Я тут кидал недавно линки на шелдонбраун, где утверждалось, с ссылкой на Шимано, именно это. Так что, в данном случае имеем не мое мнение против твоего, а его+Шимано - против твоего. Угадай, кто больше весит?
Очевидно, ти недостатньо точно зрозумів англійську мову в оригіналі.
Те, що сремівський ланцюг 8-speed підійде на касету на 9 швидкостей - дурниця придумана не Шимано і не Шелдоном Брауном, а угадай ким?
Если Коннекс - показатель хорошего качества, то и Тайя - тоже высококачественные цепи. Фотку цепи Коннекс с лопнувшими линками я сюда тоже постил, а снимал лично, это была моя цепь.
а я тобі інше скажу. Після того як побачив твої фотки з конексом, то був дуже здивований. Але здивуванням все не закінчилось. Залишався у мене тоді один ланцюг який відходив 1000км. І для слідчого експерименту я вирішив ним пожертвувати. І минулу осінь з дощами і зиму зі снігом і перепадом температур, і весну він провів у мене на балконі. Він проїржавів, але і близько немає ні одної страшної тріщини подібної до твоїх фоток... Чому - не знаю, мабуть, я щось не так робив.
А в 1939 году Шимано вообще были супер-дупер, потому что тогда еще не было SRAM.... В общем, пока это болтовня, кто-то что-то слышал, одно субъективное мнение против другого, что, в общем-то, ничего из себя не представляет, просто напрасный перевод байтов.
Болтовня, це коли пишеться як аргумент "за" придумані історії про універсальність ланцюгів Срем, які можуть те, чого не можуть Шимано.
Болтовня, це коли пишеться як аргумент "за" - що "мне кажется, что СРАМ их просто качественнее делает, их кассету приятно в руки взять"
Кстати, по поводу перекидок, тут недавно был мувик небольшой, так там, помнится, XTR некисло колбасило...

Ну і що? Для мене наприклад набагато яскравішим прикладом є те, що Fzzl, який уже не перший рік міняє тільки найкращі компоненти на своєму велосипеді на найкращі після того як рік від"їздив на Х0 захотів повернутись до ХТР...