Вы жертвуете деньги некоммерческим организациям?

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
lach
Стать:чол
Вы жертвуете деньги некоммерческим организациям?

Повідомлення lach » 3.3.13 13:31

Зашел на википедию, они там денег собирают...
Пожетрвовал немного после того как осознал, что они хостят 800 серверов...
Ну я как бы представляю, примерно, сколько это стоит.

А вы поддерживаете некоммерческие организации?
Пятая ходка, условный срок. UT3UGV

VazarS
* * * * *

Re: Вы жертвуете деньги некоммерческим организациям?

Повідомлення VazarS » 3.3.13 14:13

"Некоммерческая организация" на сегодня это от силы группа в "три товарища". Все остальное автоматически перестает быть "некоммерческим".

Maksym

Повідомлення Maksym » 3.3.13 15:28

Некоммерческая организация - это организация которая не имеет прибыли и не платит налоги (что вполне логично). При этом никто не запрещает для нужд деятельности этой неприбыльной организации покупать небоскребы в центре города и мереседесы для волонтеров. Главное что все что собрано потрачено до копейки. Ну и зарплаты в 30-40 тыс. грн тоже никто не запрещает устанавливать.

Руслан Руслан
* *

Повідомлення Руслан Руслан » 3.3.13 16:21

Некоммерческая организация - это организация которая не имеет прибыли и не платит налоги (что вполне логично). При этом никто не запрещает для нужд деятельности этой неприбыльной организации покупать небоскребы в центре города и мереседесы для волонтеров. Главное что все что собрано потрачено до копейки. Ну и зарплаты в 30-40 тыс. грн тоже никто не запрещает устанавливать.
что да - то да... хреново что так... :eek:

Сёрж
* * *

Повідомлення Сёрж » 3.3.13 17:29

Не забудьте так же перечислить чуток денег АВК - ведь им нужны серъезные средства на разработку проектов велодорожек в Киеве. Кто думает что проект это дешево - могу вас разочаровать. Это очень дорого.
АВК - :unknown: :unknown: :unknown:
... Друзья мои, пусть каждый из нас подумает о том добром поступке, который он совершил в этот день. Думаем...(с) Пацаны 1983

Lone Wolf
* * * *

Повідомлення Lone Wolf » 3.3.13 18:06

Зашел на википедию, они там денег собирают...
Пожетрвовал немного.....
А я ще й у МММ вкладаюся

Код: Виділити все

(__) (oo) /------\/ / | || * /\---/\ ~~ ~~ ...."Have you mooed today?"...

catforalice
* * * *

Повідомлення catforalice » 3.3.13 19:51

Ну вы сравнили Вики с АВК... как говорил наш препод по теории электрических цепей - не равняйте божий дар с яичницей!
"Не валяйте дурака. Динамоключ и чтение надписей - это американский путь развития. Это добровольный отказ от прямого познания действительности!"

Maestro

Повідомлення Maestro » 3.3.13 21:17

Зашел на википедию, стандартная тема, денег не собирают

Сёрж
* * *

Повідомлення Сёрж » 3.3.13 21:57

Обращение основателя Википедии Джимми Уэйлса.
У Google и Yahoo — тысячи серверов и служащих. У нас — около 800 серверов и 150 сотрудников.

Википедия — пятый по популярности веб-сайт, и каждый месяц он обслуживает 450 миллионов человек, которые просматривают миллиарды страниц.

Коммерция — это нормально. Реклама — не порок. Но место им не здесь. Не в Википедии.

Википедия — это нечто особенное. Она подобна библиотеке или общественному парку. Она подобна храму для разума. Это место, куда мы все можем приходить, чтобы размышлять, учиться, делиться знаниями.

Когда я только основал Википедию, я вполне мог бы сделать её коммерческим сервисом с рекламными баннерами, но я решил сделать нечто иное. Все эти годы мы усердно работали, чтобы проект оставался строгим и основательным, без излишеств. Мы выполняем свою миссию, избегая расточительности, в отличие от многих других.

Если бы каждый читающий эти строки пожертвовал сумму в 5 долларов, то для проведения нашей кампании по сбору средств хватало бы одного дня в году. Но не каждый может или хочет делать пожертвование, и это нормально. Каждый год находится достаточно людей, решившихся сделать взнос.

В этом году подумайте, пожалуйста, о взносе в 5, 20, 50 долларов или любом другом, чтобы защитить и поддержать Википедию.

С благодарностью,

Джимми Уэйлс,
основатель Википедии
... Друзья мои, пусть каждый из нас подумает о том добром поступке, который он совершил в этот день. Думаем...(с) Пацаны 1983

Сёрж
* * *

Повідомлення Сёрж » 3.3.13 21:57

VooDoo

Повідомлення VooDoo » 3.3.13 22:06

Лукоморье достойнее вики.

AVVAKUM
новичок
новичок

Повідомлення AVVAKUM » 3.3.13 22:23

Лукоморье достойнее вики.
Frazilla http://frazilla.narod.ru/slova.htm
— В резюме вы указали, что вам не нравятся геи...
— Нет, скорее это я им.
— Вы нам не подходите.
— Вот видите? Я так и написал.

Dagger
* * * * *

Повідомлення Dagger » 4.3.13 02:24

Отказать. Фейки чуть менее чем полностью, хоть местами и правдоподобные.

ppau
* * *

Повідомлення ppau » 4.3.13 09:27

Перерахував $15. Дуже важливий проект, як на мене.
Ой на Горі та й женці жнуть
А попід Горою яром-долиною Козаки йдуть
Гей долиною гей широкою Козаки йдуть!

asteryx
* * *

Повідомлення asteryx » 4.3.13 11:23

Wikipedia TrueCrypt, TOR, Debian, АВК. Звичайно жертвую, адже я розумію, що без цього дуже важко розвиватись потрібним проектам.

Rulevoy
* * *

Повідомлення Rulevoy » 4.3.13 11:36

Рік назад 15 дол. для Вікі перерахував.... і все.
Той, що вкручує

de Balzam

Повідомлення de Balzam » 4.3.13 19:00

Википедюю поддержую. Но деньгами ещё ни разу не приходилось :)

Википедия и лурка, этж как война и мир и золотой телёнок -- что лучше или достойнее??!! :)
Pǔjīng SB

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 29.3.13 18:34

Я підтримую, якщо це сфера моїх інтересів, і якщо у мене є гроші на цей момент) Завжди стараюсь відкладати частину стипендії чи з\п на благочинність. Наприклад, коли я ще тільки починав дослідження третього сектору (громадські організації), то дуже мене зацікавив наступний факт: як тільки в 2008 році різко впала економіка та програми підтримки - зменшилась кількість соціальних проектів в сегменті "розвиток громадянського суспільства", але всі хто залишився - стоять і досі. Фактично природній відбір скинув грантожерів і залишив людей, які присвячують себе справі не очікуючи матеріальної вигоди. А це похвально, і я готовий підтримати матеріально людину, яка жертвує своїм часом та силами заради соціально важливої справи.

По-суті то, перший та другий сектори суспільства (держава та бізнес) наразі дуже мало зацікавлені у всьому, що не дає прямих прибутків. Тому проблеми громадян залишаються тягарем, що їх тягне третій сектор (формалізовані об"єднання громадян, типу ГО). Логічно, що їм ніхто не платить податки (!), не забезпечує додану вартість (!), тому єдиний механізм підтримки - пожертва у вигляді грошей. Імхо, потребує неабиякої просвітленості, щоб а) знати, кого підтримати, б) знати, як підтримати, в) підтримати :yes .

В цьому плані дуже цікавим є розвиток різного роду кікстартерів та краудфаундінгів - одні люди презентують ідею, а інші її спонсують (часто виходячи з власних інтересів та вподобань). Елементарний приклад соціального договору, який став можливий виключно завдяки розвитку технологій. В результаті всі у виграші, і ресурси не розпорошуються по бюрократичним кабінетам.

Varyat

Повідомлення Varyat » 29.3.13 18:44

Для вики не жалко. Они, конечно, весьма примитивны, но базовую инфу всегда найти можно. А от неё уже копать. По крайней мере, это лучше, чем перелопачивание террабайт форумов, где часто пишут люди, которые только думают, что они это знают, но мнение о предмете и понимание сути предмета - таки разные вещи.
Сім заповідей старого анархіста (і вічно юного вар'ята в одній особі):

Людина народжується втомленою і живе для того, щоб відпочити.
Тільки творча праця достойна поваги.
Живи як хочеш, але іншим не заважай.
Свобода однієї людини закінчується там, де починається свобода іншої людини.
Життя треба прожити так, щоб не хотілося його прожити ще раз.
Яке б рішення ти не прийняв, воно все одно виявиться помилковим - згодом з'ясується, що було ще краще рішення.
Головною причиною смерті є життя.

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 29.3.13 19:44

До речі, ось цікава ілюстрація взаємозв"язків у наших реаліях. Минулого жовтня в Євпаторії проходив Велофорум - це така зустріч, де різні учасники можуть представити свої організації та знайти спільну мову між собою (цього разу це була міська влада Євпаторії, яка реально хоче розвивати місто + представники різних українських вело-організацій + експерти з інфраструктури + іноземні гості). Зокрема був присутній Ренді Нойфельд (http://forbes.ua/selfeducation/197), який представляв організацію (некомерційну), що була заснована і частково фінансується корпорацією СРАМ. Тобто бізнес звісно може підтримувати некомерційні проекти, але це зараз лише починає розвиватись, до того ж лише у вузьконаправлених нішах. Фонд СРАМ може сприяти розвиткові та популяризації велосипедів, що також вигідно і для бізнесу СРАМ. Це хороший приклад.

Просто уявіть на хвилиночку, що будь-яка проблема може бути вирішена, якщо підтримати самоорганізацію, а не чекати на укази президента Act of God.

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 29.3.13 19:54

В кінці кінців такого роду пожертви роблять людину учасником соціальних перетворень, що є проявом людської волі, а не ознакою пасивної безучасності.

havrick
* * * * *

Повідомлення havrick » 29.3.13 22:43

я несколько раз давал 3-5 баксов википедии. Не могу вынести когда этот их главный чувак так жалобно смотрит :))))

difoto
* * *

Повідомлення difoto » 30.3.13 14:41

Vognick , доречі, відхиляючись від теми, про Велофорум :)
Після нього Юра(з Луцька, якщо ти там був, можливо познайомились) получив грант від німців на організацію виставки , де акцентувалось питання велопарковок. Він зробив офігенне промо, у галереї виставились типи велосипедів від чоппера до даунхільного, кілька видів велопарковок і взагалі було круто. На виставку заходили всі, від тих, хто бажає придбати байк до місцевих депутатів міськ- та облради. Кілька людей виділяло свій час, роботу, зв"язки безкоштовно. Я особисто на два дні покинув фірму, аби займатись тим всім - від друку банерів до інтервью високопосадовцям на тему "чому це корисно".
Триденна виставка у нашій галереї у центрі міста обійшлася в 10тис. грн.(грант) Результат - зараз у міськраді активно обговорюють проект велостоянок.
Весь цей спіч - це відповідь: "как я вас панімаю" щодо грантожерів. :)
А по темі - ні, я не даю грошей на благочинність. Мені хватає Велодня.

de Balzam

Повідомлення de Balzam » 30.3.13 16:32

А по темі - ні, я не даю грошей на благочинність. Мені хватає Велодня.
Можно давать Википедии не денег. Можно... ОПА! Участвовать в викивелоэкспедициях, о как ! Любому велофотографу просто преступно в этом не поучаствовать :) тем более, что потом можно раскрутить АВК на компенсацию :p
Pǔjīng SB

Vognick
* * * *

Повідомлення Vognick » 30.3.13 22:42

Компесація, до речі, не від АВК, а від Вікімедіа Україна. Щось типу 25 чи 50 грн. в день. Так що можемо організовуватсь і робити кількаденні виїзди. Головне - подати заявку і надіслати фоточки місць відповідно до вимог. Там, до речі, і суперфотографом бути не потрібно. :crazy:

upd^ http://avk.org.ua/index.php/uk/news/ukr ... loturistiv

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 216 гостей