Англієць Яннік Рід є не лише затятим прихильником їзди на велосипеді, а й талановитим і неординарним винахідником. Він, зокрема, сконструював велосипед, який допоможе в зимовий час боротися з ожеледицею на велодоріжках.
Яннік Рід взяв класичний міський велосипед, у якого для більшої стійкості замінив переднє колесо на пару маленьких коліщат над якими розміщується спеціальний резервуар солі або піску. Завдяки цьому вдосконаленню велосипед залишається стійким і легко маневреним навіть з 50 кілограмами солі, яка розкидається на поверхню дороги під час руху. Щоб підкреслити приналежність даного транспортного засобу до дорожніх служб, він забарвлений в жовтий колір і має сигнальну мигалку.

46-річний винахідник витратив тиждень на складання цього велосипеда, який він назвав Gritter Bicycle. Вартість всієї конструкції становить усього 500 фунтів, а тому цей велосипед може являти собою екологічну і дуже дешеву альтернативу звичайним снігоприбиральним машинам, які працюють на бензині.

Рід каже, що після того, як інформація про його винахід з'явилася в facebook на сторінці організації Environmental Transport Association, до нього стали звертатися дорожні служби деяких міст з проханням зібрати подібний велосипед і для них.

Схожі статті

69-річний велосипедист прямує з Англії до Нової Зеландії.
Tesla платить співробітникам за те, що вони їздять на роботу на велосипедах.
У Великобританії знищили тисячі качиних яєць через "небезпеку для велосипедистів"

Прокоментувати статтю