Что они делают с велами, которые я взял

Тут можна поспілкуватися на вільні велотеми ХТ VS двопідвіс, SRAM VS Shimano, велоновини, велокартинки і т.і.
MaD_CameL
Стать:чол
Re: Какие велосипеды взять?

Повідомлення MaD_CameL » 14.4.08 17:43

вот еще и диски и до тысячи и весьма приличный
http://kellys.com.ua/bike.php?b=kellys_ ... &n2=MADMAN" onclick="window.open(this.href);return false;
хотя подойдет и такой
http://kellys.com.ua/bike.php?b=kellys_ ... NDER%20DSC" onclick="window.open(this.href);return false;
это если с дисками. недисковые версии выйдут дешевле.
по трекам и фишерам подсказали.
или такой
http://www.felt.com.ua/bikes/id.9/" onclick="window.open(this.href);return false;
а этот получше-подороже
http://www.felt.com.ua/bikes/id.29/" onclick="window.open(this.href);return false; только что-то цену на него не пишут.
и у всех производителей есть что-то такого типа примерно за те же деньги, но конкурентов владельцев ресурса здесь не рекламируют
а вместо двухподвеса для понта что-то такое http://www.felt.com.ua/bikes/id.75/" onclick="window.open(this.href);return false;
только для гор он вообще непригоден, но катать вокруг гостиницы - самое оно :)
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Oboroten
* *

Повідомлення Oboroten » 14.4.08 17:50

Велосипеды надо брать в первую очередь наиболее надёжные, так сказать "неубиваемые". Потому что как правило люди с прокатным инвентарём ведут себя мягко выражаясь не аккуратно. Поэтому в бюджете подойдут хардтейлы типа Спеш Хардрок, а в высшей ценовой категории остановился бы на ГФ Ваху или Марлин (но это уже для эстетов).

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 14.4.08 19:05

Велосипеды надо брать в первую очередь наиболее надёжные, так сказать "неубиваемые". Потому что как правило люди с прокатным инвентарём ведут себя мягко выражаясь не аккуратно. Поэтому в бюджете подойдут хардтейлы типа Спеш Хардрок, а в высшей ценовой категории остановился бы на ГФ Ваху или Марлин (но это уже для эстетов).
Неубиваемый Скотт Вольтаж 40 все осудили...

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 14.4.08 20:10

по моему скромному мнению неубиваемость эта илюзорна - по сути велосипеды одного класса и цены разных производителей отличаются рамой, а вряд ли любую качественную раму убьют люди не увлекающиеся экстремальными дисциплинами. а вот чем неубиваемие рама - тем тяжелее байк, а в случае с вольтажем еще и колеса расчитаны на прыжки и поэтому тяжелее. к тому же та рама спроектирована чтобы было легко прыгать, но от этого менее комфортно просто ездить. нет принципиальной разницы какого бренда будет байк - все небазарные хардтейлы в указаном ценовом диапазоне достаточно надежны. ведь не зря киевские прокатчики держат у себя бергамонты, келлисы и авторы - они чуть дешевле более именитых производителей, но дают достаточную надежность. а хардрок с его рстшной вилкой я бы неубиваемым не назвал.
2 трутень а какие бренды вам доступны? скот, наро еще какие?(из скотов то точно серия аспект. по моему скромному мнению аспект 45 вполне подходит)
Не так багато в цьому житті речей, здатних посилювати одночасно відчуття радості й відчуття болю. Можливо тому чоловіки й вигадали алкоголь.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 14.4.08 20:28

2 трутень а какие бренды вам доступны? скот, наро еще какие?(из скотов то точно серия аспект. по моему скромному мнению аспект 45 вполне подходит)
:( Как сегодня выяснилось, то, что я думал-доступно-на сегодня оказалось недоступно из-за отсутствия. Напр Трек Фуел. Кажуть-нэт :(
Востаннє редагувалось 14.4.08 20:37 користувачем Трутень, всього редагувалось 1 раз.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 14.4.08 20:35

Харо Шифт-нет :(

Varyat

Повідомлення Varyat » 14.4.08 20:47

офф: Як добре живеться на Україні, в нас такий широкий прошарок "середнього класу", що нижче LX ніхто не катається про XT - я мовчу :)
офф: питаєм туристів, який рівень компонентів вони виберуть для автономного походу при наявності достатньої кількості фінансів, щоб проїхати планований маршрут з мінімальними проблемами технічного плану... Підказка - ХТ...
Я не кажу, що на його базі необхідно компонувати прокатні велосипеди, але це прокат "для своїх". Люди згодні платити гроші, щоб отримати задоволення, а в чому задоволення, якщо передачі переключаються через раз і тормозити приходиться ногою в спицях? Маю прикрий досвід алівії/асери саме на прокатних велосипедах: перед поїздкою все було відрегульовано і працювало безпроблемно; в поїздці пішов дощ, землю злегка промочило; після того чіткість переключення забезпечувалася відомими мовними зворотами :)
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 14.4.08 21:05

Люди згодні платити гроші, щоб отримати задоволення, а в чому задоволення, якщо передачі переключаються через раз і тормозити приходиться ногою в спицях?
Ура! Істина впевнено йде по форуму.
Але що з того, якщо вже двох моделей нема в наявності... :(
Моделей, які з муками нарадили мені на форумі!!!

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 14.4.08 21:30

поверьте наконец то что пружинка под пятой точкой для проката - зло. на невысоких скоростях пользы от нее нет, а допобслуживание она требует. куда важнее наличие разных ростовок чем навороченость велосипеда - неспециалист разницы просто не почувствует(между 500 и 1500 баков) они ему все одинаково красивенькие. кстати более дорогие зачастую менее комфортны - рамы более жесткие, посадка тоже более вытянутая и с попой выше головы, седухи не мягкие диваны, а жесткие табуретки. а те кто разбираются если едут катать везут свои байки, а если едут просто отдохнуть, то могут быть недовольны только откровенным базарным барахлом или же отсутствием своей ростовки.
2 варят - стосовно досвіду ацери-олів"є - якщо людина бере прокат на базі і не збирається далеко їхати, то дощ це вже форсмажор і поїздка додому буде недовгою(навряд чи будуть маршрути довші за 15-20 км) і не зробить великих незручностей. а от те що новачок може апхілити на 3-8 поки вистачить сил, бо хтось сказав що то сама пацанська передача і сскільки при такому використанні витримає ланцюг-касета, а от вартість хт та олів"є досить різниться+ алівіо хоч і не найкраща при екстремальному використанні, але коли вона змащена по сухому працює цілком добре і живе дуже довго

Varyat

Повідомлення Varyat » 14.4.08 21:39

Ура! Істина впевнено йде по форуму.
Істина ніколи не буває абсолютною... Я б не брав на себе сміливість подавати це в такій трактовці, хоча я справді вважаю доречною ідею надання послуги користування гірськими велосипедами в хорошій комплектації для жильців шале, хоча це вже не буде банальним прокатом: на велосипеді, враховуючи його швидкість пересування, можна буде оглянути більше цікавих місць, ніж пішим ходом; ні з чим незрівнянна радість руху, що здійснюється своїм м'язовим зусиллям, при тому, що переміщатись на байку легше, ніж пішком - купа позитиву при відсутності зусиль технічного плану...
Але що з того, якщо вже двох моделей нема в наявності... :(
Можете так не переживати: що краще - Мерседес чи БМВ? Обидва хороші, якісні і пафосні... Те ж і з велосипедами - кожна з поважних фірм має в лінійці достойні моделі. Велосипеди різних виробників відрізняються тільки рамою і шильдиком, а вся навіска підходить до будь-якого; відповідно ціна велосипеда визначається іменитістю фірми та класом навіски - від виробника Ви берете тільки раму, а все інше, як правило, виготовлено сторонніми виробниками. Вибирайте фірму-виробника велосипеда, яка подобається на слух; модель велосипеда в заявленому ціновому діапазоні, яка подобається візуально і платіть гроші. В тій ціновій категорії їде все, причому добре їде. Значення має тільки доступність компонентів, бо якщо, наприклад зламається деталь, на якій тримається задній переключатель, а в кожного виробника вона має фірмову форму, то байк стане на прикол, аж поки не привезуть нову незалежно від рівня навіски...

Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.

Masud
* * * * *

Повідомлення Masud » 14.4.08 21:39

Я так и представляю себе картинку: над Ворохтой висят темные тучи, который день идет проливной дождь, с гор льются потоки воды, сверкают молнии, все вокруг тонет в грязи и даже сама мысль о вылазке дальше магазина вызывает дрожь, а заезжим киевским туристам, приехавшим напитаться карпатским духом, и сходящим с ума от безделья, после очередной бутылки чая в пьяном угаре неожиданно вздумалось совершить велопрогулку в горы. И тут, к их вящему удовольствию выясняется, что байки у хозяина не на какой-то там лоховской оливии, на которой реальный пацан-то и ездить не станет (западло), а самый что ни на есть ХТ!!!!
Я всегда говорю, что если человек активно катается на велосипеде, значит у него есть хотя бы одна извилина и он уже никогда не будет инфантильной амёбой.
Трям

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 14.4.08 21:47

Я так и представляю себе картинку: над Ворохтой висят темные тучи, который день идет проливной дождь, с гор льются потоки воды, сверкают молнии, все вокруг тонет в грязи и даже сама мысль о вылазке дальше магазина вызывает дрожь, а заезжим киевским туристам, приехавшим напитаться карпатским духом, и сходящим с ума от безделья, после очередной бутылки чая в пьяном угаре неожиданно вздумалось совершить велопрогулку в горы. И тут, к их вящему удовольствию выясняется, что байки у хозяина не на какой-то там лоховской оливии, на которой реальный пацан-то и ездить не станет (западло), а самый что ни на есть ХТ!!!!
респект!!! :)
бутылка чая помогает им заплатить высокую стоимость проката, а я после прокатной поездки получаю кучку ЗапЧастей в грязном виде... :(

Varyat

Повідомлення Varyat » 14.4.08 21:52

а от те що новачок може апхілити на 3-8 поки вистачить сил, бо хтось сказав що то сама пацанська передача і сскільки при такому використанні витримає ланцюг-касета
Ну, апхілити на 3-8 він, мабуть не буде, та по ходу виникло цікаве питання - який рівень компонентів витримає найдовше при "чайниківському" користуванні?
Я так и представляю себе картинку: над Ворохтой висят темные тучи, который день идет проливной дождь...
Для полноты ощущений лучше дождаться зимы, чтобы посоревноваться с киевскими лыжниками. Проживание зимой, правда дороже, придется брать напрокат дешевый велосипед... :)
Востаннє редагувалось 14.4.08 21:58 користувачем Varyat, всього редагувалось 1 раз.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 14.4.08 21:55

...та по ходу виникло цікаве питання - який рівень компонентів витримає найдовше при "чайниківському" користуванні?
Оце точно!!!
Я я тупий таке питання і не думав ставити!!
Приєднуюсь до питання :)

Masud
* * * * *

Повідомлення Masud » 14.4.08 21:59

який рівень компонентів витримає найдовше при "чайниківському" користуванні[/b]?
Возможно, вопрос надо ставить по-другому: какой уровень не так жалко и накладно выбросить и поставить все новое?
Потому как дурное дело - нехитрое и угробить в сжатые сроки можно что хочешь...
Я всегда говорю, что если человек активно катается на велосипеде, значит у него есть хотя бы одна извилина и он уже никогда не будет инфантильной амёбой.
Трям

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 14.4.08 22:09

Возможно, вопрос надо ставить по-другому: какой уровень не так жалко и накладно выбросить и поставить все новое?
...
Тогда встанет вопрос-как часто менять?
Наверное...

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 15.4.08 00:26

та по ходу виникло цікаве питання - який рівень компонентів витримає найдовше при "чайниківському" користуванні?
добавлю - в прокате ?

MaD_CameL

Повідомлення MaD_CameL » 15.4.08 08:00

ну я, и не только - не помню кто еще на первой странице сказал что аливио - ваш выбор. то есть велосипеды уровня 500-700 баксов. при правильном уходе и неэкстремальных ситуациях работает хорошо и долго. по некоторым отзывам дольше чем более высокие группы(я так долго на одном веле не ездил - поэтому не могу точно сказать правда ли). из недостатков - когда забьется грязью плохо работает, но будут ли ваши посетители месить говна? при этом кассета(набор звезд на заднем колесе) аливио стоит 100 грн, а кассета ХТ 400 с хвостиком(и не факт что хт будет работать дольше, как я уже писал, некоторые утверждают что ее ресурс меньше) и цепи, которые придется менять несколько раз за сезон у аливио стоят 40-80 грн(в зависимости от качества), а для хт 85-200.

пс

сейчас у меня байки довольно высокого уровня, и начинал я с велосипеда за 250. потому уверен что лучше не надо, хуже - тоже не стоит :) трек 4400 или келлис магнус-медмен. что-то того же уровня от конкурентов - ваш выбор

Varyat

Повідомлення Varyat » 15.4.08 08:26

А якщо ще зовсім чуть-чуть добавити (менше, ніж коштує касета ХТ) - то вийде золота серединка - і в піску/болоті переключає нормально і заміна деталей не надто дорога:
Зображення

Я б замінив там тільки тормоза на ХТ-паралельки - Tectro слабуваті для гір, а так - досить вдала конфігурація.
На такому з деякими апгрейдами два сезони відкатав - без претензій, тепер на ньому їздить дружина.

PS. А на зекономлені кошти, якщо дуже хочеться, можна взяти парочку пафосних двохпідвісів - на пробу... :)
PPS. Можливо, в дитинстві я й випав з коляски без каски, але навіщо мені велосипед, навіть на один день, який не завжди працює так, як я хочу - чи мені на гірському велосипеді тільки по сухому асфальті їздити?

Oasis
* * * * *

Повідомлення Oasis » 15.4.08 08:50

Varyat - у джинсах, на гірському велосипеді під дощем і вітром. Передавай вітання колінкам ;)
ЛЮБОВ ПЕРЕМОЖЕ! КОХАЙТЕСЯ!!!

Varyat

Повідомлення Varyat » 15.4.08 09:11

Oasis, якщо проїхати 5 км, то можна й так. Але велотруси та наколінники в багажі займають менше місця, ніж парасоля, а брати їх напрокат таки некошерно... :) Якось мав нагоду на байку ~15 км проїхатись в джинсах... Назад повертався стоячи :ival:.
Я не маю нічого проти алівії/ацери - достойні компоненти за свої гроші і, якщо не буде варіантів, куди на рулі вставляти вказівний палець і мізинець :) - поїду на такому, але хочеться від поїздки отримати максимум задоволення, незважаючи на погоду чи стан дороги. Звісно, що в проливний дощ з пронизливим вітром ніхто катати не буде, якщо це радіальні поїздки від шале, але, якщо я буду мати вибір, що брати - байк на алівії/ацері чи, доплативши 20 грн - на деорі/LX - я виберу останнє...

Крикс

Повідомлення Крикс » 15.4.08 09:43

Ну шо? На чем остановились.
Мне кажется, что обвеску выше деора брать - выкинуть деньги. Гидравлику тоже фтопку. Кто с тней будет возиться? Приходим опять к тем же вариантам до штуки баксов.

2 Варят
Ты может и выбрал бы повыше деора. Но учти, какой процент таких, как ты, живет в Украине. Большинству эти названия ни о чем не говорят.

Чел берет вел педалько покрутить туды-сюды ненапряжно, а ему дают вел за немалое бубло и рассказывают, что на нем люди всю Африку пересекили. Да ему наплевать на Африку, на понты и красивые, ничего ему не говорящие названия - он последний раз в жизни на веле 10-15 лет назад сидел.
Si vis pacem, para bellum.

Трутень
* * * *

Повідомлення Трутень » 15.4.08 10:39

...а ему дают вел за немалое бубло и рассказывают, что на нем люди всю Африку пересекили. Да ему наплевать на Африку, на понты и красивые, ничего ему не говорящие названия - он последний раз в жизни на веле 10-15 лет назад сидел.
Не дают, а предлагают почувствовать себя раз в году покорителем Африки :). Есть разница!

Varyat

Повідомлення Varyat » 15.4.08 10:59

Большинству эти названия ни о чем не говорят.
Будешь бузить - сдам тебя рыбакам - они тебе покажут ШиманУ... :D

Говори прямо - в Карпаты без вела хочешь съездить, чтобы лишние килограммы с собой не переть; а там взять напрокат и покататься на хорошей технике в свое удовольствие... И сколько таких в Украине?

Крикс

Повідомлення Крикс » 15.4.08 11:02

Будешь бузить - сдам тебя рыбакам - они тебе покажут ШиманУ... :D
Вот и хай ездят на спинингах. А я врядли стану велом рыбу ловить. Кстати, у мну вел практически весь на сраме. :lala:
Si vis pacem, para bellum.

Повернутись до “Вело Теми”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість