Пульс 130 навіть для молодої людини ненормально. Для людей за 40 - серьозний фактор ризика ускладнень. Про більшу тахікардію я навіть і не кажу
ээээ... ты когда-нибудь слышал о пульсовых зонах?
по поводу пива - его можно заменить любым алкоголем в небольшом количестве, это банальная физиология
Ти маєш на увазі оце? "Для того, чтобы проводить тренировку в определенных пульсовых зонах, сначала вы должны определить вашу максимальную частоту сердечных сокращений (пульс).
Сделать это вы можете используя один из двух существующих методов. Первый метод заключается в использовании формулы, определяющей максимальный пульс в зависимости от возраста, в этом случае вы должны отнять ваш возраст от 220. Например, если вам 40 лет, то в соответствии с этой формулой, максимальный пульс для вас будет 180 ударов в минуту...."
Ню-ню.. Тут дуже грамотно усьо описано..
Тільки не написано, скільки часу серце витримає цей максимальний пульс, це раз.. Два - не враховано можливу наявність супутніх захворювань..
Наскільки, я це зрозумів, це суто спортивний (може парамедичний) термін, яким користуються у професійних спортсменів, поки вони ще не перетворились на букет ходячих хвороб..
Я не хочу заглиблюватися у фізіологію, це велофорум, але скажу просто - частота серцевих скорочень є предиктором (прогностичною ознакою) розвитку ішемічних ускладнень. Зато умов порушень вінцевого кровтотоку (зазвичай атеросклеротичне ураження), 130 ударів - прямий шлях до стенокардії. Ясно, що твоєму віці 130 ударів і вище - це не проблема, але для 40-45 річного пересічного громадянина - штука некорисна.
Ти ніж міряти собі пульс, краще поміряй рівень холестерину та ліпопротеідів низької густини і тригліцеридів

Trail — проповедники собирают безудержно дорогие коляски якобы «для всего», но на деле катают по паркам с такими же увлеченцами средним возрастом за 30 лет, изредка выбираются в горы.. обожают подбирать детали по цвету.. c) lurkmore