2Tibor:
Ніколи не жив із-за грошей, мабуть тому й вірші пишуться і брати наші меньші (собаки та кішки) ставляться довірливо, та й не тільки вони.
На життя, житло і їжу та й усі потреби грошей вистачає, навіть синам можу при потребі підкинути.
(хоча вони білше мого заробляють, точними цифрами не цікавлюсь).
"Перетворюсь на Тігора"(с) - ти мені лестиш, куди мені "з суконним рилом у калашний ряд".
Але все одно приємно, бодай напрямок руху правильний.
До речи, про вік, Тігор дав дезу, я сів на вел у 51 (майже). Ну а про маразм...
Розуміоєш, Тібор, можна без маразма бути і в 100 років, а можна стати маразматиком у 16.
Давай прикинемо на наших власних шкурах, кожен на своїй.
Шоссейник Триза я тоже попробую, но ездить не буду, ибо поясницу я уже хардтейлом убил. Аминь.
О губительном влиянии вибраций на организм мы можем посморить, но мы не доктора. Я знаю одно - у меня кисти умирают а в свое время был очень дохлым позвоночный диск. Так и до артрита, а затем и до артроза недалеко. Я честно комбинировал 50/50 весь сезон подвес и ХТ и я знаю о чем говорю. Причина проблем поясницы именно ХТ на грунте.
.....
Тебя поздно чему-либо учить.
Я ще вчусь у тих у кого варто вчитись. Наприклад у Тігора.

А чи вчишся ти??? Чи можеш іще вчитись?
Твій вчитель Тріз сів на шосер, Петренко з успіхом перемагає в КК на хардтейлі (хоча міг би і на "сосисці", але він знає на чому правильно їздити).
Я оце на вихідних зганяв з Марком на 300 км з поламаною рукою і одужання пришвидшилось.
Такий ефект використовую не вперше, тконини швидше регенеруються.
От тільки маленький секрет - правильна посадка. Дуже чуйно, душевно треба ставитись до власних рук і п'ятої точки. Коли з перебитими руками стрибаеш на шосері з бордюра чи на бордюр - доволі тонка робота.

Можна, звичайно, подивитись як Петренко їздить, повчитись у Тігора на велосипеді сидіти...
Ну ти ж Тігора тільки кусаєш та опльовуєш

Звичайно, не вміючи правильно сидіти, проїздити стільки й по таким говнам, що аж здоров"я вгробити - це велика сила волі і не привід для кепкування. Ти достатньо відомий велотурист.
Але ж на цей форум приходять люди явно вчитись їздити.
І навіть така, не дуже розумна людина, як я може ой як багато навчитись. ("Вчитись, вчитись і ще раз вчитись" (с) )
Ну а ти???
У мене всі травми заживають пришвидшеними темпами - бо вчусь, а ти тільки констатуєш про своє загублене здоров'я. То хто ж з нас правий, і як там щодо маразму?
А тепер глянемо з іншого боку, про ставлення до людей.
До того ж Тігора народ ломиться, навіть на нереальну, з точки зору багатьох, покатушку "Київ-Одеса-Київ" йому достатньо свиснути за 5 (здається) днів - і піднімаються бійці, і навіть "хворі, кволі та похилі"(це я про себе

). І такий отримують майстер-клас, що дах зриває і кайф вставляє від прогулянки. Уже ж Тріз би на фуфло і не смикнувся.
А ти про свої покатушки викладаєш за три місяці і в підсумку їздиш соло.

Це така оцінка від людей. Будь простіше, чемніше і привітніше - і народ до тебе потягнеться.
А демонструвати таланти переговорника-шулера - дурна і невдячна справа.
Когось ти надуриш, переламаєш, але ауру це не покращує, а здоров'я погіршує.
Має місце ось такий от зв'язок.

Тому прийми мої співчуття

, і все ж таки успіхів тобі в роботі над собою, поїздках по грунтам та поліпшенні ставлення до людей. А шосе, воно дійсно, більш соціальна штука ніж грунти.
З більш доброзичливим ставленням до людей тобі і на шосе буде гарно.
А якщо правильно сидіти на шосері - то ти про усі свої болячки забудеш раз і назавжди