Про плавання і про навчання рухам

Змінюється світ, змінюємося ми, змінюються наші велосипеи і тільки ДЕМОКРАТІЇ на Велокиєві не було та не буде.
Vadim Bus
Про плавання і про навчання рухам

Повідомлення Vadim Bus » 10.11.12 13:11

тема про досвід і про навчання,

а саме про те, на скількі можливо вивчити правильні рухі, а в результаті техніку спортивного плавання по написаному або побаченому.

Коли я потрапив на Вк і почав трішкі знайомитись з народом, відкрив для себе дивну річ, всі намагаються чомусь вчитися вдосконалюватися, мови , програми , різноманітні курси від "Мавроді до Карнегі".. Всі ці теми для велосипедистів дуже актуальні в холоди.
Отже хочу поговорити про навчання рухам, спитати про ваш досвід. І поясню чому.
Я хочу зробити зручну адаптовану для людей без спортивної або педагогічної освіти систему за якою людина завдяки своємо космічному мозку може побачити - зрозуміти і засвоїти правильні рухи(плавання) і відпрацьовувати їх як на суші так і в воді САМОСТІЙНО . Я сам намагвся навчитись танцювальним рухам по тітору скачаному з інета , і зробив такі висновкі. Мені не вистачає опису і розуміння. Навіть такі дрібниці як перенапруження мязів в зафаксованій позі неменучо ведуть до втрати координації - і це теж повинно бути пропущено через вуха..

Розкажіть про свій досвід навчання чомусь, і спробуйте проанлізувати яких порад на якому єтапі вам на вистачало.

Ну наприклад недавно почув таку банальну річ, - Ну пришел в басейн ,ну понырял ну проплыл туда-сюда а чьо делать то? Из пальца не высосеш..
Тобто, загрузити людині ЯКА ВЖЕ ПЛАВАЄ, в голову арсенал вправ, допоміжних і спрощуючих вправ, а також приблизну уяву про тривалісь і інтенсивність - дасть їй можливість (без участі сторінніх радників) приходити і автономно працювати в басейні. Про тих які починають зовсім інша розмова.
Тема про плавання чомусь сплила на думку тількі зараз, зазвичай я офігіваю від того що люди виробляють на велосипедах, особливо ті хто заточують себе на якийсь аматорський результат. Обєми як у профіків результати (дуже скромні)

Прохання тему не засирати, може ще і вам пригодиться водиці напицця )))
якщо щось цікаве про плавання тягніть його сюди.
Меніі здається , шо людина яка може вивчити мову з книжкі, запросто може вчитися новим рухам.

Я буду збирати сюди класні методичні матеріали які я вважаю гідними уваги ..
запрошую до обговорення, не тількі початківців а й продвинутих плавців,
зараз я знаю точно, що завчені помилкі можуть роками не помічатися і лімітувати ваші можливості, особливо це стосується дихання, "Видоху".
порадив би зразу перглянути ось це http://swimcenter.ru/blog/technique/42.html

Glam
типа остроумный
типа остроумный

Re: Про плавання і про навчання рухам

Повідомлення Glam » 11.11.12 02:08

Вот, в кои-то веки хочу поблагодарить тезку за хорошее начинание. :good: Сам давно хочу освоить один вид плавания - а на занятия по расписанию времени нет...

Євгеній
* * * * *
Стать:чол

Повідомлення Євгеній » 11.11.12 18:03

совершенно верно коллеги - следует совершенствоваться ...
давно заметил неправильную работу ног в кроле, а вот заняться вопросом забываю...
а вот оказывается что и дыхание совсем плохо...

из статьи выше :
...6. Вы удивлены, как расслабленно вы себя чувствуете, делая выдох? Возможно вы не осознавали что были напряжены до этого? Чувство погружения — то, чего мы обычно боимся. Это то, что держит нас в напряжении во время плавания. Привыкнув к воде и к чувству погружения в чужеродную среду даст вам огромное преимущество в технике плавания...

хочу напомнить . что страх в воде это на мой взгляд 95% утопленников - преодолейте свой страх и учитесь контролировать себя и своё сознание
* сам дважды тонул из-за страха, неуверенности, паники...
единожды был притоплен когда паренёк неумещий плавать начал в панике карабкаться на меня...
следующий раз тут будет бан
за призыв полагаться только на надёжную защиту...
Берегите здоровье, учитесь падать !
всегда! знайте тех кто может оказать медпомощь и учитесь её оказывать !!!

мозг убивают любые удары и встряска !!!

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 11.11.12 18:15

Тему на какашкі не перводять і це є дуже класно,

Трішкі повибираю з літератури буду викладити послідовно заняття , будемо їх обговорювати в деталях. Велика цінність в тому що є можливість оцінити сухий залишок від прочитаного -побаченого.
Думаю почнемо із спини ..

Annyshka
* * * *
Стать:жін

Повідомлення Annyshka » 16.11.12 09:41

Спасибо за ссылку!
Да дыхание - это важно... буду теперь учится тонуть :crazy:
Из личного опыта, как раз сейчас занимаюсь именно кролем. Так вот тренер, обратил внимание на то, что я вынимая руку из воды, как бы стряхиваю с нее воду :ROFL: он долго смеялся, а я искренне не понимала, когда? как? неужели я так делаю!? я так сосредоточена на всех остальных движениях и дыхании... что теперь приходится перед зеркалом дома отрабатывать движение рук "без встряхивания" кисти :dash2:
Могу сказать точно, такие материалы, где можно почитать о технике теорию - очень помогают, так как не всегда есть возможность напрячь тренера, да и не всегда они же, тренера, готовы просто так раскрыть все секреты... иногда, мне кажется, не все то их и знают... :( Но, если есть возможность, хоть иногда дать профессионалу понаблюдать за собою на воде - тоже полезно, все же таки, на себя со стороны не поглядишь ;) Правда есть вариант, в бассейне у нас мальченка ставит видеокамеру и пишет свою тренировку...
Жду с нетерпением еще информации на эту тему :friends:
Чтобы сохранить ангельский характер, нужно дьявольское терпение.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 16.11.12 10:16

Видео класна штука. Іноді учню зовсім нічого не треба говорити він сам все бачить коли показуєш його помилкі на відео.
Аня я не збираюся кидати цю тему, просто зараз збираю на купу всі матеріали які є (нажаль дуже багато англійськю і німецькою)
І потім з детальними комментарями описувати заняття за заняттям використувючі фото і відео.
Звичайно шо дихання , і зваженність в воді це як система координат в якій ми будемо обговорювати все.
З приводу секретів. Іноді тренерам просто лінь придивлятися, .. ну пливе людина, плавать вміє і добре. Підказати що щось, що робиться не так це зраазу ж для неї треба вигадати якусь вправу яка акцентована саме на помилку. А в голові зовсім інше. Я не раз спостерігав як класні теренери які самі пройшли через великий спорт дають діткам (абонементні групи) завдання , 30 басейнов кролем, або 20 басейнов брасом а це на всяк випадок 600 и 500 м відповідно)))) половина з них починають гратись вже після 100 метрів, а ті хто більш вихований сумлінно виконують завдання, з помилками як завгодно але просуваються вперед (виконувати одне і те саме 600 м - це нестерпно нудно і навіть не реально). НІхто цього завдання до кінця не виконує, діти погралися, покупалися , оздоровилися, закалилися - ціль уроку досягнуто.

Дитина може якісно робити 10-12 метрів, і постійно треба вимагати правильного виконання і часто змінювати завдання. Раціональна енергетика рухів в плаванні нажаль зявляється пізніше ніж в вело, тому працювати приходиться по 12 по 15 по 25 метрів з короткіми відпочинками.
(матеріали для спини збираю)

michal
*

Повідомлення michal » 18.11.12 22:01

На TriathlonMasters я рассказывал как научившись плавать в 30 лет, я в позапрошлом году плыл 100м в/с за 1.04. #crazy_pilot Показал тогда одно время с покойным Вовой Дудкиным.
На 400м в/с 5.13 плыву :dash2: .
Смотрите Ютюб и и думайте о том, что и для чего делаете! )))
Мечтайте о триатлоне! :inlove:

dlysdlys
* * *

Повідомлення dlysdlys » 18.11.12 23:09

я в позапрошлом году плыл 100м в/с за 1.04. #crazy_pilot
Второй разрядик, если мне не изменяет память. Очень даже неплохо. :friends:
Тише едешь - дальше будешь от того места куда едешь.

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 18.11.12 23:41

Міша - це просто працелюбна і обдарована людина, 100 м. за хвилину це дуже швидко.
Але як приклад, того що, можна в любому віці починати з самого нуля, Міша нам підходить :friends:
Лихо тим, хто в дитинстві наївся спорту :petlya: , і відвернуло на все життя, ліків від цього майже не існує.
Spoiler
Show
Я назбирав цілу папку матеріалів з інету, і у мене вінда зїла вірус , зараз не можу її запустити,. вимагає 700 грн кудись перерахувати, хтось може допомогти розблокувати, або дайте почитати про це.

Alex_HYXT
* * * * *

Повідомлення Alex_HYXT » 19.11.12 00:01

Spoiler
Show
Я назбирав цілу папку матеріалів з інету, і у мене вінда зїла вірус , зараз не можу її запустити,. вимагає 700 грн кудись перерахувати, хтось може допомогти розблокувати, або дайте почитати про це.
Перестановка вінди,якщо треба можу допомогти :empathy. Данні можна зберегти при цьому
Все що відбувається на краще.

de Balzam

Повідомлення de Balzam » 19.11.12 11:06

[spoilerвінда зїла вірус ответ]http://www.velokiev.com/forum/viewtopic ... 2&t=101589[/spoiler]
Pǔjīng SB

o'neil
* *

Повідомлення o'neil » 19.11.12 14:40

Поначалу смотрели серии Coaches Choice 'Basic style Swimming Technique' (style=Freestyle/Backstroke/Butterfly/Breaststroke) и Bill Sweetenham 'Swimming in the 21th Century', затем пошел в дело GoSwim!. Русскоязычный контент ребенку был вообще практически непонятен.
Бог! Україна! Свобода!

Kristi
* * *
Стать:жін

Повідомлення Kristi » 19.11.12 14:48

Читаю видео и смотрю статьи. потом все это пробую в бассейне
В конце хотелось бы поблагодарить Латинский и Кирилический алфавит за предоставленные ими буквы

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 19.11.12 14:50

Поначалу смотрели серии Coaches Choice 'Basic style Swimming Technique' (style=Freestyle/Backstroke/Butterfly/Breaststroke) и Bill Sweetenham 'Swimming in the 21th Century', затем пошел в дело GoSwim!. Русскоязычный контент ребенку был вообще практически непонятен.
Я хочу викласти основні принципи, ну щось тіпа "Вчимося вчити" щоб наприклад доросла людина могла для своєї дитини придумати вправи, перемішати це все з грою і виконувати поставлений план , так само і для дорослих, в коментах відео будемо вчитися бачити те що не коментують, і як це повязано з тими основними приципами які ми розглядаєм..

До речі дякую тому хто порадив в біосі змінити час , я знову в вінді )))) треба на флешку все скидати.. ну ййого нафіг)))

Max Ym
*

Повідомлення Max Ym » 12.12.12 19:45

Як людина, яка перечитала і передивилася силу-силенну [відео]матеріалів про техніку плавання, ризикну освіжити тему дещо в іншому ракурсі:
підкажіть, будь ласка, адекватного тренера з плавання. Цікавлять передусім групові або індивідуальні заняття. Бажання і ресурси наявні.
Ціль - максимально швидко долати плавальний сегмент тріатлону (1,5 - 3,8 км) на відкритій воді. (актуальні результати: 1,9км - 45хв, 800м - 16хв.).

З власного досвіду занять бальними танцями (а плавання настільки ж висококоординаційний і "балансовий" вид спорту, як і танці, що вимагає в першу чергу тренування нервової системи і постійного контролю твоїх дій "зі сторони") - ніякі книжки/відео і близько не дадуть того результату, якого можна досягти з кваліфікованим тренером/педагогом. Хоча недавно самотужки почав вчити flip turn у кролі - дещо виходить:).

Неодноразово спостерігав за індивами тренерів у Юності (тренуюся зараз там) - їх подача матеріалу, бундючність і "пофігізм" стосовно дій своїх підопічних прикро вражають. Не думаю, що ситуація в пафосних "фітнес"-клубах особливо відрізняється.
Тож потрібен тренер, який не лише скоригує техніку, а й планомірно "навантажить" вправами і завданнями, покликаними розвивати потрібні тобі аспекти: швидкість, швидкісна і силова витривалість, відчуття темпу тощо.

П.С. Попросився б у группу, де займається Михайло, але ж це в Одесі:)

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 12.12.12 20:22

От не можу нічого і нікого порадити.
Тренери з юності всі колишні профі , чемпіони і призери, так вже там заведено працювати "без напрягу"
Вивчайте рухи, по відео. Якщо ви вже плаваєте то вам достатньо грамотно скласти програму 3-4 разових тренувань на тиждень в яких обов'язковими повинні бути
1. Об'ємна робота 3-4 км як завгодно , бажано щоб 1200-1500 м. було на ногах руки на дошці, можна плавати комбінації кроль+бат 50 м, кроль +брас 50 м, решта ваш улюблений стиль в повну координацію , десь с переходом на спину і брас.
2. Інтервальна після півгодинної розминки зробити 5-6 відрізків по 25 метрів (згодом збільшувати кількість і довжину) в повну силу, відновлення до 120 уд.хв
в кінці тренування 2 по 50 метрів в повну силу
3. Технічні вправи , після стандартної розминки плаваєте вправи кролем на спині і грудях , якщо ви плаваєте без зупинок біля бортиків, то в кінці кожних 50 метрів робити невеличке прискорення з переходом на повну координацію
4. Плавання "в режимі" наприклад 20 по 50 метрів в режимі 45 секунд кролем (тобто ви пропливаєте за 35 секунд і 10 секунд на віддихатись) , якщо ноги тонуть можна с досочкою. перед роботою стандартна розминка яку ви робите.

Дозування навантажень ви мусите визначати самі, такий приблизний план буде робити ваші заняття не нудними і дозволить творчо підходити до планування.
ТАкож порадив би всі відпочивання і відкупування замінити на роботу на ногах кроль+батерфляй 50-100 м

Попробуйте попрацювати з другом , нехай вас познімають на відео щоб ви побачили "своє все" іноді не потрібно слів щоб людина побачила свої помилки.
Я не люблю не від кого залежати, і вам раджу, навчиться себе тренувати , це дуже захоплюючий процес. Треба почитати\подивитися технічний матеріал.
Ну і, роботи ніколи не буває багато.

я коли почав передивлятися різне навчальне відео то відкрив для себе стільки всього нового. Спробуйте.
Про спину такі викладу , обіцяю. Просто так багато всього є в інеті, не хочеться повторюватись ))

michal
*

Повідомлення michal » 16.12.12 21:34

П.С. Попросився б у группу, де займається Михайло, але ж це в Одесі:)
Печально, но я занимаюсь сам с собой :dash2: . Без каких либо подсказок с бортика :( . Мой тренер -это исключительно Ютюб и собственные ощущения.
Упражения из Ютюба придется выполнять в любом случае. С тренером или без него. Воду из бассейна глотать придется в любом случае, пока упражнение не освоится :yes . Критерий усвоения -выполнение упражнения без нервного напряжения и понимание как это упражнение влияет на плавание в полной координации основным стилем.
По тренерам на воде обратись к Андрею Ястребову, он и его жена в СпртЛайфе вроде работают.
Хочу озвучить один из своих подходов к тренировке в бассе. Как-то, уперевшись в "стену" результата, остановились секунды и хоть уплавайся...  :ak:, я решил применить тактику подсчета очков у стрелков :an: :ai: :af: :ag:. В чем это заключается? Сейчас расскажу :al:.
После серии выстрелов :cl:, при подсчете очков, обыкновенный человек подсчитывает очки, например: 8,7,5 итого 20 очков :db:, НО профи-стрелок подсчитывает не очки, а потери в выстрелах, подразумевая, что все 3 выстрела должны были быть в 10-ку :ag:. И у профи подсчет выгляди так: 2,3,5 итого 10 потерь следовательно 30(максимально возможный рез-т)-10 потерь=20 :be:...
При чем тут бассейн?????? :bi: Рассказываю! :bk: Реальный результат на 100м в/с, на который вы на данный момент хотите поднятся, пусть будет 1.15 при текущем 1.25 :am:. Что мешает поплыть за 1.15?... и тут не только начинаем искать скорость, силу, технику,  искать , буквально "подбирать эти секунды с пола"... потери могут найтись в повортах, расслаблении руки при вытягивании, растяжке, проплывании басса на минимальое кол-во гребков и после выполнений пресловутых упражнений. Когда вы попробуете проплыть со скоростью близкой к соревновательной, нужно будет искать, почувствовать, как во время гребка, вы не просто ускоряетесь, а искать то, что вас тормозит :bm:, искать нужно те ПОТЕРИ в скорости! Быть может тормозит вход в воду какого-то плеча, может это поворот головы, и устранять эти потери..
Вобщем, в 2-х словах, как-то так :dl:. Кому-то может не понятно, может запутано, но применяя на себе сработало. :br:

Robbot
* * *

Повідомлення Robbot » 17.12.12 09:22

имею проблему след. характера. Под правую вдох более-менее ок, а вот под левую - притапливаюсь и теряю инерцию... Еще много от ног зависит. Колено согнуто во время скольжения, носки не вытянуты - тут хоть как бешено греби - эффекта ноль, увы. Заметил еще, что кистью при входе ее в воду можно подгребать немного - вроде бы получается быстрее, но задалбывает ))
Еще засада - переворот у бортика, ненавижу :)

michal
*

Повідомлення michal » 17.12.12 11:40

имею проблему след. характера. Под правую вдох более-менее ок, а вот под левую - притапливаюсь и теряю инерцию... Еще много от ног зависит. Колено согнуто во время скольжения, носки не вытянуты - тут хоть как бешено греби - эффекта ноль, увы. Заметил еще, что кистью при входе ее в воду можно подгребать немного - вроде бы получается быстрее, но задалбывает ))
Вобщем-то если ошибки знаешь сам, то исправить их вполне по силам :good: . При вдохе под левую нужно заставить себы опускать пониже голову -это сместит центр тяжести и поднимет ноги. Согнутые колении носки нужно контролировать при плавании с дощечкой. Я долго судорогами мучался, когда носочки начал тянуть %) .Бешенно грести не нужно. Нужно проплывать бассейн на минимальное кол-во гребков.
Ну и конечно-же самое главное.... ВЫСОКИЙ локоть! :dash2: Без этого преслоутого "высокого локтя" ничего путного не получится :no: .

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 17.12.12 14:59

МІша вже частково описав проблему , ви скоріше за все не відчуваєте ватерлінію і виймаєте голову для вдиху не поворотом а підйомом.
Я б спробував зробити такі вправи
1. Ноги кроль, права рука витягнута вперед і постійно притиснута до правого вуха ліва рука до стегна, ви пливете трішки на боку і робити вдих поворотом голови наліво намагаючись не відривати голову від правої руки, це в одну сторону басейну, в зворотню пливете теж саме тільки робите не часті гребки лівою рукою( з акцентованим розворотом грудної клітини і довгим повільним вдихом) . Слідкуйте за диханням, зазвичай роблять таку помилку , пливуть нна затримці дихання, а потім як з переляку висунувши голову з води намагаються зробити і вдих і видих. Видихати треба весь час коли голова занурена в воду , це є правильним для любого стилю .
2. Вправа на зчеплення. починаєте стрілочкою кролем на грудях, і робите поперемінні гребки кожною рукою , в кінці кожного гребка руки знову зчіплюються і ви стабілізуєте своє положення скользінням стрілочкою . Гребки рідкі , вдих під кожну руку

MbJaws
*

Повідомлення MbJaws » 18.12.12 13:36

тема супер! я так понимаю, если перефразировать, получится "как научиться плавать/правильно плавать по интернету!"
просто гениально!
а если помимо сарказма, то НИКАКИЕ навыки нельзя получить по книжке! только бесконечные ПОВТОРЕНИЯ на практике под
присмотром ОПЫТНОГО тренера. тренер не только сможет заметить ЧТО не правильно, но и сможет ОБЪЯСНИТЬ (поверь, это может
только 10% тренеров) что и как нужно делать правильно!

michal
*

Повідомлення michal » 19.12.12 08:40

тема супер! я так понимаю, если перефразировать, получится "как научиться плавать/правильно плавать по интернету!"
просто гениально!
Прикол в том, что практически у всех новичков ошибки одни и те-же :duma: . Исправляются эти ошибки одними и теми же упражнениями. :good:
Именно по этому людям, попавшим в бассейн впервые, непонятно, почему тренер у бортика сказав задание не ходит рядом, а теряет интерес к "чайнику", ведь эти задания он-тренер-инструктор дает в день раз 15, а в неделю вообще страшные цифры....
Реакция на эти упражнения вобщем-то тоже стандартная. Проплыв 1-2 бассейна, "чайник" считает, что упражнение бессмысленное(ему ведь уже 45 лет!!!), ненужное, тяжелое, ему стыдно, поэтому делать я его буду не так, как сказали, а так, как легче т.е. не правильно.
Инструктор видит это мгновено и теряет малейший интерес к человеку, что вобщем-то всех и раздразжает. Круг замкнулся :yes . :zopa:

Vadim Bus

Повідомлення Vadim Bus » 19.12.12 15:45

просто гениально!
а если помимо сарказма, то НИКАКИЕ навыки нельзя получить по книжке! только бесконечные ПОВТОРЕНИЯ на практике под
присмотром ОПЫТНОГО тренера. тренер не только сможет заметить ЧТО не правильно, но и сможет ОБЪЯСНИТЬ (поверь, это может
только 10% тренеров) что и как нужно делать правильно!
Ну зазвичай з таким підходом люди наймають тренера і 70 % оплаченого часу розмовляють за життя , перевірено. Той кому потрібна інформація знайде її і використає.
Скріп якщо це ти , то твої успіхи ми знаємо ;)

shooter
Модератор

Повідомлення shooter » 19.12.12 15:47

Вот, в кои-то веки хочу поблагодарить тезку за хорошее начинание. :good: Сам давно хочу освоить один вид плавания - а на занятия по расписанию времени нет...
Водоплавающий медведь? не верю))
[URL=https://meettomy.site] Sexy Girls from your town[/URL]

Glam
типа остроумный
типа остроумный

Повідомлення Glam » 20.12.12 20:21

Не суди всех зверей по своей заячьей натуре. И зоологию почитай, гугля порасспрашивай... ;) :D

Повернутись до “Пісочниця”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 227 гостей