Особенности велотуризма с GPS. FAQ

Оборудование, снаряжение, навигация и прочее
el-Zorro
* * * *
Стать:чол
Re: Особенности велотуризма с GPS. FAQ

Повідомлення el-Zorro » 19.5.09 09:53

мені так здається, що різьба в оригінальній кришці акурат призначена для гудзя, за який прилад чіпляється на кліпсу. Принаймні в 60-й серії в комплекті є той гудзь, який ти сам вкручуєш, коли треба. Такий же гудзь є в коплекті з різноманітними кріпленнями під 60-ту серію.
Я ніколи нікому нічого, я ніколи нікому ні шо, тільки декому деколи дещо, а хіба ж це не можна чи що?

griga
* * * *

Повідомлення griga » 19.5.09 09:59

видно деякі грунтовки, але ці грунтовки видно на екрані приладу, а в МапСорс ці грунтовки не видно хоча деталізація ввімкнена на максимум і збільшення теж...
Наскільки мені відомо буває "або або":
Якщо карта не розблокована, то деталізація дуже низька і видно лише магістральні дороги.
В іншому випадку - має бути видно всі дороги. Єдине, що різні дороги видно на різному рівні масштабування.
В мене, наприклад, при "високому" рівні деталізації грунтові дороги з'являються в масштабі 2км (NavLux від 28/04/09), на середньому - при 1,5 км, а на низькому - 1 км
Правда, в отличие от вранья, не обязана выглядеть правдоподобной

griga
* * * *

Повідомлення griga » 19.5.09 10:09

Чи є якісь інші варіанти кріплення мого приладу на руль?
может подойдет что-то типа этого
Не очень компактно, но держать должно железно

vihr
* *

Повідомлення vihr » 19.5.09 12:37

А мне вот стрёмно вешать кпк (пусть даже и со встроенным gps) на руль - вещь всё-таки хрупкая, по моему скромному мнению долго не протянет...
Считаете ваши гармины более ударостойкие (на наших-то дорогах)? :)

griga
* * * *

Повідомлення griga » 19.5.09 12:40

Да. Я уже описывал, как жестоко "уронил" свой Орегон с руля при падении. Пусть и в снег, но силой удара разорвало пластиковые стяжки шириной 4 мм. На приборе, большую часть которого занимает "нежный" сенсорный экран - ни царапины, при том что он лежал лицом вниз

Oversun
* * * * *

Повідомлення Oversun » 19.5.09 13:55

Ребята подскажите. Собираемся машиной проехаться по Карпатам на майские. Велики на багажнике. Собираемся покататься. Нужна хорошая карта. Есть автомобильный Гармин с Люксеной. Можно ли где то скачать более подробную? Нашла только такое. http://explorer.in.ua/index.php?productID=1010" onclick="window.open(this.href);return false; Это прикол!? Кто то пользовался? Стоит ли для велосипеда покупать отдельный прибор или можно прикрепить свой как на фото.
Можно закрепить почти любой что идет с автокомплектом
Зображення
Зображення
Обычный КПК Asus a639 и родное крепление для авто легко переделывается для вело. Вопрос водостойкости решается легко, полиэтиленовый чехол можно сделать самому из "файла" и скотча или презик.

gylka

Повідомлення gylka » 19.5.09 15:11

Наскільки мені відомо буває "або або":
Якщо карта не розблокована, то деталізація дуже низька і видно лише магістральні дороги.
В іншому випадку - має бути видно всі дороги. Єдине, що різні дороги видно на різному рівні масштабування.
В мене, наприклад, при "високому" рівні деталізації грунтові дороги з'являються в масштабі 2км (NavLux від 28/04/09), на середньому - при 1,5 км, а на низькому - 1 км
ну от у мене карта від 12.12.2008 і там цих грунтовок немає... :) такий-от цирк... :) карта розлочена як видно на скріншоті в попередньому повідомленні... і не видно навіть з наближенням 70 метрів... ладно, буду новішу скачувать... хоч буду знать що у когось вони відображаються і що глюк у мене, дякую... :)

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 19.5.09 15:27

Обычный КПК Asus a639 и родное крепление для авто легко переделывается для вело. Вопрос водостойкости решается легко, полиэтиленовый чехол можно сделать самому из "файла" и скотча или презик.
Ой мама.
Что с ним будет на каменистом участке? Он умрет от вибрации!

gylka

Повідомлення gylka » 19.5.09 16:09

может подойдет что-то типа этого
Не очень компактно, но держать должно железно
да, я таке одоробло бачив але воно ТАКЕ одоробло... боюсь що на таке піду тільки якщо захочеться бачить екран поближче перед рилом.. :)
мені так здається, що різьба в оригінальній кришці акурат призначена для гудзя, за який прилад чіпляється на кліпсу. Принаймні в 60-й серії в комплекті є той гудзь, який ти сам вкручуєш, коли треба. Такий же гудзь є в коплекті з різноманітними кріпленнями під 60-ту серію.
о!.. а можна з цього моменту детальніше... а є у тебе (або у когось?) таке кріплення щоб сфоткать і викласти тут фотку щоб глянуть...? може мені треба буде тільки десь достать таке різбове кріплення під кліпсу і буде мені щастя...

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 19.5.09 16:19

о!.. а можна з цього моменту детальніше... а є у тебе (або у когось?) таке кріплення щоб сфоткать і викласти тут фотку щоб глянуть...? може мені треба буде тільки десь достать таке різбове кріплення під кліпсу і буде мені щастя...
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1004" onclick="window.open(this.href);return false;

gylka

Повідомлення gylka » 19.5.09 16:46

Ну от в силу убогості інтелекту понять чи підійде воно мені чи ні не можу.. хоча на сайті Vista HCx не значиться в переліку приладів для яких цей асєксуар підходить... фотка дуже мала і розібраться що де і куди толком не можу..
Пардон за настирливість, але у тебе який агрегат?... у тебе часом немає такого різьбового роз"єму для кріплення як тут?
Зображення

Вобщем у мене є отака штука
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1056#featureTab
Ось її картінка
Зображення
і до неї йде кришка яка на фотках в попередніх повідомленнях (1 деталь) по-вандальськи спотворена...

Народ, допоможіть..:)

el-Zorro
* * * *

Повідомлення el-Zorro » 19.5.09 16:52

а можна з цього моменту детальніше... а є у тебе (або у когось?) таке кріплення щоб сфоткать і викласти тут фотку щоб глянуть...?
Фотки будуть трохи згодом. Саме велокріплення чіпляється за той пиптик для кліпси та знизу приладу за паз на корпусі. На Вісти є унизу на корпусі паз?
Вобщем у мене є отака штука
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID=1056#featureTab" onclick="window.open(this.href);return false;
Ось її картінка
Схоже хомут на кермо однаковий, що для 60-ї серії, що для твоєї, але для шістесятки ще потрібен перехідник - той лапоть, що на фото від Тібора. Якраз на ньому відповідна частина для хомута.

Коротше фото зроблю ввечері, якщо до компа доберуся.
Я ніколи нікому нічого, я ніколи нікому ні шо, тільки декому деколи дещо, а хіба ж це не можна чи що?

gylka

Повідомлення gylka » 19.5.09 17:04

Фотки будуть трохи згодом. Саме велокріплення чіпляється за той пиптик для кліпси та знизу приладу за паз на корпусі. На Вісти є унизу на корпусі паз?
да, є паз... і "навскидку" той аксесуар що Тібор дав лінк - то начеб-то підходить я правда не зовсім зрозумів як кріпиться той маленький пиптик що йде разом з платформою - фотка мала...
Схоже хомут на кермо однаковий, що для 60-ї серії, що для твоєї, але для шістесятки ще потрібен перехідник - той лапоть, що на фото від Тібора. Якраз на ньому відповідна частина для хомута.

Коротше фото зроблю ввечері, якщо до компа доберуся.
А у тебе саме таке кріплення як Тібор дав фото?
Буду тоді чекать фото, пасіба...

el-Zorro
* * * *

Повідомлення el-Zorro » 19.5.09 22:10

Ось фото. Хм... перегляд бажано розпочинати з кінця (знизу), бо я не знав, що фотки розміщуються в зворотньому порядку :(
Вкладення
P5196590.JPG
А ця чорна защіпка вставляється в паз на корпусі.
P5196586.JPG
Так кріплення чіпляється за пиптик
P5196577.JPG
Прилад з тим гудзьом. Та різьба на кришці твого приладу - саме для нього.
P5196583.JPG
гудзь. Різьба дюймова, наскільки я розумію.

el-Zorro
* * * *

Повідомлення el-Zorro » 19.5.09 22:18

той аксесуар що Тібор дав лінк - то начеб-то підходить
Наскільки я пам'ятаю форма у вісти відрізняється від 60-ки. Тож принцип може бути той, але розміри кріплення іншні напевне.

gylka

Повідомлення gylka » 19.5.09 22:34

Наскільки я пам'ятаю форма у вісти відрізняється від 60-ки. Тож принцип може бути той, але розміри кріплення іншні напевне.
да, там і паз внизу приладу на Вісті ближче до задньої кришки.... і відстань від "гудзя" до паза явно менша у мене.. ех, жаль.. дякую що відгукнувся і нафоткав...

чорт, ну що за дебіли в цьому Гарміну - все якось через одне місце... завтра буду тоді знову обдзвонювати всі магазини і питать про альтернативні кріплення а продавці мені будуть парить те що у мене є з фразами "ано вам падайдьот точьна"...

А тут більше немає власників моделей Garmin eTrex з слотами памяті??

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 19.5.09 22:40

да, там і паз внизу приладу на Вісті ближче до задньої кришки.... і відстань від "гудзя" до паза явно менша у мене.. ех, жаль.. дякую що відгукнувся і нафоткав...

чорт, ну що за дебіли в цьому Гарміну - все якось через одне місце... завтра буду тоді знову обдзвонювати всі магазини і питать про альтернативні кріплення а продавці мені будуть парить те що у мене є з фразами "ано вам падайдьот точьна"...

А тут більше немає власників моделей Garmin eTrex з слотами памяті??
До чего же ленивый у нас народ... Искать не задолбается, а новое придумать не хочет.

Чехол от мобильного стяжками на вынос, через демпфер из кусочка каремата. Идеальная бюджетная конструкция, которая не ломается. У меня уже третье крепление пошло за ~5К, а чехол прожил все 15К и хоть бы хны.

gylka

Повідомлення gylka » 19.5.09 23:12

До чего же ленивый у нас народ... Искать не задолбается, а новое придумать не хочет.
Народ не лінивий а тупий... :duma: на цей раз я... ще раз полистав інструкцію і там намальовано:
Зображення

Є така річ як той Auxiliary mount adapter.. І видно що він акурат з кліпсою... Але звичайно ж його в комплекті, **дь, не було! Якщо там написано do not discard то мабуть же він повинен був йти в комплекті, але його не було... На одному гіперпопулярному американському аукціоні (даби модери не потерли повідомлення) його теж немає... капєц...
Чехол от мобильного стяжками на вынос, через демпфер из кусочка каремата. Идеальная бюджетная конструкция, которая не ломается. У меня уже третье крепление пошло за ~5К, а чехол прожил все 15К и хоть бы хны.
да, у мене теж очумєлиє ручькі і склепать я таки можу навіть з тією кришкою що у мене є покарьожена... треба буде тільки виточить на долю міліметра довший стержень і все, але просто хочеться поки нормальне кріплення щоб можна було легко і швидко знімать-вдягать і щоб виглядало "гломурно"... але за ідею дякую...

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 19.5.09 23:30

і щоб виглядало "гломурно"
Гламурно выглядит пачка стодолларовых купюр в кармане. Кстати, есть че?
Если нет - спустись на землю, ибо покупка на неназываемом ресурсе говорит о разумном использовании денежных средств, что обязательно граничит с практичными и простыми решениями ;)

З.Ы. Могу поделиться очередной гениальной своей идеей. Этот auxiliary mount adapter подходит по размеру от старых чехлов на мобильные с клипсой. Нужно только отрезать пимпочку от основы чехла, просверлить дырочку и вкрутить нужный болтик. Бюджет: 10 гривен на блошином рынке ;)
З.Ы.Ы. За исключительную скромность можете меня почморить. Разрешаю. ;)

gylka

Повідомлення gylka » 20.5.09 00:45

Кстати, есть че?
Че есть а че?... :)
Этот auxiliary mount adapter подходит по размеру от старых чехлов на мобильные с клипсой.
Нужно только отрезать пимпочку от основы чехла, просверлить дырочку и вкрутить нужный болтик. Бюджет: 10 гривен на блошином рынке ;)
Хммм.. Ідея, в принципі.. :) Треба буде сходить на кардачі глянуть там старі чохли.. правда не факт що там параметри кліпси підійдуть під кліпсу на рулі що у мене є, але ідея зачотна, пасіба...

Ну я позапитую в магазинах і на кардачах а раптом хтось продає все-таки такі ауксіларі_маунт_адаптер... якщо ж не продають і доведеться ліпить щось очумєлими ручками то про результат відпишусь що зліплю, а раптом тоді таке комусь знадобиться...
З.Ы.Ы. За исключительную скромность можете меня почморить. Разрешаю. ;)
утром лепим очумелыми ручками - вечером чморим ;)

UPD. Перерив інет, вивчив тему і виявилось що в інеті немало оголошень від людей у кого цей Auxiliary Mount Adapter загубився, хтось пише що його і не було в коробці, хтось з рук б/у купував і його не дали... але Гармін не був би Гарміном якби його можна було просто купить... Його тупо не можна купить бо Гармін його не продає і він ніде не значиться як аксесуар і ніде в складі інших аксесуарів чи деталей його немає. Отак. Тому у кого такий адаптер є - то треба молиться на нього і берегти щоб не дай бог не поламався бо тоді тільки стяжки, кусок каремата, русскій мат і кліпса видрана з старезного чохла для мобілки - буде твоїм спасінням... придурки...

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 20.5.09 07:20

кліпса видрана з старезного чохла для мобілки
Ты не понял. Способ крепления Гармина на пояс ничем не отличается от крепления мобилки, поэтому эта пимпочка у них конструктивно схожа. Вопрос в размере, а размер подбирается в ворохе мусора на блошином ;)

Oversun
* * * * *

Повідомлення Oversun » 20.5.09 07:41

Ой мама.
Что с ним будет на каменистом участке? Он умрет от вибрации!
Интересно каким макаром? Езжу так уже 3 месяца и ниче, и брусчатка и лесные расколбасы и падения. сидит мертво и работает как надо.

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 20.5.09 07:50

Интересно каким макаром? Езжу так уже 3 месяца и ниче, и брусчатка и лесные расколбасы и падения. сидит мертво и работает как надо.
Только не забудь отписаться потом в абсолютных значениях километража. И если появятся битые пикселя на матрице, перестанет читаться SD, или перестанет контачить аккум или антенка тоже не забудь отписаться.

60ки тоже умирают от вибрации (стандартная болячка), мне пришлось оба своих ремонтировать ;)

Oversun
* * * * *

Повідомлення Oversun » 20.5.09 08:56

Только не забудь отписаться потом в абсолютных значениях километража. И если появятся битые пикселя на матрице, перестанет читаться SD, или перестанет контачить аккум или антенка тоже не забудь отписаться.

60ки тоже умирают от вибрации (стандартная болячка), мне пришлось оба своих ремонтировать ;)
Ну километраж пока 1500+ на руле, как будет чето умирать отпишусь. А так в принципе дрожать над устройством стоимостью 100уе глупо :) он и покупался спецом для руля + вилка у меня не жестяк.

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 20.5.09 09:00

А так в принципе дрожать над устройством стоимостью 100уе глупо
Вот с этого и следовало начинать ;)

1. Где такие цены?
2. Неужели ты искренне веришь, что для всех 100уе - это фантик?

Повернутись до “Туризм. Матчасть”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість