На велосипеді мені приходилось пару раз за останніх десять років навернутися, коли, після значного пробігу, їхав втомлений додому. Контроль апарату уже зовсім не той... Навіть банальне застрибування на бордюр чи вискакування собачки на дорогу - у стомленому вигляді уже дають проблему. Хоча на велосипеді я вже добре навчився їздити, і банніхопи кантрійні робити і колесо заднє в повороті перекидувати, та й тормоза гідравлічні і амортизатори додають впевненості. І найважливіше - у велосипеда два колеса, його не так просто перевернути. Самокат за конструкцією також стоїть близько. Моноколесо - воно ж зовсім інакше...
Ще один момент - 20км/год то трохи мало для транспортного засобу, який має бути альтернативою автомобілю на короткі дистанції. 30-35 км/год мене би влаштувало. На велосипеді мене така швидкість не лякає. Можна й більше... Моноколесо на такій швидкості - то вже потенційно небезпечний снаряд. Якась дивна ситуація створюється - на моторному агрегаті треба їздити повільніше, ніж можна їздити на педалях

Я не сперечаюся, просто пробую вникнути, який апарат більше підійде під мої задачі... По компактності - моноколесо, по прохідності - моноколесо, по ціні - співставимо, по вазі - співставимо (монстри за 20 кг мене ні там, ні там не цікавлять), по безпеці - ??, по швидкості - е-самокат, по звичності і простоті управління - також самокат. Плюс на мінус дає ноль