Повідомлення rad » 18.11.06 22:37
щодо жорсткості. раніше для мене цей параметр також був віртуальним, до того моменту поки не проїхав на щатунах з інтегрованою каретою.
-сам їздив на своїй рамі з Труватів Файрекс (ісіс, НЕ інтегрована), Стіло (ісіс, НЕ інтегрована) - різниці не відчув, окрім ваги (і те на вагах). коли поставив Шимано ЛХ (інтегрована Холллоутек 2) відразу відчув різницю, хоч і вага порівняно з Труватівами виросла на 200г.!!!! але ставити назад звичайні каретки вже точно не буду!
-їздив на іншому вело (мого друга) дуже довго і дотошно вивчаючи систему. спершу була та сама Труватів Стіло (ісіс, НЕ інтегрована), потім Стіло (GXP, інтегрована), рама та сама. різниці в жорсткості дуже відчутна. проте з переключенням та сама фігня що й до цього, що й була у мене.
-порівнювати ЛХ з GXP не можу оскільки встановлені були на різних рамах, а жорсткість системи (я так вважаю) безпосередньо залежить від рами.
Труватіви набагато гірше скидують ланцюг на нижні зірки (!!!перекидка і налаштування в ідеалі!!!) , а це надзвичайно критично при тому коли потрібно терміново переключитись вниз перед швидким підйомом щоб не втрачати сили та темп. при цьому переключенні, коли ціпок ще не відпустила попередня зірка, а нова вже зачепила, ціпок намотується на зірку що його не відпускає і виходить підступний чейнсак, через що на пір'ях рами виходять жахливі подряпини. все імхо.