Вилка - Manitou R7 Super 80mm ClickIt Remote LO 2007
Колеса:
- гонки: зад - обод Mavic 317, втулка Shimano FH-M535 (центрлок), ротор Shimano sm-rt 53 160mm
перед - Mavic 117, втулка Shimano M425 (6 болтів), ротор китай Avid HS1 160mm
покришки -
- матрас: зад - обод WTB SpeedDisc, втулка Shimano M525 (6 болтів), ротор китай Avid HS1 160mm
перед - обод Mach 1 2.30, втулка Shimano HB-M600 (центрлок), ротор Shimano sm-rt 53 160mm
покришки - перед Conti Gravity 2.3, зад Maxxis Holly Roller 2.4 \ камери хз + герметик
Шатуни - Truvative Firex 22-36
Педалі - Shimano m520
Манетки - Sram gripshift X9
Задній переклюк - Sram X7 довга лапа
Передній переклюк - Shimano Deore
Касета - Sunrace M9S 11-32
Цепка - KMC x9.73 + Shimano Deore HG53
Тормоза - перед
Підсиділ - Tioga 27.2*350 mm
Руль - Zoom 650mm флет
Винос - Tioga 25.4 х 110 mm х 7*
Сідло - New Century
Гріпси - Propalm
Підфляжники - Ergotec + TW BY-727N

Вага: 11,6 кг в бойовому і ~12,4 кг в матрасному режимі
[spoilerІсторія хвороби]Почалось все не так давно в 2012 році. Скучна сидяча робота на держслужбі, захотілось нових ошущєній (а точніше забутих старих) - перед початком сезону вирішив купити свій перший мтб. Почав шерстіти форуми, потроху вникати в велотему. Дійшло усвідомлення того, що процес буде довгий і з мозолями - раніше колись катав на Аісті і максимум, що я знав, це як накачати колеса і змастити цепку. Але з чогось треба починати. І почав я з жесті. Точніше зі сталі. Ще точніше зі стального ашанотреш байка під назвою Eagle. Хоча не такий вже і треш - Shimano (fuck yeah!), RST, подвійні обода, касета - все як має бути. 16 кг радості... Відпокатушив на ньому весь свій район. Але Shit happens - набрів якось на велокиєві на тему Король Гор 2012, зареєструвався...
Хвороба прогресувала. З'явилась ідея зібрати вел з нуля. ЗЧМ? Більше для того щоб сумістити теорію з практикою і розібратись з тонкостями
Наступний етап - переізд восени в столицю, позапланова купівля норм, але падуставшого Giant Boulder'a на RS Reba, барахол Трактора, перехід на контакти, нові гонки, перші сальтухи (див. гіфку в коментах нижче). Короче затянуло.
І от під кінець сезону 2013 набрів я на оголошення про продажу Dawes'a (читаю як Доооууесс, хз як правильно). Шо за птіца - непонятно (запахло "свіжепригнаним з Європи"), але об'ява на велокиєві, ХТ, БП, номер рами є, продавець зареєстрований давно. І ціна падає і падає - ніхто не бере. І от вона Халява {опять стучится в наш дом}...
Тепер по компонентам.
Рама. Рама як рама. Вага невідома, середнячок по ходу. Геометрія стандартна. Дизайн - пайдьот, в опу гламур.
Вилка. Вона працює. Краще ніж Реба, але це суб'єктивно, питання криворукості в налаштуванні тиску і переборці, заміною масла і т.д. ніхто не відміняв. Ходу вистачає. Локаутом майже не користуюсь. Шток - да, знаю, різати не буду, лінь; єдиний мінус його випливає, коли вел перевернутий. В планах зріє ідея даунгрейду на щось простіше. ЗЧМ? Тут більше питання ідеологіі - не правильно якось, що любителі катають на топових карбовелах. Але це вже моі таракани. Ну і в питанні сервісу в мене свій підхід (на фото рідкісне явще, коли вел чистий).
Колеса. На болтах - дістались в стоку. На центрлоку - аукціон від VooDoo (я це люблю, парам-пам-пам-пам). 8-ки присутні на всіх, гоночний сетап вибирав по стану втулки і вазі. Безкамерки... болюче питання. Забив, катаю камерно з герметиком в камерах - нубство, але працює, повільні проколи Stan затягує. Будуть ZTR-и не буде камер. Michelin катять/гребуть норм, більше, ніж я від них очікував. +/-=RR На асфальті гудуть. Принципово хотів щось не Швальбе, націлився на кросмарки, але тут вона Халява знову ж таки, Мішелін, так Мішелін.
В матрасному варіанті - {я его слепила из того, что было} ширше і важче (для тренування також) - значить краще
Тормоза. Гідра ну і зшбсь. Задній іноді балує вібромасажем.
Педалі. Єдина деталь, що дісталась від Джаянта.
Руль. Був 560. 650 трохи з запасом, можна 620, але хай буде.
Сідло. Диван. М'яке і комфортне. На карбокришку якось не тяне.
Система. Дабл самопал з тріпла на шайбочках. 32 на гонках поки що вистачало. По Трухановому - маловато, але як тренажер каденсу - пайдьот. На Пущу думаю вистачить.
Касета. 11-34 стерта для матраса, на гонки взяв Санрейс 11-32 (34 трохи забагато, на 32 цікавіший розклад; бюджетнінько як і все в цьому велі)
Манетки. Гріпшифти рулять тчк
Переклюки. Перед глючний, троси знизу - пічаль, 32 зірка виручає. Зад люфтить, але працює чітко.
Гріпси. Китай. Норм, але хочеться трохи товстіше. Задушу жабу - візьму Chanky.
Наче все. Взагалі довго не хотів створювати тут тему, але з'явились +/- норм фотки + може комусь пригодиться мій варіант бюджетно поганяти + може хтось чогось цікавого розкаже[/spoiler]