Якщо Ви катаєте дуже активно і навіть взимку не згодні розлучитись з улюбленим "залізним конем" - бажаним кроком буде придбання зимових шипованих покришок. Вони зроблять ваші покатеньки безпечнішими і прискорять Вас при катанні по засніжених, промерзлих і обледінілих поверхнях.

Зимові покришки для велосипеду зазвичай характеризуються:

  • Загальною кількістю шипів
  • Кількістю рядів шипів (від 2 до 4-5 рядів)
  • Можливістю камерного або безкамерного використання
  • Типом корду - сталевий чи кевларовий (фолдинговий)
  • Здатністю протектора до самоочищення
  • Направленністю малюнка протектора.

В умовах міста.

В умовах міста на дорогах як правило сніг тане від прогрівання автомобілями, а обледеніння трапляється досить рідко, тому при неекстримальному використанні цілком вистачає напівсліків з 2-4 рядами металічних шипів, або навіть і без металічних шипів, але з більш виразним протектором. Більш агресивну ставлять спереду, менш агресивну - назад для кращого накату.

Для активного катання.

При виїзді за місто головним ворогом велосипедиста стає щільний або свіжий, не утоптаний сніг. Для таких умов підійдуть ґрунтові покришки з шириною більше 2.25", щоб не провалюватись і розподілити тиск. Завдяки рідко розміщеним і високим зачепам вони забезпечать достатнє зчеплення з поверхнею, сніг не буде забивати протектор, а висота зачепів дозволить надійно врізатись в товщу снігу або ґрунту.

Для агресивного катання.

Катаючи в найсуворіших умовах по щільному снігу, обледенілостях і чистому льоду (біля, та на водоймах, "автоколіях") краще використовувати максимально шипаті покришки - в 4 ряди. На відміну від ґрунтових, окрім рідко розміщених блоків, вони оснащені металічними шипами, які забезпечують напрочуд гарне зчеплення з льодом.

FAQ по зимових покришках від Schwalbe:

З: Чи можна їздити по дорогах без снігу?

В: Без проблем. Але при їзді по дорозі без снігу помітно зросте знос шипів, а шум від них може дратувати.


З: При нахилах колеса через ці шипи не звалишся?

В: Ні. Шипи не підведуть Вас на асфальті. Навіть швидше повороти не будуть проблемою. Тільки на булижній мостовій чи аналогічних поверхнях зчеплення буде мінімальним.


З: Чи відповідає вимогам закону використання шипованих шин?

В: Шиповані шини заборонені лише на велосипедах з мотором лише в деяких країнах.


З: Чи потребують такі шипи попередьої обкатки?

В: Щоб гарантувати належну фіксацію шипів в шині, їх бажано обкатати на асфальті приблизно 40 км, уникаючи швидких прискорень чи різких гальмувань.


З: Як довго "живуть" шипи?

В: Всі шипи у шин Schwalbe мають основу виготовлену з надзвичайно зносостійкого карбіду фольфраму. Їх ресурс - декілька тисяч кілометрів.


З: Які є обмеження для використання шипованих покришок?

В: В рихлому, глибокому снігу шипи не допоможуть.


Варіанти шипованих покришок Schwalbe для різних умов:

В умовах міста.

Marathon Winter: Для безпечного пересування взимку. Покришка має 4 ряди шипів. Ви будете почтувати себе впевнено на обледенілих дорогах. Навіть в складній ситуації і при екстримальному гальмуванні Ви будете контролювати свій байк. Шипи будуть максимально працювати на обледенілих дорогах при зниженому тиску, тоді як при максимальному тиску Ви будете пересуватись з мінімальним шумом.

Winter. Залишено тільки найнеобхідніше. З половиною шипів ця шина гарантує відмінний контроль на гладкому льду. Тільки при максимальних нахилах колеса старший брат цієї покришки - Marathon Winter, перевершує її. Каркас 50 EPI, 2 ряди шипів. Світловідбиваюча полоса і наявність антипрокольного шару роблять цю покришку максимально прийнятною для міста.

 

Для активного катання.

Dirty Dan - вибір для глубоко рихлого снігу. Блоки протектору врізаються у м'який сніг та грунт і надають неперевершене зчеплення з будь-якою поверхнею (окрім чистого льоду). Великі проміжки між блоками забезпечують необхідне самоочищення і ефективне гальмування.

Nobby Nic. Вседорожній фаворит і багаторічний переможець тестів MTB покришок. Nobby Nic - неймовірно різностороння шина. Малюнок протектора забезпечує відмінний контроль в будь-яких умовах. Її відмінна поведінка робить її дійсно вседорожньою.

Для агресивного катання.

Ice Spiker ProЦе найшипованіша покришка, яка пропонує ще більше зчеплення. 402 шипи (в 29 розмірі)! Накінечник шипа з карбіду вольфраму на легій алюмінієвій основі. Покришка у фолдинговій версії розміру 29x2.25 важить лише 890 грамів; виглядає агресивно і спортивно.

Що робити, якщо загубились шипи?

Schwalbe пропонує спеціальний набір, який включає 50 змінних шипів та інструмент для їх встановлення.

Схожі статті

Акційні знижки на легендарні покришки Schwalbe до 20%
Велосипеди і запчастини у кредит!
Новий Smart Sam 2017 вже в продажу!

Прокоментувати статтю