А за деревом дерево... ось і кінчився ліс.

Зелений
*
Стать:чол

Повідомлення Зелений » 11.6.04 13:38

Безусловно, природа - не дура. Но почему бы не помочь? ...
Ну мне всегда хотелось организовать высадку саженцев.
ТАк что по осени если найдётся группа энтузиастов - можем организовать акцию....спонсоров я найду *oops*

А я (Зелений) хочу сказати, що є купа різних планів акцій і заходів (усі практичні, в усіх потрібні небайдужі люди), які можна було б зробити... проте у нас на це просто немає коштів... і що робити не знаємо, хоча і так з ранку до ночі дружною природоохоронною сім"єю охороняємо Матінку-природу. Поки що відстояли від забудови Лису гору і Парк КПІ у Києві. Наразі Жуків острів, Сирецький гай, Феофанія... і багато інших. Ми пухнемо над цим вже давно. А хоче хтось теж попухнути з нами???

Зелений
*

Повідомлення Зелений » 11.6.04 13:45

Andy-Milидея благородная, но практически нереальная. практически все культуры требуют ухода. Очень часто бывает, что растения, даже при надлежащем уходе не всходят (напр. если температура не +10, а +5). Намного полезнее будет высадить семена\саженци на подготовленую землю.

по моему скромному мнению :)
:58:
Я, як природоохоронець, що має майже завершену біологічну оствіту, можу сказати, що Матінка-Природа сама вирішить, що і як має бути. от тільки треба давати їй побільше шансів вирішувати самостійно. справді, жолуді на полях і пустищах - чудова ідея. думаю, це можна буде зробити навіть у вигляді масштабної акції... але краще, коли кожен самостійно, тому, що вважає це за потрібне, сам їздитиме і де-інде кидатиме жолуді... Я певен - дубів побільшає.
а що стосується необхідних умов - то це має значення лише для міста, де "Київзеленбуд" саджає дерева на 9 травня, коли вони вже ролзпустились... після чого вони всихають. я давно маю бажання пошматувати їх за це. поки мені треба побільше фоток всохлих цьогорічних дерев. якщо хтось має - пришліть, будь-ласка на lynxlynx@ukr.net

Зелений
*

Повідомлення Зелений » 11.6.04 13:50

Тільки, боронь-Боже, не засаджуйте деревами степи і луки, не руйнуйте збережені екосистеми. а от те, що було зруйноване до цього треба відновлювати. :58: :gerl1: :otello:

Katya
* * * * *
Стать:жін

Повідомлення Katya » 11.6.04 14:11

Биологи тут есть, но ботаников и спецов по садово-парковому хозяйству, похоже, нет, по крайней мере я не из их числа. Но могу поинтересоваться у знакомых. Я тоже двумя руками за, только вот ума не приложу где бы стоило делать эту самую рощу имени Велокиева. Надо сформулирвовать концепцию точнее, а насчет того где брать саженцы и что лучше сажать могу поинтересоваться - не саженцами так советом помогут. Клены из росточков в парке вродь более-менее не дорогая идея... надо с ботаниками советоваться вобщем, знакомых поспрашиваю...

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 11.6.04 14:35

Ну где саженцы осенью берутся думаю все знают - на житомирской трассе :anti:
Я думаю, что это интереснее, чем сажать семена - весной уже будет виден результат... ;)

Katya
* * * * *

Повідомлення Katya » 11.6.04 14:47

Гм, а я не знала:) - а что там на трассе?

И определиться бы где их сажать... где это имело бы особую пользу и исторический смысл;)

Зелений
*

Повідомлення Зелений » 14.6.04 10:31

Ну где саженцы осенью берутся думаю все знают - на житомирской трассе :anti:
Я думаю, что это интереснее, чем сажать семена - весной уже будет виден результат... ;)
ВІДПОВІДЬ КАТІ:
Гай імені Велокиєва має "заколоситись" на всіх пустищах і угроблених людьми землях. де тільки буває Велокиїв!!! Це виклик!

Зелений
*

Повідомлення Зелений » 3.8.04 19:45

Панове, а ось і біологи!
Є робота для всіх садоводів. Ось ми тут нарешті відбили перспективу ділянку на Лисій горі - скасувавли сміттезвалище треба його терміново засадити, щоб поновити водоохоронну зону останнього природного шматка р. Либідь. Потрібно визначитись з тим хто може реально накопати садженців, як викопати розповімо. Збираємо усіх зацікавлених. роботи буде багато, плануємо на вересень. Ділянка про яку йдеться найближчим часом стане заповідною, також можемо гарантувавти файну трасу.

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 3.8.04 21:29

Гай імені Велокиєва має "заколоситись" на всіх пустищах і угроблених людьми землях. де тільки буває Велокиїв!!! Це виклик!
"на всiх" ? :o
подумал что написал :duma:
:p

Трям
Мауглi
Мауглi

Повідомлення Трям » 3.8.04 21:34

Збираємо усіх зацікавлених. роботи буде багато, плануємо на вересень. Ділянка про яку йдеться найближчим часом стане заповідною, також можемо гарантувавти файну трасу.
Ну желающие помочь наверняка найдутся.
Но вот насчет трассы в заповеднике - это ты явно загнул ;)

Pooh
Модератор

Повідомлення Pooh » 2.9.04 15:29

А может мы где-нибудь в Дубках будем сажать саженцы? - по одному на каждого участника гонки, например. Символично и логично сажать деревья в том парке, который нам приносит приятные эмоции :-)
Сдай кровь - спаси жизнь! http://www.donor.org.ua

Andy-Mil
*

Повідомлення Andy-Mil » 7.9.04 23:09

Освежить темку, что ли? :duma:
Вроде и осень уже наступила? Или еще рано сажать (или садить)?
По поводу места - Дубки так Дубки, почему нет. Главное - начать! :) Остались саженцы и время посадки.
Только не надо больше про "викликi" - надо просто определить место, время и материальное обеспечение, собраться и посадить деревья.
(P.S. А семена разбрасывать в свободное от работы время по личному усмотрению :D )

Мышка-норушка
* *

Мусор из Дубков

Повідомлення Мышка-норушка » 13.9.04 17:51

Привет всем! С интересом прочла тему. Согласна, сажать деревья, это действительно здорово. :angel: Но вот зачем это делать в Дубках? Буквально в субботу там была. С деревьями там все в порядке. Кроме этого, для того чтобы это делать, нужно разрешение местных властей. Потому как деревья не садят где захочется. У меня другое предложение. Для тех у кого вызывает раздражение куча мусора в Дубках. Как по мне, они здорово портят впечатление от осеннего леса. Предлагаю провести акцию по очистке дубков от мусора с вовлечением местного населения в процесс. Выбираем какую-нибудь субботу (когда народ валит в дубки жарить шашлык и пить водку) и начинаем красивенько убирать мусор под веселую музыку, дабы привлечь к себе внимание, хотя музыка для этого и не особо нужна :) местным жителям (те, которые с шашлыками) тоже вручаются пакетики с милой улыбкой :) и просьбой убрать за собой мусор уходя. Потом, собранный нами мусор торжественно вывозится на грузовичке. Акция длится 1 - 1,30. Приглашаются все желающие и даже нежелающие. Пишите че-нибудь:) :)

Shato
* * *

Повідомлення Shato » 13.9.04 18:44

Красивенько убирать мусор не слезая с байка :) И музыки не надо- всех соберем - цирк приехал! Местных жителей лучше не трогать...А то нас ждет "сплошной позитив"( вспомни электричку).... Был у меня давеча опыт с вывозом строй- мусора...Казалось, так просто приехал "грузовичок" и увез мусор... А в жизни всё не так просто! Аренда "грузовичка" + вывоз на свалку мусора обошлось в 150 грн....Надеюсь до этой крайности не дойдет...Так, что присоединяюсь...Тока время точное скажи (и кто-то жаждал в Канев в субботу, одинокую меня с кулёчками могут не правильно истолковать...)

Мышка-норушка
* *

Повідомлення Мышка-норушка » 14.9.04 09:12

Грузовичок я беру на себя:) Есть варианты. В Канев на байке пока еще только в мыслях или даже в мечтах:)

Andy-Mil
*

Повідомлення Andy-Mil » 7.10.04 02:21

А вот статейка по поводу человеческого влияния на лес. И даже велосипед может оставить в нем свой не всегда позитивный след (особенно если их много и сразу)...
http://nauka.relis.ru/cgi/nauka.pl?09+9999

urbik

Повідомлення urbik » 18.10.06 14:46

рискну поднять тему
ну теперь нам нужны консультации биологов \ садоводов .... :^:
наш друг Зелений составил инструкции:
ЯК ПРАВИЛЬНО САДЖАТИ ДЕРЕВА?

Перед початком посадок рекомендується:

- дізнатись про вільні від посадок земельні ділянки в районних відділах земельних ресурсів та органах місцевого самоврядування;

- провести обстеження обраних ділянок та отримати письмове погодження органів місцевого самоврядування та землекористувачів на проведення посадок;

- запросити консультантами людей, які мають досвід у проведенні посадок (лісничі, садівники, працівники комунальних служб тощо);

- для заготівлі посадкового матеріалу лісових порід слід отримати дозвіл в держлісгоспах (лісництвах), лісокомунальних підприємствах, органах місцевого самоврядування та, при обвязковій присутності лісника провести викопування посадкового матеріалу з лісового підросту;

- організувати спільну з іншими організаціями акцію зі створення зелених насаджень та широко висвітлити її в ЗМІ.

Етапи підготовки земельної ділянки:

- очистити ділянку (викорчувати пні, зібрати сміття, каміння тощо);

- знищити багаторічні буряни (пирій, осот, лопух тощо);

- вирівняти поверхню ґрунтового покриву (засипати ями забезпечивши стік води та збереження верхнього родючого шару грунту).

Розташування посадок.

В залежності від місцевих умов і якості грунту, асортименту саджанців та рельєфу місцевості підбирають оптимальний варіант розташування дерев (прямокутний, шаховий, стрічковий, контурний /на схилах/).

Відстань між деревами при посадці в залежності від форми крони, становить 4-6 метрів, при групових посадках – 2-6 метрів, при досить густих – відстань може бути скорочена до 1-2 метрів. При груповій посадці кущів допускається відстань: для великих кущів 1-2 метрів, середній – 0,75-1,5, невеличких – 0,3-0,8 метрів. Ряди дерев спрямовують з півночі на південь.

Терміни посадки: дерева та кущі слід саджати в період спокою:

- навесні до розпускання бруньок (найбільш ефективно);

- восени – після початку листопаду – за 20-25 днів до настання морозів.

Алгоритм посадки.

- до глибини 30 см верхній родючий шар грунту відкидають в один бік, нижній глинистий – в інший;
- опускають коріння дерева (куща) в яму, корені вирівнюють і обсипають кращою землею так, щоб не було пустот;

- при засипанні коренів грунт придавлюють, ставлячи ступню ноги по радіусу, носком до дерева і п’яткою – до краю ями;

- роблять лунку, щоб можна було влити 2-3 відра води, для кущів – пів відра незалежно від погоди та вологості грунту;

- коли вода вбереться, лунку засипають землею і поверх землі довкола дерева шаром в 5-10 см насипають торф, перегній, компост.

Корисні поради.

- Якщо грунти кислі, в яму вносять вапно;

- Не можна допускати підсушування коріння під час транспортування та посадки саджанців, для чого його обмакують в глиняний розчин, перемішаний з коров’яком;

- Для стійкості саджанців в центр ями вбивають кілок завдовжки 1,2-1,5 м, та діаметром 4-5 см. Відстань від стовбура до кілка – 5-7 см. Саджанець підв’язують до кілка шпагатом або мотузкою вільною вісімкою.

- Слід пам’ятати, що коренева шийка саджанця (місце переходу кореня в стовбур) повинно знаходитись вище поверхні грунту на 4-5 см.

Посадковий матеріал.

Звичайно для посадки беруть саджанці 3-6-річного віку, плодові дерева – 1-2-річні. Рекомендована висота надземної частини – 100-150 см.

Саджанець повинен задовольняти наступним вимогам: бути без листя, мати коріння 35-40 см, не мати ракових наростів, напливів тощо.

Перед посадкою саджанці оглядають та обрізають поламані та підгнивши частини коренів.

Особливості посадки деяких порід.

Дуб – вдало пересаджується навіть в 6-8-річному віці.

Граб, липа – успішно переносить обрізання коренів та гілля. Вік посадки значення не має.

Береза – потребує неглибокої посадки; не можна обрізати верхівку саджанця.

Сосна, модрина – садять завжди поодиноко у віці 2-5 років.

Ялина – придатні саджанці 3-10-річного віку.

Горіх – краще саджати восени.

Яблуні, груші, сливи – полив через кожні 10-15 днів є обов’язковим.

Вишня – для її посадки непридатні замкнуті не провітрювані низини.
Зображення

urbik

Повідомлення urbik » 18.10.06 14:50

где?
нам предлагали на лысой на месте расчищенной свалки. выясняю, актуально ли еще.

когда?
предварительно предлагаю 4 и 5 ноября
в субботу заготовка саженцев
в воскр - посадка

кто?
надеюсь до сл понедельника-вторника согласуем даты и тогда сделаю регистрацию
Зображення

Повернутись до “Архів старих тем”

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей