->Varyat...ту класику треба замінити на квадрат_малевича чи чи отого іпанутого півника з гамна. Бо той півник з квадратом - взагалі повна х-ня. Нікому не потрібна, навіть самим авторам. Так, автор свого пензля витер в тряпочку... Або сраку бамажкою в туалеті... А пару дибілів сказали, що то картина. Так чого ж автору протестувати? Навіщо? Якщо ця нікчемна клякса від фарб (чи від іншого органічного добрива
) навіть продається. Завдяки кільком дурикам і кільком сотням хом'ячків. Зрештою, все має ціну... Навіть труси Мадонни і ті продаються... Знаєш, скільки в світі фетишистів? А шизофреніків? Хоча для мене труси Мадонни таки мають більшу цінність, ніж квадрат_малевича... Все-таки практична річ. І пов'язана з мистецтвом. На відміну від пацаватого чорного і нікому не потрібного квадрата.
Ви мене здивували. Звітки така "пролетарска" ненависть до квадратів? Якщо ви не можете знайти в них сенс, то нічого дивного, апріорі в них не було сенсу, наш мозок наділяє сенсом річ яку він бачить. Тож різні люди будут бачіти різні речи в чорному квадраті, а деяки не будут бачити в ньом нічого, і це нормально. Наприклад на курсах по малюванню дітей вчать зображувати предмети використовуючи геометрічні фігури, це розвиває мозок, привчає людину нестандартно мисліти. (1) , (2)
Вас часом не дратує годинник який їде в протилежному напрямку?
[spoilerСправждня вартість мистетства]Що стосуєтся цінності мистетства, то якщо щость продається, то воно кумусь треба, навіть якщо для Вас ця річь нічого не варта.
Але сама цінность мистетства НЕ абсолютна і дуже залежить від контекста, як то кажуть: "дорога ложка к обеду". Одного разу газета washington post зробила експерімент в підсумку найкращий скрипач спромігся заробити лише 32 бакса, граючи 45 хвилин один з найскладніших творів просто у метро. Напердодні він давав концер квітки на якому коштували більше 100 доларів. Той експерімент неодноразово повторювали зі схожим результатом.
p.s.: "труси Мадонни таки мають більшу цінність, ніж квадрат_малевича... Все-таки практична річ." - от це я мабудь собі в цитатнік зберегу

Взагалі, не корректно оцінювати будь який прояв мистетства з практичної точки зору, це все одно що оцінювати еффективність лікування вартістю виписаних ліків