Вес спиц и втулок

(все про втулки, камери, ободи, покришки, спиці)
Andy G.
* * * * *
Стать:чол
Вес спиц и втулок

Повідомлення Andy G. » 17.3.06 13:13

Хочу понять примерный выигрыш в весе по сравнению с моими текущими втулками/спицами.
Кто знает вес спиц ДТ Чемпион 2.0, 1.8 и ориентировочно вес обычных спиц или просто сравнительно - какой выигрыш в весе между ноунейм-спицами и ДТ?
Тот же вопрос по втулкам - какая разница в весе между дешевыми дисковыми втулками (типа 475 или Джойтех) и например ХТ?
Просто вес своих ободов и резины я знаю а вот втулок и спиц - хз :duma:
Да пребудет с нами сила :)

Quadus
* * * *

Повідомлення Quadus » 17.3.06 13:21

Скажем так - разница между втулками 525 и ХТ, когда я себе собирал колесо в Велостиле, была в районе 60г.
- Я очень люблю Kelly"s.
- А я его еще больше ку!

Triz
* * * * *

Повідомлення Triz » 17.3.06 14:29

На сайте DT swiss есть такая табличка по весу спиц:
Зображення

Вес некоторых втулок можно найти на http://weightweenies.starbike.com

Мое мнение - легкие обода значат намного больше чем легкие втулки.
Во втулке главное другое: сопротивление качению. То есть она должна быть на пром. подшипниках
Герої не вмирають!

Andy G.
* * * * *

Повідомлення Andy G. » 17.3.06 15:17

Значит ноунеймовские спицы весят не меньше 500 грам? :duma:
Разница ощутимая по-сравнению с ДТ революшн
На счет того, что вес ободов более критичен веса втулок - полностью согласен т.к. вес колес играет роль в моменте разгона и здесь, как я понимаю, главное - это вес резины, ободов и спиц.

jk
* * * *

Re: Вес спиц и втулок

Повідомлення jk » 18.3.06 03:01

Кто знает вес спиц ДТ Чемпион 2.0, 1.8 и ориентировочно вес обычных спиц или просто сравнительно - какой выигрыш в весе между ноунейм-спицами и ДТ?
Різниця така ж як і між вагою літра води з під крану і літра французької води Evian...
Якщо говорити про сталеві спиці одного діаметру і довжини(найпоширеніші 2.0), то вага залежить від того чи тягнута спиця, чи ні, а не від бренду.
А ДT Чемпіон просто буде використовувати якіснішу, міцнішу сталь ніж ноунейми. Swiss made....
У ДТ з доступних легких тягнутих - це Competition. Економія на колесі десь 40г в порівнянні зі звичайними спицями. Ніби невелика вага в порівнянні з вагою всього велосипеда, але при розгоні легкі спиці дуже сильно відчуваються. Якщо уже беруться такі спиці то і ніпелі теж варто брати алюмінієві. (з доступних - неанодовані ДТ) Ще 20г економії на колесі. (історії про їхню ненадійність розповідають тільки механіки з кривими руками)
І звичайно ж, коли потрібно зменшити вагу колеса скрізь де можливо, то камери Максіс ultralight - будуть найкращим варіантом при доступній ціні (це якщо потрібні нормальні колеса, а на одноразові race можна і 90-100 грамові камери ставити... )

Andy G.
* * * * *

Re: Вес спиц и втулок

Повідомлення Andy G. » 20.3.06 17:13

Різниця така ж як і між вагою літра води з під крану і літра французької води Evian...
Якщо говорити про сталеві спиці одного діаметру і довжини(найпоширеніші 2.0), то вага залежить від того чи тягнута спиця, чи ні, а не від бренду.
А ДT Чемпіон просто буде використовувати якіснішу, міцнішу сталь ніж ноунейми. Swiss made....
У ДТ з доступних легких тягнутих - це Competition. Економія на колесі десь 40г в порівнянні зі звичайними спицями. Ніби невелика вага в порівнянні з вагою всього велосипеда, але при розгоні легкі спиці дуже сильно відчуваються. Якщо уже беруться такі спиці то і ніпелі теж варто брати алюмінієві. (з доступних - неанодовані ДТ) Ще 20г економії на колесі. (історії про їхню ненадійність розповідають тільки механіки з кривими руками)
І звичайно ж, коли потрібно зменшити вагу колеса скрізь де можливо, то камери Максіс ultralight - будуть найкращим варіантом при доступній ціні (це якщо потрібні нормальні колеса, а на одноразові race можна і 90-100 грамові камери ставити... )
Спасибо, Жека!
Камеры пользую какраз Максис ультралайт - вес 128 грам.
На счет ощутимости в весе спиц 40 г. - даже не знаю :duma: По сравнению с этим апгрейд резины, например с Maxxis wormdrive (кевлар, вес 445 г.) на купленный мной недавно Michelin Jet S (кевлар, вес 340 г.) составляет ощутимо большую экономию в весе :)

Sheva
* * * *

Повідомлення Sheva » 20.3.06 20:30

264 мм не сыскать... Если найдешь маякни в ЛС. Я думал себе спицевать на дт чемпион 1.8 нету, все 262, были только обычные 2.0 на 264, пришлось спицевать на них.
Listen to your heart

Рузик
*
Стать:жін

Повідомлення Рузик » 20.3.06 23:14

ощутимый вес сбрасывается при установке на спицы
алюминиевых нипелей

Повернутись до “Колеса”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей