Велосипед и общежитие

Тут можна поспілкуватися на вільні велотеми ХТ VS двопідвіс, SRAM VS Shimano, велоновини, велокартинки і т.і.
Grivit
* *
Стать:чол
Велосипед и общежитие

Повідомлення Grivit » 18.2.13 19:17

Товарищи, вот что интересует. Есть ли здесь студенты, которые держат велосипед в общаге. Напишите, пожалуйста, как Вы его храните, есть ли специальная комната у Вас и т.д. И с какого собственно вы универа, факультет.
Я допустим на экономическом факультете Шевы учусь, хранить негде, думаю с руководством поговорить на эту тему.

Кстати, кто со стутдгородка Шевы - отзовитесь. Может покатаемся. :help

TIGOR

Re: Велосипед и общежитие

Повідомлення TIGOR » 18.2.13 20:31

Велосипед храни возле своей кровати. :yes
Если кровати стоят в два яруса, отодвинь немного кровати от стенки (вправо/влево),
и поставь крепление на стенку,
удерживающие велосипед за переднее колесо в вертикальном положении.
Ла.Пы. На гавканье вахтёров забей.
Мой велосипед, куда хочу, туда несу...
Нельзя дважды войти в одну и ту же воду,
но можно многократно лететь по одной и той же дороге...

cunnilinux

Повідомлення cunnilinux » 18.2.13 20:54

На гавканье вахтёров забей.
не знаю как сейчас, а в мою бытность в шевченке были не только вахтёрши, но и охранники из какой-то охранной конторы.
впрочем, все они тоже люди, с ними всегда можно договориться.
а лучше сразу с комендой, потому что иначе с каждым по отдельности замахаешься договариваться.
ну и потом — ни в каких регламентах проживания велосипеды не запрещены.
ктулху прийде — порядок наведе

Maksym

Повідомлення Maksym » 18.2.13 21:33

Собственно да, какие могут быть проблемы. В КПИ знаю народ хранит велы или в специальных каморках в общаге (если таковые имеются) или в своих комнатах (при том что в КПИ общаги перегружены и народу там живет больше нормативного количества, в 2 яруса). Вахтеры на велосипеды реагируют нормально.

Grivit
* *

Повідомлення Grivit » 18.2.13 22:38

Комната - не вариант. Никому из соседей такая дура не стене не нужна, та и куда его, он может быть грязным, кроме прочего. Но даже так - не разрешали, потому что сделали евро ремонт, и значит-с пока я его на 3 этаж донесу обязательно должен побить и попачкать все стены..
В Московском физико-техническом институте знаю велокомната есть, все прекрасно. Поэтому думал собрать еще такие варианты, как в пример, чтоб было с чем сравнивать. Идеально было б вообще с КНЕУ, наверняка нашего декана должно зацепить)) А место для такой комнаты должно быть, есть целый подвал, в котором тоже ремонт делают. Поэтому вооружусь инфой и буду уже что-то спрашивать.
А вахтеры то пускают, покаместь держу в малюсенькой коморке дворника, ему должно быть это не нравится, та и мне куча граблей на велосипеде не в прикол. А еще, уверен, была б специализированая комната, то намного больше б людей каталось. Мечты-мечты)

Tolstiy )
* * *

Повідомлення Tolstiy ) » 19.2.13 17:31

Йошкін кот! Передавай привіт рідній "десятці"! Цілуй Павловну за мене! Жартую, без останнього можна спокійно обійтися ))

Ітить, коли там встигли євро- (стандартно "єврейський") ремонт забацати? Не так багато часу пройшло, раз у півроку можу з ностальгії заїхати, поглянути що там ззовні коїться, так нічого подібного ніби не помічав. хз, одні й ті самі бухарі на "ямі" :D

З наших "факерів" знаю тільки одного байкера, та й той давно вже колишній і не з гуртожитку. А все ж приємно, наші ряди стройнішають! :good:

На РФФ народ катає ("копійка", знаєш?), але де зберігають - хз. Свого часу у мене там знайомий на велі їздив, так ніби в коридорі до батареї просто приковував. Точно вже зараз не скажу, я тоді ще велами і відповідно умовами зберігання не сильно цікавився, так як свого не було. А не було тому що...а де його було зберігати? :unknown:

Знач так... Будем учить "маладьож" :friends: З вахтерами і комендою сильно не загризайся, щоб не почали кляузи строчити, місце в гуртожитку ще тоді не так просто було вибити і поселитися, а зараз, напевно, тим паче. Але щось придумаємо! Як говорить стара українська (єврейска? :D ) приказка: "Покірне теля дві матки ссе". Тобто все вирішується при бажанні. Наприклад, по секрету, після магістратури, коли всіх випускників давно вже нах повиганяли під три чорти і на всі чотири сторони...я ще спокійно доживав у гуртожитку з виписаним паспортом до кінця серпня, майже до самого нового поселення )) Хоча мені стабільно і регулярно нагадували, що пора б і честь знати...Павловна напевно досі матюкається, як згадує ))

Підвальних і технічних приміщень у десятці вистачає. Якщо гарні відносини з комендою - можеш прямо і м"яко поговорити, щоб за "небезкоштовно" (натякнути) зберігати там байк і не було проблем з ключами. Зарплати там не фонтан і лишні пару сотень нікому на заваді не стануть. Можливо й так погодиться, але найімовірніше упреться рогами. Все ж у нас ніх не велосипедна цивілазація, ібо не модно, а тому твій поклик душі мало кому зрозумілмй. Але спробувати варто, це один із самих правильних варіантів. Аналогічно напряму із двірником можеш влаштувати перемовини, якщо тебе влаштують умови зберігання. Щось загалом на студмістечко виділяти...навряд на це піде дирекція. Їм сенсу нема.

Якщо з гуртожитку знайдеш ще пару-трійко (краще десяток) людей, які потенційно мають бажання не розлучатися з велом - тоді колективно і дуже акуратно можна виходити на деканат з проханням знайти в гуртожитку місце для велів. Гуртом і батька легше бити :friends:

Колись думаю (тільки часу в будні все немає) заїхати в гості на фак з велом. Пора щось робити з цим бл..ським мажорним кодлом :Yahoo!:

Grivit
* *

Повідомлення Grivit » 19.2.13 19:08

Хех, привет от молодого поколения)) Ремонтик этим летом сделали - хол и коридор. В комнатах - окна металлопластиковые. До этого еще в 2011 осенью - санузел.
С любимой и многоуважаемой Павловной разговаривал до ремонта, без денег (а я ей их не предлагал, может и зря) никак содействовать не захотела. Но тем-не-менее хранил в подвале, там была интересная система замка на болтике, дядя Витя расскрыл секрет (помнишь такого?), то проблем не было. Сейчас там тоже ремонт делают, подвал закрыт, сушильную комнату видел делают, то думаю самое время и для велокомнты.
Спросил у Валеры (он у нас сейчас по общаге всем занимается, зам Павловны типа), теоретически возможность есть, поэтому пойду по общаге подписи собирать, кто бы привез велик, в случае наличия места для хранения, и отдельно, думаю, список для тех, у кого велика нету, но в таком случае есть желание приобрести. В него можно поугаваривать людей даже без желания вписаться.
До весны может и разрулю что-то. Пора организовывать велодвижение. А то смотришь на заграничные вузы, с их велокомнатами, велоклубами - завидно :)

exeLend
* *

Повідомлення exeLend » 24.2.13 22:48

Поговори с Валерой, можно держать байк в подвале, если договориться. Я же свой ставил в комнате: Павловна была недовольна, сосед тоже, но никаких конкретных действий ни от кого не последовало.
This bike is really magic, it is strong, light, looks awesome and climbs like a mother F$@#er.(с).

Grivit
* *

Повідомлення Grivit » 24.2.13 23:01

Поговори с Валерой, можно держать байк в подвале, если договориться. Я же свой ставил в комнате: Павловна была недовольна, сосед тоже, но никаких конкретных действий ни от кого не последовало.
Раньше в подвале держал, сейчас его закрывают, ремонт.. Где держать то нашел, но хочется, чтоб у всех была такая возможность. Да и поудобней чтоб было.
Я в общем походил, пособирал подписи насчет того, кто бы привез велосипед, если была бы велокомната. 20 с лишним человек нашлось. Плюс еще много подписались отдельно у кого нет велосипеда, но они имеют желание в будущем приобрести. Бутенко вроде дала добро, и сейчас надо будет с Валерой решить, что там как организовать с вьездом, с ключами..
Одним словом, есть большие шансы на успех. :)
Дима (Дима ж, да?), ты сейчас не в общаге уже живешь? Можно было б покататься.

exeLend
* *

Повідомлення exeLend » 24.2.13 23:47

Хорошая инициатива, будет круто, если у тебя получится с Бутенко и прочими.
Как раз вчера собрал свою Одноклеточную, как растает всё - можно будет катать.
This bike is really magic, it is strong, light, looks awesome and climbs like a mother F$@#er.(с).

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 25.2.13 23:02

Крч, суть така: треба писати ректору, інакше діла не буде. Я часто буваю у друзів з Шеви - більшість таки в кімнаті біля\під ліжком зберігає, або примудряється в загальному коридорі до батареї пристібати. Імхо - взагалі не варіант(((

Тому пиши клопотання виділити велокімнату + велопарковку біля входу, щоб в полі зору вахтерів чи охорони.

Нижче публікую зразок складений Асоціацією велосипедистів Києва, думаю розберешся:
Spoiler
Show
Зразок заяви до ректора/директора щодо встановлення велопарковки

Ректорові Національного педагогічного

університету імені М. П. Драгоманова

академіку НАПН України

проф. Андрущенку В.П.

студента(-ки) __ курсу Інституту _________

(Прізвище, ім'я, по-батькові в родовому відмінку)

Заява

Прошу розглянути можливість встановлення стаціонарної велопарковки біля прохідної університету (чи іншого зручного місця, що охороняється).

В зв’язку зі стрімким зростанням приватного автотранспорту затори на дорогах стають невід’ємною частиною пересування в місті. В свою чергу це збільшує часові та матеріальні витрати на дорогу. Натомість сприятлива для велосипедистів інфратсруктура може позитивно вплинути на становище що склалося: велостоянка, що охороняється, може бути посильним вкладом нашого університету в розвиток міста Києва та покращення якості життя!

Використання велотранспорту дозволяє значно швидше дістатися до місця навчання й не стояти в заторах. Також це сприяє формуванню здорового способу життя, піднімає тонус та укріплює роботу нервової та серцево-судинної систем. Особливо варто зазначити користь від поїздок на велосипеді для студентів що страждають на гіподинамію й займаються малорухливими видами діяльності.

Така практика давно поширена в усіх європейських країнах та студентських містечках по всьому світу. Часто вона підтримується навіть на державному рівні (Голландія, Німеччина, Франція, Данія і т. п.), так як це екологічно чистий вид транспорту що сприяє національному здоров’ю всіх громадян.

Прошу з розумінням поставитися до мого прохання. Зразок (ескіз) велопарковки додається. (опціонально)

__._____________. 2013 Прізвище Ім’я __________________ підпис

Grivit
* *

Повідомлення Grivit » 25.2.13 23:46

Крч, суть така: треба писати ректору, інакше діла не буде. Я часто буваю у друзів з Шеви - більшість таки в кімнаті біля\під ліжком зберігає, або примудряється в загальному коридорі до батареї пристібати. Імхо - взагалі не варіант(((

Тому пиши клопотання виділити велокімнату + велопарковку біля входу, щоб в полі зору вахтерів чи охорони.

Нижче публікую зразок складений Асоціацією велосипедистів Києва, думаю розберешся:
Spoiler
Show
Зразок заяви до ректора/директора щодо встановлення велопарковки

Ректорові Національного педагогічного

університету імені М. П. Драгоманова

академіку НАПН України

проф. Андрущенку В.П.

студента(-ки) __ курсу Інституту _________

(Прізвище, ім'я, по-батькові в родовому відмінку)

Заява

Прошу розглянути можливість встановлення стаціонарної велопарковки біля прохідної університету (чи іншого зручного місця, що охороняється).

В зв’язку зі стрімким зростанням приватного автотранспорту затори на дорогах стають невід’ємною частиною пересування в місті. В свою чергу це збільшує часові та матеріальні витрати на дорогу. Натомість сприятлива для велосипедистів інфратсруктура може позитивно вплинути на становище що склалося: велостоянка, що охороняється, може бути посильним вкладом нашого університету в розвиток міста Києва та покращення якості життя!

Використання велотранспорту дозволяє значно швидше дістатися до місця навчання й не стояти в заторах. Також це сприяє формуванню здорового способу життя, піднімає тонус та укріплює роботу нервової та серцево-судинної систем. Особливо варто зазначити користь від поїздок на велосипеді для студентів що страждають на гіподинамію й займаються малорухливими видами діяльності.

Така практика давно поширена в усіх європейських країнах та студентських містечках по всьому світу. Часто вона підтримується навіть на державному рівні (Голландія, Німеччина, Франція, Данія і т. п.), так як це екологічно чистий вид транспорту що сприяє національному здоров’ю всіх громадян.

Прошу з розумінням поставитися до мого прохання. Зразок (ескіз) велопарковки додається. (опціонально)

__._____________. 2013 Прізвище Ім’я __________________ підпис
Спасибо. Не получиться на местном уровне - будем и так пробывать.

Повернутись до “Вело Теми”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей