У мене
Deuter cross air exp.

Об`єм 18+4л. Як на мене це оптимальний об`єм для міста та кудись недалеко подорожувати. Прикольно те, що додаткове відділення складається і він стає досить компактним. Є відділення для гідропаку. З відкритим додатковим відділенням у мене в нього поміщається, гідратор (2л), дві 2-х літрові пляшки, одна 1.5, запаска, насос, ключі, та ще чимало невеликих причандал. Є багато маленьких відділень, куди можна поскладати різну "мелочьовку". Іноді стає в нагоді відділення для шолома

. Також незамінна річ - накидка від дощу, реально захищає від води та буруду. Іще приємні штуки типу: кліпси для ключів, кріплення для блималки, світловідбивні полоски. Від`їздив на ньому сезон. Недавно постірав, а він як новий, так що якість матеріалів на висоті. Сіткову спинку із шлейками можна знімати.
Як на мене єдиний мінус у цього рюкзака - це ціна.
З.І. У товариша є Race Exp air. Коли заїжджаємо затарюватись у якесь сільпо, то у мене хавки та пляшок поміщається набагато більше
З.З.І. До цього рюкзака у мене був командор на 25л. За ті гроші, що він коштував досить непоганий рюказак. Напрягало тільки те, що він погано тримав форму.