Современное искусство :bad:

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
Varyat
Стать:чол
Re: Современное искусство :bad:

Повідомлення Varyat » 23.9.15 21:46

Такое ощущение, что ты свою жизнь полностью посвятил обращению внимания на то, что ты пытаешься тут ругать.
В жодному разі... Я й до мистецтва ніякого відношення не маю.
Це просто позиція глядача, який вважає, що мистецтво повинно йти за реальністю, а не реальність за мистецтвом. Бо інакше виходить саме те, що ти й написав: замість веселої клоунади - суцільний ідіотизм.
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.9.15 09:15

мистецтво повинно йти за реальністю, а не реальність за мистецтвом. Бо інакше виходить саме те, що ти й написав: замість веселої клоунади - суцільний ідіотизм.
Ты написал:
если искусство будет идти за реальностью, то это весёлая клоунада, а если наоборот, то это сплошной идиотизм.

а вот про весёлую клоунаду я ничего не писал. Я говорил про талантливого клоуна.
Востаннє редагувалось 24.9.15 10:06 користувачем Wityk, всього редагувалось 1 раз.
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 24.9.15 09:53

Все вірно. Клоун бере приклади з реальності і створює мистецький образ. А от якщо реальність буде брати приклад з клоуна - то буде ой :dash2:.
Що й часто трапляється в сучасному мистецтві. Художник вимальовує якийсь психоделічний образ в своїй уяві і потім пробує всучити його як достовірний, оправдовуючи цю маячню своїм "особливим баченням реальності". Фі. Клоуни і карикатуристи це прикольно і весело, але зовсім не вони мають визначати реальність. Погодься, що ходити в клоунському костюмі з намальованим носом кожен день в офіс на роботу - то буде якось дивно виглядати :o. І зовсім не в тему. І ніяким "особливим баченням" це не поясниш, люди все-одно будуть думати, що він придурок. Так от. Класика завжди буде класикою і годиться у всіх випадках, а клоунада хіба що на маскараді. В мистецтві те саме...
Востаннє редагувалось 24.9.15 10:23 користувачем Varyat, всього редагувалось 2 разів.

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.9.15 10:11

А от якщо реальність буде брати приклад з клоуна - то буде ой
Ой будет, только по причине отсутствия реальности
...в наших умах.
Класика завжди буде класикою і годиться у всіх випадках
а я всегда говорил, что наскальная живопись - это классика.
а клоунада хіба що на маскараді.
Так оказывается ты ещё и про искусство талантливого клоуна ничего не знаешь!!!
Ну, маскарад - это конечно да, но как частный случай.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 24.9.15 10:23

Приклад вдогонку. Візьмемо наприклад Родченка, фотографа, ти його роботи маєш знати, вважається корифеєм новітньої фотографії. Що він добився своїми хитрими ракурсами із завалами горизонту, окрім разового здивування сучасників? Народ як знімав в класичних ракурсах, так і зараз знімає. Де вся ця новизна і неординарність поділася? А вже століття минуло з того часу. І нічого не змінилося, не прижилась однак новітня технологія. А все тому, що неестетично. Ненатурально. Нежиттєво. Тому що він плюнув на класику. А вийшла клоунада. З хорошою домішкою ідіотизму.

Я не проти того, щоб у мистецтві з'являлося щось нове. Але не потрібно пиляти дерево на якому сидиш і сильно відриватися від класики та реальності. Бо може так трапитись, що те попиляне дерево ще простоїть сотні років, а тільця новітніх оригіналів - метеликів-одноденок перетворяться в гумус у листі під тим деревом ще до кінця цього літа. Не треба протиставляти себе класиці, реальності і людському сприйняттю естетики, яке формувалося століттями.

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.9.15 17:42

Я не проти того, щоб у мистецтві з'являлося щось нове.
На этом можно и закончить.
А то у меня сложилось впечатление, что ты против нового, против стремления к поиску.
Не мешай людям искать. Не надо хаить, просто надо пройти мимо, если что-то не понравилось.
Не надо создавать такие темы, а то ведь не понятно кто более идиот, автор темы или какой-то там автор кокой-то композиции.

Если бы не искали и не исследовали, то до сих пор наскальная живопись была бы классикой.

В будущем будут появляться все более и более новые способы и технологии донесения идеи от автора до потребителя.
Что-то приживётся, что-то не приживётся, а что-то даже и забудется а потом вспомнится как новое.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 24.9.15 18:36

Амінь :).

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.9.15 18:53

Хари Кришна
Фантомас.

Wityk

Повідомлення Wityk » 24.10.15 16:26

Ренессанс в наше время

Фотограф Фредди Фабрис давно хотел посвятить художникам эпохи Ренессанса серию своих работ, он был в поиске вдохновения до тех пор, пока не зашел в одну из автомастерских на Среднем Западе США. Тогда-то Фредди и решил, что автомеханики помогут ему воссоздать картины той эпохи.

Зображення

ла.пы.
надо было ему зайти в веломастерскую
Фантомас.

Skrip.
* * * * *

Повідомлення Skrip. » 7.11.15 16:41

Собственно,вот.
Welcome:
https://m.facebook.com/events/205904973 ... 7D&aref=98
"Velo Help Kiev"
Ищите нас в fb,остановим беспредел на дорогах.
Не страшно,если ты-один.
Страшно,если ты-ноль!

Steinberger
* * * * *

Повідомлення Steinberger » 5.12.15 00:51

http://fedpost.ru/foto/44690-xudozhnica ... votoj.html

Остановите планету, я сойду....
8)

archerix

Повідомлення archerix » 5.12.15 08:21

Это еще ничего, тут еще есть куда расти :zopa: :lol:

Wityk

Повідомлення Wityk » 5.12.15 18:24

http://fedpost.ru/foto/44690-xudozhnica ... votoj.html

Остановите планету, я сойду....
Нутк, такие уроды и рассчитывают на Ваше внимание.
Вы обратили внимание, испытали эмоции - цель достигнута.

Ещё раз напишу в триста пятьдесят третий раз:
Это не имеет никакого отношение к современному искусству.
Ну а тема создана для обобщения, поэтому не стоит просить остановить планету, она сама остановиться.
Фантомас.

archerix

Повідомлення archerix » 5.12.15 20:19

Собсно, я не понимаю - искусство это продукт или процесс? Имеем на выхлопе бумажку с цветными пятнами. Имеет ли отношение к искусству, чем именно эти пятна наносили? :D

Wityk

Повідомлення Wityk » 6.12.15 13:18

Собсно, я не понимаю - искусство это продукт или процесс?
Всё просто, Ватсон! Если есть непонимание, значит это и то и другое одновременно.
И Здесь не про искусство вообще, а про поиск новых методов воздействия на психику потреблядей. Начали-то с наскальных рисунков, а теперь компутеры и прочие технологии.
И в процессе движения, на каждом этапе прикрепляются приверженцы того или иного способа и кричат, мол: "нехочу больше никакого выбора дальше - уже хорошо". И доказывают, что всё дальнейшее уже не искусство.

Искусство - это как квантовое поле.
Вот например в квантовой физике в результате многократных экспериментов выяснилось, что фактором, определяющим как будет элементарная частица вести себя: как частица или как волна является сам "наблюдатель".
То есть, свойство частицы не установлено заранее, оно "определяется" самим "сознанием", воспринимающим частицу (набор методов и инструментов измерения).
Фантомас.

archerix

Повідомлення archerix » 6.12.15 19:01

Вот например в квантовой физике в результате многократных экспериментов выяснилось, что фактором, определяющим как будет элементарная частица вести себя: как частица или как волна является сам "наблюдатель".
То есть, свойство частицы не установлено заранее, оно "определяется" самим "сознанием", воспринимающим частицу (набор методов и инструментов измерения).
Не совсем так, скорее изначально частица одновременно имеет корпускулярные и волновые свойства. А наблюдатель просто искажающий фактор, ну, я так думаю :)

Wityk

Повідомлення Wityk » 6.12.15 19:38

Нет, так как я написал, так и есть. Это не моё - процитировал выводы учёных.
Собрались тут физики...
Фантомас.

archerix

Повідомлення archerix » 6.12.15 19:54

А у меня как раз физмат образование, хотя квантовой физикой конкретно и не занимался :roll: По моим представлениям наблюдатель, в принципе, может влиять на поведение квантовой системы. Но не настолько, чтобы она из частиц превращалась в волну или наоборот :) Ну, развешо его жестоко глючит :ROFL:

Wityk

Повідомлення Wityk » 6.12.15 20:12

Кароче.
Вот отрывок из документального фильма "Что мы знаем!?: Вниз по Кроличьей Норе".

тут самое интересное в конце ролика, когда учёные стали детально исследовать поведение электрона сам процесс, а не просто видеть результаты:

phpBB [video]
Фантомас.

archerix

Повідомлення archerix » 6.12.15 20:25

Ага, а еще если очень долго пулять теннисный мячик в бетонную стенку, он в конце концов проскочит сквозь нее :D Кванты, фигли.

Электрон по определению обладает свойствами как частицы, так и волны, и это у него никак не отнять. В зависимости от условий опыта он может проявлять или одни свойства, или другие. Но говорить о том, что это переключается усилием воли наблюдателя - ну, это полтергейст какой-то или психокинез, каковые официальная наука пока не рассматривает :o

Потом посмотрю, сегодня я перекатался и нет настроения *oops*

Varyat

Повідомлення Varyat » 7.12.15 19:12

По моим представлениям наблюдатель, в принципе, может влиять на поведение квантовой системы. Но не настолько, чтобы она из частиц превращалась в волну или наоборот :) Ну, развешо его жестоко глючит :ROFL:
Ви обидва праві. Насправді воно так і є, як описав Вітик. З деякими уточненнями. Просто наука ще цього не відкрила ;). І саме тому я не люблю нижчеприведених зображень, чи вони існують в реальності, чи вони витворені хворобливою уявою художника. Моделювання в свідомості негативної і деформованої інформації псує світ! Немає прямого лінійного впливу спостерігача на реальність, але глюки в реальності і глюки в уяві взаємозв'язані. На інформаційному рівні, по суті, це одне і те ж. Програмування процесу реальності власною свідомістю можливе, прямий вплив на процес - ні. Людина на рівні свідомості нагадує інженера, який в уяві чи на папері створює проект. А от чи піде цей проект в роботу, чи не піде - від людини вже не залежить, а залежить від приймальної комісії проекту, директора виробництва, спонсорів і купи інших факторів. Проте, якщо автор проекту має в голові якісь глюки, чи іншу навязливу ідею, то він зі своєю хворою впертістю може знайти іншого виробника в сусідньому гаражі, який маючи достатньо освіти, вміння і добрий шмат такої ж шизофренії - він йому таки зробить його ядрену бомбу і частинки в хвилі таки зможуть перетворитися. На щастя, від таких шизофреніків і потоків їхньої хворої розбурханої ментальної енергії рятує здоровий глузд і естетична культура всіх інших людей, бо інакше усе в світі за рахунок їхньої галюциногенної свідомості нагадувало би прибацаних і деформованих зомбі з постапокаліпсису. А он у рашці з цим уже проблема - всі глюки свідомості опинилися в реальності, а здоровий глузд, естетика, мораль та справедливість перекочували навпаки у віртуалку. Перформанс. Шоу. Театр тіней із Задзеркалля. Даремно більшовики знишили їм класичну культуру, а взамін дали люмпенізованих неучів "современного искусства" Родченка та Маяковського... Ох даремно.

Знайдіть десять відмінностей. Я знайшов тільки одну: на першому зображенні - травмований велосипед, на другому - травмована психіка. Обидва не рекомендовані до перегляду.

ЗображенняЗображення

Wityk

Повідомлення Wityk » 7.12.15 21:29

Браво, Варят!
Как настоящий врач, ты многократно упомянул в тексте про болезни :)
И ещё мне понравилось как ты упомянул про большевиков.
Да, именно всю "заразу" они принесли. Но вот откуда? Кто был их спонсором? Может Сальвадор Дали? :)

Кстати, ты не знаешь как сконструировать тахионный двигатель, работающий на антиматерии?
А то, кто-то уже летает во всю, а мы всё ещё вспоминаем большевиков. Обидно.

phpBB [video]
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 8.12.15 01:46

Браво, Варят!
Как настоящий врач, ты многократно упомянул в тексте про болезни :)
И ещё...
Ну, ти ж сам стараєшся довести усім ключову тезу про вплив свідомості на реальність ;). І якщо твій механізм працює (а він таки працює, я сам це можу аргументувати), то тим більше людям не вартує своєю хворобливою уявою моделювати перебіг процесів буття в сторону вульгаризації реальності. А якщо це ще й не просто рядовий шизофренік, а митець, який своїми галюцинаціями може заразити ще купу людей - то взагалі капець!! Таке мистецтво нам не потрібне... І якщо ти розумієш сутність цих процесів і їхній взаємовплив, то навіщо вперто городиш нісенітниці, що народу всяке мистецтво потрібне? По типу, воно якось саме розсмокчеться, щось зостанеться, а щось само еволюційно відімре. Я проти такого знахарства. Хворобу потрібно вбити ще в продромальному періоді, а не чекати, може пацієнт якось сам зцілиться від ракової пухлини, яка деформує його тіло і свідомість. Можу однозначно підтвердити, що якщо його реальність надто сильно здеформується - він таки помре (в інтерпретації сучасного вульгарного мистецтва - "відкине копита"), не дочекавшись, поки хвилі знову перетворяться на корпускули зворотньою силою класичного позитивістського мистецтва...

Wityk

Повідомлення Wityk » 8.12.15 13:29

на першому зображенні - травмований велосипед, .... не рекомендовані до перегляду.
Зображення
Я таких велосипедов видел в Гамбурге на велопарковках в день по 10 шт. Это реальность, а не виртуальность.
Теперь вопрос к человеку, который рассуждает о вреде виртуальности.
Почему на этот реальный велосипед не рекомендуется смотреть?
И почему рекомендации такого рода чрезмерно навязчивы, а иногда переходят в агрессивную форму "рекомендации".
Слышали об "агрессивной рекламе"? Так вот, в этом плане.
Ну порекомендовали ОДИН раз и будет. Вас услышали.
Фантомас.

Wityk

Повідомлення Wityk » 8.12.15 13:34

людям не вартує своєю хворобливою уявою
Варят, а ну-ка приведи пример, когда ты в этой теме
рядом со словом воображение поставил какое-нибудь положительное или нейтральное слово типа:
"красивое", "яркое", "богатое", "оригинальное", "неожиданное", безупречное и тд.
Фантомас.

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 227 гостей