Проблема с демпфером Adsolut+. Подскажите что не так, плз

Irimi
* * *
Стать:чол
Проблема с демпфером Adsolut+. Подскажите что не так, плз

Повідомлення Irimi » 10.4.13 19:51

Есть вилка Manitou R7 с демпфером Absolut+
Перед сезоном перебрал ее по мануалу, все везде залил вроде бы как надо. А когда выехал, на первом же лежачем полицейском от несильного удара крутилка регулировки вылетела, как пробка из бутылки шампанского и масло из ноги во все стороны.... Такое впечатление, что это какой-то аварийный клапан. Если после этого вставить крутилку на место, то вилка таки работает, но крайне хреново, срабатывая только на крупные препятствия.

Вопрос - шо это за бабуйня? Что я делаю неправильно? (учитывая, что масло заливал строго по мануалу, с замером уровня линейкой и все такое...).
Я не враг своему здоровью, культурно отдыхать умею ©

gylka

Re: Проблема с демпфером Adsolut+. Подскажите что не так, пл

Повідомлення gylka » 11.4.13 18:01

У тебе ж просто R7? не MRD?
Передивився будову МРД-версії і просто не уявляю що треба зробити щоб саме крутилка вилетіла, якщо виходити з того що не-МРД версія така ж як МРД за будовою, тільки трохи більша... Там же сама крутилка прикручена болтом до деталі, яка крутить в свою чергу крутить регулюючу голку, правильно? Тобто я так зрозумів що вилетіли ці дві детальки позначені стрілками
http://screencast.com/t/haCQID8k
Якщо вилетіла крутилка з цією деталькою то масло прошло через різьбу в яку посаджена голка і виштовнуло крутилку. Виходить щось дохрена масла, так як ще ж є об"єм за межами камери в якій ходить голка.
Поки нічого розумнішого за те щоб ще раз перевірити скільки масла заливаєш не можу написати. Напиши точно яка вилка, якого року і як заливаєш масло?

Ти ж пам"ятаєш, що там у Маніту свій підхід до того як вимірювати скільки масла лити (відстань від верха ноги до рівня масла)?
http://screencast.com/t/cSJPkIbk - це для 2011-го року.
Если после этого вставить крутилку на место, то вилка таки работает, но крайне хреново, срабатывая только на крупные препятствия.
Якщо я правильно зрозумів що вилетіло і яка там будова то те, що ти її вставив ні на що не впливає. Без крутилки вилка працюватиме так же.

Irimi
* * *

Повідомлення Irimi » 11.4.13 18:44

Алексей, спасибо за камент!
Ты все правильно понял, вылетела деталька, указанная на твоей фотке, вместе с прикрученной к ней крутилкой.
Вилка не МРД, обычная, 2010 года.
Наливал масла по тому же мануалу, который ты привел. Максимально растянул ноги вилки, залил масло так, чтобы от края осталось 83-85 мм пустого пространства и вкрутил демпфер. Масла ушло примерно 120-130 мл.

gylka

Повідомлення gylka » 11.4.13 19:15

Ну хз, спробуй ще раз залити, тобто перевірити рівень масла.
Штука в тому, що там (в тому місці де стоїть деталька до якої прикручується крутилка) в принципі не повинно бути масла. Туди масло може потратити якщо немає ущільнення між корпусом демпфера і цією чорною кришкою яка саме і закручується в ногу, або якщо масло може пройти крізь різьбу голка-корпус_демпфера. В останньому випадку там навіть якщо крізь різьбу і пройде масло, то не настільки щоб поливати в усі сторони і відкидати крутилку, імхо.
Тупе питання - а голка точно на місці? :) Хоча якби була не на місці то вилка працювала б дуже м"яко.... хз

хз, якщо рівень масла в порядку і тобі здається що все ок то може в майстерню? бо не бачучи вживу вилку важко гадати...
ну або може хтось ще щось порадить.

В любому випадку, коли проблема вирішиться то ти хоч напиши в чому проблема була, цікаво ж :)

ADD. до речі, якщо крутилку викинуло, масло повиливалось (тобто масла стало менше ніж було в ті "83мм") і після цього демпфер все рівно працює то значить що масла спочатку було швидше за все багато...

Irimi
* * *

Повідомлення Irimi » 11.4.13 19:31

диагноз: хз в кубе :)
покурю интернеты на предмет того, сколько люди льют в мл. и попробую еще раз.
раз сам демпфер цел, то, вероятно, это все-таки избыток масла...

позже отпишу, чем все закончилось

gylka

Повідомлення gylka » 11.4.13 19:37

диагноз: хз в кубе :)
покурю интернеты на предмет того, сколько люди льют в мл. и попробую еще раз.
раз сам демпфер цел, то, вероятно, это все-таки избыток масла...

позже отпишу, чем все закончилось
ні, мл - фтопку, справжні чоловіки міряють рулетками! треба на мм в мануалі все-таки орієнтуватись.

ще один хінт - вийми крутилку з деталькою і понажимай вилку, подивись чи масло з"являється в тому місці де буда крутилка з деталькою. Бо там масла не повинно бути якщо все ціле і правильно стоїть.

Irimi
* * *

Повідомлення Irimi » 12.4.13 21:02

вийми крутилку з деталькою і понажимай вилку, подивись чи масло з"являється в тому місці де буда крутилка з деталькою
масло появляется :duma:
Бо там масла не повинно бути якщо все ціле і правильно стоїть.
осенью все работало, демпфер не разбирал...

мистика :eek: видимо, надо нести в мастерскую.

gylka

Повідомлення gylka » 12.4.13 22:44

масло появляется :duma:
може я мало подумав, але ... логічно, що якщо масло там з"являється то значить воно піднялось і заповнило всю область ноги до того рівня і значить забагато масла...

порився в інеті глянути фотку демпфера
http://screencast.com/t/gaf1hbUq9 - якщо це він то не до кінця розумію для чого треба 83мм "недолив масла"... прикинув на свою руку то відстань на малюнку не менше 130мм. по-ідеї там 110мм "недолива" також буде достатньо... 83мм - ніби дійсно "немало", але швидше за все я просто чогось не розумію. :)

Ще є одна бредова ідея що поршень відскоку не пропускає масло під себе, але це повний дебілізм, там же ходу 100мм і стільки масла вилилось би ох... і не уявляю що ти міг зробити для цього. :) але щоб відкинути цю дебільну ідею можеш перевірити чи працює регулювання відскоку.

Штука в тому що там причина мабуть дуже проста і очевидна. Тому я б ще раз спробував зняти демпфер, перевірити рівень масла. Якщо там ~83мм , то заради приколу злий трохи і спробуй 100-110мм, якщо і це не допоможе то продай велосипед і купи машину нарешті віднеси до майстра - мабуть для тебе ж простіше буде якщо не побачиш причини.
Всі ж ці операції по вийманню демпфера, перевірці рівня масла і т.д. - все це не знімаючи вилки з вела, 5хв справа.
Цих експериментів з недоливом масла можеш не боятись, негативно це ніяк на вплине на строк її служби, можеш взагалі злити з тієї камери все масло і все ок буде (просто демпферування не буде) - це на випадок якщо не до кінця розумієш принцип роботи. :)

Удачі :)

gylka

Повідомлення gylka » 6.5.13 14:34

Irimi, так як там вилка?

Irimi
* * *

Повідомлення Irimi » 6.5.13 18:26

Привет!
В общем, слил я масло до уровня 95 мм. от края. Вилка работает хорошо. Стиральную доску вообще стала гораздо лучше отрабатывать, чем до этого странного ТО :duma:
Была идея доливать масло постепенно, чтобы определить его уровень, при котором у вилки случится эякуляция. Но забил. Работает и ладно :)

Повернутись до “Вилки и амортизатори”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість