Современное искусство :bad:

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
Wityk
Стать:чол
Re: Современное искусство :bad:

Повідомлення Wityk » 10.2.17 16:24

Varyat писал:
Сьогодні якраз був на лекції по невідкладних станах в медицині, сфоткав телефоном з екрану. Розумієте, до чого я веду?

А! Понял - ты людоед. Подозревал ведь.
А нам тут рассказываешь якобы фотка с лекции
:)
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 10.2.17 17:20

Вітик, якщо таке не зовсім естетичне зображення залишиться після людоїда - це нормально. На те він і людоїд, щоб такі натюрморти створювати. Якщо таке зображення залишиться після роботи хірурга - воно вже трохи напрягає. Зокрема незавершеністю того натюрморта. Хірург не повинен такого залишити, а хоча би ушити після себе рану. Якщо така картинка залишається після художника - це вже напрягає сильно.

По-перше, використання таких абсолютно неестетичних зображень повинно бути чимось оправдано. В медицині це необхідність навчання лікарів і врятування життя. Достатньо вагомі причини... В будь-якому випадку це все більше для внутрішнього корпоративного використання - виставки для народу з такими зображеннями в медицині ніхто не організовує. В мистецтві оправданням такої антиестетики може бути тільки абсолютна, повна неможливість передати авторський замисел жодним інакшим чином. У всіх інших випадках це просто ледачість митця, який максимально спростив собі роботу, замість зайнятися творчим пошуком варіантів.

По-друге (тост за реалізм), художник в достатній мірі не знає внутрішньої анатомії, в художках вчать тільки зовнішню, а внутрішню - лише в тому сенсі, як оті органи формують контури і рельєф тіла. Топографічну анатомію вивчають тільки в медінститутах чи в зооветеринарному (якщо це стосується тварин). Питання - навіщо зображати те, в чому нормально не розбираєшся? Це все одно, як діти малюють машинки - кузов є, колеса є (які просто висять в повітрі). Яким чином ті колеса фіксовані з кузовом, який конструктив підвіски, як працюють амортизатори - їм то невідомо. Та воно їм в тому віці і не сильно ще треба. Але художник не може працювати на такому примітивному рівні! Він професіонал і дитячий малюнок в його виконанні - це трохи дивно виглядає.

По-третє...

біжу за малечею в садік, потім допишу... хоча і того вже вистачає, щоб зрозуміти, чому я противник художників-людоїдів, чи тим більше маньяків "розчлєньонки" і психоделіки, коли ніс в зображенні довгий, як у Буратіно, рук взагалі немає - валяються на задньому плані відрізані, очі десь на сраці, а ноги стоншились і розтягнулися з Києва аж до Жмеринки %). Ага, розкажіть но мені, що такий сюрреалізм це нормально, а границі і норми мають бути тільки в медицині :).
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Varyat

Повідомлення Varyat » 10.2.17 18:49

По-третє, однією з суттєвих функцій мистецтва є виховна і розвиваюча. Кого ви збираєтесь виховувати цими неестетичними відштовхуючими зображеннями з деформованим чи розчленованим тілом і порушеними пропорціями? Маньяків-чикатил? А я хочу, щоб мої діти насолоджувалися приємними красивими життєрадісними зображеннями. Незалежно від оцього:
Неприязнь - это не есть плохо. Плохо, это когда посмотрел на картинку, и не испытал вообще никаких эмоций. А раз изображение способно вызывать бурю эмоций, пускай и не всегда позитивных, оно вполне оправдывает свое существования.
Це твердження (до речі, воно досить поширене в мистецьких кругах) я взагалі не можу зрозуміти. Звісно, що відсутність емоцій при перегляді роботи - то хрест на тій роботі. Але чому емоції мають бути саме негативними? Це що, мистецтво політичного плаката, в якому прийнято виховувати ненависть до ворога? Та ніфіга...То просто модерн. Але якийсь дивний модерн. Який навіщось виховує неприязнь, злість, ненависть. Та цієї херні навіть в житті не повинно бути! Не кажучи вже про мистецтво.

По-четверте. Якщо вже так хочеться чого-небудь зламати і здеформувати - так для того є цілий розділ в мистецтві. Мистецтво карикатури називається. Малюйте карикатури і насолоджуйтесь. Карикатури смішні і прикольні, вони не розвивають якусь злобу чи ненависть, а цілком позитивні радісні емоції. Навіщо псувати прекрасне та ще й називати це модерном і проривом в мистецтві?
Востаннє редагувалось 10.2.17 18:55 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Wityk

Повідомлення Wityk » 10.2.17 18:53

Карикатури смішні і прикольні, вони не розвивають якусь злобу чи ненависть, а цілком позитивні радісні емоції.
Я читаю твои опусы про то, каким должно быть искусство, и вижу, что ты и смешной и прикольный в этом :ROFL:

А карикатуры вполне могут кого-то злить и колбасить не по-детски.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 10.2.17 19:00

А карикатуры вполне могут кого-то злить и колбасить не по-детски.
А ти не малюй карикатури на когось конкретно, малюй карикатури на якусь ідею. От намалюй карикатуру, про те, як Варяту не подобається сучасне деформоване і примітивне мистецтво. Ти ж казав, що я людоїд. От і намалюй мене в образі людоїда, який розгризає навпіл ненависний квадрат Малевича у формі людини :). Візьми й намалюй. Тільки пафосно щоб було. Життєво. І емоційно! Інакше я не повірю ;). А потім поставиш мені пляшку за ідею, як розбагатієш, продавши картину :drinks:. Можеш навіть використати методи свого улюбленого супрематизму: прості фігури, Варят - це ножиці із трикутників, які розрізають чорний квадрат. Як супрематично зобразити людоїда в образі ножиць, я не знаю :duma:, думай сам - хто з нас художник, ти чи я ? :D

Varyat

Повідомлення Varyat » 10.2.17 20:21

От попробуйте мені заперечити, що то не мистецтво... Пензель є? Є. Фарби є ? Є. Авторська ідея є? Є. Особливе бачення є? Є. Експресія є? Є. Епатаж є? Є. Емоції викликає? Викликає. Значить мистецтво... І не просто мистецтво - модерн! Тільки нафіга кому таке мистецтво потрібно? :duma: Хоча квадрат Малевича воно однозначно переплюнуло своєю ємкістю образу і граничною лаконічністю :).

Зображення

А з цього мистецького баяна я прикалуюсь уже років зо п'ять:
- Чем отличается инсталляция от перфоманса? Если ты, допустим, насрал человеку под дверь, а потом уже позвонил в звонок – это инсталляция. А вот если ты сначала человеку позвонил, а когда он вышел из квартиры, то ты сел перед ним и насрал, – это уже перфоманс.
Цікаво, чого в медицині різноманітні нові винаходи ніколи не озвучуються настільки анекдотично, як всілякі нові винаходи в мистецтві? Може тому, що в медицині прийняті якісь норми і границі? Щоб не ваяли шопопало, а таки ваяли по ділу?

Cheshire Cat
* * *
Стать:жін

Повідомлення Cheshire Cat » 10.2.17 23:54

Хм...даже уж и не знаю, что тут ответить. Но Варят умеет поднять настроение, спасибо)

Пожалуй, просто оставлю этот боянчик родом из 2009 года тут, авось таки не все видели.
Про борщ в искусстве (нет, ну а что, одной медициной ограничиваться, что ли? :no: )

Экспрессионизм. Вложить в кастрюлю целую свеклу, через час- полтора – картофель, морковь, лук целиком и целую головку капусты. Варить три часа.

Кубизм. Продукты нарезать кубиками.

Романтизм. При подаче борщ посыпать лепестками розы.

Символизм. Гостям подают в тарелке бумажки с надписями «лук», «свекла», «морковь», «мясо».

Сюрреализм. В готовый борщ влить бутылку водки.

Гиперреализм. Отварить свеклу, картофель. Нарезать лук, капусту, соленые огурцы (можно заменить сельдью). Смешать, полить растительным маслом.

Фольклорный стиль. На стол ставят корзину с сырыми овощами. Дальше гости все должны сделать сами.

Альтернативное искусство. Сварить борщ не на говяжем бульоне, а скажем, на бульоне из куропаток, головы лосося, копченой утки.

Модернизм. Подать гостям банки с борщевым концентратом.

Соцреализм. Варят борщ из гнилой картошки. Гостям читают лекцию о неуклонном повышении производства продуктов питания по сравнению с 1913 годом и о коренных преимуществах нашего борща. Недовольным бьют морды.

Соцреализм-2. Гостей заталкивают в чулан и ставят им речь Брежнева, чтобы заглушить чавканье хозяев. Недовольным бьют морды.

Соцреализм-3. Гостям связывают руки, ставят на стол кастрюлю, от которой идет запах ароматного борща. Гости обязаны наперебой расхваливать наш борщ. Недовольным бьют морды.

Неопримитивизм. Гостей отправляют в магазин за продуктами, затем предоставляют им возможность готовить борщ самостоятельно.

Абстракционизм. Выйти на улицу, нарвать любой травы, что под руку попадется, залить кипятком. Варить 40 минут. Соль, перец по вкусу.

Неоклассицизм. Мясной бульон заменить порошковым, свежие овощи - сушеными.

Концептуализм. В тарелку налить кипятка. Подавать охлажденным.

Гиперконцептуализм. Подать гостям полные тарелки ароматного борща, а ложки спрятать так, чтобы никто не нашел. Сам хозяин извиняется и уходит по срочному делу.

Оп-арт. Наливают полную тарелку ароматного борща и показывают ее гостям издали.

Поп-арт. Приготовленные для борща овощи залить спиртом и поджечь.

Хеппенинг. После того, как гости с аппетитом поели, продемонстрировать им сваренную в борще кошку. Акция называется «А потом - суп с котом».

Перфоманс. Приглашенных на борщ гостей хозяин и хозяйка встречают в чем мать родила.

Постмодернизм. Гостям разливают воображаемый борщ, и все усиленно делают вид, что его едят. Того, кто воскликнет «Но ведь никакого борща здесь нет!», выгоняют за бескультурье и хулиганство.

Соц-арт. Варят борщ из киви, ананасов, личи, манго, дуро, карамболей, и прочей мушмаллы с фейхуой.

Автор неизвестен.
I'm not crazy, my reality is just different from yours... (c)

qwertyq
новичок
новичок

Повідомлення qwertyq » 11.2.17 09:58

Музыкальная пауза... квинтэссенция темы :mosking:

phpBB [media]

Varyat

Повідомлення Varyat » 11.2.17 15:40

Музыкальная пауза... квинтэссенция темы :mosking:
Show
phpBB [media]
Ну, боротьба квадратних з круглими в мистецтві точиться ще з тих пір, як людина взяла в руки палку і замість того, щоб викопувати нею корінці чи полювати мамонта - нашкрябала на піску перший малюнок. Боротьба є завжди і всюди, без боротьби світ би просто зупинився, абсолютно всі процеси, які відбуваються у всесвіті, від статевого добору до термодинаміки двигуна і руху зірок - засновані на боротьбі протилежностей. Це головний закон діалектики і основа світобудови, ота вся боротьба. І мистецтво також не складає винятку... Важлива, власне, не сама боротьба як процес, а наслідки цієї боротьби. На прикладі мистецтва це дуже добре помітно: всяка нова ідея або перемагає і переходить в розряд класики або просто відмирає. І те і те має смисл. Розвиваючий. Тому ховатися від вар'ятів, як у Скрябіна, немає сенсу. Вар'яти - то такі вперті маньяки-дослідники, які всяку ідею перетруть в порошок, а потім випробують її на зуб, вогнем, водою, вітром, піском і іншими агресивними засобами. Виживе ідея - пліз до класики на всі часи, не виживе, не зможе довести свою доцільність і мистецьку значимість - з "піснями і плясками" марширує на смітник. Це нормально. Це ознака еволюційного розвитку ідей. Мистецтво, яке не розвивається - не має сенсу. Завжди має бути рух. Хоча рух то не завжди прогрес. Деградація деяких напрямків сучасного мистецтва, яку дехто пробує подавати за прогрес, також ніби є рухом. Рухом так. Але не розвитком. Можна рухатися, рухатися, але нікуди при цьому не дійти. Тупикові гілки еволюції також людству відомі і зовсім не є рідкістю. Поживемо - побачимо, що з модерну відійде до класики, а що просто відійде... В забуття.

Wityk

Повідомлення Wityk » 12.2.17 12:25

Varyat писал:
А ти не малюй карикатури на когось конкретно, малюй карикатури на якусь ідею.

Слушаюсь, начальник!
Только линейкой по пальцам не бей.

В итоге, пятьсот тридцать четвертый раз хочу сказать, что тема эта призвана отвлечь народ от отсутствия культуры, вкуса, обвинив во всём современное искусство.
И разумеется, придумано много тупейших притч про перфоманс и инсталяцию, что лишний раз подтверждает первое предложение.

А реальность в двадцать первом веке - она такова:
(это я повторяю начало этой темы)
Современное искусство - это прежде всего зрелище. :)

Зображення

Clay Lipsky. Atomic Overlook.
Востаннє редагувалось 12.2.17 12:38 користувачем Wityk, всього редагувалось 2 разів.
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 12.2.17 12:33

Только линейкой по пальцам не бей.
Не буду :lol:.
Але завтра роботу принесеш :). Карикатур.
тема эта призвана отвлечь народ от отсутствия культуры, вкуса, обвинив во всём современное искусство.
Не все сучасне мистецтво підлягає осуду. А лише та частина сучасного мистецтва, яка незрозуміло навіщо скочується в деградацію і профанацію - і цим позорить саме мистецтво як елемент розвиваючої людської культури. Має бути розвиток, а не деградація, інакше в мистецтві отримаємо одних гостриків, аскарид та інших кишкових паразитів, які настільки деградували в плані своєї біологічної конструкції, що від них залишилась лише одна травна система. Вся аскарида - це одна суцільна кишка. Без мозгів. На одних рефлексах хемотаксису. Нафіга таке в мистецтві потрібно?
Современное искусство - это прежде всего зрелище. :)
Саме про таку деградацію я тут і розпинаюсь. Видовище, ура, видовище :crazy:. Примітивне шоу для народу, аналог пролеткульту - це тренд в сучасному мистецтві. "Хліба і видовищ". Wow! Щоб менше думати. Квадрат на все полотно вп%здячив і готово, нафіг заморачуватись, піпл і так схаває... Або депресивну "розчленьонку" а-ля сюрреалізм наваяв - уже мистецький епатаж, народ же ж боїться крові і кишок назовні - вийшла емоційна робота простими засобами, аякже! Нафіга лишній раз напрягатися, талант свій безцінний натомлювати? Людство вже це проходило. "Хліба і видовищ". Аскарида. Пряма кишка. Рефлекси (читай вище). Деградація. Нафіг таке з мистецтва! На смітник. Стройовим і з піснями.

Varyat

Повідомлення Varyat » 12.2.17 19:28

Музична пауза. Жартівлива. Музика там накладена, посилання на оригінал під відео на ютубі. Але виглядає прикольно. Як в оригіналі, так і в пародії. Особливо балет :). Точніше танцювальне виконання. Це Джамп стайл, досить новий танцювальний стиль, десь пару років тому, як виник і оформився в окремий напрямок данс-культури (інформація для тих старперів, які не ходять на молодіжні дискотеки ;)). Jump Style - модерн в чистому вигляді. Але я з захопленням дивлюся танцювальні номери в цьому стилі, як в лайві, так і на відео. Супер! Шикарний модерн! :good: Чимось нагадує мої улюблені ірландські танці (irish dance).

phpBB [media]
Востаннє редагувалось 12.2.17 19:39 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Wityk

Повідомлення Wityk » 12.2.17 19:37

Саме про таку деградацію я тут і розпинаюсь. Видовище, ура, видовище :crazy:. Примітивне шоу для народу, аналог пролеткульту - це тренд в сучасному мистецтві
Не заметил.
99% про квадрат и кубизм, а про шоу-бизнес ни слова... :empathy
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 12.2.17 19:40

Квадрат і кубізм це і є шоу для народу. Рахуй, синоніми. Один епатаж і більше нічого (толкового). Процес формування аскарид в одному окремо взятому тупиковому напрямі модерну.
Востаннє редагувалось 12.2.17 19:54 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Wityk

Повідомлення Wityk » 12.2.17 19:46

Музична пауза.
Шикарний модерн!
Мне больше импонирует фирменный танец моей любимой группы Madness в далёких 70-х 80-x
https://youtu.be/SOJSM46nWwo?t=2m30s
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 12.2.17 19:53

Мне больше импонирует фирменный танец моей любимой группы Madness в далёких 70-х 80-x
Ну так! Класика не вмирає! ;)

Wityk

Повідомлення Wityk » 12.2.17 19:59

Ну так! Класика не вмирає! ;)
Квадрат Малевича - это классика.
Фантомас.

Wityk

Повідомлення Wityk » 12.2.17 20:00

Музыкальная пауза на полтора часа.

phpBB [media]
Фантомас.

Varyat

Повідомлення Varyat » 12.2.17 20:38

Квадрат Малевича - это классика.
Звичайно класика! Класика деградації в мистецтві. В музей з однаковою імовірністю можуть потрапити як високотехнологічний Боїнг-747, так і примітивні лапті з ватником. Але оцінка ступеня їхнього впливу на культурний розвиток людства буде ой якою різною. Те саме й з квадратом Малевича. До примітивізму культових лаптів із ватником він таки стоїть набагато ближче, ніж до культового 747-го Боїнга. Недаремно ж той квадрат експонується у рашці, а не в америці чи в европі. І всі його інші квадрати живуть там же... Дивно, що жоден з відомих світових музеїв не озадачився покупкою хоча б одного з хвальоних квадратів метра світового мистецтва, шойто ті квадрати нафіг нікому не потрібні :duma:.

Wityk

Повідомлення Wityk » 13.2.17 14:55

Тебе палец в рот положи, ты по плечо откусишь руку. :)
Фантомас.

Wityk

Повідомлення Wityk » 13.2.17 15:06

Varyat писал:
Недаремно ж той квадрат експонується у рашці, а не в америці чи в европі. І всі його інші квадрати живуть там же... Дивно, що жоден з відомих світових музеїв не озадачився покупкою хоча б одного з хвальоних квадратів метра світового мистецтва, шойто ті квадрати нафіг нікому не потрібні :duma:.

Ну не знаю о чём ты тут опять искажаешь действительность. Буду в отличие от тебя говорить только о том, что лично знаю.
Ну вот например, Васиилий Кандиинский — русский живописец, график и теоретик изобразительного искусства, один из основоположников абстракционизма.

Был на его выставке в Мюнхене в марте 2009-го.
Вот так выглядел вход на выставку (фотки мои, на желой наклейке сказано, что выставка продлена до 8 марта):
Show
Зображення
Зображення
Кандинский получил всемирное признание как один из лидеров абстрактного искусства., как раз то, что Варят не любит.
А будучи в Гамбурге, неоднократно видел и в интерьерах и в салонах признаки любви европейцев к супрематизму. Факт.
Варят, поцелуй своего любимого Хрюща от меня в качестве привета :D
Фантомас.

Cheshire Cat
* * *

Повідомлення Cheshire Cat » 13.2.17 16:21

Тебе палец в рот положи, ты по плечо откусишь руку. :)
По пятку. А потом скажет, что так и было 8-)

---
Варят, ну Вы же опять мешаете красное с пресным. Оставьте уже бедного Малевича с его квадратами в покое)
Придет серенький волчок, и укусит за бочок ;)
Давайте лучше еще на минутку впадем в детство, и вспомним любимые фильмы-сказки (А почему бы и нет? То же ведь определенный вид "искусства" и творчества).

Мне например очень нравилась сказка neverending story, с не обычным сюжетом и очаровательным драконом-псом :friends:
Очень долго не могла вспомнить название фильма, чтобы отыскать. Но на днях случайно наткнулась на него в интернете.

phpBB [media]

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.2.17 17:16

Ну вот например, Васиилий Кандиинский — русский живописец, график и теоретик изобразительного искусства, один из основоположников абстракционизма.
Ну ти і порівняв :dash2:. Роботи Кандінського з примітивним квадратом Малевича... :o Кандінський - величина! І хто тобі сказав, що я не люблю абстрактне мистецтво? Я не люблю безтолкове, примітивне і дегенеративне мистецтво, незалежно від його спрямованості. Коли роботи на копійку, а понтів на цілих десять рублів. Постав поряд любу роботу Кандінського і квадрат Малевича і порівняй, де талановита композиція зображена, а де недолуге ХуЗнаЩо.

Technician
steel is real

Повідомлення Technician » 13.2.17 17:59

Да заебал ты.
tumbleweed-092.tumblr.com

Cheshire Cat
* * *

Повідомлення Cheshire Cat » 13.2.17 18:18

*кидает в Варята тапкой*
Ну вот, пытаешься отвлечь человека от заезженной темы, а ничего опять не выходит :Е

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 234 гостей