07.03.2009 (R) Трохи Молдови. Буша-Рибниця.

Велосипед це не просто засіб пересування. Велотуризм та велопоходи вихідного дня дозволяють нам зміцнити здоров'я і заглянути за обрій ...змінити життя.
Vepr
* *
Стать:чол
Re: 07.03.2009 (R) Трохи Молдови. Буша-Рибниця.

Повідомлення Vepr » 11.2.09 14:30

Добре, дякую за пораду. Але за пораду, а не вумнічання. Кому воно потрібно на форумі. В тебе є якась конструктивна порада? :x
З перетинання кордону Молдова/ПМР розібрались, чогось "незрозумілого" та складного там нема. Думаю і з кордоном ПМР/Україна проблем не буде.
Востаннє редагувалось 11.2.09 14:35 користувачем Vepr, всього редагувалось 1 раз.

Сергій
* *

Повідомлення Сергій » 11.2.09 14:33

Добре, дякую за пораду. Але за пораду, а не вумнічання. Кому воно потрібно на форумі. В тебе є якась конструктивна порада? :x
З перетинання кордону Молдова/ПНР розібрались, чогось "незрозумілого" та складного там нема. Думаю і з кордоном ПНР/Україна проблем не буде.
Не ПНР, а ПМР. Придністровська молдавська республіка. :)

Vepr
* *

Повідомлення Vepr » 15.2.09 09:47

Купуємо квитки 23 лютого (понеділок) о 19.00. Зустрічаємось на Південному вокзалі біля недіючого фонтану. Вартість квитків в межах 150 грн.

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 15.2.09 10:07

Что у нас по палаточным местам? У всех все есть?

Штормовая одиночка и обычная двушка есть в наличии.

Vepr
* *

Повідомлення Vepr » 17.2.09 10:21

Что у нас по палаточным местам? У всех все есть?

Штормовая одиночка и обычная двушка есть в наличии.
Вважаю, що з наметами у нас все ясно. У мене 2-х місний, у Сергія (Bragida) 4-х місний намет, ну, і до Паші у 2-х місний намет підселимо Віталіка.
Є інше питання. На вогнищі напевно готувати їсти не будемо, принаймні знранку, довго. В мене є газовий пальник+газ, у Сергія було трохи великого посуду, але того на нашу комнанію буде трохи замало, хоч у крайньому випадку вистачить. Цікаво знати, чи є ще в когось газовий пальник + газ і туристичний посуд.

Да, і ще, коли ми із складом учасників вже визначились, то чекати 23 лютого сенсу нема. Тому купувати білети зустрічаємось у середу (18 лютого) на старому місці.

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 17.2.09 10:29

Є інше питання. На вогнищі напевно готувати їсти не будемо, принаймні знранку, довго. В мене є газовий пальник+газ, у Сергія було трохи великого посуду, але того на нашу комнанію буде трохи замало
Я мало ем. Буду утром на перекусах. Или буду пытаться делать костер пока вы готовите. Утром греться все равно нужно.
чи є ще в когось газовий пальник + газ і туристичний посуд.
Смысла нет сильно загружаться. Я ожидаю куски пешки а-ля Галичина и Демерджи. :)
Котелок Шведский армейский есть (1,2 л + сковородка).
Да, і ще, коли ми із складом учасників вже визначились, то чекати 23 лютого сенсу нема. Тому купувати білети зустрічаємось у середу (18 лютого) на старому місці.
Время, место?

Vepr
* *

Повідомлення Vepr » 17.2.09 10:44

Купуємо квитки 18 лютого (середа) о 19.00. Зустрічаємось на Південному вокзалі біля недіючого фонтану. Вартість квитків в межах 150 грн.
Паша, розпалювати багаття - довго, принаймні зранку. Розігріватись будеш у сідлі. ;)

Щодо кусків піших підйомів, то я б не був таким оптимістичним. В болото ми не поліземо, і по каньйонах пригати не будемо. Вбиваємось об 98% асфальту.

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 17.2.09 10:48

Купуємо квитки 18 лютого (середа) о 19.00. Зустрічаємось на Південному вокзалі біля недіючого фонтану. Вартість квитків в межах 150 грн.
Паша, розпалювати багаття - довго, принаймні зранку. Розігріватись будеш у сідлі. ;)

Щодо кусків піших підйомів, то я б не був таким оптимістичним. В болото ми не поліземо, і по каньйонах пригати не будемо. Вбиваємось об 98% асфальту.
Оставьте эту задачу мне. 10 минут после подъема - это немного времени.
У Виталика это еще лучше получается. Пока я бортировался он мне сало пожарил на костре :)
Посмотрим по обстановке.

projdusvit
* * *

Повідомлення projdusvit » 23.2.09 17:30

Сьогодні повернулись з Молдови.
Їхали туди потягом №341 Москва-Кишинів(з Києва в 1.55 в Могильові 9.10) Вартість квитка - 57 грн, втч 9 грн комзбору, бо брали в комерційній касі.
Поїзд Київ - Могилів (з Києва о 16.39, в Могильові 22.12) не зручний, так як прибуває ввечері, плюс це Експрес - місця сидячі, сильно не поспиш.
Єдине АЛЕ. В 341 потязі не знають про то, шо вєл в чехлі можна везти без багажної квитанції. Ми 15 хвилин розказували про закони і суспільну користь від велотуризму, провідник заспокоївся.

В Могильові перетин кордону зайняв хвилин 20, не більше.

Ще одне АЛЕ. В Ямполі вже два тижні не працює паром. типу змило водою. Інші кажуть що впала вода і він на мілині. Тобто пункт пропуску через кордон закрито. Є ще катер, але там пускають лише жителів прикордонної зони. Судячи з розмов, там ще довго ніхто не чухатиметься, як той паром полагодити і відновити пункт перетину кордону.

Станом на вчора, працював паром безпосередньо в Сороці. Але, від Ямполя до тої переправи ще добрих 25 км. І там міждержавний пункт пропуску, тобто, можуть перетинати кордон ЛИШЕ громадяни України і Молдови. (це якщо у вас в групі, часом, будуть учасники з іншим громадянством).

Сорока. Фортеця вражаюча, є екскурсовод, цікаво розповідає, з вогником в очах, великий патріот Молдови. Ну в звязку з цим його трохи заносить, коли розповідає про історію:) Фортеця, до речі, стоїть в ста метрах від паромної переправи.

Особливо варто згадати монастирі.
Це типові середньовічні молдавські монастирі, тієї ж архітектури, що і славнозвісніБуковинські монастирі (зараз територія Румунії).
Знаходяться вони на притоках Дністра, в мальовничих ярах серед гір. Середньовічний монастир в Касауци був відбудований, і, попри те що його якісно відреставрували, не справляє враження старовинного.
Чого не скажеш про монастир в Рудь!
Він надзвичайний. Так, як і монастир, що недалеко від Отачі занходиться(подивлюсь мапу, завтра напишу як називаєцця).
В монастирях пропонують поїсти і заночувати. Ми скористались з гостинності, спокусившись можливістю ночувати не в наметах. Завтра викладу фотографії, кину посилання.

п.с. соррі за офтоп, може кась інфа буде вам корисна при плануванні подорожі.
Востаннє редагувалось 24.2.09 14:29 користувачем projdusvit, всього редагувалось 1 раз.
- Як підемо, брате? - спитав другий.
- Найнадійніше йти за зорями та небесними світилами, спускатись уздовж перестуджених річищ та прямувати за пташиними тінями, що летять крізь туманні перевали.
Але на всяк випадок я купив атлас автомобільних доріг.

Annettt
* * * * *
Стать:жін

Повідомлення Annettt » 23.2.09 19:51

Пройдисвіте, це зовсім не оффтоп, а дуже корисна для нас інформація, дякую тобі за неї! З нетерпінням чекаю фотографій!
Монастир недалеко від Отачі - в Каларашовці?
Если бы человек мог быть скрещен с котом, это улучшило бы человека, но ухудшило бы кота. (с) Марк Твeн

projdusvit
* * *

Повідомлення projdusvit » 26.2.09 15:30

Монастир недалеко від Отачі - в Каларашовці?
Так, монастир той, що недалеко від Каларашівки.
І ще одне забув написати. Ми довго не могли купити квитки на 341 поїзд, бо він молдавського формування, в Україні на нього квитки продають за три доби до відправлення, а на практиці в звичайних касах його взагалі не бачили в їх квитковій системі.

Ось ще телефон прикордонників в Касауци(навпроти Ямполя), в них можна уточнити чи працює вже паром: 23061030 (от тіко ненаю як з України його набирати)

Фотографії з поїздки в молдову минулого тижня: ВелоМолдова
- Як підемо, брате? - спитав другий.
- Найнадійніше йти за зорями та небесними світилами, спускатись уздовж перестуджених річищ та прямувати за пташиними тінями, що летять крізь туманні перевали.
Але на всяк випадок я купив атлас автомобільних доріг.

Annettt
* * * * *

Повідомлення Annettt » 3.3.09 15:29

Трохи новин від організатора.
Приблизний маршрут поїздки виглядає так: з Вапнярки по темному їдемо до Буші, потім на перетин кордону Ямпіль-Косеуць або Цекинівка-Сорока (залежно від стану пункту пропуску), далі Сорока-Косеуць-Рудь-Отачь-Могилів-Подільський, і по тому часу, який в нас залишається, приймаємо рішення про те, якого розміру петлю закручуємо по цікавинках району Могилєва-Подільського.

З СОБОЮ МАТИ:
- відповідний цій порі року спальник і теплий одяг - будемо старатись ночувати в монастирях, але ночівля на відкритому повітрі можлива (і скоріше за все буде);
- перекус взяти в розмірі, потрібному на проїзд ділянки Вапнярка-Буша-Ямпіль (від прибуття і приблизно до обіду, 80 км).
- гроші пропонується брати з розрахунку 150 грн/день.
- закордонний паспорт.

Якщо в когось є захист від вітру на пальник - будь-ласка, повідомте організатора або тут напишіть, я передам.
Оскільки в організатора тимчасово немає доступу до інтернета, всі питання можна уточнити з ним по телефону.
Если бы человек мог быть скрещен с котом, это улучшило бы человека, но ухудшило бы кота. (с) Марк Твeн

Annettt
* * * * *

Повідомлення Annettt » 5.3.09 09:00

Питання до власників шиповки - а ви на ній їдете чи міняєте вже на літню резину?

Mel-Nik
* * * *

Повідомлення Mel-Nik » 5.3.09 09:24

шиповку жаль убивать об асфальт, ставлю злую летнюю резину

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 10.3.09 01:19

Всвязи с нежданчиком остался на следующий день в Ямполе ждать автобуса.
Сначала 2 часика поспал на берегу Днестра, под звуки журчащей воды. Потом, после изучения красот Ямполя, поехал в феншуйное место прокачивать скилл разжигания костра из мокрых в хлам дров, а также использования акации в качестве топлива. Пальцы болят от множественных уколов до сих пор, зато от кастрека получил удовольствие и больше не хочется. Надоел )

Annettt
* * * * *

Повідомлення Annettt » 10.3.09 15:39

Нежданчики різного калібру були, як пізніше з'ясувалось, ледь не у всіх учасників поїздки - обидві учасниці поїздки жіночого роду спробували себе в ролях "девушек без тормозов" (українською мовою це так гарно не звучить, так що вибачте мені цей суржичок), організатор їхав на випадково-швидко-утвореному сінглспіді, ще одному учаснику "пощастило" на проколи. Молдаванський ктулху пощадив тільки двох Сергіїв, в них наче пригод не було.
Сонячна Молдавія радувала погодкою, дорога - спусками-підйомами, монастирі - доброзичливими монахинями, теплом і їжею, села - молдаванськими дітьми і колдобинами, прикордонники - гумором різного калібру.
Фотки можна дивитись тут

taleja
* * * *

Повідомлення taleja » 10.3.09 15:41

Результаты покатушки:
треснутых рам-1шт;
поломаных петухов-1 шт;
погнутых петухов-1шт;
порваных тросиков-1 шт;
стертых в ноль колодок-много;
неработающих тормозов-4 шт;
проколов-2 шт;
падений-много и почти все в моём исполнении (контакты рулят) ;-) .
Кхм..ну что ж более экстремально 8-е марта я ещё не проводила..и это было супер благодаря отличной компаниb (смеялись мы постоянно). Ребята, большое всем спасибо за классную креативную компанию!! :good:
Впечатлений много: холодная погода, постоянный дождь и полностью мокрая одежда, мой внезапный переход на контакты и синяки в комплекте с ними, куча сломанного оборудования (надеюсь, что это на весь год вперёд), грязь по колено в некоторых местах, спуски со стёртыми в ноль колодками, дурноватые пограничники в Ямполе, мамалыга в Сороках, ночёвка в мокром лесу, посещение монастыря и обед там же…и т.д.
В общем, Вова, ты как организатор, умеешь сделать покатушку незабываемой. Надо повторить, когда будут яблоки. :)
З.Ы. Паша, очень жаль что из-за треснутой рамы тебе пришлось сойти с маршрута-наc вкусно покормили в монастыре в Руди:)
be yourself

я постоянно улыбаюсь
поскольку шапочку ношу
которая бьет током если
улыбки нету на лице

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 10.3.09 19:10

порваных тросиков-1 шт;
стертых в ноль колодок-много;
Тросик у меня был.
На колодках все-таки надо было настоять. Один комплект докупили с моей подачи. Надо было каждому по запаске еще взять.
З.Ы. Паша, очень жаль что из-за треснутой рамы тебе пришлось сойти с маршрута-наc вкусно покормили в монастыре в Руди:)
Ниче. Я покушаю как нибудь в другой раз. Раму уже заварили - снова в бой :)

Den_N
* * * *

Повідомлення Den_N » 10.3.09 21:07

Треба було в Буші у отця освяти попросить, зразу,не відходячі від каси. А то реально косяків на рік вперед назбирали. Слід раз організатору треба більше над картою чаклувати і захисні закляття на маршрут ставити :)
апд. А всі участники ознайомились? :) http://lh5.ggpht.com/_Up2v-QSoVtE/SbZmN ... G_8611.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
Ані велике дякую за коментарі до "фігні" яку назнімала! Набагато веселіше листається)
Зображення

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 10.3.09 22:14

Треба було в Буші у отця освяти попросить, зразу,не відходячі від каси. А то реально косяків на рік вперед назбирали. Слід раз організатору треба більше над картою чаклувати і захисні закляття на маршрут ставити :)
"Автопилот" в виде меня отвалился в первый день по техническим причинам. Вот и пошли, наверное, косяки. Каюсь. Постараюсь исправиться.

З.Ы. Определение "автопилот" читайте фпоиске.

Den_N
* * * *

Повідомлення Den_N » 10.3.09 22:45

Это типа совесть потеряли с жпсом путеводным? :)
У рамы подседльная труба лопнула, я так понимаю? Теперь будешь в рулетку играть)
Зображення

Annettt
* * * * *

Повідомлення Annettt » 10.3.09 23:39

На колодках все-таки надо было настоять. Один комплект докупили с моей подачи. Надо было каждому по запаске еще взять.
Під прекрасні дискові гальма Промакс в Києві колодки днем з вогнем не завжди знайти можна. Свого часу по результатам пробігу по всім веломагазинам я купила останню пару колодок в місті.
Взагалі, цікаво, чому вони так швидко стерлися (відносно нові колодки на задньому диску стерті в ноль, старі на передньому - аналогічно), болота наче не багато було, бувало значно більше :duma: Точно, що молдаванський Ктулху попрацював.
У мене з собою були інші колодки - спеціально для молдаванських гальм :gerl: :D
Зображення
(результат гальмування черевиком з підошвою Vibram по задньому колесу - як я зраділа, що не встигла перед поїздом "одягти" звичайну резину і поїхала на шипованій!)
А то реально косяків на рік вперед назбирали.
Я думаю, що добре, що всі ці штуки випливли зараз, коли ще не так шкода втрачених для велопрогулянок вихідних, а не влітку, в розпал сезона :)

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 11.3.09 00:27

У рамы подседльная труба лопнула, я так понимаю? Теперь будешь в рулетку играть)
Ничего подобного. Подседелку уже ломал трижды: Токсик (рама), Команч (глагол), ЖТ (рама). Ничего страшного.
Повод оптимизировать вес снаряги и разгрузить багажник не нагрузив плечи и позвоночник. "Дайош 3 кило снаряги для автономки." ;)

1. Уже придумал палатку под названием "Вигвам 2", апгрейд технологического решения Триза, но с защитой от клещей предусмотренным вторым тентом. Ориентировочно грамм 500 веса. Место ей будет на раме в специальной сумочке. Запатентую в узких кругах. Доступна будет и в штормовой модификации "Вигвам Циклон". Найти бы кто пошьет... ;)

2. Развесовка будет по трем точкам вела.

3. Возможно пересмотрю немного стиль езды.

Den_N
* * * *

Повідомлення Den_N » 11.3.09 01:09

1. Уже придумал палатку под названием "Вигвам 2", апгрейд технологического решения Триза, но с защитой от клещей предусмотренным вторым тентом. Ориентировочно грамм 500 веса. Место ей будет на раме в специальной сумочке. Запатентую в узких кругах. Доступна будет и в штормовой модификации "Вигвам Циклон". Найти бы кто пошьет... ;)
Думаешь Урбег Ко. Лтд. откажется от сотрудничества?
п.с. на велобайке чувак стоял с самодельными палатками, делил стенд с Бизоном; г-жа Синицина; и тов.Волков с той же кухни ;-)
Зображення

Tibor
Аксакал
Аксакал

Повідомлення Tibor » 11.3.09 01:25

Думаешь Урбег Ко. Лтд. откажется от сотрудничества?
п.с. на велобайке чувак стоял с самодельными палатками, делил стенд с Бизоном; г-жа Синицина; и тов.Волков с той же кухни ;-)
Понимаешь, реализация получается очень мощная. Есть подозрение, что палатка будет относительно дешевая, а популярности получит не меньше велочехлов из серебрянки (одиночка, минимальный вес, штормовая, ставится минуты за 2 максимум в зависимости от комплектации, несколько вариантов постановки). Годится на подъем одного адекватного производителя.

Уже раскрученным не нужно. Аферистам тоже. ;)

Отписался одному лентяю, посмотрим.

З.Ы. Сколько она реально будет весить и сколько объема занимать - страшно представить. Нужен пилотный вариант ;)

Повернутись до “Покатушки ( покатеньки)”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 9 гостей