Различия в эксплуатации вилок Rock Shox

erazel
*
Стать:чол
Различия в эксплуатации вилок Rock Shox

Повідомлення erazel » 6.2.09 17:24

Вот часто мучает этот вопрос. Почему говорят мол ты Рекон не бери, а бери Ребу, она лучше работает. Как так? Ну вес это понятно, различные материалы и конструкции корон. Но на это походу отличия среди пружинных версий и заканчиваються. Демпефры те же, ну разве что у Ревелейшн и Ребы ест ьеще флудгейт, но сильного толка в нем я не увидел. Только еще больше гемора.
Юзал Тору 318, катал на Ребе Рейс друга, пробовал Пайк - да один фиг по работе. Почему же тогда часто говорят "ты это не бери, ты лучше подороже модель возьми". Имееться ввиду когда речь о весе не идет. Вон даже в http://www.velokiev.com/forum/viewtopic.php?f=9&t=56247" onclick="window.open(this.href);return false; пишут "Пилот - отличная вилка! Сам год отказал на Пружинно-воздушно-масляном пилоте. На тору точно смысла менять нету, как минимум - рекон." Чем рекон лучше Торы кроме анодировки ног? Хотя и анодировка незнаю зачем здалась. У меня на Тотеме(имею два байка на одном Тотем, на другом стояла Тора) она в некоторых местах уже повредилась, на Торе стальные ноги как новые.
Кто что скажет по этому поводу?

Vick
* * * * *

Re: Различия в експлуатации вилок Rock Shox

Повідомлення Vick » 6.2.09 18:00

а ниче, шо тора и рекон - пружина или соло аир,
а реба, ревел - дуал эйр?
вот как раз настраиваемая негативная камера и позволяет менять характер работы вилки в широком диапазоне.

кроме того, тора и дешевые версии рекона - с простеньким турнкеем, а не моушнконтролом (а еще бывает и МС "для бедных", без флудгейта) и это не только касается компрессии и платформы - ребаунды тоже разные, турнкей много хуже.
если тебе толку от этого нет, это не значит, что другим оно тоже не надо ;)
Жираф — это лошадь, выполненная по всем требованиям заказчика.

erazel
*

Повідомлення erazel » 6.2.09 18:30

Ну про повітря я навмисно не згадував, бо про те що в Реби Дуал- а в Рекона Солоейр я знав. Я говорив про пружинні версії.
Про флудгейт я спорити небуду - тут діло смаку, особисто я так і непоняв його призначення, з одним регулятором компресії вилку настроювати "находу"(тобто без довгої підстройки дома) набагато простіше. Особисто я під час заїздів декілька раз міняю настройки компресії, в залежності від дороги. Але то вже діло звичок.
А от про ребаунди будь ласка подетальніше якщо можна. Там що різні системи ребацунда? Бо коли я "колов" Ребу Рейс то її демпфер нічим крім наявності флудгейта від ребаунда Тори не відрізнявся "на око". Правда я вилки розбирав не в один день, тому міг і не замітити дрібні відмінності через погану память.

І раз вже зачіпили тему кишок вилок то щоб не створювати окрему тему: киньте хтось лінк або розкажіть як працює Моушнконтрол. Бо схеми бачив, демпфер виймав, але в дії не бачив(типу вилка в розрізі).Типу масло продавлюється через демфпер поршнем який закріплений на штоку в нозі(получається що так, бо регулятор компресії/блокування просто закриває клапан внизу демпфера)? Але як тоді діє ребаунд? Бо скільки не розбирав(правда розбирав чисто поверхнево, ноги там почистити, сальніки в штанах почистити, або масло поміняти в демпфері. Тобто повної розборки не робив) неміг поняти принцип роботи

evolvent
* * * * *

Повідомлення evolvent » 6.2.09 23:05

у рекона ноги алю а у торы сталь.

Vick
* * * * *

Повідомлення Vick » 7.2.09 00:07

Ну про повітря я навмисно не згадував, бо про те що в Реби Дуал- а в Рекона Солоейр я знав. Я говорив про пружинні версії.
Пружины.. пружины больше любят райдеры экстремальных дисциплин.. у ККшников разговор чаще про воздух.. той же ребы нет пружинной версии.. т.е. ты упоминаешь случаи из одной оперы, а сам говоришь про немного другую.
Про флудгейт я спорити небуду - тут діло смаку, особисто я так і непоняв його призначення, з одним регулятором компресії вилку настроювати "находу"(тобто без довгої підстройки дома) набагато простіше. Особисто я під час заїздів декілька раз міняю настройки компресії, в залежності від дороги. Але то вже діло звичок.
Компрессия да, на ходу, а флудгейт - порог пробивания закрученой до конца компрессии (локаута), по сути настраивается один раз, под свой вес - так чтобы залоченая вилка не качалась от педалирования, но срабатывала на как можно более слабые удары. Но это простейшее использование флудгейта.
На самом деле, он тоже влияет на компрессию - с некоторой степенью допущения его можно назвать регулировкой высокоскоростной компрессии (HSC), тогда как сам регулятор компресси отвечает больше за низкоскоростную компрессию (LSC).
А от про ребаунди будь ласка подетальніше якщо можна. Там що різні системи ребацунда? Бо коли я "колов" Ребу Рейс то її демпфер нічим крім наявності флудгейта від ребаунда Тори не відрізнявся "на око". Правда я вилки розбирав не в один день, тому міг і не замітити дрібні відмінності через погану память.
http://norcoroman.livejournal.com/100799.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Т.е. в Торе (по крайней мере, в 302) стоит более простой и старый демпфер HydraCoil2, регулировка ребаунда осуществляется поворотом крутилки буквально на четверть оборота, совмещая прорези.. В вилках с МоушенКонтролом стоит более новый демпфер, там принцип иглы и жиклера, что обеспечивает более плавную и точную регулировку в широком диапазоне, несколькими оборотами крутилки. Ну и в целом конструкция работает лучше..
А по сжатию в Торе вообще стоит ТурнКей - банальная пластиковая запиралка на сжатие, по сравнению с МС - земля и небо.

Однако, учитывая кучу версий вилок и различия по годам, возможно все вышесказанное относится не ко всем торам, может есть версии и с МС.. но в любом случае, по внешнему виду крутилок всегда можно определить, что именно внутри конкретной вилки
І раз вже зачіпили тему кишок вилок то щоб не створювати окрему тему: киньте хтось лінк або розкажіть як працює Моушнконтрол. Бо схеми бачив, демпфер виймав, але в дії не бачив(типу вилка в розрізі).Типу масло продавлюється через демфпер поршнем який закріплений на штоку в нозі(получається що так, бо регулятор компресії/блокування просто закриває клапан внизу демпфера)? Але як тоді діє ребаунд?
Нет, у тебя не совсем верные представления..
Любой демпфер работает подобно одностороннему клапану - в одну сторону (холостую) пропускает масло максимально свободно, в другую (свою рабочую) - с контролируемой скоростью, изменяя величину (сечение) пропускных отверстий и свойства густоты масла.
схема типа такая: масло находится в цилиндре, поршень демпфера разделяет этот цилиндр на две части и двигается туда-сюда, прогоняя масло через себя, соответственно в одну сторону свободно, а в другую - с контролируемой (или нет, жестко заданной) скоростью.
Следовательно демпферы сжатия и отскока работают в противоположных режимах: демпфер сжатия контролирует сжатие, но не препятствует расжатию; а демпфер отскока, наоборот, работает только при расжатии.

Более подробно про работу МС можно прочитать например тут:
http://bike4u.ru/index.php?go=Pages&in=view&id=48" onclick="window.open(this.href);return false;
Жираф — это лошадь, выполненная по всем требованиям заказчика.

erazel
*

Re: Различия в эксплуатации вилок Rock Shox

Повідомлення erazel » 8.2.09 10:03

дякую. Буду читати. Коли я говорив про Тору то я мав наувазі 318(у мене саме таке), там теж
МоушнКонтрол.

Updated:
Почитав про Ребу і картрідж МоушнКонтрол. Можливо я в чомусь і помилявся. Адже Ребу я тестував в режимі покатушки по місту. Треба буда взяти велосипед з нею у друга і поганяти по лісі, побавитися з різними комбінаціями флудгейт/компресія. Бо при їзді по місту флудгейт мені видався лише точною підстройкою компресії. Тобто компресію ти закриваєш повністю, але вилка ще не блокується, а вже флудгейтом точніше підстроюєш поріг спрацьовування.

З.І. Що до "У кроскантрійців вилки повітряні" - уточняю У ЗАМОЖНИХ КРОСКАНТРІЙЦІВ :D , бо нижчі повітряні вилки часто приносять лише клопоти, а вищі моделі дорогуваті :D
Updated2: Незнаю чи то новий картрідж такий у РШ получився чи то у них всі такі демпфери але МішнКонтрол(з роздільними високошвидкісною і низькошвидкісною компресіями) чогось майже не реагує на настройки компресій. На флудгейт реагує чітко, одразу відчутно зміну поведінки вилки, а от з компресіями фігня якась, як не крути вилка поводиться майже одинаково. І доречі я вот що ще подумав, в статтях пише що флудгейт в "моушнконтрол" виконує роль високошвидкісної компресії і порогу спрацьовування, в той же час в "мішнкоштрол" реакція на флудгейт така сама в поведінці вилки. Що ж тоді робить регулятор високошвидкісної компресії? Що що а РШ , я бачу, вміє запутати власників своїх вилок :D
Востаннє редагувалось 9.2.09 13:07 користувачем erazel, всього редагувалось 2 разів.

erazel
*

Повідомлення erazel » 8.2.09 10:09

у рекона ноги алю а у торы сталь.
Думаю це більше впливає на вагу. На роботі це мало відібється. Хоча ще стає питання тертя між ногою і сальніком. Але я б несказав що анодований алюміній ходив легше чим сталь. У всякому разі підклинювань і "підтуплювання" за стальнми ногами я не зауважував. А ось анодовані ноги Тотема чогось злобно нелюблять води і болота. Від води взагалі майже не працює, напевно сказується марка резини сальніків, є підозра що вона від води стає досить цупка, і "тормозить" ноги. За Торою такого помічено небуло. На Ребі і Пайку ще в дощ не катався, тому про їх поведінку з мокрими ногами нічого ще сказати неможу.

Повернутись до “Вилки и амортизатори”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість