Також прислухаюсь до толкової критики і порад.
Сенс мого методу в тому, що я цепку не знімаю, використовую звичайну цепемойку, але заливаю не керосин, бензин, розчинник, які потім довго смердять але толком не миють, не фейрі, який ніфіга не вимиває, а активну піну для миття машин.
Купити його можна в спеціалізованих фірмах, або в Епіцентрі, або безпосередньо на автомийках, думаю, з пів-літра продадуть. Тільки уточняти, чи не треба його ще розводити водою, в більшості це так.
Ну і використовую для цього повітряний компресор в гаражі. Без цього пункту можна обійтись, але як він у мене вже є, то сильно полегшує життя. З іншої сторони, якщо може хтось думає, що може б купити компресора, то таки да, якщо є де його ставити - дуже зручна штука! За допомогою нього я крашу, мию, продуваю, сушу різні речі. Підкачування колес - діло десяте, але це уміє робити любий компресор.
Ітак, фоторепортаж.
Що маємо.

Це мені так змазали після ТО цепку, скоріш за все машинним маслом, пару кілометрів було добре, потім цепка почала збирати бруд на асвальтових доріжках. Це вже після 50 км, та чорна каша - абразивна паста, полірує і шліфує цепку і зірки.
Я мию машину якимось двокомпонентним Слотом, його треба збовтувати.

Заливаємо в машинку і звичайний процес.

Всього кілька обертів і вже є результат

Пісок лишився,

Тапер в роботу вступає компресор.

Водяний аерозоль. Цим розпилювачем мию цепемойку. Дуже швидко.

Результат вже видно, але процедуру повторюємо, і миємо щіткою ще і зірки і ролики

Тапер кілька раз промиваємо чистою водою

Тепер водяним аерозолем

Тепер стиснутим повітрям все сушимо.

Все, маємо результат

Взимку я ще використовував технічний фен, досушував, його можна замінити побутовим.
Ну і використовую змазку, що на Землячки купив, не бог зна яка, надовго не вистачає, але те, що з тефлоном - то таки цепка довго чистою залишається!

Тут і казочці кінець, а хто слухав - молодець!
Ну і повторю ключову фразу.
Сенс мого методу в тому, що я цепку не знімаю, використовую звичайну цепемойку, але заливаю не керосин, бензин, розчинник, які потім довго смердять але толком не миють, не фейрі, який ніфіга не вимиває, а активну піну для миття машин.