Триполье для начинающих (23 августа)

Велосипед це не просто засіб пересування. Велотуризм та велопоходи вихідного дня дозволяють нам зміцнити здоров'я і заглянути за обрій ...змінити життя.
fuel
* *
Стать:чол

Повідомлення fuel » 13.8.03 07:43

Что такое 25 км/м :) :) ? Это не так быстро как может показатся 8)
1)это во-первых значит что гипотетически (даже если ветер в харю) вы не едете ниже этой скорости. а если поехали ниже, значит компенсируете более высокой в дальнейшем.
2) настрой спидометр по фактической длине окружности
нагруженного колеса (риски на асфальте, а не табличка)
3) проедь со СРЕДНЕЙ скоростью 25 кмч на расстояние > 120 км

Spike
*

Re: Триполье для начинающих (23 августа)

Повідомлення Spike » 13.8.03 08:21

В воскресенье проверили, по хорошей ровной трасе новички держали 27-30 kmph, а вообще будем смотреть по людям, как будут успевать.
Разве среди нас тогды были новички?
Чем больше узнаю людей, тем больше мне нравяться собаки

Olslik
*
Стать:жін

Повідомлення Olslik » 13.8.03 08:43

конечно, я себя новичком считаю - два месяца за рулем.
Было сложно, и не всегда удавалось ехать наравне со всеми, но это хорошая тренировка.
Если не уеду в отпуск, то с удовольствием присоединюсь к вам :) - я за то, чтобы туда и обратно на веле

Mo

Повідомлення Mo » 13.8.03 09:19

Я пожалуй тоже с вами, если ничего сильно не поменяется к тому времени :)
Ок?

Гість

Повідомлення Гість » 13.8.03 09:24

Было сложно, и не всегда удавалось ехать наравне со всеми, но это хорошая тренировка.
И научила меня образцово падать ;)

Если не уеду в отпуск, то с удовольствием присоединюсь к вам :) - я за то, чтобы туда и обратно на веле
Я приложу максимум усилий, чтобы просаботировать твой отпуск :p

А в поход с ночевками у тебя уже нет желания катить ? *oops*

2kin
* * *

Повідомлення 2kin » 13.8.03 10:04

И научила меня образцово падать ;)
Чёто я слабо помню чтобы ты в тот день падал :)

Как рука поживает?

Гість

Повідомлення Гість » 13.8.03 10:55

Если бы упал, то точно лежал бы в стационаре :^:
Хорошо, сегодня на байк! :D

Гість

Повідомлення Гість » 13.8.03 11:05

Моя предыдущая мессага была явным офф-топиком, так что изложу соображения по-сути... :^:

Поскольку планируется все задолго то:
1) Не стоит бояться что это далеко... Это очень близко :^:
2) Доедем все, дотянем всех ;)
3) Надо рассмотреть точку сбора, так чтобы было удобно всем. *star*
4) Время встречи, если будет очень рано, то многие просто поленяться ехать. Я думаю что 10:00 весьма оптимальное время. :V:
5) Основное условие поездки - хорошая погода :D

Разобраться с запчастями :D А то когда в воскресенье ездили у человека оказался нипель велосипедный... x( Не то что плохо, но подходящих насоса было только 2 ... А может неоказаться ни одного... *oops*

.

Повідомлення . » 13.8.03 12:42

Історико-культурна спадщина Обухівського району

Територія Обухівського району зберігає пам'ятки всіх археологічних епох, які пережила людська цивілізація в Україні. Доба енеоліту (нового кам'яного віку) позначена існуванням трипільської культури ( назва походить від села Трипілля на Обухівщині), де вперше вченим В.В.Хвойкою досліджені пам'ятки цього типу.

Ранньоскитська доба позначена існуванням на території Обухівщини Підгірцівської (від назви села Підгірців району) археологічної культури. За пізньоскитської доби (III ст.до н.е. і II ст. н.е.) археологами досліджено в наших краях зарубинецько-корчуватську культуру, яка залишила по собі на території району 530 поховальних курганів, що зберігалися ще до початку XX століття.

Багатий археологічний матеріал відкрито і досліджено в нашій місцевості, який учені відносять до черняхівської культури.

Першовідкривачем її також був В.В.Хвойка і відкрив він її на території колишньої Трипільської волості.

Обухівщина зберігає багато пам'яток, зв'язаних з періодом Київської Русі, біля Трипілля і Стайок починали своє розгалуження легендарні "Змійові вали". Залишки їх, ще й зараз проглядається на місцевостях Обухівського району.

У древньоруських літописах часто згадується один з найбільших прикиївських "городів", центр удільного трипільського князівства - триполь (Треполь), городище якого знаходиться на правобережному наддніпрянському мисі в центрі нинішнього села Трипілля. Ще раніше згадується в літопису город-порт Витичев (нинішнє село Витачів). Городише цього "города" також знаходиться на наддніпрянському мисі. Біля Витачева знаходиться городище ще одного літописного города Святополча (Новгорода-Святополчєвого, заснованого 1096 р.). У селі Халеп'ї розміщене городище літописного "города халепа”, біля Старих Безрадичів зберігаються рештки літописного "города" Торча (зруйнованого половцями в 1093 р.). На річці Красній зберігаються рештки древньоруського "города" Красна.

Про всі ці "городи" зберігають розповіді древньоруські літописи і легенди.

Багато документальних і дослідницьких пам'яток зберігає Обухівщина, зв'язаних з добою козаччини. Так, лише в Трипільському замку побували чи не всі гетьмани і ватажки українського козацтва.

Багате на історичні події було для Обухівщини і ХХ століття. Відомі повстанські дії селян Київського повіту під проводом отамана (трипільця) Зеленого ( Данила Ільковича Терпила) проти більшовиків і білогвардійців. В історію Великої Вітчизняної війни увійшов Трипільський оборонний плацдарм і двомісячні оборонні бої восени 1943 року.

70-і - 80-і роки ввійшли в історію нашого краю спорудженням гігантської Трипільської ТЕС і заснуванням міста трипільських енергетиків – Українки, а також спорудження в Обухові трипільського промислового вузла, промислові підприємства-гіганти якого вивели Обухівський район за промисловим потенціалом на перше місце в області.

Серед екскурсійних об'єктів на Обухівщині є такі пам'ятки історії, як пам'ятник гетьманові Івану Виговському, пам'ятник на честь битви Богдана Хмельницького з польською армією у 1651 році, пам'ятник на честь Германівської сотні, пам'ятник легендарній сестрі милосердя Олені Ковальчук, пам'ятник на честь 900-ліття села "Колесо часу" в центрі Германівки. Пам'ятники письменнику-земляку, видатному новелісту Григорію Косинці (Стрільцю) у селах Щербанівці та Красному, пам'ятник обухівцю, видатному поетові сучасності А.Малишку в центрі Обухова. Пам'ятник жертвам голодомору "Скорботна Мати" і козацький хрест на честь 500-ліття українського козацтва встановлено в Обухові. Пам'ятники на честь 1000-ліття Трипілля і учасникам Трипільського походу 1919 року споруджено в Трипіллі. Біля Трипільського обласного археологічного музею встановлено пам'ятник першовідкривачеві трипільської культури, вченому-археологу В.В.Хвойці. Пам'ятник на честь 1000-ліття древнього Витачева встановлений в центрі села Витачева. Пам'ятні знаки на древньоруських городищах города-порта Витичева і города Святополча встановлено на витачівських кручах. Пам'ятний знак на древньоруському городищі встановлено на германівській Ревиній горі.

Серед пам'яток археології є урочища Коломийщина-І і Коломийщина-ІІ, де вперше археолог В.В,Хвойка відкрив і дослідив ЮНЕСКО численні пам'ятки всесвітньо відомої трипільської культури, 100-ліття відкриття якої відзначила в 1993 році.

Археологічний та історичний матеріал широко представлені в музеях і музейних комплексах Обухівського району: в Трипільському обласному археологічному музеї імені В.В.Хвойки, у Жуківцівському музеї черняхівської культури, у Германівському музеї козацтва, в Обухівському районному історико-краєзнавчому музеї, в архівно-музейному комплексі "Літературно-мистецькі Плюти" в селі Плютах, на садибі-музеї родини Малишків в Обухові.

Серед пам'яток архітектури відомі на Обухівшині три церкви ХУІІІ століття в Нещерові, Підгірцях, Креничах, приміщення шкіл і лікарні (початок XX століття) в Германівці та приміщення школи, в якій навчався поет Андрій Малишко і яка носить його ім'я. На цих приміщеннях - і в Германівці, і в Обухові - відкрито ряд меморіальних дощок на честь відомих людей Малишкового краю.

Серед пам'яток природи відома в нашому краю ландшафтний унікум - озеро Ріцца, шо знаходиться на рівні 90 метрів над рівнем моря на високому правому березі Дніпра у витачівському урочиші Калинове. Тут щоліта відпочивають сотні мешканців з усього району.

Об'єктами соціалістичного будівництва на території району є Трипільська ТЕС, місто трипільських енергетиків - Українка, Київський картонно-паперовий комбінат, Трипільський біохімзавод, Обухівський завод пористих виробів, силікатний завод "Цегла Трипілля", завод вентиляційних виробів.

Серед видовищних закладів і закладів відпочинку діють два Палаци культури в Обухові та Українці. Серед спортивно-оздоровчих закладів в оздоровчій зоні над Дніпром є табори, пансіонати і санаторії в соснових борах і дібровах біля міста Українки, Плютів, селища Козина, відомий санаторій "Жовтень", ряд дитячих оздоровчих таборів.

На Обухівщині пропонується три основних туристичних та екскурсійних маршрутів.

Перший. Місцями відкриття і дослідження археологічних пам'яток: трипільська, підгірцівська, зарубинецька, черняхівська археологічні культури, пам'ятки часів Київської Русі. Маршрут проляже населеними пунктами: Українка, Трипілля, Халеп'я, Витачів, Верем'я, Жуківці. Центр цього маршруту - Трипільський обласний археологічний музей імені В.В Хвойки.

Другий. Місцями знаходження пам'яток доби Київської Русі. Древньоруські городища - Старі Безрадичі, Трипілля, Халеп'я, Германівка, Копачів. Центр цього маршруту село Трипілля.

Третій. Місцями подій, пов'язаних з українським козацтвом: Трипілля, Германівка, Копачів, Обухів. Центр цього маршруту -Трипілля.

Цікавим може бути і четвертий маршрут: "Літературно-мистецька Обухівщина”. Маршрут населеними пунктами-Плюти, Щерванівка, Красне, Германівка, Обухів. Центр маршруту м.Обухів. В Обухівському музеї зберігаються домашні архіви видатних письменників сучасності Григорія Косинки та Андрія Малишка. Є музеї і музейні експозиції про творчу діяльність обох цих літераторів, їм встановлено пам'ятники і пам'ятні дошки. Відкриті експозиції про творчість наших письменників і поетів, зв'язаних з Малишковим краєм.

Одним з найперспективніших видів туризму на території Обухівщини пропонується туристичний маршрут вихідних днів для туристів міста Києва і його довкілля. Обухівщина багата мальовничими і привабливими місцями відпочинку і для дорослих і юних туристів. Багата вона пам'ятками археології та історії, багата вона неповторними природними ландшафтами і красотами. Край наш надзвичайно привабливий і вродливий. Має багато місця для подорожей і відпочинку на всі смаки.

Гість

Повідомлення Гість » 13.8.03 13:43

У меня слюнки потекли... *oops*

Гість

Повідомлення Гість » 14.8.03 14:13

Была мысль потренироваться, чтобы новенькие оценили силы 16 числа... приглашаю сюда: http://www.velokiev.com/forum/viewtopic.php?t=1500

ASTe-X
* * * * *

Повідомлення ASTe-X » 14.8.03 21:15

Кстати, если выедим пожже 8-00, то по Триполью не покатаемся, проверено...

Санек
* * *

Повідомлення Санек » 14.8.03 21:30

Там вообще в самом Триполье купить нормальную еду можно?
А то когда в Лютеж ездили, так там не хлеба нормального не колбасы.... =)
Велик работает на тебя, а не ты на велик! =)
-----
Ventura 20 cityline :)

2kin
* * *

Повідомлення 2kin » 15.8.03 09:48

Кстати, если выедим пожже 8-00, то по Триполью не покатаемся, проверено...
Время и место встречи оговорим попозже, хотя я только за то ,чтобы выехать пораньше. Место встречи предлагаю станция м.Днепр.

yevhen

Повідомлення yevhen » 16.8.03 23:03

ПРЕДЛАГАЮ ЗАТЕЯТЬ "РЕГИСТРАЦИЮ" людей которые поедут !

shonky
Лось-камiкадзе

Повідомлення shonky » 16.8.03 23:33

Зарегистрируйте меня, я точно поеду.
Может еще пару-тройку товарищей возьму.

2kin
* * *

Время выезда.

Повідомлення 2kin » 18.8.03 16:01

Я предлагаю обговорить время выезда. моё предложение, это .8:00 м.Днепр, на стоянке возле Ривер Пеласа. Кто против, Высказывайте свои мнения.
И как-то не дело, мы что в такой интерестный маршрет только в троём поедем? Я увидел только троих участников, которые согласны ехать.

Viking
SiteAdmin

Повідомлення Viking » 18.8.03 16:17

если бы в 10 ехли и из под арки то желающих было бы заметно больше и я бы даже поехал

Mo

Повідомлення Mo » 18.8.03 17:20

Исчё раз подтверждаю свое желание ехать!
Viking, в 8 нада ехать, а то ведь точно не успеем по Триполью покататься-посмотреть! А я и камеру взять хочу. 8) :^:

Viking
SiteAdmin

Повідомлення Viking » 18.8.03 17:28

я предпочитаю на два часа позже вернутся...

Anonymous

Повідомлення Anonymous » 18.8.03 17:32

Всім привіт!
Ну що поганяємо новичків...? Коли виїзд і де збір? Напишіть будь ласка, і всіх запрошую у вересні до Карпат!

yevhen

Повідомлення yevhen » 18.8.03 21:34

Не ну не серьезный в 10 ! вы то ? это ж блин обед почти :)
я за 8 или максимум 9 часов !!!
Viking в чем траб ? может его както можно решить и в 8 часов поехать ?

Регистрация будет или нет - что б знать сколько народу то будет ?

shonky
Лось-камiкадзе

Повідомлення shonky » 19.8.03 00:05

Как по мне, то в 8 на Днепре - ОК,
только подождите чуток могу и проспать ;)

Anonymous

Повідомлення Anonymous » 19.8.03 08:33

Пропоную виїзд або о 7 або о 8 год. Який кайф під сонцем їхати, думаю що ніякий, всеодно збір затянеться як зажди на 30-40 хв.!

Повернутись до “Покатушки ( покатеньки)”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 21 гість