Про паління

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.

Чи підтримуєте ви тиск з боку влади на курців

Я палю, ПІДТРИМУЮ
11
8%
Я палю, НІ не ПІДТРИИМУЮ
16
11%
Я не палю, ПІДТРИМУЮ
66
46%
Я не палю, НЕ ПІДТРИМУЮ
27
19%
КГ\АМ
24
17%

Всього голосів: 144

Varyat
Стать:чол
Re: Про паління

Повідомлення Varyat » 26.11.12 15:11

Для решения проблемы предлагаю варианты на выбор:

1. Убить весь грузовой транспорт, ибо от одной чадящей душегубки, проехавшей мимо, вреда для моего здоровья больше, чем от сотни курильщиков на автобусной остановке.
2. Каннибализм для решения продовольственной и языковой проблемы я уже предлагал, расширим опции - первыми будем съедать курящих (для начала тренируемся на просроченном сыре с плесенью (свежий - он класный, особенно в комплекте с приличным вином, просроченный - вонючая и противная гадость) и на хамоне (кнурятина за 600 евро, если кто не в курсе, испанское изысканное блюдо)).
3. Ввести систему штрафов: 30 евро с курящих, 40 евро - с тех, кто вблизи наблюдает за курящими, вдыхая дым, но не принимает мер для удаления себя из зоны поражения, 50 евро - с тех, кто наблюдает за наблюдающими из окна своей квартиры, ничего не вдыхая, кроме запаха стрального порошка Gala, но при этом больше всех вопит на форуме.
Востаннє редагувалось 26.11.12 15:14 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Wityk

Повідомлення Wityk » 26.11.12 15:14

первыми будем съедать курящих
Я бы не ел отравленное мясо. :58:
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 26.11.12 15:20

Отлично, меня не съедят ;). А потом я брошу курить. Вон два года не курил - отлично себя чувствовал. Сейчас тоже отлично, но курю. Скоро опять курить не буду и тоже буду себя чуствовать отлично. Вот так и двигаюсь галсами :). И ведь мир тоже двигается по синусоиде. Полная гармония.

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Крикс

Повідомлення Крикс » 26.11.12 15:53

В Сингапуре вона за жевачку вроде штрафуют больно (она там запрещена вобще вроде). :o

Еси у нас за все (курение, мат, плохая гигиена, запах изо рта, распитие спиртных, семки, жевачка, нетрезвое вождение на всех видах транспорта, включая вел... дурные манеры, безграмотность и т.д. и т.п.) ввести штрафы и исправно их собирать, то некоторая часть населения сможет безбедно жить де-нить на Тихом акияне вдали от всех этих потрясений. Только увы - это будем снова не мы с вами. :lol:
Впрочем, врядли это решило бы вопрос дурных манер, грамотности, курения и пр, но... А нам вообще нужно сделать хуже кому-то или лучше себе? :duma:
Si vis pacem, para bellum.

cunnilinux

Повідомлення cunnilinux » 27.11.12 08:20

Впрочем, врядли это решило бы вопрос дурных манер, грамотности, курения и пр, но... А нам вообще нужно сделать хуже кому-то или лучше себе? :duma:
конечно же сделать хуже кому-то.
потому что даже на этом форуме никак не меньше половины населения тупо не верит в саму возможность и вероятность сделать лучше себе. зато охотно верят в мрак, беспросветность и уныние, которые будут всегда.
а в окружающей так называемой реальности число таких людей и вовсе сильно превосходит 90%.
поэтому вся эта борьба с чем угодно служит не уменьшению энтропии, а выплеску подавленной агрессии.
ктулху прийде — порядок наведе

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 27.11.12 09:08

Зробити кращим себе !
Якщо довжини мозку вистачає на апгрейд байка, то вистачить і на апгрейд себе.

Wityk

Повідомлення Wityk » 27.11.12 13:09

В принципе, да, можно сделать себе апгрейд, но без синхронизации с остальной биомассой - это очень мало и очень субъективно.
У нас уже достаточно, тех, кто себе сделали апгрейд.
У муравьев учитесь, у них не такой "довгий" мозг.
Фантомас.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 27.11.12 16:42

Є прекрасний вид розумової діяльності , - йога :good: :good: :good:
закинувся в лотос і прокинувся просвітленим, взагалі прокинувся ким захотів, а можеш забити на все і не прокидатися :good: :good:
А потім ще трішкі курнув, і вапщє :good:
Але не всім цуко дано. :duma:

Varyat

Повідомлення Varyat » 27.11.12 17:58

Та не парьтесь вы так. Куришь ты или не куришь, катаешься на велосипеде или не катаешься, жрешь глутаминаты с пишей или не жрешь - ты все равно умрешь. Ну, возможно, на пару лет раньше и возможно не от рака легких, а от сифилиса или просто упал с кровати, а парашют не раскрылся. Вобщем, всё по Шекспиру... Выводы: пока не умер - надо получать удовольствия от того, от чего ты получаешь удовольствия, при этом другим людям не мешая получать свои удовольствия, от чистого воздуха например. Вот и вся йога. У меня давно сформировалось кредо жизни: живи, как хочешь, но другим не мешай. Соответственно этим другим нефиг лезть ко мне в душу и давать свои рекомендации, как мне жить. Нормальное кредо, по моему. Автоматом решает многие проблемы взаимоотношений и упрошает жизнь.

Glam
типа остроумный
типа остроумный

Повідомлення Glam » 27.11.12 19:24

Автоматом решает многие проблемы взаимоотношений и упрошает жизнь.
А уж как хорошо решает и насколько упрощает... один хороший автомат...

gylka

Повідомлення gylka » 27.11.12 19:27

Підкину дров... :)
...
...при этом другим людям не мешая получать свои удовольствия, от чистого воздуха например. Вот и вся йога. У меня давно сформировалось кредо жизни: живи, как хочешь, но другим не мешай. Соответственно этим другим нефиг лезть ко мне в душу и давать свои рекомендации, как мне жить. Нормальное кредо, по моему. Автоматом решает многие проблемы взаимоотношений и упрошает жизнь.
В тому ж і річ, що такі загальні фрази про "незаважання іншим, взаємоповагу" і т.д. скаже кожен перший, при цьому у кожного розуміння "незаважання" і "взаємоповаги" своє, нерідко йде в розріз з розумінням їх у сусіда. Навіть грамотні рекетири будуть розсипатись такими фразами, при цьому побрязкуючи пістолетом перед обличчям. :)

Для мене наприклад той закон принесе тільки плюси. Чесно, реально іноді важко знайти кафешку де не смердить прокуреним.
http://www.flickr.com/photos/primula/2710911128/
Хай я буду не дуже чутливий, мене не нудить від цього запаху (хоча неприємно і загалом противно), хай навіть не буду переживати про кількість канцерогенних речовин від того диму, але багатьом знайомим баришням - ну страх як противно сидіти в прокурених місцях, доводиться микатись то туди, то в інший заклад... А так як відтепер по закону не буде секцій для курців то швидше за все кількість закладів де будуть дотримуватись цього правилу буде більше... це лише один з позитивних пунктів які випливають з того закону.

Maxislav
* * *

Повідомлення Maxislav » 27.11.12 19:51

Мне как то неприятно на морозе стоять и пар с соседа выходит.. дык дышать его завтраком с часноком. Не важно курит он или нет, просто под ветром непрятно стоять и все. ВОт эта пропаганда, мол: "некурящему вредней дышать выхлопом курящего..". как-то .. ну так скудна эта теория. Никакой статистики нет по курящим и не курящим. Какаято неприязнь соднается лишь в том случае, если человек открыто стоит на остановке под ветром и весь его дым идет на толпу (жлобство натуральное.. и ему пофиг - вот это вызывает агрессию). А когда в сторонке отошел там курит себе - ну пусть.

Лежал я в больнице по туберкулезу. Вел здоровый образ жизни... не пил не курил, занимался спортом - а заболел (вот бывает). Текучка .. положили новенького лет 60.. кашляет, и курит. Через день сказали - у вас точно не "тубик". Радовался мужик. Еще пробыл день.. сказали Рак. Вырезали легкое одно. Через месяц здоровый свежий, похорошел, поправился - заглядывал поздороваться.. так и остался на одном курить. Норм.

Что касается меня. Однажды сорвался.. просто сорвался .. несмотря на то что пережил испытания и первый раз выздоровел.. Махнул на все рукой.. начал пить курить.. опять заболел тубиком (почти намерянно - знал что излечиться нельзя). Начали такими дозами это глушить, что я просто не выдерживал. Зрение на пол дня теряешь от антибиотиков. Я до крайности.. полечившись плюнул. Думаю померать дык померать. Написал заявление, мол ..отказываюсь от лечения - о последствиях предупрежден. Курить стал как паровоз, абы мучения меньше длились... И емае выздоровел. Ну просто по тому что от антибиотиков отказался. А курил каж день по пачке стандарт. И хоть бы что.. собсвенный эмунитет все победил. Я сам не знаю просто чему верить.. Лекарям - да ни никогда. Каждый из них просто прикрывается зачастую - прописывая стандартные лекарства.
А человеческий организм - загадка. Что вредно, что полезно.. даже трудно сказать. Нервы трудней всего лечить. Когда приходит какой-то "пофигизм" и спокойствие.. все само собой решается. Может от части курение действует на нервы успокаивающе..

Varyat

Повідомлення Varyat » 27.11.12 20:07

Вот-вот. Все зависит от уровня значимости. Когда ко мне приходит пациент, которого сильно болит зуб, и болел всю ночь, он даже не спал - то ему пофиг, накурен я или нет, лишь бы убрал эту боль. А после того, как я зуб депульпировал и болеть перестало - можно уже и порассуждать :).
Автоматом решает многие проблемы взаимоотношений и упрошает жизнь.
А уж как хорошо решает и насколько упрощает... один хороший автомат...
Пока люди не вернутся к канибализму - не имеет смысла, столько мяса зря пропадет. А так бы сразу решили еще одну проблему - продовольственную.
Чесно, реально іноді важко знайти кафешку де не смердить прокуреним.
Ото нема чого ходити по забігайлівках. В тих закладах, де пахне прокуреним, зазвичай санітарія не на висоті.

gylka

Повідомлення gylka » 27.11.12 22:05

ВОт эта пропаганда, мол: "некурящему вредней дышать выхлопом курящего..". как-то .. ну так скудна эта теория. Никакой статистики нет по курящим и не курящим. Какаято неприязнь соднается лишь в том случае, если человек открыто стоит на остановке под ветром и весь его дым идет на толпу (жлобство натуральное.. и ему пофиг - вот это вызывает агрессию). А когда в сторонке отошел там курит себе - ну пусть.
Те що ти чогось не бачив - не значить що цього немає. :) Це давно не теорія, є вагон досліджень, є купа статистики. Було б тільки бажання ознайомитись... Власне, ж всі ці Конвенції і грунтуються на статистиці і дослідженнях.
Ото нема чого ходити по забігайлівках. В тих закладах, де пахне прокуреним, зазвичай санітарія не на висоті.
Та не обов"язково :) Просто достатньо пари людей на цілий зал іноді щоб туди перехотілось зайти на довгий час. :)

Varyat

Повідомлення Varyat » 27.11.12 22:43

Не треба так захоплюватись тим законом - будь-яке насилля спричиняє спротив. Як і будь-яке обмеження, яке нівелює основоположний принцип добросусідського співіснування "роби що хочеш, але іншому не мішай". Щоб далеко не ходити, поспостерігай, як себе поводять водії після проїзду "лежачого поліцейського", який штучним чином обмежує їхню свободу. Якби того гамна там на дорозі не лежало, ніхто би після нього так не газував, їхали б собі спокійненько. Причому ті, для кого той "лежачий полісмен" власне ставився, срати хотіли на нього на своїх джипах з повноходовою підвіскою. Те саме буде і з законом про паління - менти скосять капусту з тих, хто і так на автобусній зупинці не курив, а хамуваті "товарищі" будуть тебе і далі дратувати своїм курінням в забігайлівках. Зе енд.

gylka

Повідомлення gylka » 27.11.12 22:58

Як і будь-яке обмеження, яке нівелює основоположний принцип добросусідського співіснування "роби що хочеш, але іншому не мішай".
Та все це загальні фрази, які реально нічого не значать... У кожного розуміння "не заважай іншим" своє. :) Ну чесно, от у мене батько палить скільки себе пам"ятаю, багато колишніх співробітників і людей по роботі палять. Ну я реально прекрасно знаю як думають курці і їхнє "я тобі не заважаю" насправді мені заважає. Просто не настільки щоб я починав щось комусь пояснювати, але є і такі яким це заважає значно більше. Додати сюди шкоду РЕАЛЬНУ яку наносить це "незаважання" і виходить що все більш-менш логічно, хоча і можна розвивати полеміку про те що це недостатньо справедливо на фоні іншої шкоди і незручностей.
Те саме буде і з законом про паління - менти скосять капусту з тих, хто і так на автобусній зупинці не курив, а хамуваті "товарищі" будуть тебе і далі дратувати свом курінням в забігайлівках.
Не думаю що менти коситимуть капусту з некурячих в публічних місцях. Більше того, я думаю що на вулиці взагалі ніхто не буде нікого штрафувати в найближчі пару років. А от дратувати в забігайлівках я впевнений що будуть менше, причому значно, чомусь мені здається що це буде чи не єдине місце де реально буде поки відчутна зміна і по-моєму це вже який-не-який позитив. :)

Wityk

Повідомлення Wityk » 27.11.12 23:27

Щоб далеко не ходити, поспостерігай, як себе поводять водії після проїзду "лежачого поліцейського", який штучним чином обмежує їхню свободу. Якби того гамна там на дорозі не лежало, ніхто би після нього так не газував, їхали б собі спокійненько.
Ладно, можно вместо них поставить знак (30), и что? :ROFL:
А чем невнятный велосипедист или бабуля, которая хочет перейти дорогу отличается от лежачего полицейского, для тех кто газует после него? Ничем. Такое же вызывают раздражение у "особых" людей.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 28.11.12 00:22

Отличаются. Бабулю или велосипедиста я всегда пропущу, а к лежачему полицейскому хочется применить фомку и выковырять его оттуда, он меня нервирует ввиду формального (и необоснованного /дальше объясню, почему/) ограничения обществом моих свобод, не говоря уже о дополнительной нагрузке на подвеску. Нафига тогда дороги ремонтировать? Пусть будут в виде ям лежачие полицейские везде. Чтоб мало не показалось :dash2:. Я противник превентивного ограничения моей свободы, если я в этот момент не совершаю противоправных действий. Ограничение свободы - это всегда наказание. За что меня наказывают, если я скорость от предписываемой на данном участке не превышал? Что за хрень? С точки зрения юриспруденции общество совершает надо мной насилие (ану-ка обоснуйте мне обратное, умники). А вот после полицейского хочется эту скорость превысить. Подсознательно. И не только мне. Психологический феномен. Давайте, докажите мне, что это не так. Что без лежачих полицейских существование человечества невозможно. Оно просто вымрет, не успев насладиться своим общественным дибилизмом.

Вместо того, чтобы штрафовать курильщиков, лучше выписывать премии тем, кто не курит. Стимулирующее влияние всегда лучше наказательного. И не создает агрессии.

Витык, вот я тебе удивляюсь. Ты ж пацифист в душе, а поддерживаешь насильственные методы управления личностью :duma:.

Wityk

Повідомлення Wityk » 28.11.12 01:17

Отличаются. Бабулю или велосипедиста я всегда пропущу, а к лежачему полицейскому хочется применить фомку и выковырять его оттуда, он меня нервирует ввиду формального (и необоснованного /дальше объясню, почему/) ограничения обществом моих свобод, не говоря уже о дополнительной нагрузке на подвеску.
Да, подвеску жалко, поэтому для, как это говорится, половозрелых (опустим пока пути созревания :mosking: ) людей есть знак (30) - хошь не хошь, а едь в этом районе не более 30 и не нервничай и районы эти обширны.
Витык, вот я тебе удивляюсь. Ты ж пацифист в душе, а поддерживаешь насильственные методы управления личностью :duma:.
Это ты глубоко капнул... :duma: может на целую книгу, а лучше на беседу около костра в горах. :)
Опустим пока принципы айкидо, этому учатся всю жизнь, если терпения хватает.
Итак, я считаю тех, кто газует после лежачих полицейских, типично воинствующими людьми.
И потом, пацифизм заканчивается тогда, когда находится один воинствующий на тысячу. Вот что с ним делать? "Воспитывать" шестью известными способами, доступными мастеру айкидо?
Так чаще всего доступен один из шести методов - контратака, так сам таким же и становишься автоматически.
Ну типа ложка дёгтя портит бочку мёда.
Наборот: ложка мёда портит бочку дёгтя, к сожалению... не портит :)
Вместо того, чтобы штрафовать курильщиков, лучше выписывать премии тем, кто не курит.
Одна особенность в направлениях движений энергий, нарушать которые не стоит: поощряют только за труд, а вот за пофигизм - наказывают.
Что за такой труд или полезная деятельность - не курить? Непонятно.

Ла.Пы. Всё конечно поверхностно изложено, как для форума. :duma:
Фантомас.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 28.11.12 01:28

Давайте, докажите мне, что это не так. Что без лежачих полицейских существование человечества невозможно.
статистика смертності на перехоодах.
По переходам не можна преходти дорогу це смертельно неебезпечно. А курців треба дрючити із запасом щоб іншим наука була, і щоб викурити пару цигарок їздили десь в ліс ніби ширанутися.

Я сьогодня прокинувся від того що квартира провонялася димом цигарок який було внесено протягом із коридору . це нормально? Чому терпіти повинен я, а не Вася-бидло курити свою цигарку під ковдрою в туалеті?

Varyat

Повідомлення Varyat » 28.11.12 02:06

Транспортні потоки з різною швидкістю, яка відрізняється на порядок, не повинні взагалі пересікатися. Крапка. Для того треба будувати надземні і підземні переходи. Я знаю тільки один випадок, коли автомобіль вбив людину в підземному переході. Але то питання політики і економіки, які ніколи не будуть вирішені в нашому гондурасі. З другого боку, мені за рулем авто вистачає і тих дибілів, які перебігають чотирьохсмугову дорогу (часом і з дитячою коляскою, з чого я взагалі в шоці) там, де навіть близько немає "зебри" (точніше, вона є, але то треба десять метрів пройти в сторону). Вони чомусь вважають, що кістки їхнього тазу міцніші за пласмасу мого бампера :dash2:. А пішохідні переходи без світлофора взагалі потрібно відмінити як потенційно небезпечні - із сусіднього ряду розгледіти пішохода через непрозорий автобус абсолютно неможливо.

Навздогін: якщо Вася буде курити під ковдрою, то він спалить і себе і тебе і весь будинок. Простіше тобі ущільнити двері наклеєним півтораметровим куском резини по периметру. Роботи на півгодини, а проблема знімається на 100 процентів. Я в себе так і зробив. Тепер нема ні диму, ні сторонніх шумів з коридору. А в ліс курців не треба заганяти - я там катаюсь. І природу поганити не дозволю. На місто мені насрати - я урбанізацію ніколи не любив. Клоака клоакою. І двоногі звірі в клітках. По двоє на метр квадратний на дорозі. І по чотири - на тротуарі. А на футбольному матчі, чи народних гуляннях - навіть рахувати противно. Я людина лісова. Мені простір потрібен. Масовки то не для мене. І взагалі я не вірю, що людина істота стадна. По крайній мірі, ніякої користі від масованого кучкування я не бачу. Скупченість завжди викликає агресію. Тому й жартую про канібалізм. Люди радше з'їдять один одного, ніж будуть шукати компроміс. Мені з людьми приємно спілкуватися, але тільки поодинці.
поощряют ... за труд
Я не люблю это словосочетание. Совком попахивает. Мне хватило совкового "счастливого детства": "Прошла зима, настало лето - спасибо партии за это". А труд я признаю только один - творческий. Остальное - рабство. Никогда из-под палки ничего путного не выходило.

ppau
* * *

Повідомлення ppau » 28.11.12 10:43

Транспортні потоки з різною швидкістю, яка відрізняється на порядок, не повинні взагалі пересікатися. Крапка. Для того треба будувати надземні і підземні переходи.
100%.
Додам лише, що навіть якщо швидкість відрізняється в рази (авто - вел), ці потоки не повинні рухатися по одних дорогах (смугах). Учасники руху по спільній дорозі повинні мати схожі габарити, швидкість, динаміку руху і т.д. Тоді рух буде відносно безпечним.
А пішохідні переходи без світлофора взагалі потрібно відмінити як потенційно небезпечні - із сусіднього ряду розгледіти пішохода через непрозорий автобус абсолютно неможливо.
100%.
Ой на Горі та й женці жнуть
А попід Горою яром-долиною Козаки йдуть
Гей долиною гей широкою Козаки йдуть!

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 28.11.12 11:42

невдале порівняння, про переходи і залежність від табакопаління яка тягне за собою отруєння повітря яким також дихають інші.

про пасивне куріння купа написаного в інтернетах, не секрет що не палять страждають навіть більше, при абсолютно різних концентраціях диму в повітрі.
Пройшов час агітувати проти паління, треба активно висловлювати своє не бажання дихати ЇХ димом.

Varyat

Повідомлення Varyat » 28.11.12 13:24

У мене є сусідка, яка ганяла курців із східничної клітки, скільки я її памятаю, аргументуючи це тим "в мене дитина вдома, а ви тут курите, мені в хату тягне". Малий підріс, сходив в армію, влаштувався на роботу і смалить тепер сам шо паровоз, по дві пачки в день. І на сходах і вдома. Причому таку хрень, що мені самому носа верне. Карма, однак. Доганялась...

gylka

Повідомлення gylka » 28.11.12 14:15

У мене є сусідка, яка ганяла курців із східничної клітки, скільки я її памятаю, аргументуючи це тим "в мене дитина вдома, а ви тут курите, мені в хату тягне". Малий підріс, сходив в армію, влаштувався на роботу і смалить тепер сам шо паровоз, по дві пачки в день. І на сходах і вдома. Причому таку хрень, що мені самому носа верне. Карма, однак. Доганялась...
Cool story... Тільки, хоч убий, незрозуміло які висновки можна з цього винести, крім загадкового і теж беззмістовного "карма!".. :)

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 242 гостей