Вашій увазі пропонуються м’ясні, і не тільки, продукти власного виробництва. Виготовляються ці наїдки, бо в кумів Юри і Михасика давно була мрія готувати для людей. Звичайно хочеться їм мати свій ресторан, але то недоступне задоволення ближчі пару років. Формат в якому зараз це все робиться, дозволяє охопити більшу кількість людей і по всій Україні.
Крім того більшість із того що ми робимо - це традиційні українські рецепти які дійшли до нас від пращурів і відточувались не одну сотню років. І як показала практика, прищеплювати любов до української культури набагато легше з ковбасою чим без неї. Завдяки використанню віковічних рецептів, техніки виконання, як в давнину, і виключно природних продуктів, наші наїдки мають дуже яскраво виражений смак тих інгредієнтів з яких вони виготовляються. Дуже часто наші ковбаси порівнюють із традиційними іспанськими чи італійськими, але це традиційні поліські ковбаси, котрі завжди готувались на Різдво і до Великодня.

[spoilerСмаколики під спойлером]Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, традиційна. 370 грн кільо. 35-70 грн. за паличку. Новий врожай дозріє наступного тижня
Пальцьопхана сиров’ялена ковбаса - вона саме така, як робили бабусі і прабабусі тих поліських майстрів, які тепер навчали нас. В цій покрученій життям ковбасі немає нічого окрім м’яса і натуральних спецій. Інколи трапляється зернятко чорного перцю, чи дірка, яка утворилася від процесу осушення. Без зайвих рюшечок і сентиментів. Тільки смак, який передали нам крізь століття. Ми доволі скромні і не будемо себе нахвалювати, бо то ж негарно на весь світ казати, що багато хто її називає божественною! Кобаса зроблена із свинячої шинки, рубана руками, мішана руками, пальцем пхана, - все як має бути, одним словом. Найкраще смакує з легким алкоголем, як то пиво чи вино. До горілки йде не зле, а то й краще, оскільки насичений смак відбірного м'яса та спецій створює неймовірний букет гастрономічної радості. Однієї палички достатньо на кілька літрів пива чи добру літру-другу горілки.

Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з білими грибами. 450 грн кільо. 65-80 грн. за паличку.
Сиров'ялена кобаска із сушеними боровиками. Абсолютний фаворит смаків кумівської колегіїї серед екперементальних (і не лише) видів. Цей вид пальцьопханої кобаси заслуговує, аби перед поїданням гурман насолодився її тонким лісовим ароматом. Виконуючи ваші кулінарні побажання, ми зменшили відсоток сала, порізали його дрібнішимим кубиками, а розмір кубиків відбірного м'яса збільшили вдвічі. Із трепетом і завмиранням, просимо до частунку…:)

Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з блакитним сиром, 420 грн кільо. 60-75 грн. за паличку.
Приготована аналогічно ковбасі з пармезаном, з не меншою, а то й більшою кількістю наснаги та любови.
Неперевершений аромат сиру Дор Блю буде приємно наповнювати усе ваше яство смаком, апетитом і бажанням долучитись до прекрасного.
Раніше ми її вже робили і цього разу вдосконалили, з врахуванням побажань наших постійних клієнтів. :)

Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана, з пармезаном. 450 грн кільо. 70-90 грн. за паличку.
Кобаска із пармезаном, ще один приклад майстерності кумів. Сир пом'якшує смак м'яса і подекуди перетягує акцент на себе. Аби не було надто гостро, ми, вирахувавши відсоток солоності сиру, зменшили кількість солі у початковому фарші. Ну і гігантські кавалки добірного м'яса із поросячої дупці. До слова, у свинячій шинці - десятки м'язів, і в залежності від прижиттєвої активності, м'язи забарвлені від паперово-білого до темно-гранатового. Візьміть тоненьку скибку нашої ковбаски і придивіться крізь неї на сочеко... Інколи здається, що лише цих, не описаних у підручниках з кольористики, барв достатньо, аби бути ситим. Принаймні духовно…
Ковбаса від бабці Прусі з кропом. 440 грн. за кільо. 65-85 грн. за паличку.
Ми любимо тішити вас всілякими цікавинками. Це одна з тих, котрі вам не трапляться більш ніде.
Замовляйте, куштуйте, залишайте відгуки. Будемо робити ще більше, ще кращої сиров'яленої ковбаски.

Ковбаса сиров’ялена пальцьопхана лісова (з багоном ) 450 грн. за кільо. 60-80 грн. за паличку
Кілька місяців ми чекали цього моменту. І ось, презентуємо вам новий шедевр від гуру ковбасних справ діда Миколи - сиров'ялену пальцьопхану ковбасу з багном! Так-так, саме з багном! А ще його називають багон, багун, богульник. Це вічнозелена рослинка родини вересових, що росте в сосновому лісі на Поліссі, біля хати діда Миколи. Ковбасці ця травичка надає неперевершеного аромату і пікантного смаку. Запрошуємо посмакувати ковбаскою з багном.

М’яско, вуджене на зимно, 350 грн за кільо. 60-130 грн. за шмат.
Полядвиця, різана тонкими смужками аби м’яско рівномірно і правильно прокоптилось. Завдяки багатогодинному контакту із холодним димом, м’ясо набуває благородного гранатового кольору. Боронь Боже класти на хліб! Ріжте тоненькими смужками і хай тане на язику. Ідеально до пива, червоного вина і файного товариства.

Сало, вуджене на зимно, 200 грн за кільо. 40-80 грн. за кавалок.
Звісно, із м’ясною прожилкою. Мариноване у справжніх спеціях, копчене на справжньому холодному диму. Ідеально для того, аби надати стравам природнього аромату диму. Сало вудимо чимало годин. Завдяки концентрованому у собі димному аромату, - ідеально підходить для приготування страв. Воно набирається аромату диму, а потім віддає його ранковій яєчні, чи улюбленому капусняку, гості подивуються звідки у вашій зупці живе дух справжнього вогнища.
А хто не любить витрачати час на харчотворення, той просто ріже його файними кавалками і смакує, отримуючи неймовірну порцію гастрономічної насолоди.

Бекон. 300 грн. за кілограм.
Як і будь який смаколик в Шкварці бекон починався із експериментів. Потім були перші зразки які не стидно було запропонувати поціновувачам справжнього. Тепер же бекон еволюціонував до рівня, коли ним можна гордитись. :)
До яєшні, до борщу, до салатів, "чистячком" чи для гурманських експериментів... Обирайте свій варіант і насолоджуйтесь.

Пекельний перець (червоний і зелений), 50 грн. за баночку 250 мл.
Ми знову його зробили. Капсаіцинова амброзія. Такий же гострий як взимку, у консистенції соусу. Це перець чілі, спочатку підсмажений на грилі, потім закопчений на дубових дровах, з додаванням часнику і пари секретних інгридієнтів. Все для того, щоб зберегти природний аромат і гостроту.
Стане в пригоді для поціновувачів гострого і приготування страв.

Полум'яний ревінь, 40 грн. за баночку 250 грамів.
То є воструватий сос, проміжний між геть лагідним зеленим перцем, сосом вострим і пекельним перцем. Було би злочином не скористатись прекрасною порою кінця весни і початку літа, коли ревінь сповнений весняного аромату свіжості. Своїми золотими руками і досвідченою головою кум Юрко вкотре втнув гастрономічного шедевра. Хто при нагоді на у вихідний день кохається у вилазці на природу, до озера, в лісок чи ба просто ставить мангал на власному подвір'ї, на якому шкваркочить свіже м'ясо, перетворюючись у амброзію... Чудовий гострий сос "Полум'яний ревінь" додасть витонченого солодкуватого аромату гостроти. Для ґаздів і ґаздинь, може дуже стати в пригоді для приготування страв, котрі потрeбують природної вражаючої своєю ароматністю гостроти.

Кисло-солодкий соус, «Весела сливка», 50 грн. за баночку 250 мл.
Чого вона така весела? Ну, бо їй в житті пощастило, як мінімум тричі. По-перше, вона могла просто зогнити на дереві, не бути купленою чи вродитися дуже кислою. Усього цього з нею не трапилося, що вже є беззаперечним успіхом. Однак, найбільше щастя цій сливці випало потрапити до вправних рук нашого гурмана – кума Михайла. Кілька годин кулінарних чарів і маємо фантастичної смакоти соус – не дуже гострий, з яскравим кило-солодкавим сливовим смаком. Вважайте, не закохайтеся. Можна їсти просто ложкою.

Аджичка "Солодка парадичка", 45 грн. за слоїчок 250 мл.
Так називають на мальовничому Закарпатті томати. Сезон помідорчиків і перців подарував нам солоденьку і злегка гостру аджику.
Товчені томати з перцем, 30 грн. за слоїчок 250 мл.
То є дуже цікавий плід безперервних експериментів невгамовних гурманів-кулінарів кумів Юрка та Михасика.
Їм їсти не дай, дай придумати якусь нову смакоту від якої очі мають завертатись, а до смакових рецепторів в гості приходить, або сам диявол з повними відрами капсаіцину, або веселкові райські метелики з ніжною солдкавістю чи піканстністю. О так і живем. А ви готуйте свою гастрономічну відвагу задля нових вражень. ;)

Паштет домашній, 36 грн. за баночку 250 грамів.
Не із фуагри, ну і слава Богу! Порося, яке віддало найкраще і найдорожче на жертовню нашого паштету, 100% виконало своє призначення перед Космосом, тому його можна їсти навіть вегетаріанцям, не бідкаючись про втрачене надаремно поросяче життя. Домашній, із додаванням вершкового масла і свіжих листочків тим’яну. Класична страва наших бабусь, яка не потрeбує видозмінення чи збагачення. Просто смачно. Годуємо ним своїх трирічних дітей. А це про щось тай каже.

Паштет із півника "Укірукук", 48 грн. за баночку 250 мл.
Під час вигадування назви думки у шкварчан сильно розділились, адже жіноча частина хотіла наголосити на ніжності паштету, а хлопам би тільки посміятись))) Світленьке ніжна куряча грудинка, трішки печніки, свинного жирку - смачне і естетично гарне поєднання.
Паштет "Індик Шпиндик", 44 грн. за слоїчок 250 мл.
Продовжуємо лінійку індичих лєґумінів. І сьогодні маємо їх аж два. Дієтичні тельбухи пана Індика дуже гарно здружились з морквочкою та іншими секретними інгредієнтами.
Рієт з індички. 44 грн. за слоїчок 250 грамів.
Кум Юрко то є чоловік з неоціненною жагою до прекрасного в гастрономії і не менш палкий прихильник експериментів. То що в нього ще руки золоті, то бонус. :)
Ото так він усіх вразив своєю інтерпретацією традиційного французького рієту з качатини, що довів терени Львівщини до банального дефіциту качки. Але Юра не був би Юрком, якби не вигадав чогось оригінального...
Отож вашій увазі наповнений традиціями Франції, досвідом поколінь українців і близькою до епатажу сміливістю Юрія Миколайовича, із його золотих рук до нас сходить шедевр гастрономії - рієт з індички. Це щось. Хоча ні. Це Щось з великої букви.
Смакуйте. Долучайтесь до вікових традицій та виплеканого досвіду справжнього гурмана.

Приправка до борщу. 30 грн. за баночку 250 грамів.
Ми пильнуємо аби ґазди і ґаздині не тільки файно їли, але й файно готували. Спеціально для тих хто невпинно гарує і ніц не має часу на готування, ми створили абсолютно корисну річ - приправку до борщу. З нею готувати борщ можуть навіть маленькі діти.
Шкварки мелені з розмарином, 36 грн. за слоїчок 250 грамів.
Результат безперервних експериментів від кумів-гурманів. Мало нам було неперевершених шкварок з підкопченим салом. Додали розмарину, файно перемололи, намастили на кусень чорного хліба і зрозуміли, що то всім дуже треба куштувати і насолоджуватись. Диво-шкварки.

Шкварки панські м'ясні, 46 грн. за баночку 250 грамів.
Елітні шкварки, розміру XXL. Виготовлені із найкращих м'ясних шматків свиної почеревини. Із додаванням цибульки та кисло-солодких яблук. Найкраще смакують розігрітими на паровій бані.

Шкварки з індика, 35 грн. за баночку 250 мл.
Чого-чого, а цього багато точно не з'їси як би не хотілось. Смачно і дуже поживно)) Ідеальна компанія до чарочки горівки.
Язик з томіжьо, 49 грн за слоїк на 250 грамів.
Коли зі Львова приїздила тітка Естеля, самотня мамина сестра, яка все своє життя прожила заради нас, - я знав, що скоро на нашій кухні запахне. Запахне духмяною травичкою, яку в моїй сім'ї називають "томіжьо". Насіння нашого томіжьо теж приплило з Уругваю 60 років тому. Протягом цих років моя сім'я щороку його висаджує і збирає свіже насіння. Згодом я дізнався, що наше томіжьо - не що інше, як чебрець чи тим'ян. Проте є між ними одна невеличка різниця - 60 років безперервної пам'яті. Тітка даввала томіжьо не до всього, - тільки до коронних страв, цінуючи кожен листочок, як шафран у давнину...
Коли я поступив на журфак, я почав жити у тітчиній квартирі. Нині я усвідомлюю, що та освіта, яку я отримав на мікроскопічній хрущівській кухоньці - значно правдивіша і цінніша за ту, яку імениті професори втовкмачували у мою макітру протягом п'яти років. Пучиро, чєляко, каляфльори з сухарями, чураско, флян, томіжьо, млинці з акацією, хліб з грису, рижова каша з корицею, гісо…
Спасибі за це моїй тітці Естелі. В кінці весни минув її день народження. Наприкінці літа мине рік, як її більше нема. Для мене вона назавжди буде ароматом розтертого в теплих долонях одинокого сухого листочка томіжя...
Сьогодні Шкварка ділиться з Вами коронною стравою тітки Естелі: язиком з томіжьо, тушкованим в овочах. Цією стравою ми розпочинаємо ділитися із Вами сокровенним.

Яйця перепелині, мариновані в томатно-пікантному маринаді, 43 грн.
Аби приготувати наші фірмові мариновані перепелині яйка, перш за все ми шукаємо кілька сотень вагітних перепілок. Збираємо їх до кола, розповідаємо масні анекдоти і показуємо ряд кумедних мініатюрок. У приступі сміху перепілки одночасно несуть яйка. Таким чином, усі яєчка виходять одинакової свіжості.
Полупити за раз 800 яєчок, - нелегке завдання, для реалізації якого потрібен досвід, оптимізм і незламна віра, що нині ті яйка долупляться;) Із цим завданням ідеально порається матуся Мірта. Тим часом ми відбираємо ароматні спеції, в серці яких палаючий вогник перчика. Краємо для смаку і краси трохи морквиці, часничку, чистимо медово-солодку цибульку-саджанку.
Трохи часу, любові, згаданих інгредієнтів татоматного соку і наш пікантно-томатний маринад готовий! Для впевненості, - кілька годин стерилізації (адже консервантів і стабілізаторів ми не використовуємо). Ось і все. Незвично, пікантно, закусочно... Най смакує!

Маринована цибулька. 30 грн. за слоїк 250 грамів.
Нашу мариновану цибульку ми готуємо із дрібненької цибулі-сіянки, яка перед весною набрала максимум життєвої енергії і солодкого сонячного соку. Травлячи анекдоти і співаючи патріотичних пісень, шкваркарі годинами вручну чистять цибулини. Заливаємо її нашим фірмовим кисло-солодким маринадом, зафарбованим синьою капустою у фіолетовий колір. Спробуйте цю вишукану закуску, яка може легко конкурувати із оливками чи корнішонами. Нетрадиційний, космічний вигляд фіолетової цибульки робить її незамінним інгредієнтом різноманітних канапе на патичках.

Тісто від бабусі Марусі, 44 грн. за пакунок 250 г.
Це найсправжнішіша, найнатуральніша і найдомашніша локшина. Головна її особливість - зроблена на свіжознесених домашніх яйцях. Виглядає цей процес приблизно так. Спочатку курочки несуть яйка, на основі них бабуся замішує тісто, ретельно розкатує великі паляниці, трохи їх підсушує, а потім нарізає на смужки і знову підсушує. Через добу тісто готове до мандрівки. Найкраще смакують із бульйоном, звареним на домашній птиці.

Солодкі конфітюри

Мармуляда з румбамбару, 46 грн. за слоїчок 250 грамів.
Як то частенько трапляється в нашому житті, найпрекрасніші моменти життя відбуваються в дитинстві. На селі особливо. А коли це початок червня, одразу після останнього дзвінка... Попереду три місяці канікул! Погода починає тішити правдивим теплим літом, трава м'яка і насиченого, ще весняного, кольору. До перших врожаїв яблук, порічок, аґрусу, малини, вишні, черешні, груш, слив, аличі і т.д. ще доволі далеко.
От тут то нам в пригоді і стає традиційний ревінь або румбамбар, як його називали ще мабуть прапрабабці моєї бабусі. В моєї бабусі був культ вирощувати все що тільки можна, від картоплі, до троянд, хризантем, півоній та гладіолусів. Тому землі оброблялось багато і дуже відповідально. Все квітло і пахло як ні в кого в селі. І румбамбар в нас був найчервоніший, найтовстіший і найсоковитіший. А під його листям я ще в десять років міг успішно сховатись навіть від дощу.
І полюбляли ми його їсти в першу чергу свіжим, з цукром. Бабуся ж готувала нам з румбамбаром і пиріжки, і в борщ додавала, і в підливу. Але солодкий смак румбамбару з цукром забути неможливо.
Сьогодні презентуємо вам квінтесенцію мистецтва робити традиційне варення. Мармуляда з румбамбару, це неперевершене поєднання свіжості весни і затьмарюючої солодкої насолоди. Беззаперечно сподобається панянкам і дітям.
Ґоноровим чоловікам теж засмакує більш ніж. Бо для мене, наприклад, це приємний спогад дитинства, а для вас може стати новим незабутнім враженням, яке буде нагадувати про приємну пору навіть холодного зимового вечора.
Конфітюр з трускавок, 46 грн. за слоїчок 250 мл.
"Не хлібом єдиним" (с) в інтерпретації Шкварки звучить - "Не м'ясом єдиним".
Солодкі конфітюри від Шкварки вже встигли завоювати серця, і тендітних панянок, і ґонорових панів. Тому ми не змогли не скористатись можливістю, яку нам надала природа, і зробили для вас солодесенький Конфітюр з трускавок.
Сповнений аромату червня, ще не палючого сонця і спогадів з дитинства.
Почастуйте себе частинкою безтурботного літа.
Абрикосовий джем. 46 грн. за слоїчок 250 грамів.
Варення з аґрусу і порічок, 46 грн. за баночку 250 грамів.
Джем з чорної смородини, 46 грн. за слоїчок 250 грамів.
Конфітюр чорничний. 46 грн. за баночку 250 грамів.
Вишневий конфітюр, 46 грн. за баночку 250 мл.
Конфітюр вже в традиційному стилі від #Шкварки. Цього разу з червонощоких (чи червонопузих, чи щечогосьтамфайногокругленького) вишень. Як завжди крім часточок матінки природи, натхнення, любови, досвіду і поваги, там ніц нема. Насолоджуйтесь.
Додам, що все робиться абсолютно без консервантів чи будь-яких інших домішок. Ми користуємось лише тим, що дає нам матінка природа. Такий підхід дає неймовірну перевагу у смакових якостях, але троха є недолік із тривалістю зберігання за невідповідних умов. Хоча недолік цей доволі аморфний, оскільки наші наїдки з’їдаються вмить. Зазвичай в перший день, одразу після отримання. Дуже рідко доживають до наступного дня. Звичайно є люди, котрі можуть розтягнути задоволення на кілька днів. Але їхній силі волі і витримці можуть позаздрити герої Стетхема, Сталоне, Шварцнегера і ко.
P.S.
Словничок
Кільо = кілограм
Слоїк = банка
Пальцьопхана кобаса = ковбаса вручну напхана м’ясом, салом і додатками
Вудити, вуджене, підвудити = коптити, копчене, підкопчене
Вуджене на зимно = холодного копчення
Кавалок = шматок, кусок
Зупа, зупка (в зупці) = суп, супчик (в супчику)
Баняк = велика каструля
Сос = соус
Вострий = гострий
Мармуляда = солодке варення
Пильнувати = пильно стежити, приглядати
Ґазда, ґаздиня = господар, господиня
Гарувати, гарує = важко/багато працювати, важко/багато працює
Хлоп = простий селянин, в основному. Аналог російського “мужик”.
Підгорля = частина туші трварини під горлом, звідтіля і назва.
Палюшки = https://goo.gl/4KVfYN
Пáланка = самогнка яку роблять на Закарпаті. Доводять її і до 70 градусів. Женуть з того що найбільше вродило і нема куди діти.
Лєґуміни = всіляка цікава страва, котра робиться зазвичай на свята чи празник, тобто не кожного дня чи тижня
Празник = свято в парафії в день святого на честь якого освячена церква
Дефіляда = святкування[/spoiler]
Зверніть увагу на спеціальну пропозицію щодо дегустаційного набору - знижка 10%.
Дегустаційний набір це кожного смаколика по банці, шматку чи паличці, з того що є станом на сьогодні.
Щоб замовити пишіть в ПП, на електронну пошту lembergauer@gmail.com або телефонуйте 068 5О5 5555
По Україні доставка Новою поштою.
Оплата на картку Приватбанку або оплата при отриманні ("наложка").
Смачного! І на здоров'я!