Добрий день !
Почну я своє спілкування на цьому форумі зразу з запитаннь. але я надіюсь в правельній гілці (наперед хочу вибачитись за можливі проляпси в велосленгу та в недостатній підготовці в матчастині)
Так ось ...
вирішів зібрати вєлік для ... так просто для вечірніх(літніх) покатушок по місту ,підтримання фіз.форми (цілий день за кермом) своєї та чотирьохлапого друга.Трошки захоплюючись тюнінгом авто(далеко не практичним),маючи підбоком товариша фіксера і досвід велокатання ше з дитинства (СінглТисаДва))) ) вибір був очевидний - сінглспід !!!
Звичайно простіше всього було купити ... якийсь там МТБвєл ,але прості шляхи не для мене ... хоча і мега витрачатись (поки мене не накриє велохвиля) я не збираюсь ... для початку,що є і як я до того прийшов:
1. рама МТБ но нейм 26" алюміній.
2. обода 26" (нормальні ))) ) досить широкі і під вібрейк.
3. резина ... а ось вона тепер диктує подальший стиль: Швальбе Фет Франк 2,35 (якщо не помиляюсь з шириною) кремового кольору - замовлена їде !!!
4. вилка однозначно жорстка (є пару варіантів) хром-молібден .
5. трофейний глагол (алюміній) можливо не кінцевий варіант.
6.рульова є така ))) на промах ... ну це все ,шо я можу про неї розповісти.
7. передня втулка є )))
8. задня ... була ідея поставити ХВЗ (аля Україна) з ножним тормозом ... навіть придбав ше СРСР в доброму стані ,але МТБ рама не прийняла цю узкоколєйну ідею ((( тут і перше питання ,що ?
9.винос - деталь яка відповідає моєму стану душі ... винос мозга ,що тут пасуватиме ? МТБ під кутом ,МТБ регульована,БМХ ну шось я їх не розумію ((( шосейна по стилістиці ніби в самий раз ,але ... ну х.з. як воно піде до тої рами (так до речі тут важливий розмір 1,1/8

)
10. руль,сідло і шатуни ... поки, що не копав хоча про останні (шатуни) є можливість взяти бла-бла шімано МТБ розбірні .А сідло і гріпси ну чомусь бачаться коричневі )))
Ну якось так по з.ч. ну а тепер по стилю ... хоч для вечірніх прогулянок особливого значення не має ,але все ж ... поважаю олдскул в усіх його проявах (хоч до вінтажності тяга не замічена) дуже подобаються байки з Туманного Альбіону (pashley guv'nor) ,пускаю слину на Electra(Townie),подобаються Schwinn-и можливо є ше якісь бренди але поки що не знайомий.
Але перераховані вище бренди і моделі, як я з часом зрозумів, мають зовсім відмінну геометрію рами і тому робити а-ля репліку був би повний бред ...
Зібравши думки до купи ,маючи вінігрет запчастин та до***вши колєгу фіксера ))) зареєструвався на форум !!!
Вітаються будь-які поради по тех.частині,фотографії як воно повинно бути по стилістичному баченні ,обгрунтована критика і т.д ,а я в свою чергу обіцяю при благоприємному розкладі - фотоочьот
ПС:хочу випередити ,що заміна рами на шоссерну,28" колеса і т.д для классичного розуміння слова сінглспід можливо і буде проводитись але виключно при завершенні міні проекту "Бегущая Черепаха" )))
Дякую всім, хто осилив текст !!!З нетерпінням очікую відповіді.