Giant ATX 7 (2012) SLX

Для фотографій і комплектації кастомних роверiв веложителiв, з подальшим обговоренням їх з іншими користувачами ...
PreciouS
* *
Стать:чол
Giant ATX 7 (2012) SLX

Повідомлення PreciouS » 23.1.12 22:54

Свій байк почав ще вдосконалювати з 2009 року, коли поставив іншу вилку - RST Gila Pro замінив на SR Suntour XCR (може хтось сказати що шило на мило, але остання значно краще працювала). В основному вдосконалення до 2012 року відбувались по дрібницях до того моменту, коли я зрозумів, що з наявного лісапєда я вже виріс і загорівся ідеєю мати хорошого, легкого і не зовсім дорогого байка. В результаті еволюції від старого стокового Kellys Qartz DSC 2008 в мене залишилися тільки колеса і педалі (через те, що у колес прекрасний накат і мені їх не шкода "убивати")... Коли прийшов час змінити раму то дуже хотів придбати якусь Келлісовську але з можливістю поставити багажник для велопоходів. І, нажаль, у Келліса в модельному ряді залишилися лише важкі рами які дозволяли його установку. Довелося шукати альтернативу серед інших виробників рам. І знайшов найбільш підходящу пропозицію у вигляді рами Gaint ATX, яка разом з рульовою у 17 розмірі має вагу близько 1800 грам. Не сама легка рама, проте на неї можна установити нормальний багажник перед велопоходом а після - зняти і насолоджуватись легким велосипедом. Загальна вага повинна бути вже у районі 11,5-12,0 кг. А із заміною колес і педалей ця цифра може знизитись до 10,8 - 11,2 кг.

Зараз мій ровер виглядає так:

рама Giant ATX 7 2012
розмір S (17)
вилка Rock Shox Reba RL 100 mm з локаутом PushLock (2013)
рул. колонка Не знаю - була в комплекті з рамою
каретка Shimano Deore SM-BB51 Hollowtech II
сист. шатунів Shimano Deore FC-M532 (175 mm 22-32-44)
п.перемикач Shimano Deore XT FD-M771 (3x10)
з.перемикач Shimano SLX RD-M670 (10)
монетки Shimano Shimano SLX SL-M660-10
кіл. швидкостей 30
кассета Shimano SLX CS-HG81-10 (11-13-15-17-19-21-23-26-30-34)
ланцюг Shimano SLX CN-HG75
гальма Ручки Shimano XT BL-M785, каліпери - Shimano SLX BR-M665
ротори Обидва Shimano SM-RT67 (Center Lock) 160 mm
втулки Shimano RM65 Disc Center Lock
обода Kellys Draft Disc
гума Schwalbe Smart Sam Performance 26x2.1 folding
винос KLS Master
руль KLS Master
підсид. штирь BBB SkyScraper 30.9x400
сідало Selle Italia X2
педалі VP alloy / steel

Зображення
Востаннє редагувалось 30.9.13 16:01 користувачем PreciouS, всього редагувалось 7 разів.

amers
* * * * *

Re: Kelly`s Quartz DSC 2008

Повідомлення amers » 23.1.12 23:19

а может стоит просто взять еще 1 байк, или, как вариант, продать этот и взять новый ? думаю, что будет всяко выгоднее чем апгрейдить этот
слабоумие и слабоумие и слабоумие и слабоумие и слабоумие и отвага

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 23.1.12 23:23

Ні, на новий грошей немає і в цьому році точно не буде, навіть якщо цей продати... Да і по комплектації може бути не те, що хочеться. Да, тут багато чого треба замінити, проте якщо по-троху щось міняти, то з часом, може, й вийде нормальний апарат.) Хочу вийти на рівень SLX (якщо брати класифікацію Shimano), а деяких компонентів і XT.
Хіба що якийсь б.у. Проте цікавіше вдосконалювати, хоч і в результаті по частинах буде дорожче...
П.С. Якщо самі шини тільки змінити на смарт сем чи рейсінг ральф ево фолдінг 2.1, то можна прибрати 700 зайвих грамів...

Avua
*

Повідомлення Avua » 24.1.12 07:53

Хороший вел с неплохим оснащением. Нравится серебристо-серый цвет. Я бы наверное только вилку брал на 100 мм.
А вообще upgrade своего двухколёсного любимца - это, на мой взгляд, некое состояние души, когда с виду обычный агрегат превращается в нечто большее и значимое. Сколько бы это ни стоило ( :

Toutacoup

Повідомлення Toutacoup » 24.1.12 11:02

Байк, можно сказать, достиг разумного максимума по обвесу. SLX и выше будет уже слегка не в тему, да и влетит в копеечку, более уместное применение которой — новая рама на перспективу. Сбить вес до 12 будет сопоставимо по затратам со стоимостью всей текущей комплектации, поэтому все-таки — сперва рама.

тёмыч
* * * *

Повідомлення тёмыч » 24.1.12 11:21

вес до 12 , это тебе в мою тему (про бегемот, рядом) :friends:

shooter
Модератор

Повідомлення shooter » 24.1.12 12:41

что-бы загнать этот вел в 12 нужно поменять всего несколько комплектующих
Вилку, раму, колеса, шатуны и все палки
[URL=https://meettomy.site] Sexy Girls from your town[/URL]

Tonio
* * *

Повідомлення Tonio » 24.1.12 13:38

т.е. дешевле новый купить)

Автор, брось ты эту затею с апгрейдами. Катай на этом и зарабатывай на новый.
"Я обычный парень, не лишен простоты.
Я такой же, как он, я такой же как ты.
Я такой как все." М.Науменко

тёмыч
* * * *

Повідомлення тёмыч » 24.1.12 14:16

да, соглашусь

8RydeR

Повідомлення 8RydeR » 24.1.12 14:18

взвєсьтє етат вєлік
http://www.endomondo.com/profile/9638657
любой велосипедист вам скажет, что шея - это вынос мозга

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 24.1.12 15:34

Хороший вел с неплохим оснащением. Нравится серебристо-серый цвет. Я бы наверное только вилку брал на 100 мм.
А вообще upgrade своего двухколёсного любимца - это, на мой взгляд, некое состояние души, когда с виду обычный агрегат превращается в нечто большее и значимое. Сколько бы это ни стоило ( :
)))
Думаєте геометрія завалена?) Ця вилка першопочатково була з 100 мм - я прибрав проставку і зробив до 120. Можу вернути її на місце. Але візуально не було особливо помітно зміни в геометрії.
Байк, можно сказать, достиг разумного максимума по обвесу. SLX и выше будет уже слегка не в тему, да и влетит в копеечку, более уместное применение которой — новая рама на перспективу. Сбить вес до 12 будет сопоставимо по затратам со стоимостью всей текущей комплектации, поэтому все-таки — сперва рама.
З рамою згоден на всі 100%. Ця для мене великувата і важкувата...
Востаннє редагувалось 24.1.12 15:37 користувачем PreciouS, всього редагувалось 1 раз.

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 24.1.12 15:36

З рамою згоден на всі 100%. Ця для мене великувата і важкувата...

shooter
Модератор

Повідомлення shooter » 24.1.12 15:36

10 мм хода примерно +1 градус рулевой

Warvar
*

Повідомлення Warvar » 24.1.12 15:38

to shooter

верни зайчика

shooter
Модератор

Повідомлення shooter » 24.1.12 15:39

могу на почту скинуть)

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 24.1.12 15:40

Подивився на вагу слікс шатунів і тих, що зараз у мене стоять - різниця в 10 грам...
П.С. На всяк випадок - хочу отримати приблизну вагу в 12,8 (можливо й ще меньшу) кг в майбутньому (за рік-півтора).

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 24.1.12 15:49

Довго я буду заробляти на новий))) Тим більше хотів би також келліс (мадман експерт 2012), але мені не подобаються гальма, які там стоять і вилка фокс мені ні до чого (да, вона дуже хороша, але я ще до неї не доріс :grin: ) - не хочу переплачувати. Краще SR Suntour Epicon чи Axon (по ціні тори, але при тому легші і не гірші від рекона).
Востаннє редагувалось 24.1.12 15:53 користувачем PreciouS, всього редагувалось 1 раз.

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 24.1.12 15:50

взвєсьтє етат вєлік
Поки нема чим(
Хіба що на звичайні електронні ваги заднім колесом поставити на козочці)))

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 24.1.12 15:59

Довго я буду заробляти на новий))) Тим більше хотів би також келліс (мадман експерт 2012), але мені не подобаються гальма, які там стоять і вилка фокс мені ні до чого (да, вона дуже хороша, але я ще до неї не доріс :grin: ) - не хочу переплачувати. Краще SR Suntour Epicon чи Axon (по ціні тори, але при тому легші і не гірші від рекона). А по комплектації, впринципі не багато міняти - резина, рама, винос, руль, педалі, шатуни, задній перемикач, касету, ланцюг і вилку - по вартості може обійтись до 3000 грн додатково (за умови продажу своїх компонентів) - це все-таки меньш затратно ніж цей повністю продавати і купувати новий.

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 24.1.12 16:08

10 мм хода примерно +1 градус рулевой
Ну ход вилки скоріше навіть 115 мм + тиск в камері такий, що дає осадку вилки на 24 мм (при 100 мм потрібна не більше 20 мм) - це ще 4 мм, в результаті при осадці над штанами 91 мм замість 80, а це трохи більше 1 градусу - для руху не сильно змінена геометрія)))
Востаннє редагувалось 24.1.12 16:58 користувачем PreciouS, всього редагувалось 2 разів.

shooter
Модератор

Повідомлення shooter » 24.1.12 16:12

я наверное открою тебе секрет но можна не писать писят тыщ своих сообщений одно за другим, а всунуть все в одно сообщение.
Тут и кнопочка такая есть, "редактировать"

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 24.1.12 16:18

я наверное открою тебе секрет но можна не писать писят тыщ своих сообщений одно за другим, а всунуть все в одно сообщение.
Тут и кнопочка такая есть, "редактировать"
Я б задоволенням та, нажаль, свої повідомлення я не можу видалити, а все робити в одному ще не навчився... :help:

Yaros

Повідомлення Yaros » 25.1.12 02:04

[Troll mode=on]
А зачем тебе вес 12.8?
Чего тебе не хватает?
Размер рамы - это причина, дисковые тормоза - тоже пойдет, а вот вес... не признаю!
Наверняка ты возишь с собой инструменты+фляга+замок. Взвесь этот набор - даже без полной фляги (0,5-1 кг) он потянет на килограмм.
Нужно ли тебе облегчать велосипед?
[Troll mode=off]

Хех.. был у меня такой велик в 2005 году! Сказка, а не велосипед! Деревья рубить можно - неубиенный как нокиа 3310 ))
Сменил я его на подвес, с тем же весом. Счастье из штанов переливалось через край.
Уверен, что автор не почувствует разницы в кило веса, а вот пересев на подвес... или хотя бы сделать профилактику втулкам! Благо, сейчас на Землячке скидки))
После хорошего сервиса велосипед едет на 20% лучше!

ЗЫ 3000 грн планируемые на безсмысленный апгрейд лучше потратить сюда "Велосипед Trek-2012 3500 DISC по цене 3130 грн."
От улыбки станет всем светлей и лосю и даже маленькой улитке.
Поделись запаскою своей и она к тебе не раз еще вернется!

PreciouS
* *

Повідомлення PreciouS » 25.1.12 10:19

[Troll mode=on]
А зачем тебе вес 12.8?
Чего тебе не хватает?
Размер рамы - это причина, дисковые тормоза - тоже пойдет, а вот вес... не признаю!
Наверняка ты возишь с собой инструменты+фляга+замок. Взвесь этот набор - даже без полной фляги (0,5-1 кг) он потянет на килограмм.
Нужно ли тебе облегчать велосипед?
[Troll mode=off]

Хех.. был у меня такой велик в 2005 году! Сказка, а не велосипед! Деревья рубить можно - неубиенный как нокиа 3310 ))
Сменил я его на подвес, с тем же весом. Счастье из штанов переливалось через край.
Уверен, что автор не почувствует разницы в кило веса, а вот пересев на подвес... или хотя бы сделать профилактику втулкам! Благо, сейчас на Землячке скидки))
После хорошего сервиса велосипед едет на 20% лучше!

ЗЫ 3000 грн планируемые на безсмысленный апгрейд лучше потратить сюда "Велосипед Trek-2012 3500 DISC по цене 3130 грн."
Все просто - люблю поганяти + хочу рано чи пізно спробувати свої сили в любительських гонках, а 14-кілограмовий агрегат затяжкий для цього + є реальна необхідність замінити декілька компонентів - рама, шатуни, задня перекидка, касета, ланцюг.
Я до певної пори взагалі не слідкував за його вагою - доки одного разу він мені не здався заважким - поставив заднім колесом на електронні ваги і він мені видав 16,7 кг (щоправда з багажником, замком та щитками) - а я наївно думав, що значно меньше - на той момент поставив легшу вилку (хср). А потім дійшло, що через те, що я не звертаю увагу на вагу - підкупив важкущі шини сумарна вага яких 1,7-1,8 кг. стокові були легшими... Ну і кинувся скидати вагу.
П.С. ТО своєму вєлу я роблю сам) Уже перебрав передню втулку - перед початком сезону і задню переберу з вилкою.

amers
* * * * *

Повідомлення amers » 25.1.12 10:42

хочешь гоняться - первым делом купи контактые педали, без них дела не будет (если соревнования - не ДХ какой-то, хотя я бы не рекомендовал лезть по другим причинам). а даже бюджетные контакты потянут за собой покупку обуви. а это минимум 1к гривен. и еще - есть ли у тебя хорошая, удобная форма ? если нет, то это еще 1 графа трат, которая, в купе с педалями\тапками даст отличный прирост в скорости

ну и еще бюджетный способ ускорить вел - лёгкие покрышки и камеры

пс на 14кг веле был выигран ЛЧУ если чё
слабоумие и слабоумие и слабоумие и слабоумие и слабоумие и отвага

Повернутись до “Мiй велосипед”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість