Будуємо нову країну ?

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор
Стать:чол
Re: Будуємо нову країну

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 15.9.14 11:58

Саид И.
Господи, научи нас видеть смыслы! Объясняю. Пока один называет Донбасс регионом люмпенов (уже жду публичных извинений, желательно на центральных площадях городов), другие требуют референдума для Мариуполя и создания нового региона в составе Украины (а Новоазовск в него входит? А Тельманово?), а третьи предлагают вообще изгнать Донбасс (потому что они жить с ним не смогут, как будто они на нем женаты) - против нас и воевать не нужно. Достаточно умело вести информационную войну, и люди смотрящие и думающие поверхностно все сами сдадут. Неужели не видно, что парад пленных, публичное избиение украинской женщины у столба, мысль об изгнании Донбасса из Украины, местечковые референдумы (любимая фишка Медведчука), все это звенья одного плана по развалу страны. Да тут и стрелять не надо. Достаточно спроектировать продуманный план информационных провокаций с использованием ТВ и соц.сетей, муссировать одну и ту же нужную тему, постоянно подогревать ее "горячими" кадрами, и люди не понимающие что такое страна, возопят об отделении целых регионов. Как там в фильме? "Ты по что земли разбазариваешь, морда царская?" Не очень красивая фраза, но очень меткая.
Паникеров на войне расстреливают первыми. Кто забыл, у нас в стране война. Мы - дончане не паникуем, а те кто сидят в своих домах и не слышат разрывы снарядов - бьются в истерике. Да возьмите же себя в руки, в конце-концов! Сегодня вас убеждают отказаться от Донбасса, а завтра ту же самую картинку организуют для других регионов. И так будете отдавать, пока утром не узнаете, что ваш город и вас вместе с ним тоже отдали, потому что вы не любите Украину. Попробуйте потом доказать, что это не так. Не открывайте ящик Пандоры. В головах не должно быть и мысли о разделении страны. Страна единая и неделимая. Точка. А как быть с теми, кто против нее - это другой вопрос, и решается он по другому. Но скорее всего он решиться сам.
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 16.9.14 03:53

У полоні ДНР: як це було. Розповідь звільненого волонтера

15.09.2014
Галина Титиш, УП
47-річний Геннадій Кроча візуально нагадує лікаря Айболита: добрі очі з-під окулярів, неквапливі рухи й бажання вирушати на допомогу. Але Геннадій не лікар, а простий дрібний підприємець з Умані, який останні кілька місяців нічого спільного із зароблянням грошей не має.
Зображення

Він – волонтер, яких зараз в Україні сотні. Геннадій збирає в різних місцях через знайомих посилки для бійців і відвозить на передову. Однак Крочі не пощастило – він відчув на собі "ризики" цієї роботи. У буквальному значенні слів "відчув на собі": 1 серпня чоловік потрапив до рук ДНРівців у Мар'їнці.

За три тижні полону – спочатку в Донецькому СБУ, далі в Шахтарську – чоловік кілька разів подумки прощався з життям, клав до кишені записку для рідних і постійно продумував план втечі, хоча розумів, що це нереально. Його було звільнено з полону 24 серпня.
Spoiler
Show
...На свободі Кроча встиг відпочити, синяки на тілі зажили. І лише довгий шрам на переніссі (слід від прикладу) і біль у нирках нагадують про події серпня.

Але чоловік не сумує, а знову планує вилазку на передову. Хоча й зізнається, що після всього пережитого йому вже більше хочеться у військо.

ЗНАЙШЛИ КАПСУЛИ ВІД ШЛУНКУ: ПОЛОВИНА ЧОРНА, А ІНША ЧЕРВОНА. "ПРАВИЙ СЕКТОР!" – КРИЧАТЬ

Я їхав разом з Іваном Кривенком у батальйон "Луганськ-1". Івану 57, він – архітектор, мені 47, я – підприємець. У цьому батальйоні служать багато наших давніх знайомих із Майдану, ми везли їм гуманітарку. А ще нам передали посилку для одного бійця в Гранітному – його колеги з роботи зібрали все, що потрібно: бронежилет, каска, налокітники, цигарки й 5 аптечок.

Тому після "Луганськ-1" ми їхали в Гранітне через Червоноармійськ. Було темно, вирішили заночувати – і по новинах почули, що Донецьк взяли в кільце, Мар'їнка наша. Мій напарник каже: "Я там усе знаю, поїдемо через Мар'їнку".

Так ми й поїхали. Рівна дорога, ніяких блокпостів усі 70 кілометрів від Красноармійська до Мар'їнки. Перший же блокпост із дороги не помітний – він на підйомі. І прапор на ньому не видно, хіба з боку Донецька. По дорозі – автобуси з написами "Діти". Ми заїжджаємо на блокпост, підходить військовий, обертається й ми бачимо… георгіївську стрічку.

На моїй машині – синій Ford Transit, на якому я весь Майдан проїздив, дрова возив і не тільки – наліпки. З одного боку "Самооборона Майдану", український прапор посередині, а ще "Путлер капут", ну й, Янукович у вигляді собаки.

І тут нас почали дубасити бітами, автоматами, ногами, кулаками!.. Били добряче – куди попадали. Я трохи знаюся на цьому, тому можу сказати, що били непрофесійно. Вони дикі, багато ненависті, але не вміють цього робити.

Кричали, що ми коректувальники авіавогню. Вони не знають, що коректувальники із прапорами на ворожу територію не заїжджають. Почали одразу маяки шукати в машині, кричали: "З ким ти мав зв'язатись?"

Ми раніше брали участь в акції, і в машині були держаки для транспаранту. Вони кажуть: це для того, аби кріпити якийсь сигнал і літакам показувати!

Потім знайшли таблетки від шлунку. Капсули – половина чорна, інша червона. "Правий сектор!" – кричать. Знайшли в мене 50 чилійських грошей, я їх у документах возив. Уже й не пам'ятаю, звідки вони в мене були, але вони побачили, і кажуть: це пароль! З ким ти мав вийти на зв'язок?!

На цю машину накинулись так, ніби стаду мавп кинули косметичку: знімали сидіння, зривали обшивку.

Ми потрапили до місцевих. Били переважно молодці хлопців років 20-30. Старші ходили довкола й дивились. Мабуть, їм було ніяково нас бити – все-таки ми люди немолоді.

Волосся підпалювали, кричали постійно й били... Я весь у крові був. Один із них приклав пістолет до лоба Івана – я це боковим зором помітив, але не бачив, що він відвів його вбік і вистрілив.

А потім цей хлопець мені в лоб пістолет тикає, а другий – автомат у висок. Далі раптом біжить до командира й кричить: "Це якісь розвідники, бо вони не обісцялися". Хтось у такій ситуації, видно, обпісявся, а ми не знали, що треба так зробити. Якби знали, могли б закосити під "нормальних" (сміється).

Далі командир викликав місцеве "телебачення", приїхав хлопець такий худий із косичкою. Розпитував нас: "Ви авіанаводчики? Що тут відбувається?" Я кажу: війна, хіба не видно? А він мені: "Ну, це АТО". Я кажу – ні, це війна справжня. Бо це так і є.

У мене тоді увесь час голова боліла – надто багато ударів по голові. Вона й досі болить, тому я не все пам'ятаю, про що ще він нас питав.

Потім він поїхав, а нас в інкасаторській машині перевезли в Донецьке СБУ.

Нас поставили в коридорі СБУ до стіни, били по нирках, де прийдеться. Тут взагалі просто підходили й били – уже навіть при вході в СБУ. Видно, якщо ти вже тут, значить можна дубасити.

Одразу спитали, звідки ми. У мене прописка уманська, в Івана – одеська. І це трохи зм'якшило гнів – місцевих розцінюють як зрадників. Розказували, що в них діє якійсь "указ" від 24 липня 1941 року. Я так і не зрозумів, чому і як так. Там час зупинився, щось взяли з минулого, щось – із сучасності, і в цьому живуть. Якось у них була православна хода, пісень співали, я чув із камери.

Найбільше ненавидять добровольчі батальйони. Нацгвардію називають нациками. А всіх інших – укропи, ну й "Правий сектор". Звідки я знаю? У нас у камері були два армійці. То вони розказували, що ставлення до них поблажливіше, мовляв, ти ж не сам пішов, призвали.

ВІН ПРИ МЕНІ НАБИРАЄ В ІНТЕРНЕТІ "ЛУГАНСЬК 1", І З'ЯВЛЯЮТЬСЯ ФАШИСТСЬКІ ЗНАКИ. Я НЕ РОЗУМІЮ, У ЧОМУ ТУТ СПРАВА, АЛЕ Й НА ФЕЙСБУЦІ Й ПОВСЮДИ – ЦІ ЗНАКИ

Перед тим як потрапили в "Луганськ 1", заїхали в Харків у табір біженців. Його начальниця Олена подарувала нам український прапор на держаку. Ми збирались його до машини причепити. Але вони знайшли. Машину залишили на блокпосту, а весь "компромат" – прапор, записки, блокноти – зібрали й передали в СБУ.

На початку допиту в Донецьку на підлогу кинули український прапор і почали об нього ноги витирати, скакати й казати: "На цьому прапорі кров". А потім крикнули: "На коліна!" – і почали бити по ногах. Я потім піднімав Івана, бо він не міг сам підвестись. Далі його забрали в іншу кімнату, зі мною говорив колишній беркутівець. Іванові попався більш притомний, він почав вибачатись за те, що його побили.

Мене допитував колишній беркутівець, хоча це скоріше було побиття із криками, а не допит. Цей беркутівець почав одразу казати: "Зараз тебе віддамо на площу жінкам на розтерзання. Тим, чиїх дітей ваші повбивали". У них в уявленні все так: якщо щось зірвалось, то це точно проти них українці зробили. Але на площу нас не виводили, інакше я не знаю, що було б…

Мені почали казати: "Ну, де ти тут бачиш чеченців і росіян?" Я мовчав – бо що я міг сказати? Я-от тут бачу донецьких, але ж у мене нема повної картинки, я не знаю, що там ще було.

Усюди розказували історію про дитину зі Слов'янська: то його розстріляли, то прибили цвяхами до дошки. І вони в це вірять. Ви не уявляєте, як вони в це вірять!..

От, беркутіцевь розказував, що наші ЗМІ всі брешуть. Показував кадри, де четверо-п'ятеро їхніх бійців у Василькові на вулиці каву п'ють. А в пресі повідомили, що це горілка була.

Ще розказували, що в них такі терміни ув'язнення: 5 діб, 15 діб і розстріл. Що відбувається на 16-й день? Чи вони нас залякували?.. Не знаю.

Показували відео, мовляв, дивіться, які в нас хлопці воюють. А там малолітки по 15 років –командири відділень.

Питали, куди ми возимо допомогу. Я кажу – в "Луганськ 1". Вирішив не брехати, бо не відомо, що там Іван каже. Краще вже правду. Кажу: "Вони не воюють, сидять поки що". Це зараз вони воюють, а тоді справді все було так.

Беркутівець при мені набирає в інтернеті "Луганськ 1" – і з'являються фашистські знаки. Я не розумію, у чому тут справа, але й на Фейсбуці й усюди – у них у полях пошуку висвічуються не знак "Луганськ 1", а що це – фашистські нацики.

Розказували: усе, вашим капець, піднімається Херсон, Одеса. Скоро наші будуть у Києві. Я ж розумію, що це блеф. Потім я написав пояснювальну на ім'я Стрєлкова.

Далі прийшов ще один Дрівець, весь такий в екіпіровці, балістичних окулярах. Дивиться на мій записник і каже: "Так-так, це паролі". А потім: "Усе нормально, це була перевірка, ти її пройшов!" Я ж вже зрозумів, що ми не туди заїхали, навіщо цей цирк?

Далі відправили в камеру. Ми були в дев'ятій, тому там точно є таких 9 кімнат. Наша була десь на 12 метрів квадратних, загалом у ній – 14 людей. Коли ми лягали, поряд було лише місце, щоб взуття поставити. Картонки, два матраци й двері, які раніше звідкись привезли. Серед однокамерників двоє – захоплені в аеропорті, один ополченець – він десь напився, і його забрали. Уночі хтось усю ніч кричав. Хто й чому – не знаю, просто чув крики.

Я ці дні в камері голодував (у мене є досвід, раніше так робив). Ну й що там було особливо їсти? Грам 100-150 каші на людину й одна хлібина на всіх.

Мені було не зрозуміло, куди тікати. Я весь час про це думав. Так ми жили три дні, а далі нас повантажили в машини й відправили в Шахтарськ.

ВОНИ НАСТІЛЬКИ ЗАЗОМБОВАНІ, ЩО Я НЕ ЗНАЮ, ЩО МОЖЕ ЇХ ПЕРЕКОНАТИ В ЗВОРОТНОМУ

Сказали – рити окопи. Риєш-риєш, а там – камінь. Переходиш рити в інше місце. Хоча окопи насправді були не потрібні. Ну, уявіть місцевість. Поле, за ним у кілометрах трьох – будинки. І от із п'ятого поверху видно все. Якщо людина сидить в окопі, вона чекає, поки противник пробіжить ці 3 кілометри, при цьому, що зверху ще все прострілюється, і тут цей чоловік з окопу вискакує ... Цирк та й годі.

У місті пусто. У 5-поверхівці, наприклад, живе двоє людей. Це була така територія в межах півкілометра, поділена на якісь сектори. І от, різні відділення охороняли ці сектори. Ми могли ходити по цьому умовному сектору, його охороняли 30 людей.

Там, у Шахтарську, з нами були дуже різні хлопці. Один, наприклад, ішов до ополченців – хотів воювати. Йому сказали, приходь пізніше. Пацан відійшов на метрів сімдесят, його просто наздогнали й кинули в машину.

Був ще один – взяли за те, що мав при собі ліхтарик. Він йому для роботи потрібен був, але його пов'язали, бо вирішили, що ліхтар – для подачі сигналів авіанаводчикам.

Коли ми рили окопи, вони приходили й "сідали на вуха". Може, це було так задумано: бо, от Іван уже каже, що вони хороші хлопці… Приходили і казали, що вони в Донецьку отримували хороші зарплати. Хоча більшість із цих тридцяти, як мені здалось – зі Слов'янська.

А ще кожен із них розповідає, що "особисто бачив", як швидка допомога вивозила органи людей, чи БТР-и з медичними знаками, і що за нас воюють американці, поляки. Казнащо.

А ще – що у них тут дуже цінна земля. Вони всі по-різному, але повторюють одне й те саме. Мовляв, у нас тут сланцевий газ, уран, ми собі заживемо ого-го. Ну й, історія про хлопчика зі Слов'янська – її по-різному повторюють усі.

Вони настільки зазомбовані, що я не знаю, що може їх переконати в зворотному, от просто не уявляю.

Нас ці 5 діб тримали в окопах. Режим такий: покопали, а потім – давай у другому місці покопаємо. У них актуальний радянський салоган: "Праця спокутує провину".

Коли копали окопи, нам давали хліб, іноді Мівіну. У них було багато цигарок і жуйок – розбомбили якийсь магазин, і все це прямо на простирадлі на землі лежало. Потім нам не було що їсти, ми підходили і питали: "У вас є якісь продукти?" Не встиг нічого спитати, а вони одразу – на тобі цигарки.

Але там були покинути господарські городи, то ми щось із них собі знаходили.

Серед ополченців були більш-менш притомні, чоловік десятеро. Я їх називаю православними: якісь усі з бородами, ходили із хрестами, але всі з автоматами. Усі. У формі, бородаті. Але ці – не бухали, не курили й не матюкались постійно.

Мені здалось, що більшість із цих 30-ти не воювали. Вони були в Слов'янську, але в них не було досвіду контактного бою. Один із них розказував, що стріляв. Куди попав, не знає, але стріляв. У Шахтарську вони кожну ніч стріляли. Приїжджає машина, чую – постріл, потім знову машина поїхала, чую – знову постріл. Із цивільних районів знову стріляють.

Перші дні вони всю ніч пускали автоматну чергу. Удень стріляють куди попало. Якось полетів літак, його вже й не видно, а вони стріляють… Голубів постріляли, робити їм нема чого.

У підвалі бігали щурі, ми попросили в місцевих свічку й палили її всю ніч. За весь цей час ми були в трьох різних підвалах.

ДО ОСТАННЬОГО НЕ ДУМАВ, ЩО МИ ЗАЛИШИМОСЬ ЖИВИМИ. НАС ПРОСТІШЕ ДЕСЬ ТУТ ЗАКОПАТИ, НІЖ ВЕЗТИ КУДИСЬ

У Шахтарську ми були 18 днів. Потім нас погрузили в авто й привезли назад у СБУ.

Кинули в камеру – це був колишній архів. Там стелажі металеві в шість поверхів. Я порахував нари, там було десь людей 70. Вони повикидали архівні документи, і в цю камеру нас привезли.

Я написав своїм рідним записку й поклав у кишеню – до останнього не думав, що ми залишимось живими. Нас простіше десь тут закопати, ніж везти кудись.

Усі казали, що зараз буде амністія. Почали по трошки ввечері випускати затриманих, і якраз привезли цих хлопців – військових, яких ви на параді ви бачили. Їх лише ввечері привезли. Ми йшли по коридорі, а вони там стояли.

Іванові знайшли його телефон, він почав усім нашим дзвонити. У нас же всі гроші забрали. Але ми знайшли в Донецьку людей, які дали нам гроші, аби ми виїхали, Івана перевдягнули.

...До нашого звільнення було так страшно, я вже кілька разів прощався з життям, звик до цієї думки. А потім, коли з'ясувалось, що все не так страшно, думаєш: о, так може й машину забрати?

Я на ній під час Майдану возив дрова. Потім ми через знайомих збирали речі для армії й доставляли в АТО. Машину нам не повернули, і зраз ми шукаємо якусь автівку.

У нас на одну поїздку все зібрано гуманітарки. У Петрівцях, частина на Лівому березі. Ми й минулого разу так їхали. Тут загружаємо частину гуманітарки, потім – у Лубнах, потім заїжджаємо до Полтави – там є Саша, у нього ноги паралізовані , я не знаю, як він це робить, але він знаходить речі, продукти. 5-6 коробок ми від нього завжди веземо. І вже звідти повністю завантажені їдемо до Луганська.

Чи мені не страшно знову туди їхати? Ні, ну чого боятись, усяке буває. Головне – не слухатиму речників АТО, їхатиму маршрутом, який дають самі бійці батальйону. Вони знають, які міста наші, а в які хтось просто забіг на годину...

http://life.pravda.com.ua/society/2014/09/15/180334/

З Геннадієм Крочою можна сконтактувати через Facebook
Зображення

ВелоДім
SiteAdmin

Повідомлення ВелоДім » 16.9.14 04:25

Оборона Мариуполя
https://www.facebook.com/mariupol.oborona?fref=photo
Контрразведка СБУ задержала в Мариуполе членов диверсионной группы - гражданина РФ Анискина Р.А., 1964 г.р., и гражданина Украины «С», 1966 г.р., а также их сообщницу - гражданку Украины, члена т.н. «Парламента ДНР».
Зображення
Злоумышленники планировали диверсии на стратегических объектах Мариуполя с целью дестабилизации ситуации в городе и распространения среди населения паники.
Установлено, что руководство группой осуществлялось главарями т.н. «ДНР» и представителями ФСБ РФ, передает пресс-центр СБ Украины.
Во время захвата у указанных лиц СБУ изъяла 4 автомата АК-74, большое количество боеприпасов к ним, 4 огнемета РПО-А «Шмель», 3 гранатомета РПГ-22, 2 мины с взрывателями.
Продолжаются оперативно-следственные действия, обыски, допросы. Устанавливаются сообщники.
Напомним, штаб «ОМ» продолжает координировать усилия волонтерских организаций, органов власти и руководства АТО, направленные на защиту от российских агрессоров. Если у вас есть идеи, как помочь защитникам страны, если вы хотите вступить в ряды самообороны города, обращайтесь в штаб «Обороны Мариуполя» по адресу: ул. Харлампиевская, 17, ДК Молодежи. С нами можно связаться по номерам операторов Киевстар, Лайф и МТС: 097 441 42 87, 093 767 66 50, 095 149 97 61. Также по городскому номеру 0629 333 313. Электронный адрес: oboronamariupol@gmail.com.
Также штаб «Обороны Донбасса» организовал сбор денежных средств. Можно перечислять на банковский счет: ПриватБанк, № карты: 5211 5373 2301 8395.
Желающие также могут приносить наличные в штаб по адресу: ул. Харлампиевская, 17
Зображення

Велопортал
адміністратор конференції
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 16.9.14 09:18

Зображення
Зображення

Велопортал
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 18.9.14 20:59

Зображення
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 19.9.14 02:49

ЛЮСТРАЦИОННЫЙ КОМИТЕТ ДНЕПРОПЕТРОВСКОЙ ОБЛАСТИ ОБРАТИЛСЯ К А.ВИЛКУЛУ С ОТКРЫТЫМ ОБРАЩЕНИЕМ
Открытое обращение к Александру Вилкулу и Днепропетровской областной организации Партии регионов.
Александр Юрьевич! Извините, но очень трудно назвать Вас уважаемым.
Люстрационный комитет штаба национальной защиты и «Черный комитет» обращаются к Вам, как нынешнему руководителю Днепропетровской областной организации Партии регионов.
Spoiler
Show
И хотя Вы стесняетесь открыто говорить об этом в последнее время, но им все же остаетесь.
26 октября 2014 года в Украине, как и в Днепропетровской области, пройдут внеочередные парламентские выборы. Народ впервые за последние несколько лет получил право свободно, открыто и без административного давления качественно обновить украинский парламент.
Мы предлагаем кандидатам-выходцам из Партии регионов не принимать участие в этих выборах. Не стоит!!!
Люди, которые еще несколько месяцев назад открыто и внаглую поддерживали антинародные законы, синхронно и послушно голосовали за введение «драконовских» решений, которые привели к смерти Героев Небесной сотни, не имеют ни малейшего права на дальнейшую политическую карьеру.
Александр Юрьевич! На Вас лично лежит кровь и ответственность за события в стране. Вы неоднократно громогласно клялись в любви и преданности Виктору Януковичу и Партии регионов, которые принесли горе и страдание украинскому народу.
После того, как Ваш кумир трусливо бежал в Россию, Вы перестали упоминать его в своих выступлениях.
Но Вы также никогда, нигде, ни единым словом не попросили прощения у миллионов соотечественников, которых вместе с Януковичем-Азаровым довели до бедности.
Вы и сейчас боитесь говорить правду, думая лишь о дальнейшей политической карьере и возможности вернуться в политику.
Мы не забыли об этом.
Днепропетровская область помнит Вашу личную ответственность и прямое участие во внедрении геноцидной «медицинской реформы».
Вы - именно Вы – несете прямую ответственность за создание пресловутой вертикали власти, выстроенной в области.
Использование отрядов «титушек», побоище под стенами Днепропетровской областной государственной администрации, нападения на активистов Евромайдана – это все Ваших рук дело.
И помогали активно Вам в поддержке режима Януковича народные депутаты Украины, ваши подручные – Иван Ступак, Игорь Цыркин, Константин Павлов, Андрей Шипко и другие.
Сегодня каждый из вас стремится выстроить хитроумные комбинации и сыграть «по-новому». Конечной целью для вас является Верховная Рада.
Мы предупреждаем – хорошо подумайте о возможных последствиях. Избиратели Днепропетровщины помнят о каждом слове, о каждом антинародном поступке. Такое не прощается никогда!
Не сомневайтесь – мы всегда рядом, и «поможем» быстро освежить в памяти те деяния которые совершила Партия регионов против людей. Мы достанем каждого регионала – нынешнего, и вчерашнего!
Не тратьте деньги напрасно на выборы – это не поможет. В случае выдвижения перекрасившихся регионалов, на каждом избирательном округе будет начата широкая информационная кампания против тех, кто решится на переизбрание.
Наши активисты приедут в Марганец и Кривой Рог, Никополь и Павлоград, Терновку и Днепропетровск.
Потратьте деньги на украинскую армию, которая ежедневно несет потери в борьбе против тех, кого вы сами взрастили. Пойдите в церковь, и проведите там остаток своих дней, замаливая свои грехи перед погибшими ребятами Небесной сотни и участников АТО.
Не получится у вас въехать на крови и людских слезах в Верховную Раду. Люстрационный комитет штаба национальной защиты и «Черный комитет» Днепропетровской области при активной поддержке сотен тысяч избирателей воспрепятствует этому.
Зображення
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 19.9.14 14:41

Юрій Левченко

Вчора багато ЗМІ написали про "бійку в Київраді", шкода тільки що навіть такі шановані видання як УП не написали про суть питання (http://www.pravda.com.ua/news/2014/09/18/7038236/).
А справа в тому, що, якщо коротко:
1. Вася Хмельницький краде 147 гектарів землі посередині Біличанського лісу (http://kiev.pravda.com.ua/columns/53cffb7b64091/ http://kiev.pravda.com.ua/columns/541bd35feb6ab/);
Spoiler
Show
2. Громада подає до суду на відповідне рішення Київради.
3. В Києві з'являється "нова" влада яка мала б хотіти повернути цю землю київській громаді.
4. "Нова" влада нічого з цього приводу не робить (хоча шляхом визнання позову може легко повернути всю землю громаді), бо партнером Хмельницького по цій забудові є пан Ніконов - перший заступник Кличка. Більше того, Кличко легітимізує вже своїм підписом рішення про виділення комунальних грошей (337 млн.!) на будівництво комунікацій до приватної забудови (http://kievcity.gov.ua/news/15940.html).
Проте, завдяки кількамісячній боротьбі вдається отримати маленьку перемогу й процес продовжується (https://www.facebook.com/Y.V.Levchenko/ ... 0079650407).
5. Через резонанс цього питання більшість в Київраді вирішує створити окозамилювальну комісію з цього приводу. Але мене в цю комісію включати відмовляється. Звісно, нащо громадськості знати, що це все бутафорія.
6. Подєльніки Хмельницького-Ніконова в Київраді, щоб хоч якось пояснити свою очевидну корупційність, вигадують легенду про те, що в суді я відстоював інтереси Коцюбинського, що є очевидним наклепом, бо якщо б суд скасував рішення Київради, то земля б повернулася в управління саме київської громади, а не Коцюбинського (що й відбулося частково). Абсурд ще й полягає в тому що я навпаки відстоюю Біличанський ліс від зазіхань Коцюбинських забудовників (http://blogs.pravda.com.ua/authors/fedo ... 11a030e00/).
7. Почувши таку огульну брехню в мене з'являється непереборне бажання ‘поспілкуватися” з тією сволотою що її озвучила "непарламентськими" методами, й чомусь лише про це вирішили написати журналісти.

Я рідко собі таке дозволяю, але завжди вважав і вважаю, що відверту брехню й маніпуляцію громадською думкою, особливо якщо вона лунає від бандитів які розкрадають громадське майно, не можна просто сидячі спокійно слухати. Де б це не було.

А дерибанщикам київських земель ще раз пояснюю: мене не хвилюють ваші прізвища, ваш політичний чи якийсь інших "дах", ваша бабло-влада, ваші кампанії з очорнення мене особисто. Вам все одно прийдеться за все відповідати.
Любіть Україну у сні й наяву,
вишневу свою Україну,
красу її, вічно живу і нову,
і мову її солов'їну.

ВелоДім
SiteAdmin

Повідомлення ВелоДім » 19.9.14 16:03

Олена Білозерська

Пишу з передової, коротко. Прошу репосту. Народні депутати, громадські активісти, підключайтеся терміново. Зараз у Житомирському суді обирають запобіжний захід Кашубі Віталію. Це наш кращий розвідник, командир диверсійної групи Добровольчого Укр. Корпусу. Знищив сотні - не перебільшую - озброєних сепаратистів. Його схопили під час короткотривалого перебування в Києві, привезли на суд у Житомир і хочуть посадити під домашній арешт з браслетом. А ВІН ПОТРІБЕН ТУТ НА ФРОНТІ!
Суть справи: кілька місяців тому попався в Житомирі - віз нам на фронт боєприпаси. Якось звільнився тоді і весь цей час воював. Представлений до ордену "За мужність". Ті, хто читають мене, сто разів бачили його на моїх фото і відео.
Слідаки в курсі всіх його заслуг, але їм пофіг. Під "гради" їх, тилових крис, хоча б на добу.
Коротше, завдання: у найкоротші строки зробити новий суд зі зміною запобіжного заходу. Дуже бажано - закрити справу.
UPD: суд не відбувся у зв'язку із відсутнісю судді.
Віталія Кашубу залишають у Житомирському РОВД до ранку.
Вочевидь, суд буде завтра, коли точно - ще невідомо.
UDP: Дякую усім, хто поміг. Завдякі бучі, яку ми підняли, і хорошому адвокату нашого розвідника Віталія Кашубу випустили під особисте зобов'язання.
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 20.9.14 03:56

Арсен Аваков
Вынужден реагировать на прочитанное, смолчать - подло.

Гелетей: Серед комбатов в партійних списках немає справжніх героїв.

Да, товарищ министр, генерал- полковник, - я точно знаю - все настоящие герои работают в вашем штабе, в вашем аппарате снабжения войск..

Уважаемый коллега, вам бы воздержаться от таких сомнительных рулад..
С начала боевых действий в системе добровольческих батальонов МВД погибло более 70-ти человек. Более 300 раненых. Среди них и командиры подразделений. 38 бойцов пропали без вести. Так что не смейте для красного словца поминать, походя, отважных ребят. Я этого не потерплю! Это не достойно, не честно - и это ложь. Как ложь и то, что создание добровольческих батальонов в начале АТО было ошибкой...

Ваши высказывания выходят за рамки военной и человеческой этики.
Десятки тысяч солдат и командиров на передовой - из Вооруженных сил, Нацгвардии, Батальонов МВД и пограничников - заслуживают бОльшего уважения.

Извинитесь!

Честь имею. Министр внутренних дел, старший лейтенант запаса
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 20.9.14 22:30

Зображення
Ольга Олександрівська
Коли знову захочете пожалітись на життя - просто згадайте це фото.

Військовий госпіталь, Київ.
Сьогодні.
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 21.9.14 12:01

Всеукраїнське "Київське Віче"

МВД ведет стрельбу у киевской школы, охраняя незаконную стройку
Спорная стройка впритык к детскому садику. г. Киев, ж.м. Радужный, Днепровский р-н. Жители вышли высказать свое недовольство. Были договоренности застройщика и главы РДА о прекращении стройки до завершения проверки документов (которых никто не видел). Застройщик нарушил договоренности, начал вести строительство + вывозить песок грузовиками. Местные жители вышли и вынесли ворота. Стройку регулярно охраняет 80 сотрудников МВД, которые приезжают на автобусах (вместо того, что бы охранять общ. порядок). Сегодня сотрудник МВД начал вести стрельбу в воздух, вокруг было много детей, он находился в 20 м. от школы. Вел стрельбу из боевого ПМ, из за того, что заподозрил что то в человеке. В итоге его просто отпустили. Начальство МВД долго убеждало, что стреляли не их сотрудники. В итоге были найдены 2 гильзы от ПМ.
Видео по ссылкам:
https://www.youtube.com/watch?v=5Muq9wPg2rg
https://www.youtube.com/watch?v=yw3vBy1o9Aw
https://www.youtube.com/watch?v=cn6MvEpZuCE - слышны выстрелы
https://www.youtube.com/watch?v=bvLlEijxgyk - начальник не в курсе, кто из его подчиненных стреляет
https://www.youtube.com/watch?v=dxtctj8Kxek
https://www.youtube.com/watch?v=Ob-GTeum19Q

Терористи та російські найманці намагаються дестабілізувати ситуацію поза межами зони АТО. Зокрема, у період з 13 квітня до 21 вересня цього року, за даними Головного штабу МВС, надійшло 702 повідомлення про закладення вибухівки або здійснення терористичних актів на території держави. Повідомлення були в усіх регіонах України.
Про це наголосив сьогодні речник Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко. За його словами, найбільше повідомлень надійшло у м. Києві – 278, Львівській – 60, Донецькій, Одеській та Харківській – по 45, Запорізькій – 32, Дніпропетровській – 30, Чернігівській – 22 областях.
За даними міліції, левова частка дзвінків про мінування надходила з території районів Донецької та Луганської областей, які тимчасово контролюються бойовиками.
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 22.9.14 01:33

Зображення
Дмитро Гнап
"Есть ли у нас сегодня безусловный лидер, способный заменить Гелетея?" - спрашивает журналистов Порошенко. Давайте посмотрим на это фото. Слева - человек, с которым мне повезло быть знакомым лично. Это командир 95-й аэромобильной бригады, полковник Михаил Забродский. Крутой мужик, настоящий боевой офицер, зажавший в Славянске Гиркину яйца по самые гланды. Справа от него - коллекционер значков, любитель костюмированных фотосессий, по несчастью, являющийся нашим министром обороны. Кто из них настоящий лидер, как вы считаете? Порошенко знает ответ на этот вопрос, но думает, что безусловный лидер - только он сам. Именно поэтому он делает ставку на лояльного шута, а не на смелого профессионала. Чтобы смелые профессионалы не затмили его президенсткие достоинства или не послали нахуй при необходимости.
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 22.9.14 03:19

Євромайдан Херсон
·
Кстати кто еще не в курсе?!
Пришел новый губернатор Андрей Станиславович Путилов, и привел некого Олега Татарова. Этот молодой ученый, доктор наук, профессор известен тем, что вел дела Тани Черновол, Дмитрия Булатова, Автомайдана.
http://112.ua/politika/uvolen-skandalno ... 44406.html
Кроме того его подозревают в организации ряда провакаций против Майдана. Тарас, ты слышишь?!? Ты слышишь как Шепелев смеется нам в лицо?
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 22.9.14 03:25

Александр Курбатов
Ехали мы как-то из АТО. Наша машина приказала долго жить на одном из блок-постов. Поэтому нас довез до Харькова хороший человек Юрий Бирюков. Но в город он заехать не мог. Поэтому мы сошли на въезде в город, а было уже около девяти вечера. Никого знакомых из местных у меня нет. Но зато помог днепропетровец Ян Валетов, который нашел харьковских друзей, которые нашли своих друзей, у которых есть знакомые, которые нашли друга Диму с машиной. Дима как раз вел дочь прогулки, когда ему позвонили. Мог и послать. Но вместо этого поехал за нами за город, а узнав, что в наши приключения не вписался ни один прием пищи за последние 20 часов, он не только к автостанции, но еще и в центр, на Сумскую нас завез, где Пузата Хата до поздна работает. Мы с Димой долго и безуспешно пытались выяснить общих знакомых, но так их и не обнаружили. Незнакомый человек, помогал каким-то незнакомым ребятам просто потому что узнал, что мы в АТО снимали. А за несколько дней до этого моего оператора Саню такие же незнакомые люди везли ко мне бесплатно из Днепропетровска в Харьков, а из Харькова в Изюм, из Изюма под Славянск. Я попросил Таню Рычкова, она кого-то еще, те люди через третьи руки наши следующих людей. В итоге за три дня нам помогла маленькая армия хороших людей, о существовании которых мы не догадывались. Причем помогли, потратив свои деньги на эту помощь. Поэтому нас не победить. Хуйло этого так и не понял. Но это понимать не ему нужно, а нам. Знать и понимать, и помнить. И хрен нас кто победит.
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 24.9.14 00:37

Зображення
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

Велопортал
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 24.9.14 21:01

Зображення
Ще є такі синоніми: НАГРУ́ДНИК, ФАРТУШИ́НА, діалектизми - ОПИ́НКА, ПОПЕРЕ́ДНИК, ПОПЕРЕ́ДНИЦЯ, ЗАПА́СКА
Зображення

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 24.9.14 21:19

Егор Фирсов
·
Вчера правительство утвердило в должности человека, который будет отвечать за восстановление Донбасса. Т.е. через него будут проходить те самые десятки-сотни миллионов долларов, которые с таким трудом удается собрать со всего мира. Логично было бы предположить, что эту должность занял молодой, образованный и патриотичный чиновник, эдакий технократ с безупречной репутацией и большими амбициями. Тем боле, что совсем недавно парламент принял закон о люстрации, и общественное внимание сфокусировано на новых назначениях.
Spoiler
Show
«Ха-ха-ха-ха!!!» - приблизительно такой была бы реакция Виктора Януковича, узнай он фамилию человека, который возглавил «Госагенство по восстановлению Донбасса». Янукович бы, наверное, даже ударился в ностальгию, вспоминая как умело в период своего «крепкого хозяйствования» он разворовал Донбасс и пожелал бы своему «преемнику» тех же «успехов».
Думаю, вы достаточно заинтригованы, чтобы представить вам нашего героя, встречайте – Андрей Иванович Николаенко! Первый заместитель нашего феерического донецкого губернатора Таруты, в прошлом первый зам губернатора Кировоградской области Ларина (сейчас он в Кремлёвском блоке), и Губернатор Кировоградской области при Януковиче (ушел с должности на следующий день после бегства ВФЯ).
Я не знаю, есть ли в законе о Люстрации хоть одна статья, под санкцию которой Николаенко не попадает? Если вспомнить все достижения Николаенко, то у меня получилось следующее:
1. Занимал высокую должность во времена Януковича, а, следовательно, - передовик строительства тоталитаризма, помощник разворовывания Украины.
2. Как губернатор прессовал Кировоградский Майдан, покрывал охоту за активистами и вербовал титушек на Киев.
3. Разделяет ответственность с Тарутой за весть тот ад, который творится в Донецкой области.
Возникает закономерный вопрос, как такого человека могли назначить главным восстановителем Донбасса? Чем руководствуется правительство при назначении чиновников, где критерии? Они вообще в курсе, что был Майдан?! Зачем устраивать этот цирк, давайте просто вернем Фёдоровича и скажем, что более достойных в 45 миллионной стране не нашлось.
Мне не хочется верить, что все было зря, и в этой стране ничего не изменилось. Друзья Денис Казанский, Сергей Иванов, Юрий Бутусов, Mustafa Nayyem, Сергій Лещенко, Єгор Соболєв, Sergiy Garmash, Iryna Gerashchenko, Oleksiy Matsuka, Марічка Падалко, Vakhtang Kipiani, Bogdan Butkevych, Hanna Hopko, Павло Островський, Василь Гацько, давайте объединяться, давайте вместе с этим бороться, ведь этот случай не единичный.
P.S. Как только вступит в силу Закон «Про очищення влади», подам заявление в прокуратуру. И вообще, буду следить за каждым назначением в Донбассе. Хватит с нас «крепких хозяйственников»…
Зображення

Велопортал
Контактна інформація:

Повідомлення Велопортал » 24.9.14 23:26

"Міністрові оборони України забезпечити направлення в район проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях для проходження військової служби військових комісарів районів, міст, областей, міста Києва та призначення на посади військових комісарів, що вивільняються, військовослужбовців - учасників антитерористичної операції, які зазнали поранення, іншого ушкодження здоров'я та визнані військово-лікарськими комісіями придатними за станом здоров'я для проходження військової служби."
http://www.president.gov.ua/documents/18123.html
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 26.9.14 01:45

Дмитро Гнап

Зображення

"Со временем люди глупеют. Или умнеют. Но они не меняются". Оставим пока в стороне ублюдочные времена Януковича.
Что объединяет эти две фотографии? Слева - захват книжного магазина "Сяйво" в феврале 2010-го года. (фото Timur Ibraimov). Тогда двести братков при полном бездействии, а иногда и помощи милиции, захватили книжный магазин в интересах семьи Черновецкого. Начальником киевской милиции, потворствовавшей этому беспределу был Виталий Ярема. Фото справа - вчерашнее, его сделала Марія Лебедєва. На этом фото рота братвы в апеляционном суде Киева пришла морально поддержать Дмитрия Садовника - командира роты Беркута, обвиняющегося в расстреле Небесной Сотни. Моральная поддержка бандюков могла перерости и в физическую. Виталий Ярема теперь на посту Генерального прокурора. И хотя он к наведению порядка в судах отношения вроде бы не имеет, думается, при желании Ярема запросто мог разобраться с этими отбросами. Ему достаточно было бы обратиться с официальной или неофициальной просьбой к своему старому другу и заму - генералу Терещуку, который руководит киевской милицией сегодня. Но, Ярема все тот же. Он по-прежнему имитирует правосудие. Было бы глупо считать,что этот человек изменился. Что ж, Яреме не стоит удивляться, если он сам заслуженно или незаслуженно окажется за решеткой. И тогда его вряд ли кто-то придет поддержать к суду. Ни титушкам, ни простым гражданам он будет не интересен.
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 26.9.14 15:22

Карл Волох
Как я вам и обещал, президент объявил, что закон об Антикоррупционном бюро должен быть проголосован еще этим составом ВР. Правда, он не упомянул об открытии реестров - это то, что мы предлагали поддержать в пакете. Пока не знаю, недоразумение это или ПАП отказался поддержать общественность по вопросу реестров - телефоны обоих моих визави из "ближнего круга" президента молчат или шлют смски "я не могу говорить". Узнаю - сообщу. Мы в любом случае менять свои планы по этому поводу не собираемся.
Усиливается вонь вокруг закона о Люстрации. Купленные доморощенные экспёрды и просто любители посамоутверждаться на за счет обгаживания всего и вся дружно утверждают, что закон беззубый, импотентный и не даст никакого результата. А вот те, против кого он непосредственно направлен, представители прежней коррумпированной и узурпировавшей всё и вся власти, уже вопят о страшном ущемлении их конституционных прав. Жаль, что две группы не договорились между собой, ибо эти утверждения взаимоисключающи. На деле же, похоже, что закон действительно неплох и даст необходимый эффект.
В общем, работаем. И не забываем о митинге 14 октября
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 27.9.14 21:40

Александр Пасховер

Хотел бы я посмотреть в глаза тому парню, который лет этак через 1000 раскопает нашу цивилизацию, и прочтет историю массового расстрела безоружных жителей европейской столицы в начале 2014 года. Расстрел людей, которые выдвинули самые наивные, как по уже нынешним временам требования, провести досрочные президентские выборы, и отправить в отставку министра МВД и премьер-министра.
Но в глаза тому археологу-любителю я хочу посмотреть не в том момент, когда он дочитает до событий 18-20 февраля 2014 года. То есть в самый пик неслыханного террора против горожан. Меня интересуют его глаза, когда он дочитает до 24 сентября 2014 года и не найдет ни одного имени, кто бы понес наказание за преступления против человечности. Ни одного чиновника старой власти, кто отдавал приказ, или одобрял убийства сограждан, кто верховодил преступной шайкой, или хотя бы был в нее внедрен.
Этот археолог сойдет с ума прямо у меня на глазах, когда в списках ныне здравствующих на свободе, ну или хотя бы не под следствием, не в числе обвиняемых, подозреваемых, свидетелей не найдет: Сергея Левочкина, Елену Бондаренко, Михаила Чечетова, короче всю президентскую рать.
Где господа Клюевы? Где Табачник? Бойко (и его вышки), где? Что с бизнесом Курченко и Януковича (по-маленькому)?
Там украденных денег хватит на три государственных бюджета соседней Польши. Сколько копеек вернули в казну?
Этот археолог залезет в архив местных советов, муниципалитетов и тут же снова упадет в обморок. Никто не забит. Ничто не забито.
И вот что я скажу ему (точнее процитирую): Брат, оставь их, они слепые и вожди слепых, а если слепой ведет слепого, то оба упадут в яму.
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 28.9.14 02:59

phpBB [video]

:inlove:

Kyiv Ukraine Air Video.
24-30.08 2014 року
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

veloOFFline
* * * *

Повідомлення veloOFFline » 28.9.14 21:27

22.30
Харьков
Идол повален
Харьков - Украина !

Каждый раз, когда ты роняешь памятник Ленину, где-то в мире плачет одинокий маленький Гепа (с)

Moder # 7モ7 #
Страшний Модератор
Страшний Модератор

Повідомлення Moder # 7モ7 # » 28.9.14 22:46

Владимир Голышев
"ТРИШКИН ГАЗ" - ЕЩЕ ОДНА "ПОБЕДА" ПУТИНА
Насколько я понимаю в прекрасном, Путин выклянчил себе еще одну "победу". На этот раз газовую.
Напоминаю, какие "победы" ей предшествовали:
- отсрочка введения ЗСТ между ЕС и Украиной
(при том что ассоциация подписана и ратифицирована);
- "киевской хунте" пришлось принять "мирный план Путина"
(на самом деле, всё строго наоборот);
- "признание Киевом независимости Донбасса"
(реальные законы об "особой зоне", наоборот, не оставляют на этом фантоме камня на камне);
- "амнистия ополченцам"
(закон содержит длинный перечень статей, на которые амнистия не распространяется - в итоге, под нее подпадают разве что безусые новобранцы, ни разу не стрелявшие из автомата).
Spoiler
Show
С газом еще интереснее.
Напоминаю ультимативные требования России на момент, когда переговоры прервались:
- отзыв иска Украины в Стокгольмский Арбитражный суд;
- выплата полной суммы "задолженности", которую Украине насчитал "Газпром" ($5,3 млрд.);
- все дальнейшие расчёты - только по предоплате ("утром деньги - вечером стулья").

В итоге, Украина, вообще, отказалась от российского газа в пользу реверсных поставок из Европы, а Россия была поставлена перед дилеммой: либо согласиться с позорным проигрышем, либо... назло маме уши отморозить.
Путин выбрал второе.

До сих пор он позволял себе шантажировать вентилем только тех, кого "за людей не считает" - Украину и Беларусь.
Перед европейскими покупателями Путин всегда расшаркивался.
"Надёжный поставщик", ага.
А "хохлы", понятное дело, "газ воруют".
И вот - всё изменилось...

Решение демонстративно отказаться от российского газа и полностью перейти на реверс - имеет все признаки гениальности.
Не знаю в чью светлую голову пришла эта мысль, но этот человек - великий стратег.
Вообще-то, это, если и возможно (чисто теоретически), то невероятно сложно - слишком много факторов должно совпасть, слишком много рисков...
Теперь уже об этом можно сказать вслух: заявления о готовности Украины перезимовать только за счёт реверса и собственной добычи, конечно, были блефом.

Мастером блефа у нас считался Путин. До тех пор пока окончательно не стал хуйлом.
Теперь всерьёз его никто не воспринимает.
В газовом игре ему отвели роль отпускиника-лоха, которого красиво разводят маститые каталы-шулера.

"Реверс" был блефом красивым, длинным.
Разыгрывался легко и изящно. Без перемигиваний.
Хуйло нервно теребил карты, поглядывал то на невозмутимую Украину, то на степенный Евросоюз.
А потом не выдержал и...

Снизив давление в европейской трубе, Путин навсегда похоронил перспективы "Газпрома" на европейском рынке.
После этой дикой выходки, энергетическая стратегия ЕС определена на десятилетия вперёд: "Диверсификация источников получения углеводородов для вытеснения из энергетического баланса Европы ненадежного поставщика - России". Теперь уже без вариантов.
Для России это катастрофа.
Не выстрел в голову, конечно.
Скорее недоброкачественная опухоль. Неоперабельная.

И чего Путин этим добился?
Еще одной смешной "победы".
Компромиссное решение "на одну зиму", которое ему предложили ЕС и Украина (а он - радостно подписал) можно назвать "Тришкин кафтан".
В сухом остатке мы имеем объем газа, достаточный для того, чтобы Украина без проблем пережила зиму по $385 за тысячу кубов (умножьте эту цену на 5 млрд. и вы получите $2 млрд., которые Украина в октябре заплатит "Газпрому"). Плюс опцион, позволяющих докупить газку на тех же условиях еще на $1,1 млрд. (или не докупать - если не понадобится).
Вот и всё!
В активе у Путина - временный отказ Европы от реверса.
А зачем, скажите, он нужен, если газовую проблему Украина уже решила за счёт России?
Причем решила, не отзывая иск из Стокгольмского Арбитража, не возвращая "газовых долгов" и не потратив ни одной лишней копейки (газ по реверсу обходился Украине в те же деньги, которые, в конечном счете, так же шли в "газпромовский" карман).

"Минуточку! - заорут на этом месте ватники. - Разве эти деньги - не покрытие части долга?!"
А это, ребята, как вам будет угодно:
можете считать их покрытием долга, но тогда 5 млрд. кубов Украина получает без предоплаты,
можете, наоборот, считать эти деньги предоплатой, но тогда ни о каком возврате долгов со стороны Украины не может быть и речи.
"Тришкин кафтан" вульгарис.

Ну и последнее.
Может ли Россия получить от Украины деньги, а газ не поставить?
Нет. Не может.
Уже оплаченный объем газа Украина будет спокойно забирать из европейской трубы.
"Газпром" снизит давление?
Да, пожалуйста!
Украина свой газ всё равно получит, а пострадает конечный потребитель - в Европе.
Единственный способ "наказать" Украину - вообще, перекрыть вентиль.
Хотелось бы на это посмотреть.
Кстати, может еще увидим - хуйло стремительно приближается к состоянию, в котором он может, например, Медведева покусать или отрезать себе нос опасной бритвой. Так что нет ничего невозможного...
Зображення

Moderator
ОКО Всевидяче
ОКО Всевидяче

Повідомлення Moderator » 29.9.14 01:27

У ЄС вірять в здатність малого та середнього українського бізнесу виграти від ЗВТ
Автор: Валерій Дротенко

Угода про ЗВТ з ЄС, офіційне набрання чинності котрої «відтермінували», все одно почне діяти (де-факто – вона вже почала діяти з моменту одностороннього відкриття ЄС своїх ринків для упосліджених російськими санкціями українських виробників) – тож варто завчасно підготуватися (тим, хто ще не встиг).

Упродовж мого перебування в Брюселі з 9 по 11 вересня, спеціально для групи українських журналістів у доволі невимушеній обстановці було роз’яснено хвилюючі та контроверзійні аспекти торгівельної частини Угоди про Асоціацію з ЄС. ЄС на тій зустрічі представляли експерти високого рангу з DG Trade (Генеральнго Директорату з питань торгівлі) – такого собі аналогу міністерства внутрішньої торгівлі, хоча насправді коло питань, що належить до компетенції цього органу, набагато ширше. Попри те, що, як стало відомо буквально кількома днями пізніше, введення у дію Угоди про Зону вільної торгівлі з ЄС було перенесено аж на початок 2016р., викладені у цьому матеріалі відомості лишаються слушними й актуальними.
Spoiler
Show
Слід одразу зазначити, що торгівля належить до компетенції ЄС, а не країн-членів – тому закони, постанови, регуляції та директиви Союзу стосовно питань єдиного ринку (а відтак – і торгівлі) підлягають виконанню й дотриманню усіма членами, на усій території ЄС. Власне, саме заснування ЄС 1957р. було спробою узаконити де-факто і так пов’язаний ринок Європи, що сформувався навколо Німеччини та компенсувати «втрату» тимчасово відгородженої «залізною завісою» Східної та Центральної Європи. Іншою (однак, далеко не останньою) метою було також закладення підвалин такого устрою Європи, котрий би забезпечував стійкість миру на понівеченому двома світовими війнами поспіль континенті, і вбачалося, що очевидним шляхом до цього є зростання взаємопов’язаності та взаємопереплетеності економік цих країн. У піраміді ступенів євроінтеграції, об’єднання ринків стоїть на базовому щаблі, а вже потім іде візовий, і потім – валютний союз.

Тож цілком природньо, що в числі першого, що зміг би запропонувати нам (і запропонував) Євросоюз, є усунення митних та інших протекціоністських бар’єрів та поступове входження до єдиного європейського ринку. Нам вдалося поставити дещицю гострих питань представникові Директорату з питань торгівлі – і отримати на них цікаві відповіді (зазначмо – відповіді цікаві й бесіда неформальна, якщо бесіда йде «не під запис», і навпаки – обтічні відповіді, якщо «під запис»). Ця зустріч була «не під запис» – себто, ми не маємо права відкрито посилатися на конкретного євро-високопосадовця, однак маємо право цитувати його анонімно як «компетентного євро-високопосадовця». Думаю, читачам зрозуміло, що саме у таких бесідах є шанс дізнатися, що ж насправді малося на увазі тією чи постановою, законом та угодою, ухваленими від імені ЄС.

В Україні торгівельну частину Угоди про асоціацію сприймають як продукт лобіювання інтересів крупного українського та європейського бізнесу, детально прописану саме у тій частині, що стосується українських олігархів та їхніх виробництв – металургії, автомобілебудування, крупнотоварного сільського господарства, тощо, – однак, де абсолютно проігноровано інтереси українського дрібного та середнього бізнесу. Тобто, Ахметову, Пінчуку та іншим металургійним олігархам набридло, що над ними увесь час висить загроза антидемпінгових розслідувань, і під них написано цілі підрозділи УЗВТ, так само як було пролобійовано інтереси Таріела Васадзе (АвтоЗАЗ-Деу), для якого термін запровадження безмитного імпорту європейських авто «розтягли» на 10-13 років. Ваш погляд?

Ну, стосовно анти-демпінгових рослідувань, то вони залишаються. Так, дійсно запровадили «поступовий» режим запровадження єдиних мит для автопрому, що демонструє гнучкість УЗВТ та готовність ЄС з розумінням ставитися до факту, що певні сегменти Вашої економіки не готові до раптового і повно масштабного входження до ЗВТ. Взагалі, ЄС – це гранично високий рівень розуміння і здатність входження у Ваше становище, якщо хочете. Ви тут не знайдете сталінсько-совєтської «обязаловки» на кшталт «Да’шь Киев к 7 ноября любой ценой!» – ми налаштовані до максимально м’якого та природнього входження України в європейський цивілізаційний та у т.ч. єдиний торгівельний простір.

Що ж до дрібного та середнього бізнесу, та бізнесу в цілому, маю усіх вас запевнити – Ваша економіка вже пережила подвійний шок 2008 року, коли Україна вступила до Світової Організації Торгівлі (СОТ): окрім шоку відкриття власних ринків, був ще також шок від тодішньої фінансової кризи. Тобто, гірше вже не буде – вступ до СОТ вже послужив проміжною сходинкою, тож входження до ЗВТ з ЄС буде, радше, плавним.

Ви у своїй презентації (перед інтерв’ю) багато говорили про те, що значною частиною, входження до ЗВТ зводитиметься до стандартизації та сертифікації тієї продукції, що її виробляють українські підприємства. Також, Ви зазначили, що близько 4000 українських підприємств, передбачаючи-таки підписання угоди про ЗВТ, провели сертифікацію власної продукції – і опинилися у виграші від попереднього відкриття ринків ЄС (що сталося у зв’язку з введенням санкцій Росією – ред.). Як бути українським фермерам, зокрема, виробникам молока, більшість з котрих – дрібнотоварні господарства, з однією або кількома коровами – вони фінансово «не потягнуть» вартості сертифікації та обладнання своїх «виробничих точок» згідно з усіма стандартами, котрих доведеться дотримуватися?

Відповідь на це питання, як мені здається, є очевидною – об’єднуйтеся! Є дрібні фермери в багатьох країнах ЄС, а не лише в Україні, однак скрізь цю проблему було успішно вирішено – до прикладу, в Італії – шляхом створення селянських кооперативів, у Швеції – асоціацій виробників. Звичайно ж, самотужки дрібнотоварному селянинові не спромогтися забезпечувати дотримання усіх стандартів.

Але в українських бізнесменів є така прикра риса – недовіра до партнера й, відтак нездатність об’єднуватися….

Вибачте, але Ви поставили на вуха увесь світ своїм Майданом, подавши безпрецедентний взірець здатності до об’єднання зусиль, до вибудовування масової довіри – думаю, вашим фермерам цілком під силу буде згуртуватися відповідним чином!

Повертаючись до постулату про захищеність в Угоді інтересів крупного бізнесу – вочевидь, тим «поблажкам», що ми їх зараз бачимо для тих чи інших секторів української економіки, передувало інтенсивне лобіювання. Абстрагуючись зараз від того, що наш дрібний та середній бізнес, наразі, не має власного лобі і, припустимо, що таке лобі є – де має бути точка прикладення зусиль такого лоббі: чи є сенс «оббивати пороги» різних євро-інституцій, таких як Ваш Директорат, чи Ви б воліли мати справу лише з П’ятницьким (очільник української переговорної групи по Угоді – ред.) та його групою, і всі побажання з українського боку мають надходити туди, шляхом тиску на наш уряд чи перемовин з ним?

Так, як Ви вірно здогадуєтеся, для ЄС зручніше і єдино правильно мати справу з одним перемовником від України, яким була група Валерія П’ятницького. Якщо якісь галузеві сектори чи прошарки українського бізнесу хочуть, скажімо, зміни квот, чи поступовішого набрання чинності стандартів, тощо – вони мають довести це до відома Вашого ж уряду, щоб той, своєю чергою, вийшов з відповідними пропозиціями на нас через легітимну переговорну групу. Тільки так.

В Україні є така бізнесова проблема, як конфіскаційна за своїм характером система оподаткування. Досі, бізнес вміло ухилявся від сплати тих драконівських податків – за фактом, податкове навантаження, сплачуване у середньому, ледь сягало 1.5% з обороту (в при цих словах на обличчі високопосадовця проступив вираз неабиякого здивування, його асистентка оживилася, обоє засміялися), однак, цього було достатньо і бюджет виконувався. Зараз лунають пропозиції з бізнесового середовища легалізувати цей 1.5%-вий податок з обороту та скасувати податок на прибуток, ЄСВ та ПДВ, на що уряд відмовляється, опираючись, у тому числі, й на той аргумент, що в ЄС в усіх країнах є ПДВ, тому ми, мовляв, не можемо скасувати ПДВ.

Дуже цікаве спостереження – Україна не перестає дивувати, у т.ч. й своїми бізнес-практиками. Ні – ані в Угоді про ЗВТ, ані в регуляціях самої ЄС немає такої норми, котра б зобов’язувала Україну чи будь-яку країну-член до подібних обмежень. Взагалі, однією з фундаментальних ідей ЄС є підвищення конкурентності, у тому числі й конкурентності бюджетних, фіскальних та систем соціально-пенсійного забезпечення. Будь-яка уніфікація та «причесування» усіх «під одну гребінку» б означала відмову від різноманітності, а відтак – і від появи потенційних іновацій у цих сферах. Передайте це Вашому урядові.

Тут було транскрибовано далеко не всю розмову з представниками DG Trade. Певен, що в журналістів буде ще виникати чимало питань, тому, аби уникнути спекуляцій, чуток (котрі, між іншим, поширюються ворожим щодо України елементом) радимо на майбутнє звірятися з першоджерелом – себто, самим DG Trade – на сайті установи, а також на сторінці, присвяченій торгівельній політиці ЄС щодо України. У якості експерта радимо пана Ґабріеле Ло Монако (Gabriele Lo Monaco), котрий очолював з боку ЄС переговорну групу, що вела перемовини щодо торгівельної частини Угоди про Асоціацію.
http://spilnotv.com/archives/23448
вишневу свою Україну,
і мову її солов'їну.

Повернутись до “Будуємо нову країну”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей