сумок за 800 долларов? :Yahoo!:
Как я уже писал - выбор видимо сделан.
Отпишитесь по результатам, интересно.

Andrey V
* * * *
Контактна інформація:

Повідомлення Andrey V » 11.1.16 11:40

Пошла продажа сумок за 800 долларов? :Yahoo!:
за 10 сумок это много?
Давайте людям больше, чем они ожидают. И делайте это легко.

lisapedist
* * * * *

Повідомлення lisapedist » 11.1.16 12:20

по моему скромному мнению - да.

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 230 гостей