Що можна відремонтувати за допомогою вуглеволокна?

Тут можна поспілкуватися на вільні велотеми ХТ VS двопідвіс, SRAM VS Shimano, велоновини, велокартинки і т.і.
Vadim Bus
Re: Що можна відремонтувати за допомогою вуглеволокна?

Повідомлення Vadim Bus » 8.1.13 20:13

нехай не лізе в мої теми із своїм "спамом"
Мамадарагая, какое гипертрофированное чувство собственности... Зображення а дакументики на право собственности покажешь? :roll:
Ты спросил про пену - "человек" ответил, по теме замечу ответил и немного порассуждал, а ты сразу перешел на грубый тон и начал хамить, теперь строишь из себя жертву обстоятельств, фу. :bad:
ТА шош такойє, у всіх зима чи що??????????????????????????
Пояснюю ще раз. Я не питав нічиєї думки про АКТУАЛЬНІСТЬ ЗБІРКИ КОЛЕСА САМЕ В ТАКИЙ СПОСІБ, Я НЕ ПРОСИВ НІКОГО РОЗПОВІСТИ МЕНІ КИМ Я НАСПРАВДІ ХОЧУ ВИГЛЯДАТИ АБО БУТИ, З ЦИМ ДИСКОВИМ КОЛЕСОМ В ТОПТАЛКАХ.
Питання було конкретним а не розмитим. Решта галімий синій флуд.
І останнє, коли мені зробили зауваження, не писати нічого в темах синього, (нічого- це абсолютно нічого) , я не писав нічого в темах синього (бож бурна фантазія синього може зачепитися за що завгодно на рівному місці).
Вова, твоя думка є дуже цінною, жертву я з себе не корчу, читай уважно

синій пише
Ла.Пы. Одного не могу понять.
Зачем ему диск, если он использует "топталки". Тобто це нормально ????? ЗА таке нах не посилають ???
Для того, "чтобы казаться, а не быть таковым..." А це нормально????? , це вже дабл нах !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Да, это и не диск, а обычное колесо с обтекателем. ОТ яке тобі діло, якщо ти навіть не знаєш як воно буде зібрано?????????????????????????????????
Жесткости на втулке все равно не будет. Ги. Колесо вже збрано і жосткасть есть.
Колесо будет играть на спицах, как обычное спицованное колесо.
Настоящее дисковое колесо собирают из секторов, которые, в свою очередь собирают из трех узлов.
От даю 100% що він не знає як збираються дискові колеса, тому що відцентрувати неспицоване колесо дуже і дуже важко, і мало хто може в деталях викласти цей процес. Мабуть тому такі колеса і коштують більше як 1500-2000 у.е.
И клеят сектора между собой жестко.

Питання ще є?

gylka
Стать:чол

Повідомлення gylka » 8.1.13 20:20

Жесть... :o

TIGOR

Повідомлення TIGOR » 8.1.13 22:34

От даю 100% що він не знає як збираються дискові колеса, тому що відцентрувати неспицоване колесо дуже і дуже важко, і мало хто може в деталях викласти цей процес. Мабуть тому такі колеса і коштують більше як 1500-2000 у.е.
И тут ты заблуждаешься.
У меня есть наши украинские карбоновые колеса (аналог HED 3), которым уже без малого 20 лет.
Которые мы забирали с завода с производственного цеха.
И вся технология производства была показана и рассказана конструктором, воплотившим этот проект в жизнь.
Ты, в это время, ещё в школе учился, когда я ездил на карбоновых колесах.
А венцом творения в велосипедостроении тогда были алюминиевые или титановые рамы.
О карбоне вообще никто и не говорил. Это были прототипы созданные на з-де "Антонова" и ХГАПП.

И сейчас, есть люди желающие выпустить пробную партию карбоновых колёс.
Просто, на нашем украинском рынке эта продукция будет востребована 10-20 комплектами,
и оснастка и матрицы себя не окупят. Меценатов мы пока, что не нашли (и не ищем).
Но себестоимость у них была бы в раза четыре ниже, чем у брендовых колес.

Поэтому, я знаю,
как, из чего, и в какой последовательности собирают карбоновые колеса.
Есть пиратское видео с производства колес MAVIC.
Знаю, как можно усовершенствовать аналогичное собранное колесо.
Ноу хау, человек придумавший это, запатентует на себя.
Знаю, какой именно карбон нужен для изготовления колёс.
Знаю, где, и за сколько заказать матрицы и оснастку.
Знаю, во сколько обойдётся пара карбоновых колес в мелкосерийном выпуске...

Но... я не об ЭТОМ...

Я НЕ ПРОСИВ НІКОГО РОЗПОВІСТИ МЕНІ КИМ Я НАСПРАВДІ ХОЧУ ВИГЛЯДАТИ АБО БУТИ, З ЦИМ ДИСКОВИМ КОЛЕСОМ В ТОПТАЛКАХ.
Кто тебе сказал, что это относилось к тебе?!
ПЕРЕСМОТРИ ЕЩЁ РАЗ ПРЕДСТАВЛЕННЫЙ ТОБОЮ РОЛИК!!!
Чудак лепит псевдодиск из строительной пены.
Тулит его к велосипеду, на котором стоят обычные "топталки".
Потому, что до контактов он даже не дорос.
Это "ЧАЙНИК", который пытается подражать звёздам велоспорта.
А как подражать?
Фетишируя на оборудовании, до которого ещё не дорос.
Это как дети в селе, которые телефонным цветным проводом обматывают полностью спицы на колесах "Украины".
Чтобы всем, и им в том числе, мерещилось, что у них это литой диск на мотоцикле "Ява-350".

Поэтому я и сказал про персонажа в ролике на You Tube, что:
Зачем ему диск, если он использует "топталки".
Для того, "чтобы казаться, а не быть таковым..."

Вадим - не тупи... и не быкуй..., это вообще говорилось не про тебя. :empathy
Нельзя дважды войти в одну и ту же воду,
но можно многократно лететь по одной и той же дороге...

АРХИП
* * *

Повідомлення АРХИП » 8.1.13 23:08

"Нашла коса на камень"...(с)
:naezd: =@
Дорогу осилит идущий.

Frantic_Black
* * * * *

Повідомлення Frantic_Black » 9.1.13 00:03

И тут ты заблуждаешься.
У меня есть наши украинские карбоновые колеса (аналог HED 3), которым уже без малого 20 лет.
Которые мы забирали с завода с производственного цеха.
И вся технология производства была показана и рассказана конструктором, воплотившим этот проект в жизнь.
Ты, в это время, ещё в школе учился, когда я ездил на карбоновых колесах.
А венцом творения в велосипедостроении тогда были алюминиевые или титановые рамы.
О карбоне вообще никто и не говорил. Это были прототипы созданные на з-де "Антонова" и ХГАПП.

Было бы интересно почитать, как и из чего делаются такие колеса! Хотя бы общие идеи материала, инструмента и методов центровки.

Расскажите? :roll:
Лучше нету велика, чем Toyota Celica!

Долгая счастливая жизнь, такая долгая счастливая жизнь, отныне долгая счастливая жизнь... каждому из нас, каждому из НАС!

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 9.1.13 01:39

Кто тебе сказал, что это относилось к тебе?!
ПЕРЕСМОТРИ ЕЩЁ РАЗ ПРЕДСТАВЛЕННЫЙ ТОБОЮ РОЛИК!!!
Чудак лепит псевдодиск из строительной пены.
Тулит его к велосипеду, на котором стоят обычные "топталки".
Потому, что до контактов он даже не дорос.
Это "ЧАЙНИК", который пытается подражать звёздам велоспорта.
А как подражать?
Фетишируя на оборудовании, до которого ещё не дорос.
Это как дети в селе, которые телефонным цветным проводом обматывают полностью спицы на колесах "Украины".
Чтобы всем, и им в том числе, мерещилось, что у них это литой диск на мотоцикле "Ява-350".

Поэтому я и сказал про персонажа в ролике на You Tube, что:
Зачем ему диск, если он использует "топталки".
Для того, "чтобы казаться, а не быть таковым..."

Вадим - не тупи... и не быкуй..., это вообще говорилось не про тебя. :empathy
Приношу свої вибачення , в роліку роздививсь тільки концепцію, решту додумував сам під своє колесо... топталок в роліку не бачив, думав ви взялися за старе ... задовбали срачі і стьоб в профільних темах. ЩЕ РАЗ ВИБАЧАЮСЬ, АБСОЛЮТНО НЕ ПРАГНУ НІЯКИХ ОБРАЗ. :hi

В цій темі хотілося б зібрати практичні поради про ремонт деталей, а високу карбо інженерію думаю краще винести в окрему тему.
Я вдк парактично зібрав комплект пневмо-термо форми для виготовлення 28" ободів, коли протестую на розрив клінчер-форму , можна буде склеїти пробний обід

vovkastallion

Повідомлення vovkastallion » 9.1.13 09:37

Вова, твоя думка є дуже цінною, жертву я з себе не корчу, читай уважно
:D
Приношу свої вибачення , в роліку роздививсь тільки концепцію, решту додумував сам під своє колесо... топталок в роліку не бачив, думав ви взялися за старе ... задовбали срачі і стьоб в профільних темах. ЩЕ РАЗ ВИБАЧАЮСЬ, АБСОЛЮТНО НЕ ПРАГНУ НІЯКИХ ОБРАЗ. :hi
Так кому треба читати уважно? ;)
#crazy_pilot

Wityk

Повідомлення Wityk » 11.1.13 12:52

Выхожу из песочницы, а тут песочница, выхожу и из этой песочницы, и там песочница...
Мир удивителен своим разнообразием :)
Я хотел использовать один мозг. Два мозга, пожалуй, ещё лучше.
Фантомас.

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 31.1.13 20:27

Вадиме, а ти приймаєш замовлення на дрібний ремонт? У мене є заднє пластикове крило, якому треба реанімація :gerl:

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 31.1.13 22:18

Вадиме, а ти приймаєш замовлення на дрібний ремонт? У мене є заднє пластикове крило, якому треба реанімація :gerl:
ТАк звичайно, заклею безкоштовно, там волокна багато не потрібно. Було б непогано як би ви у Маши Сени забрали карбоновий підфляжник зламаний (Жилянска\Комінтерна), я б то всьо гуртом поклеїв, зараз смолу часто бовтаю , тому бистро зроблю.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 14.2.13 20:05

Там зверху було запитанн про ремкоплект на випадок тріснувшого в поході обода до ттакого стану що неможлливо виправити колесо для подальшого використання.
Ось яке вирішення навіть без вуглеволокна але із композитом я знайшов.
Всі ми викатуємо фолдінгові покрихі і викидаємо разом з ними дужу цінний в ремонті матеріал кевларову нитку яка забезпечує постійну довжину по периметру і утримання покришкі на ободі..

Це те що можна використати замість вуглеволокна, кусочка в 5 см вистачить на підсилення однієї дірки. Все займе максимум 3-4 години (за умови полімеризації над костром, із завернутим у фольгу куском обода )
Я б радив перед тим як використати готовий розчин . години 3-4 дати йому постояти тоді він значно скоріше перйде у твердий стан при нагріванні (пропорція майже 1:1 )
Зображення
наносити волокно можна як в сам обід так і поверх нього поперек тріщині (але дуже обережно. в дірочку від спиці треба вставити щось що можна буде легко виколупать-висверлить. якщо її заклеїти буде не весело))), якщо колесо дискове то взагалі із завертанням на гальмівну доріжку, перед тим звичайно оголивши до алюмінію шкуркою

Матеріал бомба , він важчий за карбон але в міцності не поступається , зараз досліджую різні композити з більшим і меншим складом смоли, на розрив і на злам .

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 26.2.13 22:00

Ось, недавно бавився з ПРО - клюшкою карбонова
вже була до мене ремонтована :duma:
Зображення
Зображення
Зображення

тестування міцності показало що, в місті зламу витримує мою вагу (якщо поставити ребром, між лавками, і стати зверху)

Повернутись до “Вело Теми”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей