...и что их ждёт.
Їх жде смерть. Незалежно від того, чи присутній в сюжеті ядерний вибух, чи ні. Все завжди закінчується смертю. Але то вже не драма, а трагедія і передається зовсім іншими мистецькими засобами, аніж безтурботне спостереження естетики ядерного гриба з оглядової площадки.
Ти так не переживай, ідею і задум автора я зрозумів правильно, просто йому ще треба над темою і сюжетом попрацювати, щоб я до його ідеї доходив не шляхом логічних роздумів, як зараз, а сприймав цю його ідею на рівні образів і емоцій. Тоді це буде мистецтво, а не науково-філософський трактат, в якому ніяк не хочуть поєднуватися целюліт, тлінність людського життя і ядерний вибух. Розумієш, у справжньому мистецтві, яке бере за душу, ти приміряєш цей сюжет на себе, занурюєшся в нього з головою і разом з героями ділиш їхні відчуття і трагічні переживання. Так от, тут я не занурююсь, не ділю і не відчуваю. Не бере воно, не проймає... А все через деформованість реальності і порушення фізичних законів, власне через ті речі, які ти всю тему тут пробуєш проштовхнути, як своєрідне бачення авторів, новітність і оригінальність в мистецтві. Я не вірю в те, що перебуваючи за два кілометри від епіцентру ядерного вибуху, людина буде себе так вести. Навіть якщо вона блогер, поц і любитель попкорну... І не треба знову мені тут про своєрідність авторського бачення "как увидел - так и нарисовал". Митець малює чи знімає не для себе, а для глядачів, це вони мають в цьому щось побачити. Ти побачив, те що хотів сказати автор. Я побачив, те що він хотів сказати. Але це звучить не переконливо... Тема, сюжет і ідея мають ходити в одній упряжці, а не так як тут - тематика з фізичними законами в одну сторону, психологічні мотиви в другу, життєвий і науковий досвід в третю, ідея говорить про попкорн. А в сумі від такого розгардіяшу глядач бачить тільки сюжет з целюлітом. І десь там вдалині червонувату заграву, яка зовсім не в'яжеться з благосно-розслабленим настроєм героїв. Типу каву прийшли на набережну попити...
Власне, схожим чином, як герої Клея Ліпскі, я колись давно, ще будучи школярем, сприйняв повідомлення про вибух в Чорнобилі, в далекому 86-му. Де той вибух, де чорнобиль?

То було щось таке далеке і нереальне... Передали по телевізору... Ну, майже казка... Так що авторський сюжет абсолютно не вигаданий, я сам був учасником такого сюжету... Але Ліпскі в цій картині я не вірю. У 86-му може би й повірив, коли у мене зовсім не було життєвого досвіду. А зараз - ні. На картині його герої реагують на все так, як я реагував ще в дитячому віці. Вони що, інфантильні зовсім, ці його герої? Чи недорозвинені, застрягли в дитинстві? Що усі четверо? Зустріч випускників школи для розумово відсталих на набережній? Все одно не вірю...