"ДТП с велосипедистами" Обсуждение

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
Sattva
* *
Стать:чол
Re: "ДТП с велосипедистами" Обсуждение

Повідомлення Sattva » 17.8.16 14:41

Згоден. Рівності мало.

Автомобіль може повертать наліво на будь-якому перехресті, де не має для цього заборон, тобто, майже всюди.
Велосипедст може лише на дорозі з 1 полосою руху в один бік. Таким чином, на більшості київських перехресть
лівий поворот для велика зась! Тільки за пішоходами по зебрі, або під землею.

Велосипедист може злізти зе вела и йти пішки по пішоходному переходу.
Автомобіліст - ні.

Не скрізь можна паркувати авто на тротуарі. І абсолютно не можна на авто або мотоциклі по ньому рухатись, за винятком з'їзду/заїзду для парковки.
Велосипедст може їздити по тротуару або паркувати на ньому велосипедик.

Велосипедист, пішохід (мама з коляскою) мають перевагу при віході з торотуару
на проїзджу частину, яка прилягає до дворової території. Тому балбеси-водії,
які розганяють (не пропускають) людей на своєму шляху, виїжаючи з вдору
грубо порушують ПДД.
Тут вже знову не має рівності між велом і автомобілем.

Думаю таких нерівностей в ПДД є чимало. Пишу те, що зразу згадалося.

То де ж ви бачили рівність?
Равны в правах и обязанностях.
Следует признать, что не в каждой ситуации есть равенство.

И вообще, о каком равенстве идет речь? Даже транспортные средства одной категории
разделяются на главный и второстипенных, если так можно выразиться. Существенная
часть ПДД это неравенство и регулирует: кто едет, а кто ждет.
Точнее, кто кого пропускает.
Востаннє редагувалось 17.8.16 14:45 користувачем Sattva, всього редагувалось 1 раз.
Алексей
Лимиты: макс 100 км. в день. Ночлег только в отеле. Электроника в каретке, потому дождь - Ok, но река вброд, болото - не Ok, только мокрый асфальт или влажная тропа. +15 км в объезд по холмам не проблема.

Maksym

Повідомлення Maksym » 17.8.16 14:43

Лівий поворот можна виконувати за тією ж схемою, як це роблять автомобілі на Ушинського. І ніяких пішохідних переходів :) .
Велосипедист НЕ МОЖЕ їздити по тротуару (якщо йому більше 7 рочків).

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 14:47

Лівий поворот можна виконувати за тією ж схемою, як це роблять автомобілі на Ушинського. І ніяких пішохідних переходів :) .
Велосипедист НЕ МОЖЕ їздити по тротуару (якщо йому більше 7 рочків).
Дякую про 7 рочків. Требя глянуть.

Про Ушинського можно трошки глибше?

Якщо можна, то поясніть, будь-ласка лівий поворот при русі біля Солом'янської площі.
Їдемо з вулиці Солом'янської на Повітрофлотський.
Алексей
Лимиты: макс 100 км. в день. Ночлег только в отеле. Электроника в каретке, потому дождь - Ok, но река вброд, болото - не Ok, только мокрый асфальт или влажная тропа. +15 км в объезд по холмам не проблема.

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 14:52

3D Схемка ;)
left.jpg
Востаннє редагувалось 17.8.16 15:02 користувачем Sattva, всього редагувалось 2 разів.
Алексей

Maksym

Повідомлення Maksym » 17.8.16 15:00

Лівий поворот за принципом Ушинського можливий не на будь-якому перехресті, на жаль. А відбувається він так - скажімо їдемо від Індустріального шляхопроводу в напрямку Севастопольської площі й нам треба повернути наліво на Уманську. Доїжджаємо до перехрестя Гетьмана-Ушинського, майже проїжджаємо перехрестя, зупиняємося і розвертаємося ліворуч, чекаємо зелене світло, щоб проїхати з вул. Ушинського на Уманську. Я постійно користуюся цим прийомом на перехресті Теліги-Дорогожицької, якщо їхати в напрямку Петрівки.

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 15:02

Про що мова?
Пояснення вийде десь таке:
Їдемо з велиці Солом"янська.
За 200 м змінюємо полосу руху на 3(!) ряд.
З машинами повертаємо наліво на складному перехресті з 2 полосами руху в кожному напрямку.
Опиняємось в 1 правому ряду. Далі їдемо як звичайно.

Мене оце цікавить з точки зору правил:
За 200 м змінюємо полосу руху на 3(!) ряд.

Читаю вашу відповідь.
Алексей

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 15:04

Maksym, щеб схему аналогічно тій, що вище, то ціни б цьому поясненню не було б.
Алексей

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 15:10

Наче дійшло. Так?
left2.jpg
Чекаємо там потрібне світло: червоне для Чоколовсьокго бульвару и зелене для Ушинського-Уманська.

Тільки зрозумійте мене вірно. Я не знущаюсь. Справді інколи доволі ризиковано доводиться заїжати в лівий ряд.
Інколи не дуже резиковано, якщо машин позаду немає. Але в даному випадку вони там завжди є, якщо це не ніч.

Тому постає питання: як же в той лівий ряд дібратися. Думаю, ні впевнений, у вас є якась хитрість, і радий буду
навчитися їй.

Максим, в цьому випадку для лівого повороту змінюємо ряд руху з 1-го на 4-тий!
Ще крутіше, ніж в випадку з Солом'янською площею.

Сумніваюсь, що велосипедикам можно так кататись по дорозі згідно ПДД. :unknown:
Та ще й в умовах завантаженості дороги від Індустріального мосту. Там реально страшно навіть в правому рядочку... :(
Алексей

Maksym

Повідомлення Maksym » 17.8.16 15:29

В лівий ряд велосипедисту не можна :) . Треба рухатись відповідно до ПДД:
Зображення
Там он навіть видно машину, яка стоїть на лівий поворот на Уманську, яка вже розвернулася перед переходом на Ушинського. Але завдяки маневреності велосипеда йому розвертатися не потрібно - достатньо зупинитися та перенести заднє колесо.

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 15:40

Амінь. Прояснилося! Дякую.
Нормально розібрали зі схемами, бо текстом, це як на пальцях... не дуже ясно.
Лівий поворот можна виконувати за тією ж схемою, як це роблять автомобілі на Ушинського. І ніяких пішохідних переходів :).
На вашій схемі це вже не зовсім лівий поворот. ;)
Звичайно в таких місцях буває пішохідний перехід і ви переходите в потоці з людьми.
Що правда в цьому випадку його немає, і тому це робить подібний рух де-що небезпечним.

А тому у вас проблема де-що інша:
пояснити водіям, які вас не чекають за вказаною траекторією,
що ви там будете рухатись з такою крутою зміною напрямку руху.

Про що я? Якщо ви зробите такий маневр на швидкості, то водії які роблять
правий поворот з Ушинського на Чоколівський можуть вас там збити.

Я теж інколи так роблю - перехожу на пішоходному переході, з крутим розворотом під 90 градусів.
І якщо так зробити на швидкості, то шанси потрапити під авто, яке робить правий поворот досить високі.

Рятує: повільний рух пішки, зе велом в руках. Тоді автівки встигають зрозуміти,
що буде далі (наш розворот на 90 градусів). Зараз пошукаю приклад.
Алексей

archerix

Повідомлення archerix » 17.8.16 15:41

Все нормально для велосипедистов в ПДД написано - речь о том, что некоторые предлагают заранее выдать им индульгенцию творить на дороге что угодно :) Может, в легендарной "нормальной европейской стране" они и умеют держаться в рамках. У нас же начнется лютый беспредел, который в конечном итоге пагубно отразится на самих же велосипедистах.

Maksym

Повідомлення Maksym » 17.8.16 15:47

Ну як це не лівий поворот? Мету досягнуто - наліво повернуто, ПДД не порушено.
Щоб не збили ті хто повертає праворуч - не потрібно лізти в першу полосу. Пішки з велом я не ходжу.

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 15:47

От схемка.
Алексей

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 15:49

left3.jpg
Алексей

Maksym

Повідомлення Maksym » 17.8.16 15:57

А хто вас примушує їхати аж до кінця перехрестя? Зупиніться перед першою полосою та й усе. Всеодно решта полос стоять, бо червоне світло, а зелена картонна стрілка розповсюджується лише на крайню полосу.
Зображення

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 15:57

Максим, тут можуть збити, якщо

1. Пішоходів немає.
2. Велосипедист підїхав до перехрестя і в цеій час світлофор став для нього червоним, а для пішоходів зеленим.
3. Велосипедист не зупиняючись різко змінє траекторію руху на "пішоходну".
4. Водій з рожевою траекторією його не чекає і збіиває. Так?

Коли так роблю, молюся, щоб я усіх побачив і вони мене...
left4.jpg
Алексей

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 15:59

А хто вас примушує їхати аж до кінця перехрестя? Зупиніться перед першою полосою та й усе. Всеодно решта полос стоять, бо червоне світло, а зелена картонна стрілка розповсюджується лише на крайню полосу.
Дякую. Хитрий план. ;) Треба подумать.
Хитрий, бо треба вловить момент, щоб хлопці з Ушинскього ще не поїхали. *oops*
Востаннє редагувалось 17.8.16 16:02 користувачем Sattva, всього редагувалось 1 раз.
Алексей

Maksym

Повідомлення Maksym » 17.8.16 16:02

Пішоходи вас не турбують. Вони йдуть трохи далі, ніж ви проїжджаєте. Ви не їдете по пішохідному переходу взагалі.
Звісно велосипедист їде на своє зелене світло, а не на червоне, коли з Ушинського несеться потік авто - я думав це не треба уточнювати й так зрозуміло.
Велосипедист може зупинитися й змінити траекторію руху не поспішаючи - там довгий світлофор.
Водій з рожевою траєкторією не зачіпає велосипедиста, бо велосипедист до неї не доїжджає, повертаючись раніше.
Ваша помилка - ви чомусь намагаєтесь доїхати протилежної сторони перехрестя - а цього не потрібно робити. Зупиніться там де всі стоять й дайте спокійно їхати першій полосі свій правий поворот.

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 16:03

Звісно велосипедист їде на своє зелене світло, а не на червоне, коли з Ушинського несеться потік авто - я думав це не треба уточнювати й так зрозуміло.
Звичайно.
Ваша помилка - ви чомусь намагаєтесь доїхати протилежної сторони перехрестя - а цього не потрібно робити. Зупиніться там де всі стоять й дайте спокійно їхати першій полосі свій правий поворот.
Дякую. Схоже на помилку. *oops*
Алексей

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 16:14

Оце взагалі схоже на ту хитрість, яку і чекав.

Ви, мабуть, проїжаєте це перехрестя між двома потоками:
так що з Ушинського ЩЕ ніхто не їде, бо їм червоний,
а з Чоколовського ВЖЕ ніхто не їде, бо всі зупинились і
дали вам шанс для повороту. Тільки чого вони не їдуть?
Можливо їм вже жовтий. Або світлофор так настроїний,
що мигає зелений. Щось їх має зупинити, інакше не получити
паузу між потоками з двох вулиць.

Та й пауза там 1-2 секунди максимум. Вірно?
Алексей

Maksym

Повідомлення Maksym » 17.8.16 16:24

Ні, я їду з Гетьмана на свій зелений разом з усіма автомобілями. Чим вони мені заважатимуть??? Вони собі їдуть прямо, я теж прямо, але потім беру трішки вправо і зупиняюся нікому не заважаючи. Якщо ж з Гетьмана вже моргає жовтий - то їхати нікуди не треба, слід зупинитися на світлофорі й дочекатися зеленого - тоді буде максимум часу на маневр.

Sattva
* *

Повідомлення Sattva » 17.8.16 17:15

Де-що проясняє. Можно робить фото-блог: проїзд перехресть в Києві! #crazy_pilot
Алексей

Wityk

Повідомлення Wityk » 17.8.16 19:56

Ошибочное мнение. Велосипедисту нужно выполнять ВСЕ правила ПДД, а не только несколько пунктов (о том что они могут рассчитывать и звоночке на руле).
[Равны в правах и обязанностях.
Вы бы этот крест сами и несли бы.
Ну зачем брать на себя чужое? Взяли, так несли бы сами, а не все.
Вот такое вот ошибочное мнение у меня.
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Maksym

Повідомлення Maksym » 17.8.16 19:59

Ну вообще-то в правилах черным по украински написано:

6.7. Велосипедисти повинні виконувати вимоги цих Правил, що стосуються водіїв або пішоходів і не суперечать вимогам цього розділу.

Я ж это не сам придумал. Так в Постанове написано.
Но вы, конечно, можете идти своим путем - выполняя только те пункты, которые считаете справедливыми. Автомобилисты тоже пойдут этим же путем, выполняя только то что выполнимо (ну т.е. в городе ограничение 60 в принципе не выполнимо, т.к. касается только старых корчей и не распространяется на современные автомобили иностранного производства - это знает каждый водитель автомобиля Украины).

Wityk

Повідомлення Wityk » 17.8.16 20:18

Равны в правах и обязанностях.
Ещё раз говорю:
До ДТП не равны, после ДТП равны.

Ну ладно, а как насчёт ответственности? Почему надо сдавать на права и регистрировать ТС? Зачем это придумали, если все равны?
6.7. Велосипедисти повинні виконувати вимоги цих Правил, що стосуються водіїв або пішоходів і не суперечать вимогам цього розділу.

Я ж это не сам придумал. Так в Постанове написано.
Но вы, конечно, можете идти своим путем
Да конечно пойду своим путём, я не буду перестраиваться первым если я справа, а машина слева (при взаимном перестроении.) %)
На меня не распространяются правила парковки, которые призваны не допустить аварийной обстановки, а эти правила достаточно объемные с нюансами.
Ну и многое другое.
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 230 гостей