От що каже адмін-кодекс:
Стаття 195-4.
Порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами
Порушення порядку виробництва, придбання, зберігання чи продажу електрошокових пристроїв і спеціальних засобів, що застосовуються правоохоронними органами, -
тягне за собою накладення штрафу від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією електрошокових пристроїв і спеціальних засобів.
Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, -
тягнуть за собою накладення штрафу від п'яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією електрошокових пристроїв і спеціальних засобів.
А також у офіційних офіційних документах, наприклад,
Накза МВС Про затвердження Інструкції про порядок застосування електрошокових пристроїв (електрошокерів) :
Є наступні положення
.Правовою основою застосування електрошокових пристроїв (далі - електрошокерів) є Закон України "Про міліцію" та постанова Кабінету Міністрів України N 829 від 04.08.97 р. "Про внесення змін до Правил застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку в Україні". До електрошокерів відносять пристрої, що використовують вражаючий ефект високовольтного розряду. Згідно з наказом МВС України N 364 від 06.06.95 р. до експлуатації допускаються тільки ті електрошокери, що пройшли випробування і мають позитивний технічний висновок ДІУЦ "Спецтехніка" МВС України.
Забороняється застосовувати електрошокери особам, які не пройшли навчання та не склали заліки по застосуванню спецзасобів.
2. Призначення електрошокерів
Електрошокери є засобами активної оборони працівників органів внутрішніх справ при охороні громадського порядку і призначені для стримування агресивності правопорушника, припинення опору з його боку при затриманні та відбиття нападу, а також для захисту від агресивних тварин
Єдине, що викликає сумнів, це як довести, що громадянин порушив правила зберігання... цього я не знайшов.
Але, про якісь там пристрої харківського заводу, ніде ніякого згадування. Єдине, що я можу припустити - то це, що пристрої того заводу, єдині електрошокери, які дозволено використовувати міліціонерам.