Что они делают с велами, которые я взял

Тут можна поспілкуватися на вільні велотеми ХТ VS двопідвіс, SRAM VS Shimano, велоновини, велокартинки і т.і.
Glam
типа остроумный
типа остроумный
Re: Какие велосипеды взять?

Повідомлення Glam » 12.4.08 11:06

Как-то пару-тройку лет назад занесла меня нелегкая в маленький городок под Греноблем (был там заводик один, который хотелось посмотреть). В качестве развлечения нас всех вывезли в горы (Альпы, если кто не в курсе :)), раздали по велосипеду уровня Мериды на Турнее (не в обиду владельцам), махнули рукой в какую-то сторону и сказали, шо где-то там, километрах в 20, тех кто доедет ждет ужин... К тому времени у меня уже был собственный очень достойный вел (и не один). И тем не менее, поездка оказалась вполне приятной и подавляющее большинство народа получили массу удовольствия (и практически все доехали до пункта назначения)... Это я к тому, что, на мой личный взгляд и исходя из описанного опыта, предлагать в прокате что-то дорогое и пафосное не имеет смысла вообще. Келлис, в данном случае, хороший выбор (хоть лично я и не люблю эту марку аж никак). по моему скромному мнению.

Трутень
* * * *
Стать:чол

Повідомлення Трутень » 12.4.08 11:47

[Поэтому "спецы" без своих велов меня не интересуют.
Вернее они не мои потенциальные клиенты, наверное. А вот мнения, которые я слышу от спецов- особо ценны. За что я очень благодарен.
Келлис, в данном случае, хороший выбор (хоть лично я и не люблю эту марку аж никак). по моему скромному мнению.
Спасибо, Glam :)
И все-таки: предложите свои версии "Трех пар велосипедов" для старта такого рода проката, как предполагается у меня?

Varyat

Повідомлення Varyat » 12.4.08 12:40

Як на мій скромний погляд, прокат дорогих і якісних велосипедів таки має зміст, але з деякими допущеннями. Для прикладу - хочу цього року завіятись з сім'єю в Карпати. Дорогу до гір долаємо на автомобілі, в якому розмістити два велосипеди та дитячий велоприцеп вельми проблемно. Купляти зовнішнє кріплення для байків, якщо воно буде використовуватись раз на рік - не бачу змісту. А покататися по горах на велосипеді - хочеться, причому час прокату бажано використати, обертаючи педалі і насолоджуючись краєвидами, а не регулюючи біля підніжжя кожної гори переключателі та рівняючи ногами вісімки на колесах... Звичайно, для цього не потрібен велосипед hi-end класу, бо його обслуговування, ремонт і відповідно прокатні ціни будуть неоправданими. Для втілення такої ідеї - достатньо велосипеда середнього класу з рівнем обладнання Deore, Deore LX, XT. Марка велосипеда суттєвого значення не має, якщо він не куплений на розкладці найближчого базару... Нижчі рівні обладнання також мають зміст, вони забезпечать нормальне катання, але тільки при хорошій погоді, відсутності грязюки та піску. Мабуть, добре було би утримувати кілька велосипедів початкового рівня та кілька середнього класу - на всякий товар є свій покупець :). У будь-якому випадку і ті, й ті мають бути доглянуті та відрегульовані, інакше втрачається доцільність прокату...

PS. Адресу "Трутня" записав собі в блокнотик...
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 12.4.08 13:21

Як на мій скромний погляд, прокат дорогих і якісних велосипедів таки має зміст,..
Ура Ура :anti: спасибо за первое подтверждение моих мыслей :)
PS. Адресу "Трутня" записав собі в блокнотик...
Ура Ура ;-)

Glam
типа остроумный
типа остроумный

Повідомлення Glam » 12.4.08 13:26

Ну, если честно, то я бы взял где-то так:
Келлис Оксиджен или ГФ Ваху - 2 шт.
ГФ Марлин ГС - 2 шт. (для девушек ведь тоже надо что-то предлагать, а на таких им кататься гораздо удобнее, чем на обычных)
Двухподвесы - 2 шт. В этой категории даже не знаю что и сказать. Я бы взял что-то ГФ или Трек - но Келлис дешевле...

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 12.4.08 14:50

А какой протяженности маршруты (замкнутые? ) должны быть для прохождения за день неподготовленным велосипедистом в "прогулочном" режиме?

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 12.4.08 17:19

А какой протяженности маршруты (замкнутые? ) должны быть для прохождения за день неподготовленным велосипедистом в "прогулочном" режиме?
Ну может не "должны быть" :) а наиболее комфортны?

Varyat

Повідомлення Varyat » 12.4.08 19:33

Для веломаньяків: 50 - 120 км в день з врахуванням гірського рельєфу, можливо, дещо менше...
Велосипеди (як приклад): Kellys, група MTBXC, оптимальним в плані ціна/якість вважаю Kellys Magic. Цікавим доповненням були б двохпідвіси, наприклад TREK Top Fuel чи TREK Fuel ЕХ 6-ї та 7-ї серій.
Для туристів, які цінують велосипед, та не готові викладувати за прокат суму, співставиму з сумою денного проживання: 15 - 70 км в день. Можливий більший чи менший кілометраж в залежності від завдань прогулянки (отримати ендорфін від м'язової роботи та здійснити тренування в горах, чи насолодитись краєвидами).
Велосипеди (як приклад): Kellys, група MTB, оптимальним вважаю Kellys Quartz.
Для тих, хто вирішив себе попробувати на гірському велосипеді: 5 - 15 км в день.
Велосипеди: як у другій групі.

Важливе значення для зручності користування і отримання задоволення від поїздки має ростовка велосипеда (найбільш вживана M та L, хоча S також користується попитом) - прийдеться утримувати кілька ростовок однієї моделі...

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 12.4.08 22:47

Для веломаньяків: Цікавим доповненням були б двохпідвіси...
Все-таки HARO X6. Хоч я надіюсь веломаньяки захочуть приїжджати з своїми велами.
Для туристів, які цінують велосипед, та не готові викладувати за прокат суму, співставиму з сумою денного проживання...
Я б сказав не "цінують", а "цікавляться". Думаю теж буде працювати HARO X6. Одне діло-проживання, річ жорстко конкуренційна. Друге діло- послуга, аналогів якій нема (тільки це треба пояснити) і якою користаєшся 1-2 рази в рік. Тут я додатково схильний до Scott Aspect 40.
Для тих, хто вирішив себе попробувати на гірському велосипеді[/b...

Ось тут я вже не впевнений... Планував Вольтажі як надвитривалі, але тепер засумнівався... :(

SilverS
ничего не осталось
ничего не осталось

Повідомлення SilverS » 12.4.08 22:58

Скотт Аспект,может не идеальный,но точно хороший выбор.
Если НАРО,то только shift r3.
Х6,это экстримальная штука ,совершенно не для любителей!
По аналогии,все равно,что давать на прокат в Египте,не Рав4,а армейский Хаммер,круче конечно,но все поубиваються.
Надежность Вольтажа,относиться исключительно к "не сломаеться,если прыгнуть с трех метров".
И не имеет ни малейшего отношения к: " прослужит дольше, при кручении кривыми ручками"!

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 12.4.08 23:39

Если НАРО,то только shift r3.
Х6,это экстримальная штука ,совершенно не для любителей!
По аналогии,все равно,что давать на прокат в Египте,не Рав4,а армейский Хаммер,круче конечно,но все поубиваються.
По цене разница небольшая. А в чем ещё разница, кроме в принципе понятной аналогии?
Надежность Вольтажа,относиться исключительно к "не сломаеться,если прыгнуть с трех метров".
И не имеет ни малейшего отношения к: " прослужит дольше, при кручении кривыми ручками"!
Предложите свой вариант взамен Вольтажа, пожалуйста... с учетом "чужих кривых ручек". :)

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.08 07:50

SilverS істину каже... Ви хочете засунути танки в гори, а туди не виїхала ні російська ні німецька бронетехніка... :) Ба, навіть легка кіннота Чінгіз-хана дійшла тільки до Дністра... :)
Те, що велосипед зовні нагадує мотоцикл і не зламається, якщо його скинути з третього поверху ще не означає, що на ньому добре подорожувати горами. Власне, подорожувати, а не займатись велоекстрімом "а хто швидше з'їде з он тої гори і залишиться в живих!!" Тим більше, велосипед бажано на "он ту" гору випхати і... так вісімнадцять раз :). Його надмірна вага дасть можливість добре підкачати м'язи, але отримати задоволення від велосипедної прогулянки при масі байка більше 13-ти кг сумнівно... Будь-який крос-кантрійний (як наведений Scott Aspect 40 - непогано, але хотілось би 27 передач і трохи вищий клас навіски, хоча б Деор) витримає і не зламається, якщо на ньому з'їхати з карпатського схилу. Власне, з'їхати, а не злетіти, але то для екстремалів, а таких навіть в середовищі велосипедистів мало - основна маса людей просто катається - для задоволення чи спортивно, дехто бере участь в любительських змаганнях і все це на кантрійних байках... Ті, що катають екстрім - також є, але вони не згодяться на ваш вибір такого велосипеда - там потрібна максимальна якість компонентів, адже при такому стилі ідеться про життя та здоров'я. На нього можуть злакомитись ті, хто ще в юності катався на "Україні" або поціновувачі "веломакетів" (ровер, що виглядає як ровер, але в якому кожен день відпадає по одній деталі). У будь-якому випадку тої ідеї вистачить на дві години... А є ще ж ньюанси роботи задньої підвіски на велосипеді...

Smarty
* * * *

Повідомлення Smarty » 13.4.08 07:58

Все же еще раз хотел бы подчеркнуть следующую мысль:

Вариант 1:
Имеет смысл брать байки класса "выше среднего" если
а) хочется сделать акцент на, пардон, пафосность (не знаю, какое слово подобрать) места отдыха
б) если рассчитывать, что будет приезжать много байкеров, которые не могут привезти свои велы

Вариант 2 (более объективный, по моему скромному мнению):
а) байкер в горах НЕ поедет по серьезному маршруту на чужой, неизвестной ему технике. Я бы трейлы (а ХАРО именно для них), не говоря о ДХ, врядли отважился катать на чужом, необкатанном мною байке. Голову свою ценю. А если я просто решил покататься немного по горам, то не буду смотреть, какое там оборудование, а возьму то, что есть.
б) ++ к мнению, что человек ностальгирующий, о котором вы говорите, НЕ оценит разницу в оборудовании Alivio и Deore LX (достаточная разница в цене байков, чтобы ВЫ ее заметили).
в) помните, что ВАМ байки обслуживать - а чем выше группа оборудования, тем дороже комплектующие и тем большего профессионализма требуется в обслуживании.

мои варианты:
GF Wahoo Disc
Scott Genius (c задним аммортизатором)

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 13.4.08 09:03

Те, що велосипед зовні нагадує мотоцикл і не зламається, якщо його скинути з третього поверху ще не означає, що на ньому добре подорожувати горами. Власне, подорожувати, а не займатись велоекстрімом
Отут би Ви зупинились і сказали : "на Харо подорожувати не вийде, тому що в гору градусів сім він вже не поїде без спец підготовки ніг чи щось в тому дусі"... А Ви перейшли на велоекстрім і т.д., чим відвели мене від цінної (Вашої) думки :)
Я ні в якій мірі не розраховую, що моїми клієнтами будуть екстремали-так буду краще і моїм велосипедам і екстремалам :) поскільки розумію, що для них вимоги до вела індивідуальні і я хоч би тріснув не забезпечу ті вимоги.
SilverS істину каже... Ви хочете засунути танки в гори, а туди не виїхала ні російська ні німецька бронетехніка... :)...
Ніні, SilverS сказав інакше : Без різниці на якому танку їздити, все одно ремонтувати-то ж на дешевшому треба... :)

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.08 09:54

Ніяких особливо цінних думок я не народжую, просто подаю своє бачення ситуації. Берем середньостатистичного туриста, який трохи розбирається в велосипедах. Що йому потрібно: достатньо надійна техніка, яку не прийдеться по ходу поїздки регулювати чи ремонтувати; відносно легка, щоб ти їхав на ровері, а не він на тобі; зручна в користуванні - можливість підбору ростовки велосипеда під свій ріст та анатомію (враховуючи можливість установки ширших "жіночих" сідел). Для Вас має значення доступність велосипедів та компонентів для їх обслуговування в регіоні, можливість запросити веломеханіка (раз чи два в рік велосипеди прийдеться повністю перебирати (аналог регулярних ТО для авто з заміною масла, фільтрів і т.д.), раз в сезон/місяць/після кожної поїздки - залежить від класу обладнання - регулювати). Відповідно, я більше схиляюсь до крос-кантрійного велосипеда з робочою! вилкою (пружина/масло), без заднього амортизатора (хороші двохпідвіси в горах - то річ, але вони досить дорогі - більше $1000 за екземпляр - навряд, чи доцільні вони в прокаті), на обладнанні рівня Деор (плюс-мінус незначно вверх чи вниз), цінова категорія ~$500-800 з варіаціями плюс-мінус 200 доларів в залежності від "пафосності". Радити конкретні моделі немає змісту, в такій ціні зовсім поганих велосипедів не буває, а "макетів" за такі гроші вже немає.

Хороший варіант - взяти один велосипед для себе (Ваш вік не сильно різниться від мого - в сідло якраз в самий раз), спробувати, багато питань самі собою відпадуть. В часі зможете водити групи як інструктор/гід - і бізнес, і для здоров'я корисно...

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 13.4.08 10:23

Вариант 1:
Имеет смысл брать байки класса "выше среднего" если
а) хочется сделать акцент на, пардон, пафосность (не знаю, какое слово подобрать) места отдыха
В какой-то мере. Хочется подчеркнуть уровень выше среднего как дома для туристов так и проката. Прокат скорее всего будет работать для обслуживания только проживающих в доме.
б) если рассчитывать, что будет приезжать много байкеров, которые не могут привезти свои велы
Наверное-нет. Я понимаю, что никогда не смогу обеспечить все индив требования каждого байкера-спеца-экстремала
б) ++ к мнению, что человек ностальгирующий, о котором вы говорите, НЕ оценит разницу в оборудовании Alivio и Deore LX (достаточная разница в цене байков, чтобы ВЫ ее заметили).
в) помните, что ВАМ байки обслуживать - а чем выше группа оборудования, тем дороже комплектующие и тем большего профессионализма требуется в обслуживании.

Разницу в оборудовании уверен-не почувствует. А разницу в комфорте езды? как бы сказать... "в утомляемости" после 15-20 км?
Про обслуживание пока не думаю :anti: Фирма-продавец обещает сервис (они на расст 100 км и катаются тут :) )
мои варианты:
Scott Genius (c задним аммортизатором)
Если не ошибаюсь- в 2 раза дороже от Харо :( Это уж точно перебор для проката наверное.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 13.4.08 10:37

Ніяких особливо цінних думок я не народжую, просто подаю своє бачення ситуації.
Коли я сказав про цінні думки-там не було ні каплі іронії. Тільки жаль, що зрозуміле мені пояснення по тій суті, яку я шукаю :) перейшло в іншу площину :(
До речі : Нюанси роботи задньої підвіски на велосипеді-чудова стаття. Правда далі заголовків розділів не зайшов, але думаю все попереду ;)
Хороший варіант - взяти один велосипед для себе (Ваш вік не сильно різниться від мого - в сідло якраз в самий раз), спробувати, багато питань самі собою відпадуть. В часі зможете водити групи як інструктор/гід - і бізнес, і для здоров'я корисно..
Коротше "багато не говори, сідай на ровер і їдь в гори-там все зрозумієш!". Так? :)

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.08 11:48

Коротше "багато не говори, сідай на ровер і їдь в гори-там все зрозумієш!". Так? :)
Ідея не без здорового глузду... По ходу вилізуть проблеми та ідеї, які взагалі тут не зачіпались... Спочатку треба хоч якось спробувати. Аналог - скільки б не думав, як правильно тримати на ровері рівновагу, та поки реально не спробуєш, не наб'єш пару гуль та синяків - діла не буде.
А базові вимоги Вам, в основному, розказали...

Saintcat
* *

Повідомлення Saintcat » 13.4.08 12:14

Выше уже всё написали, как велосипедисту, мне было бы приятно, если бы у велосипеда в прокате в горах были:
00. мой размер рамы
0. настроено и исправно работало всё оборудование
1. работающая вилка (с маслянным демпфером)
2. гидравлические дисковые тормоза
3. вес меньше 14 кг

Не велосипедисты не отличат велосипед, который стоит в 5 раз дороже от того, который стоит в 5 раз дешевле. Больше повлияет эффектный внешний вид. Цену и качество велосипеда могут оценить только те, кто ездит на велосипеде. Качетво работы компонентов могут оценить все :) (работает/не работает).

Двуподвес - хорошо, но на дешёвом и чужом было бы страшновато ездить в горах.
Добро всегда побеждает зло, значит, кто победил - тот и добрый.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 13.4.08 12:59

.. По ходу вилізуть проблеми та ідеї, які взагалі тут не зачіпались... Спочатку треба хоч якось спробувати. Аналог - скільки б не думав, як правильно тримати на ровері рівновагу, та поки реально не спробуєш, не наб'єш пару гуль та синяків - діла не буде. ...
Все б чудово, але проблема не в мені. Проблема в шести клієнтах ( я збираюсь взяти 6 велів-три пари по шт 2 різних, як казав) які надіюсь будуть в мене вже на травневі...
Посередком цього спілкування я пробую змоделювати можливі потреби 6-ох різних людей.Точно в ціль я не попаду, але навіть на дан час я почерпнув багато і думаю просунувся в розумінні питання (не в вмінні їздити) дость далеко. В т.ч. дякуючи і Вам :)

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 13.4.08 13:09

Выше уже всё написали, как велосипедисту, мне было бы приятно, если бы у велосипеда в прокате в горах были:
00. мой размер рамы
0. настроено и исправно работало всё оборудование
1. работающая вилка (с маслянным демпфером)
2. гидравлические дисковые тормоза
3. вес меньше 14 кг
В принципе на сегодняшний день только два пункта под вопросом
00. при стартовых 6-и шт в прокате с размером рамы могут быть вопросы :(
3. вес на грани 14.
Может эти пункты простительны для "прокатного вела в отпуске на 1 день" как часть программы отдыха в отпуске вообще?
Двуподвес - хорошо, но на дешёвом и чужом было бы страшновато ездить в горах.
А если это HARO X6 и поездка больше прогулочно-осмотровая чем спортивная и экстремальная?

Morpher
* *

Повідомлення Morpher » 13.4.08 13:51

А если это HARO X6 и поездка больше прогулочно-осмотровая чем спортивная и экстремальная?
Он весит больше 17 кг... То есть на нем хорошо катить только вниз :) Зачем вам такой танк?

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 13.4.08 13:57

Он весит больше 17 кг... То есть на нем хорошо катить только вниз :) Зачем вам такой танк?
Просто в деньгах, до которых я готов потратиться на прокатные-1500 дол/шт из двухподвесов мне предложили только его + я прокатился по асфальту и мне понравилось и... все. :(

Varyat

Повідомлення Varyat » 13.4.08 14:03

Зображення
Оце і є Ваш красунчик? Пан добре знається на кросових мотоциклах... :) Крім значної маси, вилка 150 мм, заточена під стрибки, одношарнірна задня підвіска, рокрінг замість великої зірочки - то не є велосипед для прогулянок та огляду краєвидів, хоча сам по собі він непоганий, просто під інші завдання... Але вгору його прийдеться тягти пішкою або підйомником :) .
Різниця між ним та кантрійним велосипедом приблизно така, як між возом та дитячою коляскою. Все стає на свої місця, варто тільки спробувати ним заїхати на якусь гірку (можна навіть по асфальту), а потім те ж зробити на Скотті, який фігурував кількома постами вище... На Haro 6, можливо, теж буде попит, але покататись по горах я візьму щось легше...

Maksym

Повідомлення Maksym » 13.4.08 14:13

До речі, а десь тут на форумі була інформація про велопідйомники. То до таких велосипедів можна просто побудувати велопідйомники на очікуваних маршрутах і на них теж заробляти чималі гроші :) . Тоді навіть є сенс взяти ще важчі велосипеди, щоб навіть ні в кого думки не виникало вкручувати вгору.

Повернутись до “Вело Теми”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей