Shimano vs SRAM

(все про шатуни, каретки, педалі, касети, ланцюги, перемикачі, манетки)
AfxBurning
* *
Стать:чол
Shimano vs SRAM

Повідомлення AfxBurning » 29.5.06 17:24

Если сравнивать оборудку Шимано и Срам - какая лучше? Предлагаю сравнивать такие группы

Х.0 с ХТ/ХТР
Х.9 с ЛХ/ХТ

по параметрам
- простота настройки и установки;
- четкость и плавность работы, в т.ч. в условиях грязной цепи/кассеты и после большого пробега;
- износостойкость.

На русских сайтах читал о СРАМе, что мол работает намного жестче Шимано (преподносилось как "+"), манетки удобнее. Еще один говорил, что тяжело настраивать, легче ломаются.

Хочется теперь услышать мнение уважаемых веложителей :)

Fzzl
Дядя Хрюша

Re: Shimano vs. SRAM

Повідомлення Fzzl » 29.5.06 17:32

На русских сайтах читал о СРАМе, что мол работает намного жестче Шимано (преподносилось как "+")
Мне, например, эта жесткость не очень понравилась - советую попробовать перед покупкой.
манетки удобнее.
Манетки совершенно разные, сравнивать их нет смысла.

Настраивать одинаково просто что СРАМ, что Шимано.

Из опыта - X.0 работает заметно четче XT/XTR в условиях, когда грязи НУ ОЧЕНЬ много.
В остальном - не могу сказать, что Шимано в чем-то уступает, разве что в весе.
What kind of fool am I?

AGB
* * * * *

Повідомлення AGB » 29.5.06 19:06

А меня еще интересуют кассета и цепи :) Что по ним скажите, если в частности сравнивать 970 и LX?

Uncle Ы

Повідомлення Uncle Ы » 29.5.06 21:02

А меня еще интересуют кассета и цепи :) Что по ним скажите, если в частности сравнивать 970 и LX?
Я хоть и фан СРАМа и могу быть необъективен, но мо-моему, тут Шимано слабее конкурирует, в отличие от конкуренции в области переключателей и манеток.

Что касается последних, то у меня за 5 лет эксплуатации только сейчас появились какие-то люфты в передней перекидке ESP 9.0 2000 года, а задняя, будучи неоднократно жестоко бита до того, что от металлические куски отваливались, до сих пор работает, как часики. Про манетки и сказать нечего, они просто работают... я их и не смазывал ни разу. :)
Нас невозможно сбить с пути - нам пофигу, куда идти!

jk
* * * *

Повідомлення jk » 29.5.06 21:48

Я хоть и фан СРАМа и могу быть необъективен, но мо-моему, тут Шимано слабее конкурирует, в отличие от конкуренции в области переключателей и манеток.
Якщо стосовно ланцюгів Срем можна погодитись, що вони виграють за рахунок замка. Але от касети...
Аргументуй, чому ти вирішив, що касети одного класу від Срем якісніші за касети шимано?
Про манетки и сказать нечего, они просто работают... я их и не смазывал ни разу. :)
ніколи не бачив, щоб змазували манетки від шимано.

Максим
* * *

Повідомлення Максим » 29.5.06 23:01

один байк на ХТР
второй на Х.9
идет речь о перекидках
и на том и на том стоят триггеры Рокет и Х.9 соотв.
нельзя сказать что что то лучше или хуже
они РАЗНЫЕ
действительно, тебе надо протестить
что понравиться, на том и останавливайся.
настраивается и устанавливается и то и то элементарно
в сильной грязи ни то ни то не юзал

Макс
в 30-ти градусный мороз ХТР-ная задняя перекидка у Шамана просто замерзла и не работала... Х.0 и Байконура переключала как часики :)

Uncle Ы

Повідомлення Uncle Ы » 29.5.06 23:13

Якщо стосовно ланцюгів Срем можна погодитись, що вони виграють за рахунок замка. Але от касети...
Аргументуй, чому ти вирішив, що касети одного класу від Срем якісніші за касети шимано?
Цепи лучше не из-за замка, замки производят и третьи конторы, в автомотовело лежат такие... Они лучше хотя бы тем, что подходят на любые кассеты, без различия, СРАМ это, Шимано IG или HG...

А кассеты... ну, мне кажется, что СРАМ их просто качественнее делает, их кассету приятно в руки взять. Ну и, опять же, нету этого тупого разделения на HG/IG, я правда, не знаю, бывают ли еще кассеты разных типов, но что цепи все еще есть обоих видов, вроде видал даже в вашем прайсе...
ніколи не бачив, щоб змазували манетки від шимано.
Ну, я и не утверждал, что их нужно смазывать. :)

jk
* * * *

Повідомлення jk » 29.5.06 23:43

Макс
в 30-ти градусный мороз ХТР-ная задняя перекидка у Шамана просто замерзла и не работала... Х.0 и Байконура переключала как часики :)
дуже дивно. Чому в ній замерзати? Пружинам?
У мене ХТ при -25 в цьому році нормально працювала.

А де і коли ви застали 30-ти градусний мороз?

jk
* * * *

Повідомлення jk » 30.5.06 00:40

Цепи лучше не из-за замка, замки производят и третьи конторы, в автомотовело лежат такие... Они лучше хотя бы тем, что подходят на любые кассеты, без различия, СРАМ это, Шимано IG или HG...

А кассеты... ну, мне кажется, что СРАМ их просто качественнее делает, их кассету приятно в руки взять. Ну и, опять же, нету этого тупого разделения на HG/IG, я правда, не знаю, бывают ли еще кассеты разных типов, но что цепи все еще есть обоих видов, вроде видал даже в вашем прайсе...
еее.... як би це делікатніше сказати. Так уже історично склалося, що до 99-го року у шимано не було mega9 drive train. І касети, і ланцюги випускались під 8 швидкостей. Називались IG.
Потім частина груп перейшла на 9 швидкостей і ланцюги під них отримали маркування HG.

"тупе" це розділення, чи ні - точно не скажу. Мені і на 8-ми швидкостях хт було дуже комфортно.
Але от із тим, що сремівський ланцюг може бути заміною і IG і HG від шимано - тут ти звичайно загнув. :)

Стосовно замків від третіх контор - не сміши. На ринку якісних замків представлені дві основні контори - це Срем і Конекс. А замки від таї і і інших китайських "брендів" які можна знайти в усім відомому магазині на лівому березі - як тобі сказати... Зайди краще сюди.http://www.chainreactioncycles.com/Cate ... egoryID=79
На чейни ці замки мабуть ще не встигли завезти. ;)

На жаль, зараз не знайду MTBA кількарічної давності де було проведене детальне порівняння всіх компонентів групи ХТР і Х0.
І от, якщо більшість компонентів в підсумку визнавались +\- але майже одного класу з невеликою перевагою чи то Срема, чи то Шимано. То стосовно касет відповідь була однозначною - топова касета від Срем і близько не наблизилась до Шимано. Хоча визнаю, що за ці роки Срем міг і підтягтись в класі і якщо на той час Шимано уже більше десятиліття випускали касети, то срем тільки починав учитись робити їх.
ну, мне кажется, что СРАМ их просто качественнее делает, их кассету приятно в руки взять
Справді, натуральний Срам-фан. ;)

Максим
* * *

Повідомлення Максим » 30.5.06 08:47

его застали Шаман и Байконур в этом году в Киеве
Пусть не было тридцати, но было около этого. Это не столь важно.
Передано со слов Байконура

по моему скромному мнению ты прав, замерзать там просто нечему. Может просто боуденчик подвел, в котором была водичка... Так скорее...

Uncle Ы

Повідомлення Uncle Ы » 30.5.06 11:45

Але от із тим, що сремівський ланцюг може бути заміною і IG і HG від шимано - тут ти звичайно загнув. :)
Я тут кидал недавно линки на шелдонбраун, где утверждалось, с ссылкой на Шимано, именно это. Так что, в данном случае имеем не мое мнение против твоего, а его+Шимано - против твоего. Угадай, кто больше весит?
Стосовно замків від третіх контор - не сміши. На ринку якісних замків представлені дві основні контори - це Срем і Конекс.
Если Коннекс - показатель хорошего качества, то и Тайя - тоже высококачественные цепи. Фотку цепи Коннекс с лопнувшими линками я сюда тоже постил, а снимал лично, это была моя цепь.
На жаль, зараз не знайду MTBA кількарічної давності де було проведене детальне порівняння всіх компонентів групи ХТР і Х0.
І от, якщо більшість компонентів в підсумку визнавались +\- але майже одного класу з невеликою перевагою чи то Срема, чи то Шимано. То стосовно касет відповідь була однозначною - топова касета від Срем і близько не наблизилась до Шимано.
А в 1939 году Шимано вообще были супер-дупер, потому что тогда еще не было SRAM.... В общем, пока это болтовня, кто-то что-то слышал, одно субъективное мнение против другого, что, в общем-то, ничего из себя не представляет, просто напрасный перевод байтов.

Кстати, по поводу перекидок, тут недавно был мувик небольшой, так там, помнится, XTR некисло колбасило... :)

jk
* * * *

Повідомлення jk » 30.5.06 12:28

Я тут кидал недавно линки на шелдонбраун, где утверждалось, с ссылкой на Шимано, именно это. Так что, в данном случае имеем не мое мнение против твоего, а его+Шимано - против твоего. Угадай, кто больше весит?
Очевидно, ти недостатньо точно зрозумів англійську мову в оригіналі.
Те, що сремівський ланцюг 8-speed підійде на касету на 9 швидкостей - дурниця придумана не Шимано і не Шелдоном Брауном, а угадай ким?
Если Коннекс - показатель хорошего качества, то и Тайя - тоже высококачественные цепи. Фотку цепи Коннекс с лопнувшими линками я сюда тоже постил, а снимал лично, это была моя цепь.
а я тобі інше скажу. Після того як побачив твої фотки з конексом, то був дуже здивований. Але здивуванням все не закінчилось. Залишався у мене тоді один ланцюг який відходив 1000км. І для слідчого експерименту я вирішив ним пожертвувати. І минулу осінь з дощами і зиму зі снігом і перепадом температур, і весну він провів у мене на балконі. Він проїржавів, але і близько немає ні одної страшної тріщини подібної до твоїх фоток... Чому - не знаю, мабуть, я щось не так робив.
А в 1939 году Шимано вообще были супер-дупер, потому что тогда еще не было SRAM.... В общем, пока это болтовня, кто-то что-то слышал, одно субъективное мнение против другого, что, в общем-то, ничего из себя не представляет, просто напрасный перевод байтов.
Болтовня, це коли пишеться як аргумент "за" придумані історії про універсальність ланцюгів Срем, які можуть те, чого не можуть Шимано.
Болтовня, це коли пишеться як аргумент "за" - що "мне кажется, что СРАМ их просто качественнее делает, их кассету приятно в руки взять"
Кстати, по поводу перекидок, тут недавно был мувик небольшой, так там, помнится, XTR некисло колбасило... :)
Ну і що? Для мене наприклад набагато яскравішим прикладом є те, що Fzzl, який уже не перший рік міняє тільки найкращі компоненти на своєму велосипеді на найкращі після того як рік від"їздив на Х0 захотів повернутись до ХТР...

nik1
* * * *

Повідомлення nik1 » 30.5.06 14:30

На том мувике хтр жутко лупился об перо.
Больно было смотреть.

СРАМ колбасило гораздо меньше и верхняя часть перекидки (которая бьеться об перо) почти не двигалась.
Мувик есть у меня, так что если не найдете старой ссылки, могу залить :)

П.С.
Сам ничего из этого не юзал, но в планах купить срам, так как жесткость его пружн сильно мне напомнила (когда подержал в руках) мой натяжитель - друхроликовый поинт.

П.П.С. Срам достаточно быстро захватывает рынок и монополизируеться на нем.
Не так давно (около года назад) они купили РОК ШОК после чего качество вилок значительно выросло. Они, вроде, постоянно стремяться улучшать и совершенствовать компоненты, и здаеться мне, это совершенствование проходит у них побыстрее чем у шимано.
})

Fzzl
Дядя Хрюша

Повідомлення Fzzl » 30.5.06 14:49

Для мене наприклад набагато яскравішим прикладом є те, що Fzzl, який уже не перший рік міняє тільки найкращі компоненти на своєму велосипеді на найкращі після того як рік від"їздив на Х0 захотів повернутись до ХТР...
Даже на XT :) Но не надо приводить мой пример *oops* Мне Шимано больше нравится по "тактильным" ощущениям - вполне допускаю, что кому-то точно так же может больше нравиться SRAM. А в качестве работы разницы не почувствовал, не считая случаев, когда перекидки не видно за грязью, но я так езжу очень редко.

Еще один немаловажный фактор - цена. Перекидка X.0 обычно стоит раза в четыре дороже XT :)
What kind of fool am I?

Chupakabra
патлатый музыковед
патлатый музыковед

Повідомлення Chupakabra » 30.5.06 15:00

два сезона ездил на хт... отлично работает (хт 2000-ого года)
в этом сезоне пересел на х9 работает так же отлично
ездил на х0 работает точно так же как и х9 только стремно за карбоновые части... посему не вижу повода переходить с х9 на х0

все переклюки работали в связке с срамовскими грипами (attack - XT) (x0 - x9) (x0 - х0)
Никакое гнилое слово да не исходит из уст ваших, а только доброе для назидания в вере, дабы оно доставляло благодать слушающим" (Еф.4:29)

Uncle Ы

Повідомлення Uncle Ы » 30.5.06 15:05

Очевидно, ти недостатньо точно зрозумів англійську мову в оригіналі.
Боюсь, что уже сейчас у меня уровень понимания английского языка куда выше того, который тебя когда-либо будет. :)
Те, що сремівський ланцюг 8-speed підійде на касету на 9 швидкостей - дурниця придумана не Шимано і не Шелдоном Брауном, а угадай ким?
http://sram.com/en/sram/mountain/chains" onclick="window.open(this.href);return false; ... /index.php
http://sram.com/en/sram/mountain/chains" onclick="window.open(this.href);return false; ... /index.php
Непонятно, к чему тут эти ссылки, а также откуда взялся вопрос о совместимости 8 и 9-скоростных цепей/кассет...
Чому - не знаю, мабуть, я щось не так робив.
Ездить пробовал?
Болтовня, це коли пишеться як аргумент "за" придумані історії про універсальність ланцюгів Срем, які можуть те, чого не можуть Шимано.
Болтовня, це коли пишеться як аргумент "за" - що "мне кажется, что СРАМ их просто качественнее делает, их кассету приятно в руки взять"
Да, так и есть, а я разве что-то другое утверждал?
Ну і що? Для мене наприклад набагато яскравішим прикладом є те, що Fzzl, який уже не перший рік міняє тільки найкращі компоненти на своєму велосипеді на найкращі після того як рік від"їздив на Х0 захотів повернутись до ХТР...
Чей бы то ни было одиночный опыт статистики не образует. Если ты не понял, я с тобой не спорю. Я высказал свое мнение, до боли в зубах субъективное. Именно ради этого, как я пронимаю, автор этого топика его начал.

jk
* * * *

Повідомлення jk » 30.5.06 15:36

Боюсь, что уже сейчас у меня уровень понимания английского языка куда выше того, который тебя когда-либо будет. :)
Та як ти не розумієш! Те що ти працював в штатах мабуть уже півкиєва знає, тому що ти регулярно про це згадуєш не тільки на велокиєві,а і на автоуа і ще в неті. Скільки можна? Думаю, уже всі оцінили. Можливо для тебе це буде відкриттям, але не ти один мав можливість жити і вчити мову в англомовній країні. *oops*
Непонятно, к чему тут эти ссылки, а также откуда взялся вопрос о совместимости 8 и 9-скоростных цепей/кассет...
Мля :) , ти написав, що у Срема немає ідіотського розділення на IG i HG як касет, так і ланцюгів- що ти цим хотів сказати??? Так, зате у Срема є аналогічне розділення ланцюгів на 8 і 9 швидкостей.
Складається таке враження, що ти колись щось переплутав і впевнений що у Шимано є поділ 8-ми швидкісних ходових на IG та HG і 9-ти швидкісних на IG та HG... Це не так.
Ездить пробовал?
Жарт оцінив. Їздити пробував. (про що і написав у своєму попередньому пості, що він відходив 1000км - читати пробував? ) І в минулому році і зараз на Конексі. Уже третій рік чергую Срем-Шимано-Конекс. Різниці не відчув.

phasol
стройная блондинка
Стать:жін

Повідомлення phasol » 30.5.06 19:52

надо же до чего тут весело :D

"тактильные ощущения" рулят :)
цепи срам - просто песня, хотя и на дюрейс нареканий нет, а вот кассеты срамовские выкидывала бы до покупки. Поездила - не понравилось ни разу.

Максим
* * *

Повідомлення Максим » 30.5.06 22:26

если основываться на том, что пишут реальные заокеанские юзеры железа, то СРАМу по кассетам до Шимано еще далеко...
А нам следует основываться на личных симпатиях к тем или иным производителям...

jk
* * * *

Повідомлення jk » 30.5.06 22:51

На том мувике хтр жутко лупился об перо.
Больно было смотреть.
і тебе це загіпнотизувало? :)
Я теж бачив цей ролик. Але коли я їду труситься моя перекидка, чи ні, але на чітке перемикання це чомусь ніяк не впливає.
Тому кадри звичайно "шокуючі" , але зв"язку з найголовнішим - якістю перемикання не бачу.
Тим хто недавно дивився це відео - там шимано з короткою чи довгою лапкою, і репід райз з захистом, чи старого типу хтр?

AfxBurning
* *

Повідомлення AfxBurning » 30.5.06 23:51

спс всем за комменты. Народ, давайте не будем цапаться и придираться кто где и как учил английский и кто лучше знает матчасть и пр. И продолжим обсуждение темы. Ведь как справедливо заметилА phasol (надеюсь, правильно род употребил :) ) у нас действительно весело :)

Ведь если залезть на сайт любого производителя - все " the greatest, ultimate technology, unique design, up-to-date solutions, etc.". А правда узнается только в реальной эксплуатации.

Максим
* * *

Повідомлення Максим » 31.5.06 09:04

что тебе сказать за реальную эксплуатацию
более четкого, индексного, отточенного и мощного переключения чем на Х.0 /триггеры+задняя перекидка/ нет ни у кого. Вот в минувшее воскресенье довелось протестить самый дорогой карбоновый двухподвес на таком оборудовании. Прозрел...

mt
* * *

Повідомлення mt » 31.5.06 10:23

Увесь МТБ світ ділиться на тих хто любить Шимано :inlove: і тих, хто не любить :x Але і одні, і інші визнають, що X.7/X.9, а особливо X.0 SRAM, різко підняв планку у змаганні за звання лідера.

А щоб вибрати, на мою думку, краще спробувати на велосипедах: принаймі БайкПро Спорт дає можливість пробувати Sram X.... на "живих" байках.

p.s. До речі, восени SRAM збирається випустити X.9 у варіанті "X.0 для тих, хто рахує гроші" ;)
Востаннє редагувалось 31.5.06 10:35 користувачем mt, всього редагувалось 1 раз.
'Strong, light, cheap - pick two' (C) a mountain bike designer

Koper
Kellys fan
Kellys fan

Повідомлення Koper » 31.5.06 11:13

Лично мне работа триггеров Х.0 понравилась намного больше, чем дуалов ХТЯ. Хотя конструкции принципиально различны и сравнивать их некорректно. С другой стороны, работа задней перекидки ХТЯ мне нравится больше, чем Х.0. ХТЯ работает мягче, но не менее четко.
С третьей стороны :) надо подождать манеток ХТЯ дуал релиз и сравнить их с триггерами Х.0. Тогда можно будет сделать какие-то объективные выводы. А то сравнивать Х.0 со старым рапидфаером трехлетней давности тоже некорректно.
уряд приховує правду про НЛО!

Повернутись до “Трансмісія”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість