SR XCM-RL 100mm RemoteLock - Чи можна зробити її м"якішою?

Pray
* *
Стать:чол
SR XCM-RL 100mm RemoteLock - Чи можна зробити її м"якішою?

Повідомлення Pray » 21.6.12 11:37

Власне сабж.
Пролистав форум - дійсно регалятор "+" "-" не впливає на м"якість.*навіщо регулятор? :duma: *

Але помітив що вилка іноді працює м"яко - іноді ну ДУЖЕ жорстко(не подумайте я не плутаю із заблокованим положенням).Трохи болять руки іноді. :(

Брав за порівнянння один і той же відрізок дороги. Велосипед до тестдрайва стояв в тіні і більшість часу знаходиться в приміщенні що вдома що на роботі...
Хотів запитати чи можна більш радикальними способами відрегулювати - замінити щось чи налаштувати всередині?
Чи можливо краще купити аналог іншу - біль м"якшу з можливістю регулювання "на ходу" без розборки ... (покупка нової -найменш прийнятний варіант для мене)

Катав на TREK'у - не пам"ятаю модель - вилка на ньому 1 в 1 як у мене на KELLYS SCARPE - TREK'ова вилка НАБАГАТО М"ЯКІША.

Також читав що в даних вилках є 3 види пружин по м"якості - чи існує можливість заміни на м"якшу?

з.и. : відкатав близько 2000 + км на ній і крім дистанційного блокування білше плюсів не відчувається...

Pray
* *

Re: SR XCM-RL 100mm RemoteLock - Чи можна зробити її м"якішо

Повідомлення Pray » 22.6.12 09:30

Я так розумію що з таким питанням краще в магаз за новою вилкою.

karakatica
* * *

Повідомлення karakatica » 24.6.12 19:13

Перше - регулятор попереднього навантаження стискає пружину (хід штока 1-1,5 см). Особисто в мене він працює (XCR-LO).
Стосовно різних пружин за м"якістю - не чув, нічого сказати не можу.
Щодо пом"якшення - є декілька шляхів:
1. підбирати пружину під свою вагу (схоже на те, що це може обійтися відносно недешево) або викинути одну із пружин, якщо в обох ногах вилки стоять пружини (все залежить від особливостей конструкції);
2. просто попробувати розібрати вилку, видалити старе консистентне мастило, змазати по новому, вкоротити або викинути гумовий обмежувач ходу, а також в кожну ногу по 20 мл рідкого масла залити. Виставити всі регулювання на "найм"якший" варіант. Цей процес теж детально описаний на просторах і-нету;
3. якщо не влаштовує робота, шукати іншу вилку, бажано вже іншого цінового діапазону. Шукати аналогічну, але м"якшу - це даремна трата фінансів, оскільки вилка всеодно потребуватиме постійного ремонту і термін її нормальної служби досить малий. Краще почекати і купити щось серйозніше.

Крім загалом не дуже хорошої роботи, в таких вилок іще одна проблема - поява люфта ніг в штанах. Питання вирішується підматування скотчу під пари тертя метал-пластик, але це дуже тимчасове рішення. Тоді актуалізується шлях намбер 3.

Я йшов другим шляхом. Плюси - вилка стала м"якше працювати; побачив, що і як всередині; реальний хід вилки становить близько 6-7 см (моя вага~65 кг). Мінуси - через сальники зверху просочується масло (стандартні сальники не розраховані на рідке мастило) і набирає пил, тому ноги бажано витирати після кожної поїздки.

А взагалі - не полінуйтесь погуглити по вашому запитання. Успіхів.
Востаннє редагувалось 24.6.12 19:30 користувачем karakatica, всього редагувалось 1 раз.

Kadagazov
* * * * *

Повідомлення Kadagazov » 24.6.12 19:23

Pray
* *

Повідомлення Pray » 5.7.12 12:47

А взагалі - не полінуйтесь погуглити по вашому запитання. Успіхів.
Ну втому той річ що гугл знає мануали і часткові пояснення. ТОму мабуть лишиться розібрати *сподіваюся зможу зібрати назад )))
Доречі - яке мастило заливати і чи можна вже розібрану змастити тим же силіконовим мастилом?

karakatica
* * *

Повідомлення karakatica » 5.7.12 16:04

ТОму мабуть лишиться розібрати *сподіваюся зможу зібрати назад )))
Там все дуже просто. Якщо сумніваєшся - записуй або фотографуй процес розбирання
Доречі - яке мастило заливати і чи можна вже розібрану змастити тим же силіконовим мастилом?
Я заливав досить рідке гідравлічне масло (яке було "під рукою"). Я думаю, це не принципово, аби лише воно було рідким і могло змащувати поверхні тертя

Щодо силікону, то його варто наносити на чисті ноги уже на зібрану вилку, якщо я не помиляюся. Але не знаю, як буде співпрацювати силіконка із залитим маслом. Це треба вже запитувати в експертів.

Pray
* *

Повідомлення Pray » 5.7.12 17:09

Ок, дякую. Силікон відставити в такому разі, до тогож я регулярно протираю ноги і тримаю іх в чистоті, вони в нормальному стані без подряпин і борозн. Просто вилка була трохи дубова - я думав що така вона і є - проїхав на TREK в якому вилка ідентична і прозрів - яка вона м"яка))).
Хотів запитати про варіант викида 1 пружини якщо їх там 2 - яку викидати - ліву чи праву? *то на майбутнє....

Andy G.
* * * * *

Повідомлення Andy G. » 27.7.12 08:07

Нужно смотреть по жесткости пружин.
Для начала было бы хорошо разобрать вилку и посмотреть как обстоят дела внутри - сколько пружин, есть ли кроме пружин эластомер в качестве демпфера (каучуковый стержень внури пружины), в каком состоянии внутренности...
Обслуживание вилки - протереть всё, положить новую смазку - решит (насколько это возможно) вопрос с плавностью работы вилки.
Замена пружины (пружин) на более мягкую решит вопрос жесткости. Подобрать пружину - дело конечно не самое просто, но и не сильно сложное или дорогое - замеряй длину и диаметр пружин, прикидывай жесткость по сжатию пружины вручную... На форумах продаются всякие пружины от вилок, можно пробовать подобрать замену.
Если демпфер у тебя масляный и при этом есть ещё и эластомер в другой ноге (бывает такое :) ) то эластомер лучше выбросить - он в дёшёвых вилках часто является какраз причиной тугой работы вилки когда дубеет (в холодную погоду он ваще дубовый становится и вилка перестаёт работать).
Если масляного демпфера нет, а только эластомер, то пожалуй стОит серьёзно задуматься о замене вилки на пружинно-масляную или лучше сразу брать воздушно-масляную - сможешь накачать её именно на ту жёсткость, которая тебе нужна, а масляный демпфер в нормальных вилках обеспечивает прекрасное гашение не нужных вибраций и плавность хода.
Да пребудет с нами сила :)

Повернутись до “Вилки и амортизатори”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість