Что они делают с велами, которые я взял

Тут можна поспілкуватися на вільні велотеми ХТ VS двопідвіс, SRAM VS Shimano, велоновини, велокартинки і т.і.
inshyi
* * * *
Стать:чол
Re: Какие велосипеды взять?

Повідомлення inshyi » 3.5.08 00:16

Каретка, шатуны, педали, звезды, кассета, цепь, перекидки, манетки. :smile:
Спасибо. Слишком подробно... :smile: Для проката нужны более общие ответы ;-)
Каретка, шатуны, звезды = система. ;-)

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 3.5.08 07:59

Вы не поняли вопрос :(
Ладно, при встрече объясню ;-)

http://www.karpaty.info/ua/uk/if/jr/vor ... es/truten/

inshyi
* * * *

Повідомлення inshyi » 3.5.08 15:29

Вы не поняли вопрос :(
Ладно, при встрече объясню ;-)

http://www.karpaty.info/ua/uk/if/jr/vor ... es/truten/
Уровень системы в таком бюджете прогнозируемо не ахти, по этому предпочтение отдам восмискоростной т.к. цепь будет понадежней(толще) девятириковой. Но эти вопросы актуальны в случае кастомной сборки, а не при закупке готовых велов, вряд ли такую комплектацию можно выбрать в этих бюджетах. Так что разговор скорее теоретический.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 3.5.08 16:10

вряд ли такую комплектацию можно выбрать в этих бюджетах.
А в каких бюджетах, если Вы ориентируетесь?
И может пример пригодного вела с Ваш точ зрения от любого производителя? ;-)

inshyi
* * * *

Повідомлення inshyi » 3.5.08 16:15

вряд ли такую комплектацию можно выбрать в этих бюджетах.
А в каких бюджетах, если Вы ориентируетесь?
И может пример пригодного вела с Ваш точ зрения от любого производителя? ;-)
Нет, конечно не ориентируюсь - я не продаю и не покупаю. Все свои велы барахолил сразу и комплектовал тем что мне нужно, а в последнее время покупаю все по отдельности.
Собственно в эту тему я с подобным советом и вписался - планетарки так и просятся под ваши нужды и требования *oops*

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 3.5.08 16:25

Нет, конечно не ориентируюсь
Искренне жаль. А может у Вас когда-бы-то нашлась минутка глянуть на тот-же ассортимент Трек из разряда кросс-кантрийных и назвать модель, подходящую с Вашей точки зрения? Чесно говоря у меня не хватает опыта и знаний, чтоб грамотно проанализировать варианты комплектации, а учиться нет времени- нужно на протяжении недели принять решение... :)

inshyi
* * * *

Повідомлення inshyi » 3.5.08 16:42

Нет, конечно не ориентируюсь
Искренне жаль. А может у Вас когда-бы-то нашлась минутка глянуть на тот-же ассортимент Трек из разряда кросс-кантрийных и назвать модель, подходящую с Вашей точки зрения? Чесно говоря у меня не хватает опыта и знаний, чтоб грамотно проанализировать варианты комплектации, а учиться нет времени- нужно на протяжении недели принять решение... :)
та модель двухподвеса о которой мы тут с Вами говорили в полне вам подойдет.
Хочу Вам посоветовать не держать в парке, а он у Вас, как я понял, будет многочисленным, разносортные велы т.к. в процессе эксплуатации они будут требовать замены не только расходников, но и просто сломанных, скажем при неудачных падениях, деталей и таких велов может быть не одна штука, взаимозаменяемость деталей вам не повредит. Заметьте что у всех производителей как правило свои диаметры подседельных труб и соответственно хомутов которые будут затягивать по несколько раз на день, т.к. рост у всех людей разный и долго они не проживут, а вместе с ними или позже могут "умереть" и рамы, подседельные штыри. Подобные вещи могут быть и с другими деталями велов и Вам возможно прийдется барахолить "инвалидов". Да и запасные комплектующие проще закупать под одну модель вела чем под разные.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 3.5.08 16:49

Да не :o
20 двухподвесов взять в прокат-это слишком.
Я бы поднял планку с 500 до 800 дол? Может в таких ценах вы что-то видели?

inshyi
* * * *

Повідомлення inshyi » 3.5.08 17:10

Да не :o
20 двухподвесов взять в прокат-это слишком.
Я бы поднял планку с 500 до 800 дол? Может в таких ценах вы что-то видели?
ну тогда два сорта, не больше - двухподвесы и хардтейлы, желательно с одинаковой обвеской(манетки, перекидки) и диаметром подседельных труб, одинаковыми втулками и дисковыми тормозами(это вам предпочтительней, думаю вы уже это начали понимать на практике ;))
Все это можно увидеть у любого нормального продавца включая того на чьем ресурсе мы все это обсуждаем. Думаю если поставить им подобную задачу и указать бюджет он без проблем подберет Вам нужные модели еще и на поставку расходников договорится не забудьте ;-) Эти варианты можно выкладывать тут и обсуждать, в этом я могу принять участие.
Есть другой вариант - Вы сами определяете варианты где и что Вы покупаете, а тут Вам помогут сделать правильный выбор.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 3.5.08 22:05

Ну тогда два сорта, не больше - двухподвесы и хардтейлы, желательно с одинаковой обвеской(манетки, перекидки) и диаметром подседельных труб, одинаковыми втулками и дисковыми тормозами(это вам предпочтительней, думаю вы уже это начали понимать на практике ;))
Все это можно увидеть у любого нормального продавца, а тут Вам помогут сделать правильный выбор.
Прошу прощ, я был в дороге с Ворохты в Тернополь и вылетел с Сети и не смог продолжить обсуждение... :(
А теперь в продолжение...
Я прошу порекомендовать модель из Трека...
по лично Вашему пониманию подходящую для даной задачи...
а Вы не уточняете и не указываете... :(
Я сообщаю, что купил два Спеша Хард Рок ХС Спорт- Вы ни слова... :(
Востаннє редагувалось 3.5.08 22:30 користувачем Трутень, всього редагувалось 1 раз.

Varyat

Повідомлення Varyat » 3.5.08 22:28

Оце тобі маєш... Лишень на тиждень відлучився - їздив в Підкарпатську Україну до родини, та до самої Ворохти не добрався - вже й байки встигли купити і сідло інтенсивним прокатом протерти; колодки постирали на ніц :). Люди, майте міру... Поки дійде до літа та до моєї відпустки - то й не буде на чому возитись. Перш, ніж гальмувати, то треба підняти сідницю з сідушки та спробувати проїхати горбик/ямку стоячи. І сідло довше прослужить і колодки не так постираються та й ноги будуть, як в Армстронга, а чи в Лопеса...

До речі, останній написав дуже добру книжку-порадник Б. Лопес "Мастерство езды на маунтинбайке", яку можна рекомендувати до прочитання як власнику велопрокату, так і потенційним пілотам гірських велосипедів. Там є відповіді на багато питань, що виникли впродовж останнього тижня...
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 3.5.08 23:46

ну тогда два сорта, не больше - двухподвесы и хардтейлы, желательно с одинаковой обвеской(манетки, перекидки) и диаметром подседельных труб, одинаковыми втулками и дисковыми тормозами(это вам предпочтительней, думаю вы уже это начали понимать на практике ;)) .
Я не то что начал понимать, меня это уже ударило по карману... :^:
Все это можно увидеть у любого нормального продавца включая того на чьем ресурсе мы все это обсуждаем. .
Да я сто раз уж смотрел асортимент Трек, но знаний и понимания все-таки не хватает... :(
ну тогда два сорта, не больше - двухподвесы и хардтейлы,.
сейчас стоит вопрос 20 шт одной модели не двухподвесы до 800 дол !!!
Модель назовите !!! (совсем не обязательно, что я её буду брать... :) )
Думаю если поставить им подобную задачу и указать бюджет .
Я хотел бы услышать не продавца,, а пользователя! Тоисть в т ч Ваше мнение!
Эти варианты можно выкладывать тут и обсуждать, в этом я могу принять участие.
Есть другой вариант - Вы сами определяете варианты где и что Вы покупаете, а тут Вам помогут сделать правильный выбор.
Да я уже объявлял наличие :)
Харо Флай Лайн 1
Харо Флай Лайн 2
Скотт Аспект 40
Скотт Аспект 55 диск
Скотт Скейл 70
Спеш Хард Рок ХС Спорт
На очереди два Трека-двухподвеса ;)
и 20 шт ?...
В чем я и пытаюсь определиться срочно :)

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 3.5.08 23:54

Перш, ніж гальмувати, то треба підняти сідницю з сідушки та спробувати проїхати горбик/ямку стоячи. І сідло довше прослужить і колодки не так постираються
Це поради не для користувачів прокату. :( Вони все бачать по іначому... :(

Varyat

Повідомлення Varyat » 4.5.08 00:23

Перш, ніж гальмувати, то треба підняти сідницю з сідушки та спробувати проїхати горбик/ямку стоячи. І сідло довше прослужить і колодки не так постираються
А книжка, посилання на яку я дав постом вище - навіщо? Скачайте, поки скачується, якість скану, правда, так собі, але можна й купити пару екземплярів та давати клієнтам на почитати за вечірнім грогом в якості наочного посібника...

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 4.5.08 00:41

А книжка, посилання на яку я дав постом вище - навіщо? Скачайте, поки скачується, якість скану, правда, так собі, але можна й купити пару екземплярів та давати клієнтам на почитати за вечірнім грогом в якості наочного посібника...
На кожному столі (3 шт) в гостьовій лежать 6 листів друк тексту про правильне катання крос-кантрі. Не допомагає :(
Думаю-не читають... :(
Був випадок-трохи почитали і відмовились від завтрашнього вже домовленого катання :^:

Varyat

Повідомлення Varyat » 4.5.08 00:53

Тю, на то є проста рада: візьміть собі на роботу (можна набігами) хлопця, який розбирається в велосипедах, може колесо поцентрувати, задній перемикач підрегулювати, має силу їздити по горах та добре знає місцевість. Хай супроводжує групи в якості гіда-інструктора - і людям радість і йому копійка і Вам спокійніше, що породиста коняка прийде до стайні з усіма підковами й не треба розбиратись, хто там що зламав, чи воно від вітру відпало :) та й возити на ремонт/кликати майстра, бо то лишня морока, а прокатний велосипед має возити людей та привозити гроші, а не стояти у вітальні, як ознака того, що газда любить модні ровери...

Другий варіант - півгодинний майстер-клас перед виїздом (можете проводити самостійно):
- як треба переключатись на різних типах переключателів;
- які задні зірочки є найбільш відповідні до трьох передніх, щоб не обірвати ланцюг;
- як гальмувати, щоб не вилетіти через руль, бо то є найчастіша причина деформації переднього колеса ("вісімка").

Третій - запросити погостювати когось з Велокиєва - багато хто тут сам збирає собі велосипеда, не кажучи вже про настройку обладнання - мах за мах, попутно й самі підучитесь і спілкуватись з бокалом вина біля каміна приємніше, ніж в форумі, дехто й Карпати знає не гірше місцевих жителів. Себе пропонувати не буду - мені чим більше вибитих зубів - то краще - така вже в мене робота, а заодно й велосипеди постраждають - з мене не є добрий гід :).
Востаннє редагувалось 4.5.08 01:17 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 4.5.08 01:11

Тю, на то є проста рада:
Саме актуальне на сьогодні- порадьте вел з асортименту Трек рівня 500-800 дол з ціллю прокату з точки зору надійності трансмісії? ;-)

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 4.5.08 01:28

А книжка, посилання на яку я дав постом вище - навіщо? Скачайте, поки скачується...
Вже не скачується... :(

Varyat

Повідомлення Varyat » 4.5.08 01:46

Надійнішою вважається восьмерикова трансмісія (24 передачі /3Х8/) з точки зору більшої товщини ланцюга, а девятерикова (27 передач /3Х9/) менш, хоча метал, що застосовується для девятерикового ланцюга - вищої проби. Професіонали поголовно катають на 27 передачах... Хоча, як на мене - то все лише теоретичні припущення, бо дійсної статистики ніхто не збирав. Спробуйте попитатися, хто які рвав ланцюги, то й будете мати відповідь. Хоча, як той казав, "здуру можна й х... зламати" (с). При правильному переключенні (злегка ослабити тиск на педалі, прокручуючи їх вхолосту - натиснути важіль манетки - докрутити вхолосту оберт до повного перекидування ланцюга на сусідню зірочку; якщо все зроблено правильно - звук "клац", якщо ні - легкий хруст) ризик порвати будь-який новий ланцюг майже нульовий. Те саме стосується використання "правильних" передач: грубо - кожній передній зірочці відповідають три задні (1 - 1,2,3 / 2 - 4,5,6 / 3 - 7,8,9). То зовсім делікатний режим. Допускається цей діапазон розширювати ще на 1-2 задніх зірочки стосовно кожної передньої - більше небажано. В такому режимі залишиться лише регулярно змащувати ланцюг, бо то мусить бути моцний батяр, щоб його в такому режимі порвав. Мені ще ні разу не вдавалось, але я не катаю гонки - молодий ще - не пускають... :)

Перевірив - книжка скачується: вибираєте посилання в першому пості Victogan правою клавішею "Сохранить объект как" і все... Попутно скачайте читалку діжавю, щоб було як той формат файла подивитись - посилання на неї в наступних постах форуму на veloroad... Книжка поважна, рекомендую; сам прочитав з захопленням... Ще краще - під рукою мати друкований варіант в твердій обкладинці...
Востаннє редагувалось 4.5.08 10:32 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

inshyi
* * * *

Повідомлення inshyi » 4.5.08 07:32

сейчас стоит вопрос 20 шт одной модели не двухподвесы до 800 дол !!!
Модель назовите !!! (совсем не обязательно, что я её буду брать... :) )
раз уж два Скотт Аспект 55 диск(правильный выбор) у Вас есть, то берите 20 шт таких же.
или
Да я сто раз уж смотрел асортимент Трек, но знаний и понимания все-таки не хватает... :(
если на 20 шт Вам сделают скидку которая впишется в ваш бюджет, то TREK 6000 DISC :smt023

jurabike
* *

Повідомлення jurabike » 4.5.08 09:20

А книжка, посилання на яку я дав постом вище - навіщо? Скачайте, поки скачується...
Вже не скачується... :(
нема проблеми , маю цю книгу в реалі
Life in Adrenalin Style...

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 4.5.08 14:02

трек 4500 або трек 6000 тільки повернувся з криму і там 2 шеститисячних вижили при досить інтенсивному використанні. щоправда в одного при падінні вилетіла спиця, а в іншого при недольоті на задньому колесі трапилась вісімка, але то було вже не прогулянкове катання ;)
вилочка на них якась незрозуміла(власники казали що в мокру погоду вона працювала гірше ніж в суху, щоправда для цієї ціни все одно добре) але надійна. колодки на дискових гальмах живуть довше ніж обідні, щоправда я думаю що ваш клієнт все-таки згубив їх при падінні, бо колодка стирається не повністю - залишається підложка ;)
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 4.5.08 15:46

щоправда я думаю що ваш клієнт все-таки згубив їх при падінні, бо колодка стирається не повністю - залишається підложка ;)
Підложка тільки і залишилась... ;-)
Тобто-реально стерлись?!!
колодки на дискових гальмах живуть довше ніж обідні,
Наскільки довше? В середньому?

Varyat

Повідомлення Varyat » 4.5.08 16:55

Колодки для ві-брейків зроблені з відносно м'якого матеріалу, щоб при гальмуванні вони не протерли до дір алюмінієвий обод (уявляєте - обод за $1000, а професіонали їздять і на таких, стерся за одне тренування ;-). То велоспорт був би дорожчий за Формулу 1 :)). Тому нема нічого дивного в такому великому зносі колодок, особливо, якщо рука не знімалась з ручки гальма, а на колодки мали нагоду попадати пісок та вода - які вкупі - відмінний абразив... Із-за чого в походи, як правило беруть кілька комплектів колодок. Колодки різних фірм також бувають різними. Непоганим є, скажем, триколор - досить стійкі до зносу та годяться на всіляку погоду... Але, майте на увазі, що чим жорсткіша колодка, тим швидше буде зношуватись обод :(. Нема у світі ідеалу - як красива жінка, то погано готує :) :) :). Бувають, правда, і винятки, але то не стосується колодок...
Час життя колодок дискових тормозів співставимий з таким автомобільних колодок; у будь-якому разі, значно більший, ніж у ві-брейків. Але вони вимагають інших втулок, ободів, більш марудні в настроюванні, проте гальмують достойно, мають кращу модуляцію та довший робочий цикл. Направду, й вібрейки ХТ-паралельки гальмують не гірше при меншій масі та значно меншій ціні, бо дешеві дискові ставити можна хіба, що для понту, а хороші - мають пристойну ціну. На ті гроші ви зможете хоч кожен день міняти колодки на ві-брейках :). Перебільшую, звичайно, але достатньо просто внести колодки, як розхідники в статтю прокату, як, наприклад, масло для ланцюга. Хоча, для гір, звичайно, краще велосипед з хорошою дисковою гідравлікою (як приклад: Avid Juci 5 та вище).

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 4.5.08 17:25

Колодки

Ну ще буду дивитись, бо фактично на час "вильоту" колодок разом по тому-ж маршруту ходили ще три ровера. Але колодки міняв тільки в одному...
Мало часу і статистики. :(

Повернутись до “Вело Теми”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей